Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Headphones & Headphone Amp[Budget 200 ευρώ]

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.
Μάλλον θα πάω στο συνδυασμό Little Dot MKI+ και AKG K-242 HD.
Να φανταστείς όταν άρχισα την έρευνα αγοράς σκεφτόμουνα μόνο ακουστικά επειδή θεωρούσα ότι ο συνδυασμός των δύο έχει να κάνει με high end κατηγορία/απαιτήσεις.Ελπίζω σε καμιά δεκαπενταριά μέρες να γίνει η παραγγελία αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσω να ψάχνω ώστε και να μάθω 2 πράγματα αλλά να έχω και μια γενικότερη άποψη επί του θέματος.

Ο Matrix M-stage δείχνει καλή περίπτωση, αφού ταιριάζει πολύ και με τα 701 μου.

Αν προχωρήσεις προς τα εκεί να δούμε ίσως την περίπτωση ομαδικής αγοράς.

Ενημέρωσε μας όταν αποφασίσεις.

Bart

Η προσφορά που βρήκε ο φίλος paulmarinis στο ebay φαίνεται τελικά κελεπούρι !!!
Την είχα δει κι εγώ και αφορά έναν Μatrix M-Stage και ένα ΗLLY 20W tripath ενισχυτάκο με 12W@8Ω όλα μαζί 270$ = 200Ε.
Νόμιζα οτι αφορά τον πρώτο Μatrix M-Stage διότι απ' ότι παρατήρησα κυκλοφόρησε 2nd edition και με την προσφορά προσπαθούσαν να ξεστοκάρουν την 1st edition του Matrix.
Mε μια πιο προσεκτική ματιά είδα οτι στην προσφορά αναφέρονται στη 2nd edition γιατί στην περιγραφή των specs βλέπεις και αυτά που σημειώνονται ως new όπως ακριβώς στις προσφορές για τη 2nd edition. Βέβαια εγώ θα το επιβεβαίωνα οπωσδήποτε με mail οτι αγοράζω την ανανεωμένη έκδοση.
Οπότε μαζί με το tripathιο δωράκι στα 200Ε είναι special η τιμή και το θεωρώ πολύ τίμια αγορά (κελεπούρι !!!).
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται (ένας είμαι κι εγώ) βούρρρρρρ....

Όσον αφορά την ομαδική αγορά : τι ισχύει ?
Κερδίζουμε κάτι με πχ 3 κομμάτια αντί για ένα ? Γιατί νομίζω οτι τα μεταφορικά περιλαμβάνονται στην τιμή.
Παίζεται επιπλέον έκπτωση ?
Όποιος ξέρει ας μας ενημερώσει παρακαλώ.

Last edited:

...........................................
4) Πάλι θα γυρίσω στην ανατολή αλλά δυστυχώς από αυτά που έχω διαβάσει μάλλον εδώ θα καταλήξω γιατί όλοι συμφωνούν οτι είναι το απόλυτο ταίρι των Κ701 μου και με τιμή κλοπή (270$=195Ε στο ebay) :
Μatrix M-stage
Πρόκειται για αντίγραφο του Lehmann Audio Black Cube Linear, ενός εξαιρετικού και ακριβου γερμανικού ενισχυτή. Τα υλικά κατασκευής του Matrix προς έκπληξη όσων τον εξέτασαν εσωτερικά χαρακτηρίστηκαν αν όχι καλύτερα, τουλάχιστον εφάμιλα. Καποιοι παρατήρησαν οχι τοσο καλή διάταξη των καλωδίων στο εσωτερικό αλλά τα κυκλώματα είναι αντίστοιχα. Οσο για τον ήχο του τον έχουν συγκρίνει και έχει σταθεί επάξια υπολείποντας ελάχιστα από ενισχυτές χιλιάδων ευρώ.
.....................................................................
Καλή συνέχεια -bye-

Φίλτατε hasp από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα για τα 701 ???

Εγώ δεν κατάφερα να βρω κάτι αντίστοιχο από το link ή γουγλάρωντας.

Bart

Από αυτά που διάβασα (κυρίως head fi).
Θα προσπαθήσω να ξαναβρώ τα threads των συζητήσεων και να βάλω μερικά links. Ελπίζω να θυμηθώ τα σημεία που είχα βρεί για να βοηθήσω, γιατί έχουν περάσει και κάμποσοι μήνες. Θα επανέλθω...

Κάτι που με ξινίζει λίγο είναι οι OPA2134 που χρησιμοποιεί ο matrix. Κάποιο φίλοι προτείνουν αλλαγή.
Τους έχει άλλη παρόμοια συσκευή μου και τους θεωρώ αξιοπρεπέστατους. Αμα πρέπει να τους αλλάξω και να πειραματίζομαι με OPA627, μονούς, διπλούς κλπ θα νιώθω σα να πήρα λαμπάτο και να πειραματίζομαι με αλλαγές. Οχι οτι με χαλάνε οι λάμπες αλλά να το επιλέξω εγώ οτι πήρα λαμπάτο και όχι solid state.
Ισως ο μόνος λόγος για να μην τον επιλέξω και να πάω σε Μικρή Κουκίδα (Little Dot).

@ bart
Φίλε συνφορουμίτη που απ'οτι βλέπω είμαστε και κοντοχωριανοί μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τα παρακάτω :

http://www.head-fi.org/forum/thread/505212/anyone-tried-k701-and-matrix-m-stage
http://www.head-fi.org/forum/thread/519674/portable-amp-advice-for-akg-k701
http://www.head-fi.org/forum/thread/516898/amp-for-k701-k702
http://www.head-fi.org/forum/thread/510361/matrix-m-stage
http://www.head-fi.org/forum/thread/517533/just-ordered-the-matrix-m-stage

αν θές ψάχνω περισσότερο ή το κάνεις κι εσύ μόνος σου στο head-fi το οποίο είναι ατελείωτο.

Πάντως στο ψάξιμο θυμήθηκα και καναδυό άλλους που γράφουν οτι ταιριάζουν :
ΚICAS CALIENTE της Pure audio (δεν έχει λεπτομερή specs ισχύος όμως αλλά όσοι τον έχουν ορκίζονται οτι εκεί τελειώνει η αναζήτηση για ενισχυτή των Κ701)
ΗΕΕD CANAMP
BURSON HA160
Oλοι όμως ακριβότεροι έως πολύ ακριβότεροι.

Νομίζω πως έχουμε βγεί εκτός θέματος και η διαχείριση (από την οποία ζητώ συγνώμη αν παρεκτραπήκαμε) μάλλον θα μας κράξει.

Καλό διάβασμα στους ενδιαφερόμενους. -bye-

κελεπούρι?

χωρίς paypal?
με πιθανότες τελωνειακές επιβαρύνσεις?

Απάντηση: Re: Headphones & Headphone Amp[Budget 200 ευρώ]

κελεπούρι?

χωρίς paypal?
με πιθανότες τελωνειακές επιβαρύνσεις?

+1
Υπάρχουν και τα creek.
Αν και γίνομαι κουραστικός θα προτείνω ο φίλος να κάνει την υπέρβαση στα ακουστικά και να πάει για τα 601 για να μη γίνω υπερβολικός και πω για τα 701 μαζί με ένα οικονομικό ενισχυτή από το θείο Θωμά (thomann). Αν είναι να δώσει παραπάνω χρήματα να τα δώσει στα ακουστικά και όχι στα ηλεκτρονικά για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως δεν θα ακούσει μεγάλη διαφορά με έναν καλό ενισχυτή σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι "υποδεέστερα" ακουστικά. Ο δεύτερος λόγος είναι πως ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα ακουστικά πουλιούνται πιο δύσκολα από ένα μεταχειρισμένο ενισχυτή ακουστικών.

Φίλε supersonic έχουν paypal και για την ακρίβεια μόνο paypal.
Αν διαβάσεις προσεκτικά κάτω από τα specs του matrix και πρίν την ενότητα SHIPPING γράφει : "Paypal is the only form of payment accepted".

Καλά κάνεις πάντως και το ψάχνεις και είσαι υποψιασμένος, γιατί κυκλοφορούν πολλές μούφες από ανατολή και απατεώνες. Κι εγώ προσέχω και αγοράζω μόνο μέσω paypal, ακόμα κι αν έχουν άλλο τρόπο πληρωμής, αισθάνομαι καλύτερα, νομίζω.
Οπότε οι συγκεκριμένοι πρέπει να είναι ΟΚ. Εχουν καλή φήμη πάντως και αγοράζουν πολλοί κυρίως απέναντι από τον Ατλαντικό και κανένας δεν έγραψε κάτι ύποπτο. Εντάξει όπως έχουν γίνει οι συναλλαγές και οι σχέσεις μας σήμερα δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό σου, που λέει ο λόγος, αλλά τουλάχιστον κάνεις το καθήκον σου ελέγχοντας τα βασικά (τρόπος πληρωμής και σχόλια για τον πωλητή στο ebay).

Διάβασέ το κι εδώ που το βρήκα σε καλύτερη προσφορά στα 240$ (από 270$) !!!.
http://cgi.ebay.com/Matrix-m-stage-Headphone-Amplifier-Amp-2010-new-HLLY-S-/250703374270?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5f15e7be

Αν περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα στέλνουν και γαλοπούλα μαζί. :laugh:

Last edited:

Φίλε tonal συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.
Αλλωστε κάπου παραπάνω είχα γράψει :
"Πιστεύω σου ταιριάζουν περισσότερο αν και εγω προσωπικά θα πήγαινα στα Κ601 αλλά αυτό μην το λάβεις υπ' όψιν σου γιατί ακούω άλλα θέματα"
Είμαι της άποψης (και απ' ότι φαίνεται συμφωνούν και άλλοι) οτι είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με όσο καλύτερα ακουστικά μπορείς. Και Κ701 αν μπορείς που είναι εξαιρετικά αν και δυσκολότερα σε απαίτηση ενισχυτή.
Στη συνέχεια παίρνεις κάτι οικονομικό για ενισχυτή και μετά (ψάχνοντας πολύ και ακούγοντας) αγοράζεις τον καλύτερο (για τα αυτιά σου) ενισχυτή που αντέχει η τσέπη σου και τελειώνεις....μάλλον....
Μάλλον οχι η αναζήτηση δεν τελειώνει ποτέ και όσο ανεβαίνεις και αποκτάς εμπειρίες τόσο το ψάχνεις και τελικά καταλήγεις ... άρρωστος, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Φίλε paulmarinis,
έγραψες οτι έχεις τον Little Dot MKIII.
Mε τι ακουστικά τον χρησιμοποιείς ? Θα ήθελα αν μπορείς να πείς τη γνώμη σου γι' αυτόν τον ενισχυτή.
Δεν σου κρύβω οτι μου αρέσει πολύ αλλά τον φοβάμαι από ισχύ για τα Κ701.
Και ο ΜΚΙV επίσης φαίνεται καλός και πιο όμορφος.
Κάποιοι όμως που τους έχουν (έξω πάντα) έγραψαν οτι ΟΤL και Κ701 απλά δέν...
Δεν μου φαίνεται λογικό αν και αυτοί οι τύποι είναι απίστευτοι και έχουν 5-6 ζευγάρια καλά ακουστικά ο καθένας και αντίστοιχους ενισχυτές. Δοκιμάζουν λοιπόν και αν δεν κάτσει καλά με ένα ζευγάρι θα ταιριάξει με ένα άλλο. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες και οποιαδήποτε πληροφορία από πρώτο χέρι (αυτί) θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη.

Εγω εχω τον λιττλε δοτ με τα ΗΔ595 τωρα.
Ειναι ο πρωτος μου ενυσχητης και το πρωτα μου σοβαρα ακουστικα, και λεω να παρω και τα ΗΔ650 τωρα η τα 701.
Τι να σου πω καλος ειναι, αλλα δεν εχω με τι να τον συγρινω.
Παντως δεν εχει τεραστια διαφορα σε σχεση με εξοδο ακουστικων απο το CD player, σε χαμηλες εντασεις. Αλλα μαλλον φταινε και τα ακουστικα.
Αν θες και εισαι ΑΘηνα, μπορεις να φερεις τα 701 σου, να τα ακουσεις

Αθήνα είμαι και μπορούμε να κανονίσουμε με ΡΜ.
Πάντως τα 595 είναι ζόρικα (50Ω) όπως και τα 701 (60Ω) σε σχέση με τα 650 (300Ω). Για να ακούς παρόμοια με την έξοδο του cd που σίγουρα δεν έχει την ισχύ ενός ενισχυτή ακουστικών μήπως πράγματι υπάρχει πρόβλημα υποοδήγησης. Με τα 650 που θεωρούνται και καλύτερα πιστεύω θα είναι σωστότερος συνδυασμός.
Αν κανονίσουμε θα ακούσεις και τα 701 σε άμεση σύγκριση με τα 595 (έχουν και παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικα).

Εκανα συγρκιση ξανα, και εχει διαφορα.Ολα ειναι πιο καθαρα και γενικα πιο γεματος ο ηχος, και το μπασο παραπανω. οχι τρελη διαφορα ομως, και φοβαμαι μην ειναι απλα η ενταση λιγο παραπανω:))
Εγω αποτι εχω διαβασει στο head-fi ειχα την εντυπωση οτι ΗΔ595 γενικα δεν εχουν μεγαλη διαφορα αν τα παιζεις με ενισχυτη η οχι

προσωπικά ακούω με hd 600 και mf x can v3. Είχα στο παρελθόν δύο φορές τα 650 και τα 601, από τα οποία επίσης ήμουν ευχαριστημένος. Θεωρώ πιο ξεκούραστα σε μακροχρόνιες ακροάσεις τα 600 από τα akg. O Fidelity άψογος. Καμμία σχέση με την έξοδο του cd ή κάποιον project που δοκίμασα.
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρώτα απ'όλα θεωρώ την επιλογή των AKG ως την πλέον σοφή και συμφέρουσα, δεδομένης της πολύ υψηλής απόδοσης σε συνάρτηση με την τιμή αγοράς.
Τα Κ601 είναι ανοικτού τύπου (που σημαίνει φυσικό άκουσμα και μπάσσο) με min αντίσταση 120Ω και max ισχύ 200mW.
Τα Κ242 είναι ημιανοικτού τύπου (που σημαίνει πιο έντονο μπάσσο, τεχνητά τονισμένο, οχι τόσο φυσικό οσο των Κ601, αλλά μη φανταστείς και τεράστιες διαφορές) με min αντίσταση 55Ω και max ισχύ 200mW.
Οπως και στα ηχεία, έτσι και στα ακουστικά, τα ενισχυτικά πρέπει να οδηγούν με επαρκή ισχύ τα αντίστοιχα μεγάφωνα ώστε να τα ελέγχουν απόλυτα και με τη σειρά τους αυτά να αποδόσουν το 100% των ηχητικών τους δυνατοτήτων.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διαβάσει εδω μέσα την έκφραση : "άκουσε τα ηχεία σου με τον τάδε ενισχυτή που έχει διπλάσια (ή και παραπάνω) ισχύ από αυτην που μπορούν να διαχειριστούν τα ηχεία και τότε θα ακούσεις για πρώτη φορά το σύστημά σου και θα διαπιστώσεις τις πραγματικές ικανότητές του, πριν προβείς σε οποιαδήποτε αλλαγή".

Συνεπώς θα σου πρότεινα για τα Κ601 τον Little Dot MKIII (αν είναι και η έκδοση SE ακόμα καλύτερα) αλλά δεν ξέρω αν σε παίρνει οικονομικά.
Ο ΜΚΙΙΙ βγάζει 300mW@120Ω που για τα Κ601 είναι οτι πρέπει.
Δεν θα τον συνιστούσα όμως για τα Κ242 τα οποία είναι και λίγο οικονομικότερα αν δεν κάνω λάθος και πιο σωστά για τη μουσική που ακούς. Πιστεύω σου ταιριάζουν περισσότερο αν και εγω προσωπικά θα πήγαινα στα Κ601 αλλά αυτό μην το λάβεις υπ' όψιν σου γιατί ακούω άλλα θέματα.
Πίσω στο θέμα της ενίσχυσης.
Για τα Κ242 θα σου πρότεινα τον ωραιότατο Little Dot MKI+, ο οποίος επειδή είναι υβριδικός και έχει μεγαλύτερη ισχύ, θα οδηγήσει τα Κ242 σωστά (~400mW@55Ω) ενώ ο ΜΚΙΙΙ θα τα παίζει αλλά δεν θα τα ελέγχει. Είναι και αρκετά πιο οικονομικός, αλλά δεν έχει έξοδο προενίσχυσης όπως ο ΜΚΙΙΙ, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν λαμπάτος προενισχυτής για κάποιο μικρό συστηματάκι.
Ελπίζω να σου εξήγησα με απλό τρόπο τη διαδικασία επιλογής, τεχνικά (όχι ακουστικά) ενός ενισχυτή για τυχαίο ζεύγος ακουστικών.
Φυσικά θα πρέπει όλοι να σου πουν να τρέξεις και να τα ακούσεις όλα και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Συμφωνώ αλλά για ακριβότερα πράγματα. Για τα κινεζάκια των 150-250Ε εγώ θα τα έπαιρνα με κλειστά μάτια και ας βγουν χάλια. Στο κάτω κάτω, αισθητικά τα θεωρώ άνω του μετρίου (οπότε κάνουν και για διακοσμητικά) και έχουν εξαιρετικές κριτικές παντού στο εξωτερικό.
Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλή συνέχεια -bye-

Αυτή την περίοδο ψάχνομαι κι εγώ για ενισχυτή ακουστικών. Έχω τα AKG K-240 STUDIO με 55Ω αντίσταση. Από ενισχυτή θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι σε λάμπα. Κοίταζα για τον Little Dot MK III ωστόσο με προβληματίζει η χαμηλή ισχύς του για την αντίσταση αυτή. Από την άλλη ο ΜΚ Ι+ φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ απλώς με προβληματίζει μήπως χάνει το χαρακτήρα της λάμπας καθώς είναι υβριδικός ενώ ο MK III είναι αμιγώς λαμπάτος;

Από την άλλη κοίταζα και τη Νεφέλη του Τσακιρίδη που βγαίνει στα 500 ευρώ περίπου. Έχει και έξοδο ηχείων 4W και με κατάλληλο προσαρμογέα (που θα ματσάρει ακριβώς με τα ακουστικά που έχω) θα μπορούν να συνδεθούν και τα ακουστικά. Τα δύο θέματα που με προβληματίζουν στην επιλογή αυτή, είναι το μεγάλο μέγεθος που έχει και η διαφορά τιμής. Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο να το σκεφτώ;

Απ τους Little Dot ποιον (λαμπάτο ή έστω υβριδικό) θα προτείνατε;

εγω τον μκ3 μονο εχω, ΙΜΗΟ ειναι καλος, απλα δεν εχω με τι να τον συγρκινω:))
o mk4 νομιζω ειναι πιο δυνατος αλλα και πιο ακριβος.
Δες και τα darkvoice, δεν εχω ακουσει ομως κανενα απο αυτα, μονο τον δικο μου τον μκ3