Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

πολύ κολλάς στην ένταση.
Βέβαια, άλλο το 115 άλλο το 98.

Πάρε τα 518
είναι μάρκα εγγύηση, και υποτίθεται λένε και dj είναι σπαστά, να βάζεις ένα στ αυτί κλπ

Ναι, κάτι τέτοιο θα κάνω.

Ναι, είναι και σπαστά (βλέπω υπάρχουν 4 μοντέλα στο skroutz.. le, dj, dt και 518 σκέτο.. λογικά από όσο το ψάχνω, τα ίδια είναι όλα, με διαφορετικούς χρωματισμούς, εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι..).

Επίσης, σπαστά είναι αρκετά της Sony όπως το zx310 που έγραψα παραπάνω καθώς και άλλα μοντέλα της (πιο φθηνα καθώς και πιο ακριβά... εως 50), γιαυτό και κοίταζα και εκεί. https://www.skroutz.gr/c/1862/On_Ear/m/2/Sony.html

Τελικά πήρα ένα sony zx310, 24ohm, 98db...

Αν και σήμερα δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί παίζω κάπου που δεν θα είναι πολύ δυνατά η μουσική στο χώρο, από το λίγο που το έβαλα στο φουλ δεν βλέπω να με βγάζουν για Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στο άλλο μαγαζί πάνω στον κοντρόλλερ και θα χρειαστεί να τα βάλω πάλι σε κάποιο κανάλι του μείκτη του μαγαζιού και να ακούω από εκεί που μπορεί να τους δώσει πιο πολύ ένταση..

Έπρεπε να πάρω τα akg k518 (32ohm, 115db) όπως είπαμε, αλλά το ψύρισα πολύ το θέμα και πέρασαν οι μέρες... τα έβρισκα μόνο μακριά μου ετοιμοπαράδοτα και δεν ήθελα να τα κάνω παραγγελία..

Το πολύ πολύ παίρνω κάποια στιγμή και τα k518 και έχω τα zx310 για χρήση στο σπίτι.

Σήμερα έτυχε και πέρασα βόλτα από ένα media markt και είχε διάφορα ακουστικά σαν ντέμο για να τα ακούσεις που παίζαν όλα το ίδιο τραγούδι κάθε στιγμή ταυτόχρονα μιας και έπαιρναν όλα σήμα από την ίδια πηγη (στην προκειμένη περίπτωση η πηγή ήταν ένα tablet). Άκουσα διάφορα, σε αρκετά αναγράφονταν τα χαρακτηριστηκά ohm και db και μέσα σε αυτά, άκουσα και τα jbl tempo t300a τα οποία έλεγαν 32ohm/112db και έπαιζαν δυνατά. Όταν άκουγες όλα τα ακουστικά χωρίς να τα έχεις στα αυτιά σου, το t300a ξεχώριζε. Μετά έβαλα το τάμπλετ στο τέρμα και άκουσα σχεδόν όλα τα μοντέλα (και ένα akg 116db.. δεν θυμάμαι το μοντέλο.. και sony v55 και άλλα πολλά) και το jbl t300a έπαιζε πιο δυνατά από όλα (περίεργο που έπαιζε πιο δυνατά και από το akg που ήταν λίγα πιο πολλά db). Τιμή από 30 στα 28 έλεγε το ταμπελάκι. Του λέω το θέλω, μου λέει έχουμε μόνο το δείγμα και έτσι δεν το πήρα, αλλά έχω κάνει παραγγελία να πάρω το ίδιο από άλλο κατάστημα. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως το media το έχει το μοντέλο 30 ευρώ (28 online παραγγελία) ενώ στο σκρούτζ ξεκινάει από 40.

Αύριο που θα το παραλάβω, θα το συγκρίνω και με το zx310 που πήρα, αν και είμαι σίγουρος ότι στο τέρμα είναι πολύ πιο δυνατό. Στην ποιότητα ήχου δεν νομίζω να είναι καλύτερο τ t300, αν και είναι κάτι τελικά που με ενδιαφέρει λιγότερο.. πιο πολύ θέλω να ακούω σωστά σε δυνατή ένταση στη δουλειά.

Last edited:
Λες ε? Μπορεί... :p

Πάντως αυτά τα jbl φάνηκαν (και ελπίζω :)) πώς θα με καλύψουν από θέμα έντασης για τη δουλειά και αργότερα παίρνω και ένα πιο καλό ακουστικό μόνο για το σπίτι (μάλλον over ear) για τη μουσική παραγωγή.

Τα Sony (αν μου κάνουν πιο καλά τα jbl τελικά) θα τα δώσω σε φίλο - φίλου μου, λίγο πιο κάτω από όσο τα πήρα μιας και τα θέλει, γιατί έψαχνε ένα ακουστικό αυτή την εποχή και του άρεσε πολύ οπτικά.

Τέλος, κάτι που μου έκανε εντύπωση και ξέχασα να το αναφέρω.. το zx310 που πήρα βγαίνει και σε έκδοση zx310ap και καλά android phone (ap) και έχει και μικρόφωνο. Αυτά ππου πήρα είναι τα ''σκέτα'' αλλά όταν τα πηρα τα έβαλα στο κινητό έτσι για να τα ακούσω μια στα γρήγορα (είχα μερικά mp3 μέσα) και εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό και το σήκωσα και μίλαγα και ακούγα από τα ακουστικά χωρίς θέμα. Δεν φαίνεται όμως να έχουν μικρόφωνο πάνω όπως έχουν τα zx310ap και τα jbl t300a.

Υπόψιν ότι μια καλύτερη ηχομόνωση των ακουστικών είναι ικανή να καλύψει μια καλή διαφορά της ευαισθησίας μεταξύ 2 ακουστικών. Δεν δοκιμάζεις ακουστικά από μακρυά...έπρεπε να τα φορέσεις σωστά για να δεις ποιο παίζει πιο δυνατά στα αυτιά σου.

Όχι, παρερμήνευσες, είπα αρχικά ότι τα jbl t300a πριν τα βάλω ακουγόντουσαν πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Μετά έβαλα το τάμπλετ στο τέρμα και φόρεσα όλα τα ακουστικά ένα προς ένα και αρκετές φορές το κάθε ένα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Το jbl t300a έπαιζε πιο δυνατά από όλα τους.

Τα μόνα AKG που έχουν τα Mediamarkt από ότι βλέπω είναι τα K512. Στα 109db/v. Τα JBL είναι 112db/mw. Αν μετατρέψεις τα 109db/v σε db/mw βγαίνει περίπου 94db/mw.

Νομίζω ήταν άλλα και σίγουρα αυτά που είχαν εκεί (αν δεν είχαν γράψει λάθος χαρακτηριστηκά... αν και σε 2-3 μοντέλα μετά που επαλήθευσα στο ίντερνετ ήταν όπως τα έλεγαν τα ταμπελάκια στο media) και δοκίμασα ήταν 116 (για τα akg λέω). Θα ψάξω και λίγο να δω αν μπορώ να θυμηθώ ποιά ακριβώς ήταν..

Mπορεί στο site να μην τα έχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα (ούτε οπτικά) ποιά ήταν ούτε σε τί τιμή τα είχαν μήπως και έβγαζα κάποια άκρη. Αν καταφέρω αύριο μέσω τηλεφώνου να βγάλω κάποια άκρη και να μου πουν ποιό μοντέλο είχαν εκεί σαν ντέμο από την akg θα ενημερώσω εδώ.

Last edited:
Τελικά δεν φτάνουν ούτε τα jbl t300a :beee: αν και είναι πιο δυνατά από τα zx310... Μάλλον βγάζει αρκετά σιγά το hercules air plus... Θα φέρει ένα μαγαζί στην περιοχή μου amplifier για ακουστικά στα 15 ευρώ και μάλλον θα το πάρω να τελειώνω.

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με τα JBL. Ίσως δεν έχει καλή ηχομόνωση; Μπορούν να βγάλουν μέγιστο ~130db θεωρητικά. Και λίγο δύσκολο να μην μπορεί να δώσει 30mW το Hercules...Μέχρι και τα κινητά μπορούν τόσο...Ίσως κάποια ρύθμιση; Να ξέρεις πάντως ότι για τη δουλειά που θες η ηχομόνωση είναι το παν. Δεν θα βρεις καλή ηχομόνωση σε τέτοια ακουστικά που προφανώς έχουν φτιαχτεί για να ακούγονται σε mp3 player και κινητά από νορμαλ ανθρώπους.

Ναι, παιζει αυτό που λες για την ηχομόνωση.. αν καικ νομίζω είναι οκ τα jbl στον τομέα αυτό.. Βασικά αν τα βάλω και τα 2 ακουστικά στα αυτιά μου κάτι γίνεται.. το θέμα είναι ότι θέλω να ακούω μόνο από το ένα και το άλλο αυτί να είναι ανοιχτό για να ακούω έξω στο άλλο κομμάτι που παίζει.. γιαυτό και θέλω πιο πολύ ένταση.

Θα δοκιμάσω πάντως και σε άλλους 2 κοντρολλερ φίλων να δω αν δίνουν παραοπάνω ένταση στα jbl κλπ..

Αλλά και πιο πριν που έπαιζα με μια native instruments audio kontrol 1 μπορούσε να τα πάει πάρα πολύ δυνατά τα TDK MP100 ενώ ο hercules air plus κάμια σχέση.. πολύ πιο χαμηλά.

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με τα JBL. Ίσως δεν έχει καλή ηχομόνωση; Μπορούν να βγάλουν μέγιστο ~130db θεωρητικά. Και λίγο δύσκολο να μην μπορεί να δώσει 30mW το Hercules...Μέχρι και τα κινητά μπορούν τόσο...Ίσως κάποια ρύθμιση; Να ξέρεις πάντως ότι για τη δουλειά που θες η ηχομόνωση είναι το παν. Δεν θα βρεις καλή ηχομόνωση σε τέτοια ακουστικά που προφανώς έχουν φτιαχτεί για να ακούγονται σε mp3 player και κινητά από νορμαλ ανθρώπους.

Είχες δίκιο.. είμαι γιωτάς.. :2thumb22sup: Και να πω ότι δεν ασχολούμαι... έψαχνα μόνο στα settings του virtual dj και εχθές έτυχε και είδα και το εικονίδιο της hercules κατώ δεξιά που έχει και τις ρυθμίσεις για το latency κλπ.. και είδα αυτό:

http://i.imgur.com/e3bs6fP.jpg

το 1-2 είναι το master που στέλνω στο μαγαζί, το 3-4 δίπλα (που έχω βάλει βελάκια) είναι η ένταση των ακουστικών...

Εμ για αυτό όλες οι προτάσεις που έγιναν για επαγγελματική χρήση μιλούσαν
για συγκεκριμένα μοντέλα της AKG και της Sennheiser.