Re: βοηθεια για akg ακουστικα??
"Γνωρίζω" τα Κ701 τα οποία είναι ανοικτού τύπου και αγκαλιάζουν ολόκληρο το αυτί.
Δεν θα αναφερθώ στην ακουστική τους απόδωση γιατί δεν έχουν "στρώσει" πλήρως και δεν έχω ακόμα κατάλληλο ενισχυτή.
Οσον αφορά την εργονομία τους θεωρώ οτι αυτά που αγκαλιάζουν το αυτί είναι τα καλύτερα.
Οσον αφορά τον τύπο κλειστό ή ανοικτό θεωρώ οτι είναι θέμα προσωπικής επιλογής ηχητικά.
Τα κλειστά έχουν εντονότερο μπάσσο αλλά δεν ακούγονται τόσο φυσικά. Φαντάζομαι οτι όσοι ακούν rock, metal, techno και γενικά σύγχρονη μουσική θα προτιμήσουν τα κλειστά, ενώ για κλασσική, jazz κλπ τα ανοικτά. Επίσης παίζει ρόλο και η χρήση δηλαδή για studio τα ανοιχτά, για dj τα κλειστά και για ακρόαση στο σπίτι ... οτι σας βολεύει.
Εγώ προτίμησα τα ανοικτά για φυσικότερη αναπαραγωγή (δεν είναι τυχαίο οτι τα ακουστικά που θεωρούνται κορυφαία, ανεξαρτήτως εταιρείας κατασκευής είναι ανοικτά) και για να ακούσω και κανένα μωρό αν κλάψει ή αν μου βάλει καμιά φωνή η γυναίκα. Πχ ... έτοιμα τα μεζεδάκια που παραγγείλατε (σπάνιο) ή έλα γρήγορα το μωρό θέλει ... και δεν μπορώ γιατί ... (συχνότερο).
Ξέχασα να αναφέρω οτι με τα ανοικτά εκτός από εσένα θα ακούν και όλοι οι γύρω σου και εννοώ τα πάντα και δυνατά αλλά σαν τρανζιστοράκι.
Α!!! και να μην ξεχάσω να αναφερθώ στα απαράδεκτα μαξιλαράκια που έχουν τα Κ701 στο πάνω μέρος του κεφαλιού τα οποία μέχρι να τα συνηθίσεις (άν συνηθίζονται) σου προκαλούν μέχρι και πονοκέφαλο. Δεν μιλάμε για κούραση αλλά για πόνο, ειδικά στην αρχή που τα πρωτοφόρεσα. Τώρα ή τα συνήθισα (λίγες βέβαια ώρες τα έχω φορέσει) ή έκανα καρούμπαλα και σκλήρυνε το κρανίο οπότε βελτιώθηκε το πρόβλημα.
Απαράδεκτος εργονομικά ο σχεδιασμός στο άνω μέρος τη στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερα υλικά για το σημείο αυτό. Για να τα κάνουν ξεχωριστά το έκαναν οι σχεδιαστές φαντάζομαι, αλλά ξέχασαν να τα φορέσουν (σίγουρα θα τους έπιανε πονοκέφαλος). Και αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Εχουν φάει πολύ κράξιμο στο internet για το θέμα αυτό αλλά το είδα μετά τον πονοκέφαλο.
... ουφ τα είπα και ηρέμησα γιατί αλλιώς θα έσκαγα ...