Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

Προς τους λάτρεις του personal audio: Λέω να πάρω ενα καινούριο ζευγαρι ακουστικά, μια και τα παλιά άρχισαν να με κουράζουν. Τα ζητούμενα είναι να έχουν κατα το δυνατό τονική ισορροπια, καλή εικόνα και να ειναι άνετα στα αυτιά. Budget 150 ευρώ το ανώτερο. Τα τωρινά ακουστικά μου ειναι τα Sennheiser hd-212 pro.

Ακούω γνωμες...
εχω τα akg k-241 απο το 1985 τα οποια ειναι σχεδον ιδια με τα 240 και ακομα τα χαιρομαι και τα απολαμβανω.!!

Άκουσα τα ΑΚG-240DF στον Στόλλα την προηγούμενη Πέμπτη. Τα δυναμικά τους είναι καταπληκτικά, ειδικά στα ήσυχα περασματα ενος κομματιού, και οι ήχοι δείχνουν αβίαστοι και φυσικοί. Eντάσεις όμως δεν είχα και η εικόνα φάνηκε κάπως στριμωγμένη ανάμεσα στ'αυτιά μου. Τα οδηγούσε η έξοδος ακουστικών ενός Edirol UA 1000. Να υποθέσω οτι η απουσία εντάσεων και η περιορισμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς οδήγησης; Εχω ζητήσει ν'ακούσω και τα καινούρια AKG240 mkII, τα οποία είναι στα 55Ω, και εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν στο κατάστημα.

Άκουσα τα ΑΚG-240DF στον Στόλλα την προηγούμενη Πέμπτη. Τα δυναμικά τους είναι καταπληκτικά, ειδικά στα ήσυχα περασματα ενος κομματιού, και οι ήχοι δείχνουν αβίαστοι και φυσικοί. Eντάσεις όμως δεν είχα και η εικόνα φάνηκε κάπως στριμωγμένη ανάμεσα στ'αυτιά μου. Τα οδηγούσε η έξοδος ακουστικών ενός Edirol UA 1000. Να υποθέσω οτι η απουσία εντάσεων και η περιορισμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς οδήγησης; Εχω ζητήσει ν'ακούσω και τα καινούρια AKG240 mkII, τα οποία είναι στα 55Ω, και εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν στο κατάστημα.
να το υποθεσεις σιγουρα .

Mάλιστα... Με τι έχουν οδηγηθεί καλά τα 240DF;
Η αλήθεια ειναι οτι θα προτιμούσα να μπορώ να τα κουβαλώ μαζί σε κανενα ταξίδι. Αν είναι να παίρνω και ενισχυτή μαζί, τρέχα γύρευε. Πάντως θα περιμένω και τα 240 mkII, που ειναι σίγουρα λιγότερο απαιτητικά.

Αν έχεις ενισχυτή που οδηγεί καλά τα 600Ω των DF, και τα βρείς κάπου πάρτα.
Αν όχι πάρε τα studio που είναι στα 50Ω και πολύ κοντά στα DF, αυτό που έκανα για να ακούω από το NAGRA.
Από ένα κακοοδηγημένο DF, καλύτερα ένα studio.

Ο ενισχυτης ακουστικων που εχει αυτη η καρτα ειναι αρκετος για τα df ?

Aντιγραφω και τα χαρακτηριστικα :

High Fidelity Headphone Amplifier: Texas Instruments 6120A2*1 (120dB SNR, 100dB THD+N @ Vcc±12V, RL=600Ω, f=1kHz).

Αν η απαντηση ειναι ναι θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο.Αν στην ιδια καρτα δεν συνδεσω ακουστικα των 600 Ω αλλα των 50 Ω μπορει να εχω καποιο προβλημα ? Δηλαδη να καψω ειτε την καρτα ειτε τα ακουστικα ? Πρεπει να προσεξω κατι (πχ την ενταση ) οταν θα ακουω ?

Ευχαριστω.

Τελικά με τι μπορούν να οδηγθούν ένα ζευγάρι καλά ακουστικά; (αν υποθέσουμε ότι θα είναι στην ίδια, περίπου, τιμή με τα ακουστικά)

Έχω τα Senheiser HD-600 και τεμπελιάζουν στο ράφι.

Έχει κανεις ανάλογη εμπειρία στο θέμα;

πηρα σημερα τα HD595 , στο κοτσοβολο, τα εχει με 92 ευρω....
και μου ειπαν οτι και τα ΗΔ650 ειναι στη μιση τιμη, αλλα δεν τα ειχαν....

Eνδιαφέρον... Θα πάω αύριο να δω και τα 595. Προς στιγμήν, άκουσα και τα AKG240 MKII(55Ω) και ακούστηκαν λιγο καλύτερα απο τα DF, προφανώς λόγω χαμηλότερης αντίστασης.

@Tasos98... Μια και τα ακουστικά εμφανίζουν μεγάλες αντιστάσεις, θέλουν στάδιο εξόδου με αρκετή τάση για να οδηγηθούν.

Απάντηση: SENNHEISER ακουστικά

Αγόρασέ τα. Με 40 ευρώ δε νομίζω να μπορείς να βρεις τίποτα καλύτερο.
Αν μπορούσες να ανέβεις (το ξέρω είναι διπλάσια τιμή) χτύπα τα 595.

μωρε να ανέβω αλλά για υπολογιστή δεν νομίζω να αξίζει να δώσεις
τόσα πολλά .

Με μια καλή κάρτα (αν δεν έχεις ήδη) κάνεις καλή δουλειά. Και τα δύο είναι ευκολοδήγητα (παίζουν με φορητά player).
Έχω τα 555 και βλέπω την τιμή των 595 και ζηλεύω. :music-smiley-004:
Η τιμή όπως και να έχει είναι πάρα πολύ καλή ό,τι κι αν αποφασίσεις να πάρεις.
Για παιχνίδια μάλλον δε θα σε απογοητεύσει κανένα από τα δύο (κατεβαίνουν χαμηλά) αλλά για μουσική στη θέση σου θα προτιμούσα τα 595.

Eνδιαφέρον... Θα πάω αύριο να δω και τα 595. Προς στιγμήν, άκουσα και τα AKG240 MKII(55Ω) και ακούστηκαν λιγο καλύτερα απο τα DF, προφανώς λόγω χαμηλότερης αντίστασης.

@Tasos98... Μια και τα ακουστικά εμφανίζουν μεγάλες αντιστάσεις, θέλουν στάδιο εξόδου με αρκετή τάση για να οδηγηθούν.

Ψάξτε λίγο και τα Κ702. Είναι 105 dB/V - 62Ω και πρέπει να είναι σπουδαία.
Όποιος τα πάρει ας μου τα φέρει και μένα να τα ακούσω, γιατί από όταν τα πήρε το ΒΟΝ δεν μπορώ να τα δανειστώ, όπως παλιά από τους φίλους της ΟΜΙΚΡΟΝ.

Ψάξτε λίγο και τα Κ702. Είναι 105 dB/V - 62Ω και πρέπει να είναι σπουδαία.
Όποιος τα πάρει ας μου τα φέρει και μένα να τα ακούσω, γιατί από όταν τα πήρε το ΒΟΝ δεν μπορώ να τα δανειστώ, όπως παλιά από τους φίλους της ΟΜΙΚΡΟΝ.

Ευχαριστώ για την πρόταση, ξεφεύγουν ομως μακράν του budget μου(~389 ευρω). Πάντως θα προσπαθήσω να τα ακούσω αν τα έχει ο αντιπρόσωπος, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ειναι προθυμότατος για δοκιμές. Να τους είχε και κανένα καλύτερο ενισχυτή...:damnyou:

Η τελική επιλογή μάλλον θα κριθεί ανάμεσα στα 240mkII και τα HD595.
Έχετε κάποια γνώμη για τα δευτερα;

paulmarinis Ευχαριστούμε για την ειδοποίηση!

Επιβεβαιώνω την προσφορά στον Κωτσόβολο.
-50% σε όλα τα ακουστικά.
Αυτό ισχύει για ψείρες, αεροπορικού τύπου με noise cancelation, αλλά και για ακουστικά όπως τα HD 595, 600, 650.

Βρήκα τα HD595, HD600 & HD650 διαθέσιμα στο electroworld στην Κηφισίας 124 (στον παράδρομο με Κατεχάκη)