Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

AKG 240 DF STUDIO MONITOR
Το απόλυτο μουσικό εργαλείο με απόσταση!

Εξαρχής σκεφτομουν οτι θα καταλήξουμε στα 240...αλλά ας το αφήσουμε λίγο να παίξει :D

Σχετικά με τα 240, βλέπω ενα σωρο εκδόσεις...240 MKII, 240 Studio MK II κλπ. Τα DF ειναι εκτός παραγωγής(βεβαια, όλο και κάπου τα βρίσκεις σε eshops)... Να υποθέσω οτι οι εκδόσεις που κυκλοφορούν δεν είναι αντίστοιχες των DF;

Απάντηση: Re: Γνώμες για αγορά ακουστικών

AKG 240 DF STUDIO MONITOR
Το απόλυτο μουσικό εργαλείο με απόσταση!

Αυτό δεν παράγεται πλέον αν δεν κάνω λάθος.
Παντού λένε πως οι πρόσφατες εκδόσεις δεν έχουν και μεγάλη επαφή με τα τότε μοντέλα.

Σ'αυτά τα χρήματα υπάρχουν:

AKG K240 MKII, K530
Audio Technica AD500, AD700
Beyer Dynamic
Sennheiser HD555, HD595

Όλα τα παρπάνω είναι ανοικτού/ημιανοικτού τύπου.
Από αυτά έχω τα HD555. Άνετα (τώρα το καλοκαίρι υπάρχει ένα θέμα ειδικά με τις μεγάλες ζέστες) και ευκολοδήγητα.

επειδή θα ξαναγίνω κουραστικός θα πω μόνο...
Έχω 4 ζευγάρια akg.
Τα 240 μου (τα απλά τα αγόρασα το 1977).
Τα άλλα μετράνε λιγώτερα χρόνια κατοχής από 21 έως 5.

Απορώ πως αυτή η εταιρεία δεν έχει κλείσει. Μετά από 32 χρόνια αν κάποιος είναι με τα ίδια ακουστικά θα έπρεπε...

Απάντηση: Γνώμες για αγορά ακουστικών

H σειρα Prestige της Grado Sr 325 is ? ειναι ακριβα?δεν ξερω.

Attachments

• 14.jpg
    14.jpg
    144.4 KB · Views: 155

Εξαρχής σκεφτομουν οτι θα καταλήξουμε στα 240...αλλά ας το αφήσουμε λίγο να παίξει :D
Σχετικά με τα 240, βλέπω ενα σωρο εκδόσεις...240 MKII, 240 Studio MK II κλπ. Τα DF ειναι εκτός παραγωγής(βεβαια, όλο και κάπου τα βρίσκεις σε eshops)... Να υποθέσω οτι οι εκδόσεις που κυκλοφορούν δεν είναι αντίστοιχες των DF;

Αν έχεις ενισχυτή που οδηγεί καλά τα 600Ω των DF, και τα βρείς κάπου πάρτα.
Αν όχι πάρε τα studio που είναι στα 50Ω και πολύ κοντά στα DF, αυτό που έκανα για να ακούω από το NAGRA.
Από ένα κακοοδηγημένο DF, καλύτερα ένα studio.

1) sennheiser hd 380 150e
2) akg 272 170e

και τα 2 πολυ καλα κλειστου τυπου.

1) sennheiser hd 380 150e
2) akg 272 170e

και τα 2 πολυ καλα κλειστου τυπου.

Συμφωνώ για την ποιότητα, αλλά ποτέ κλειστού τύπου, εκτός κι αν η απομόνωση είναι αναγκαία.
Τα ημιανοιχτού τύπου δίνουν πολύ πιο φυσικό άκουσμα, χωρίς αίσθηση ακουστικής ασφυξίας και κόπωσης.

Κλειστού τύπου, μόνο άμα είσαι τζόκεϋ και τα θες για δουλειά. Στο σπίτι κουράζουν απίστευτα...

Εγω ειχα τα ΗΔ595 της sennheiser, και μαλλον θα τα ξαναπαρω η θα παω στα ΗΔ600/650. Imho ειναι πιο ανετα απο τα ΑΚΓ601 που τα ειχα δοκιμασει σε ενα μαγαζι. Τα ακγ ειναι λιγο πιο αναλυτικα ομως ΙΜΗΟ, αλλα εγω προτιμω λιγο πιο ξεκουραστο ηχο. τα akg240 δεν τα εχω δοκιμασει ποτε....

Εγω πάντως άκουγα 4 ώρες συνεχόμενα χθές το βράδυ με τα HD515 (ανοιχτού τύπου) της sennheiser και δυνατά κι όλας και όταν τα έβγαλα ήταν σαν να μην είχα τα είχα βάλει ούτε λεπτό.

Αυτά είναι... Πολύ το χάρικα! Όχι μόνο δεν με κούρασαν από πλευράς ήχου παρ' όλο που ήταν δυνατά η ένταση, αλλά είναι και τόσο άνετα που μετά από 4 ώρες ήταν σαν να μην τα είχα φορέσει καθόλου!

Χωρίς να έχω εμπειρία με ακουστικά, θα πρότεινα κι εγω τα HD595, αν και εφόσον είναι μέσα στο budget, αλλιώς το ποιό κάτω μοντέλο.

Καλή επιλογή.

Last edited:

Προσωπικά δε δίνω και πολύ σημασία στα ακουστικά και γι' αυτό και δεν έχω εμπειρία, οπότε μπορείς και να μην λάβεις υπ' όψιν σου τη γνώμη μου, γιατί μπορεί να υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα στην ίδια τιμή.

Και αυτά που έχω τα αγόρασα στα τυφλά, γνωρίζοντας μόνο τη φήμη της εταιρείας και αυτά που διάβασα πάνω στη συσκευασία, όταν βαριόμουν το Σάββατο που μας πέρασε να ακολουθήσω τη σύζηγο στα μαγαζιά του Mole και μπήκα στο fnac να χαζέψω τα διάφορα, τα είδα, μου άρεσαν και τα πήρα.

Βγήκαν πάρα πολύ καλά πάντως και ηχιτικά και από πλευράς άνεσης.

Last edited:

Θα σας πρότεινα να κοιτάξετε και τα MB Quart QP 400.
Είναι ανοιχτού τύπου, με τις Κ3<0.36%, Κ4<0.4% και τιμή γύρω στα 120€.

Ακουστικα

Επειδη καποιες στιγμες θελω να ακουσω μουσικη με ακουστικα(ελαχιστες φορες)
Και ο ενισχυτης οπως και το cd δεν εχουν εισοδο για ακουστικα θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει καποιος ενισχυτης ακουστικων φθηνος δεν με ενδιαφερει και τοσο η special αποδοση στον ηχο.
Απλα θελω καποιες στιγμες να ακουω με ακουστικα.
Περιμενω προτασεις.
Ευχαριστω

Απάντηση: Ακουστικα

Yπαρχουν πολλες προτασεις και λυσεις.
Μια φθηνη ειναι το Pro-ject BOX II .
Aπο 94-99 ευρω. και στα 220 το Head Box SE II.....http://www.project-audio.com/main.php?info=boxdesign&cat=boxes&lang=en
...http://www.sumikoaudio.net/project/products/headbox2.htm

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/pro-ject-head-box-ii.html

Εχουμε και το CREEK OBH 21 SE....στα 370 ευρω...http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=30043

Υπαρχουν πολλα ακομα, λαμπατα +++ για ολα τα βαλαντια και γουστα,νομιζω ομως το κουτακι της Pro-ject θα σε καλυψει αφου δεν εχεις και πολλες απαιτησεις!
Εδω ειμαστε αν δεν σε καλυπτουν αυτα και για αλλες προτασεις...-bye-

Απάντηση: Ακουστικα

woo audio
WA6 Single-ended Triode Class-A Tube Headphone Amplifier

585$...εως 1000$, αλλα ξεφευγουμε.
Το παραπανω ειναι ενδεικτικο.....

Attachments

• wa6_prod.jpg
    wa6_prod.jpg
    24 KB · Views: 107
  • wa6_slv_back.jpg
    wa6_slv_back.jpg