Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: Αγορά ακουστικών

Μιας που έπαιρνα μάτι το θέμα σχεδόν απο την αρχή, εμπιστεύτηκα τα λόγια του υπέρηχα και πήρα τα 240mkii .
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο ακουστικά, ήθελα όμως να δω τι διαφορά θα είχαν απο αυτά του iphone :D
Λίγο που τα δοκίμασα χθες, έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση, δεν μου φάνηκαν βαριά και με βόλεψαν στην χοντροκεφάλα μου.
Αυτό που ίσως με παραξένεψε είναι οτι δοκιμάζοντας τα στο iphone μου φάνηκαν κάπως ..."λίγα" στις εντάσεις τους αλλά μιας και είναι καινούργια ανέβασα την ένταση μέχρι την μέση, δεν ήθελα να πάω παραπάνω οπότε μένει να ξαναδοκιμάσω. Πολύ πιθανό η αίσθηση που πήρα να είναι λανθασμένη μιας και είμαι άπειρος και παντελώς άσχετος όπως είπα και πριν.
Θα προσπαθήσω να τα στρώσω, έχετε να προτείνετε τρόπο να στρώσουν?

Σας ευχαριστώ κι εγώ απο μεριάς μου για τις συμβουλές σας.

Re: Αγορά ακουστικών

Τα συγκεκριμένα ακουστικά θέλουν κάτι καλύτερο από την έξοδο του iphone για να δείξουν τον χαρακτήρα τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα στρώσεις είναι να ακούς την αγαπημένη σου μουσική :music-smiley-004:

Και όταν δεν ακούς ως γνήσιος χαιεντας ιντελεκτουελ τα βάζεις σε ενα πισι να παιζουν λουπα λευκό ήχο (όχι λευκό οικο, να τα στρωσουμε θέλουμε, όχι να τα κάνουμε πολιτικά λαμογια).

Μιας και δεν έχω ιδέα τι είναι λευκός ήχος, θα τα βάλω να παίζουν breaks(ναι, τέτοια μουσική ακούω) μόνα τους και βλέπουμε..

Αν χρειαστεί, μες την ημέρα, θα εξηγήσω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΣΗΜ. Υπάρχει αναφορά σε προηγούμενο ποστ που με παρέπεμψε στις αγγελίες.

Re: headphones

Τελικά τα πήρα τα AKG 550 MKII από την προσφορά που είχα ποστάρει σε άλλο νήμα.
Περίμενα να περάσει καμιά εβδομάδα για να είμαι σίγουρος πως γράφω δίχως έντονη, λόγο καινούργιου, διάθεση και προκατάληψη :)
Από άποψη εφαρμογής δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα ακουστικά είναι φτιαγμένα για μεγάλα αυτιά και κεφάλια και παρόλο που τα δικά μου είναι μέτρια σε μέγεθος, είχαν πολύ καλή προς άριστη εφαρμογή. Βέβαια σε έντονο head-banging έχουν την τάση να μετακινούνται. Η εφαρμογή έδωσε και καλό μπάσο - θα το έλεγα σφικτό και περιορισμένο, όχι τόσο απλωμένο και γλυκό. Αρκετό για τα γούστα μου και μάλλον καλό για την κατηγορία τιμής. Μεσαία και πρίμα, καθαρά, αν και λίγο προς τα πάνω τα τελευταία. Στη μουσική με κάλυψαν και με το παραπάνω. Ειδικά σε ποπ και παρεμφερή ακούσματα. Εκεί που δεν έχω ακόμη πιστεί είναι στις ταινίες. Βέβαια βλέπω από αμφιβόλου ποιότητας πηγές, αλλά νομίζω πως θα ήθελα λίγο πιο απλωμένο μπάσο. Περιμένω να δω το χαρακτήρα τους όσο προχωράει το στρώσιμο, μιας και ήδη έχω δει αλλαγές προς το καλύτερο. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει τα ΜΚΙ για να απαντήσω και στο αρχικό μου ερώτημα για τα ποιο από τα 2 είναι καλύτερο, αλλά στην τιμή της προσφοράς, νομίζω πως αξίζουν ως επιλογή.

Απάντηση: Re: Αγορά ακουστικών

Μάλλον δεν θα απαντήσει κανείς...

Μισή μέρα έλειψα,σε κάνανε συντονιστή και δεν το έμαθα;:flipout:
Δεν άλλαξε τίποτα αφού ρωτάς,σε κάποιες περιπτώσεις όταν κρίνουν οι συντονιστές θεωρείται έμμεσο up.Άσε αυτούς να ανησυχούν,εσύ να ανησυχείς για off,double/triple posts,κλπ.
(Τελευταία που χαλάμε νήμα έτσι,οκ; )

Re: Απάντηση: Αγορά ακουστικών

Μιας που έπαιρνα μάτι το θέμα σχεδόν απο την αρχή, εμπιστεύτηκα τα λόγια του υπέρηχα και πήρα τα 240mkii .
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο ακουστικά, ήθελα όμως να δω τι διαφορά θα είχαν απο αυτά του iphone :D
Λίγο που τα δοκίμασα χθες, έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση, δεν μου φάνηκαν βαριά και με βόλεψαν στην χοντροκεφάλα μου.
Αυτό που ίσως με παραξένεψε είναι οτι δοκιμάζοντας τα στο iphone μου φάνηκαν κάπως ..."λίγα" στις εντάσεις τους αλλά μιας και είναι καινούργια ανέβασα την ένταση μέχρι την μέση, δεν ήθελα να πάω παραπάνω οπότε μένει να ξαναδοκιμάσω. Πολύ πιθανό η αίσθηση που πήρα να είναι λανθασμένη μιας και είμαι άπειρος και παντελώς άσχετος όπως είπα και πριν.
Θα προσπαθήσω να τα στρώσω, έχετε να προτείνετε τρόπο να στρώσουν?

Σας ευχαριστώ κι εγώ απο μεριάς μου για τις συμβουλές σας.

κλασική περίπτωση βιασύνης!
όχι ότι δεν πήρες καλά ακουστικά.
Απλά δεν θα τα απολαύσεις για την ώρα όπως πρέπει με το κινητό.
Για την ένταση μην το σκέφτεσαι.
Μετά από λίγες ώρες δώσε ότι βγάζει το κινητό, αλλά πρώτα θα τελειώσει το κινητό.
Εν καιρώ βρίσκεις κάτι αλλο για οδήγηση.
Ελπίζω να μην τα πήρες μόνο για το κινητό.

Από άνεση θα έλεγα ότι δεν (δεν ήταν αυτό) υπάρχει πιό άνετο ακουστικό στον πλανήτη.
Εχω 6 ζευγάρια ακουστικά, και για κάποιο λόγο μόνο αυτό καταλήγει πάντα στο κεφάλι μου.
Μεγειά

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποιο προτείνεις; έχεις κάτι παρόμοιο;

εγώ θα έπαιρνα ένα οποιοδήποτε από τα ασύρματα akg που έχουν βγεί κατά καιρούς και τώρα βρίσκεις στο ebay.
Όχι επειδή δεν είναι καλά, αλλά επειδή αυτοί που τα αγοράζουν συνήθως δεν ξέρουν τι θελουν.

Με το μαμά πρόγραμμα αναπαραγωγής τα παίζεις στο iPhone;
Ρωτάω γιατί έτσι την πάτησα κι εγω με τα sony μέχρι να βάλω άλλο και να τα ευχαριστήθώ απο ένταση.
Το μαμά παίζει με την κατανάλωση στο νου και δεν τα δίνει όλα.

Ρωτάω γιατί έτσι την πάτησα κι εγω με τα sony μέχρι να βάλω άλλο και να τα ευχαριστήθώ απο ένταση.

Έχω και το audyssey music player αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το δοκίμασα ακόμα με τα mkii..
Στα ακουστικά του iphone όμως, αν δεν με απατά η μνήμη, μου έκανε τεράστια διαφορά.

edit: σε ευχαριστώ που το ανέφερες γιατί δεν θα το σκεφτόμουν και πιθανόν να το ανακάλυπτα -ξανά- κάποια στιγμή τυχαία..

μην τα μπερδεύετε.
Δεν είναι να ευχαριστηθείς την ένταση.
Η ένταση είναι το πρώτο σύμπτωμα αυτού που λέγεται κακό matching λόγω εμπέδησης. Και μεταφράζεται κύρια σε διαφοροποίηση της απόκρισης συχνότητας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά ακουστικών

μην τα μπερδεύετε.
Δεν είναι να ευχαριστηθείς την ένταση.
Η ένταση είναι το πρώτο σύμπτωμα αυτού που λέγεται κακό matching λόγω εμπέδησης. Και μεταφράζεται κύρια σε διαφοροποίηση της απόκρισης συχνότητας.

Να κάτι τέτοια λες και μας τα χαλάς ώρες ώρες..
δεν κατάλαβα χριστό :flipout:

Έχω και το audyssey music player αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το δοκίμασα ακόμα με τα mkii..
Στα ακουστικά του iphone όμως, αν δεν με απατά η μνήμη, μου έκανε τεράστια διαφορά.

τα mkII είναι 55 ωμ.
Μια χαρά είναι με iphone.
(δηλ σε σχέση με αυτό που θα έπαιρνες αν είχες τα κλασικά 600 ωμ).
Μάλλον ακούς καλές (λογικές) εντάσεις και έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.
Φυσικά πάντα μιλώντας για κινητό.
Σίγουρα με άλλο ενισχυτή (που θα έχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα οδήγησης ακουστικών) θα ακούσεις άλλο ήχο και με ένα ενισχυτή με διακριτά ή τάξη Α εντελώς άλλο ήχο.
Τα 240 είναι κλασικό εργαλείο που μετράει στην πλάτη του 40 χρόνια σχεδίασης και εξέλιξης.
Αν δεν ήταν από τη μέρα 0 τόσο καλό δεν θα υπήρχε ακόμα σήμερα.