Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ακουστικα, αλλα τι?

Τις περισσότερες φορές είναι το ίδιο πράγμα.

Η έξοδος ακουστικών ενός δικάναλου είναι ένας ενσωματωμένος ενισχυτής ακουστικών μέσα στο ίδιο κουτί. Όπως όλες οι ολοκληρωμένες λύσεις, είναι υποδεέστερες των ξεχωριστών συσκευών.

Στη χαμηλή κατηγορία τιμής ακουστικών, συνηθώς επαρκούν. Σιγουρα υπάρχει διαφορά αλλά δεν νομίζω να διακιολογεί το διπλάσιο κόστος (200-400 Ευρώ) η αγορά ξεχωριστού ενισχυτή.

Αν αναίβεις κατηγορία τιμής ακουστικών (300-500 +) τότε αρχίζει να γίνεται απαιραίτητη η αγορά τους

Κατά τη γνώμη μου δοκιμάζεις με την έξοδο του δικάναλου ή του iPod και αν είναι απαραίτητο συνεχίζεις.

Last edited:

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο συνάντησα και αυτές τις κατηγορίες... Circumaural / Supraaural.

Ξέρουμε τί παίζει?
Τις είδα να αναφέρονται είτε σε ανοικτού είτε σε κλειστού τύπου ακουστικά...

Υπερβαλεις.
Ο φίλος είπε ότι προορίζεται για χρήση iPad Kai παρακολούθηση Ταινιων στο pc.
Και μιας και δεν ξέρει το συγκεκριμένο θέμα περιμένει κάποιες προτάσεις απο άλλους.
Θεωρώ ότι μια χαρα προτάσεις του έγιναν .αν θελεινδιευκρονισεις μπορεί να τις ζητήσει.

Δεν υπερβάλλω... απλά αν θέλουμε η πληροφορία να είναι ταξινομημένη κατά τέτοιο τρόπο που να είναι και ουσιαστική, θα πρέπει να δίνουμε απαντήσεις λίγο καλύτερες από τηλεγραφηματάκια σκόρπια...

Τα τηλεγραφηματάκια προϊδεάζουν αρνητικά αυτόν που ρωτάει, ιδιαίτερα αν δεν καλύπτουν την ερώτηση...

Βέβαια οι εμπεριστατωμένες απαντήσεις προϋποθέτουν και γνώση του αντικειμένου...

Αν θέλουμε και ενδιαφερόμαστε για ξεχωριστή ενότητα "Head-fi" τότε καλό θα είναι πιο εμπεριστατωμένες...

Από την άλλη υπάρχουν τα ξένα φόρα που υπάρχει πλούτος πληροφοριών...

Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι εδώ που να είναι παρόμοιο ή καλύτερο...

Υπάρχει και τρίτη εκδοχή: "Τι κάθομαι και ασχολούμαι..."...

Ναι αλλα καταλήγεις στο πήγαινε άκουσε .Όταν κάποιος κάνει μια ερώτηση τι να παρω με τόσα λεφτά άπαντας στην ερώτηση .Αν σε ρωτήσει τεχνικά άπαντας τεχνικά και στις δυο περιπτώσεις αν ξέρεις .Δεν είναι απαραίτητο να γράψεις βιβλίο και να το διαβάσει ο άλλος γιατί μπορει να μην το θέλει .
Ο καθένας όμως απαντα με τον τροπο που αντιλαμβάνεται την ερώτηση .
Δεν είναι κακό .

Aπο εδώ μόνο εναυσματα μπορουμε να δωσουμε κ να πάρουμε... κ ίσως κάποια links που δεν έχουμε υπ' οψην μας και τα οποία ενδεχομένως μπορουν να βοηθησουν την αναζήτησή μας... απο εκει κ πέρα είναι στο χέρι του καθενός το τι θα κάνει και το τι θα αποφασίσει να πάρει τελικά!

Η αληθεια ειναι πως ολοι μας,λιγο η πολυ,πεφτουμε στην παγιδα της γρηγορης απαντησης σε καποια ερωτηση ενος νεου(και οχι μονο νεου),χωρις πρωτα να κατσουμε να σκεφτουμε λιγο περισσοτερο,ωστε να βοηθησουμε οσο καλητερα μπορουμε.Τα εχει δυστυχως αυτα το διαδικτυο!

Καποιες φορες μπορει να ειμαστε και λιγο κουρασμενοι και να βαριομαστε να δωσουμε καποια πιο ολοκληρωμενη απαντηση,καποιες αλλες φορες μπορει να ειμαστε και λιγο φανατισμενοι με ενα ζευγαρι ακουστικων που μας αρεσει κτλ,και μπερδευεται λιγο το πραμα.

Παντως αν δημιουργηθει τελικα η κατηγορια,να προσπαθησουμε να την κρατησουμε σε υψηλο επιπεδο,ωστε να αποτελει μια καλη πηγη για οσους ασχολουνται η θελουν να ασχοληθουν με τα ακουστικα κτλ.

Λοιπον,να προσπαθησω και εγω να δωσω τη γνωμη μου,οσον αφορα την ερωτηση του φιλου που αρχισε το νημα.

Βασικα πιστευω καλητερα θα ηταν να μην μπλεξει με καποιο ενισχυτη ακουστικων για αρχη.Απο τα λεγομενα του φιλου,καταλαβαινω οτι ειναι νεος στο αντικειμενο και θελει κατι ποιοτικο οπως ειπε,για να ακουει απο το λαπτοπ και το ipad.

Μια καλη λυση ειναι αυτη που προτεινε ο paulmarinis για τα sennheiser hd595/598.
Ειχα προσωπικα δοκιμασει τα sennheiser 595 απο ενα φορητο discman και οδηγηθηκαν ευκολα,με καλη ποιοτητα ηχου.Ο ηχος ηταν ζεστος,ευχαριστος και λιγο ευγενικος,χωρις να κουραζει,κατι που ειναι σημαντικο για μενα για ενα ζευγαρι ακουστικα.
Το σημαντικοτερο πλεονεκτημα βεβαια των 595 κατα τη γνωμη μου ηταν η ανεση.Τα ακουστικα αυτα εχουν φοβερη εφαρμογη και ειναι πολυ ανετα,καθονται απαλα στο κεφαλι ενω ταυτοχρονα αν κουνιεσαι μενουν σταθερα και δε φευγουν.
Τα 598 ειναι παρομοια(δεν τα εχω ακουσει),και απ'οτι εχω διαβασει πρεπει να εχουν λιγο πιο "ευρεια" ηχητικη εικονα,κατι που ειναι + ,αλλα ειναι λιγο πιο ακριβα.

παιδια οπως προειπα ειμαι καινουργιος στο χωρο και θα ηθελα γνωμες.
Πολυ σωστα μου λετε να τα ακουσω, αλλα το θεμα ειναι οτι μενω επαρχια και δεν υπαρχουν μαγαζια τα οποια εχουν τοσο μεγαλη γκαμα. Μενω Λαρισα-Βολο.
Επομενως ειναι λιγο δυσκολο και σιγουρα δεν μπορω να ακουσω 100 ακουστικα, θελω γνωμες για να δοκιμασω 2-3.

Απο κει και περα ο mstr μου εδωσε πολυ καλη απαντηση και πιστευω καταλαβε τι ακριβως ζηταω.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο συνάντησα και αυτές τις κατηγορίες... Circumaural / Supraaural.

Ξέρουμε τί παίζει?
Τις είδα να αναφέρονται είτε σε ανοικτού είτε σε κλειστού τύπου ακουστικά...

Circumaural ακουστικα ειναι αυτα που εχουν ελιψοειδη μαξιλαρακια τα οποια σου καλυπτουν ολο το αυτι.Βλεπε εικονα..
thumbnail.asp

Supraaural ακουστικα ειναι αυτα που εχουν συνηθως στρογγυλα μαξιλαρακια και καθονται πανω στο αυτι σου χωρις να το καλυπτουν ολοκληρο..Βλεπε εικονα.
Stereo-Headband-Headphone-with-Microphone-CJC999_5.jpg

Παιδιά...

να με συμπαθάτε... αλλά δίνετε βιαστικές απαντήσεις στον φίλο μας...

Εαν πρόκειται να ρωτήσουν και άλλοι τα ίδια, ας μην τα ξαναγράφουμε ας είναι μαζεμένα σε ένα σημείο...

Δηλαδή...

Ο φίλος δεν μας είπε τι χρήση θα κάνει, και εγώ υπέθεσα φορητή και οδήγηση χωρίς ενισχυτή...

Δεν μας είπε αν θα ακούει mp3 ή αρχεία υψηλής ανάλυσης, δεν μας είπε αν έχει εμπειρία από ακουστικά κλπ κλπ...

Εγώ έχω 6 ενισχυτές αυτή την στιγμή και οι διαφορές μεταξύ τους είναι μεγάλες, αλλά ο χειρότερος ενισχυτής είναι καλύτερος από τον ενισχυτή του ipod classic, και του iphone4 που έχω...

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ενισχυτών επίσης, φορητοί (με ή χωρίς επαναφόρτιση), ενισχυτές desktop με τελεστικούς, με διακριτά κυκλώματα, με λάμπες κλπ...

Θεωρώ ότι ο φίλος πρέπει πρώτα να πάει και να ακούσει κάποια ακουστικά σκέτα, και μετά να έρθει σε επαφή μαζί μας να ακούσει και ενισχυμένα...

Προτείνοντας του πράγματα που ακούσατε ή δεν ακούσατε δεν είναι και τόση βοήθεια θεωρώ... και πάλι να με συγχωρείτε,... αλλά έτσι είναι.

Για να βρει ακουστικά κάποιας κατηγορίας τιμών μπορεί απλά να googlarει και αφού ακούσει κάποιαν από αυτά μπορεί να ρωτήσει εδώ.

Αν δεν ακούσει μπορεί να πάθει αυτό που έπαθες εσύ Μιχάλη με τα AKG... ο κάθε άνθρωπος (ιδιαίτερα με τις ακροάσεις ακουστικών) ακούει και έχει πολύ διαφορετικά γούστα από τον άλλον, γιαυτό και παρατηρείτε αυτό με τις διαφορετικές απόψεις στα φόρουμ για το ίδιο προϊόν...

Κάποια ακουστικά δεν μου αρέσουν αλλά αρέσουν σε άλλους πολύ τι σημαίνει αυτό?

Θεωρω οτι εισαι αστοχος...
Ο φιλος και ειπε για τι χρηση θελει τα ακουστικα αλλα και οι προτασεις που εγιναν τουλαχιστον απο εμενα αλλα και απο τον paulmarinis ειναι ακουστικα τα οποια εχουμε ακουσει.
Επισης πρεπει να ξερεις οτι ειναι πολυ δυσκολο στην Ελλαδα να βρεις ακουστικα για ακροαση σε καποιο μαγαζι και θελει πολυ ψαξιμο..
Δεν ειμαστε Ιαπωνια εδω οπου εκει καθε σοβαρο μαγαζι ηλεκτρονικων εχει τουλαχιστον 50 ζευγαρια για ακροαση..

Circumaural ακουστικα ειναι αυτα που εχουν ελιψοειδη μαξιλαρακια τα οποια σου καλυπτουν ολο το αυτι.Βλεπε εικονα..
thumbnail.asp

Supraaural ακουστικα ειναι αυτα που εχουν συνηθως στρογγυλα μαξιλαρακια και καθονται πανω στο αυτι σου χωρις να το καλυπτουν ολοκληρο..Βλεπε εικονα.
Stereo-Headband-Headphone-with-Microphone-CJC999_5.jpg

Optimus :a0210:

παιδια οπως προειπα ειμαι καινουργιος στο χωρο και θα ηθελα γνωμες.
Πολυ σωστα μου λετε να τα ακουσω, αλλα το θεμα ειναι οτι μενω επαρχια και δεν υπαρχουν μαγαζια τα οποια εχουν τοσο μεγαλη γκαμα. Μενω Λαρισα-Βολο.
Επομενως ειναι λιγο δυσκολο και σιγουρα δεν μπορω να ακουσω 100 ακουστικα, θελω γνωμες για να δοκιμασω 2-3.

Απο κει και περα ο mstr μου εδωσε πολυ καλη απαντηση και πιστευω καταλαβε τι ακριβως ζηταω.

Να πάς στον Νακα (δεν πιστευω να μην εχει στις πόλεις που λες) με το iPod σου και να ζητήσεις να ακουσεις κάποια ζευγάρια για να πάρεις μια ιδέα! Τώρα το τι ζευγάρια θα εχουν διαθέσιμα είναι ενα ερώτημα!

Δεν κατεβαίνεις ποτέ Αθήνα; Ισως θα ήταν μια καλή ιδέα αν τυχων έχεις κ τπτ άλλες δουλειες να ρθεις κ να πάς για να ακουσεις ... πάλι βεβαια θα αρκεστεις στο τι μοντέλο θα βρεις ανοιχτό... πάντως λογικά θα έχεις περισσότερες επιλογές!!

Κατ' αρχας, μακριά από open ακουστικά. Μπορεί να ακούγονται πολύ καλά, αλλα θα ακούνε και οι γυρω σου. Με τα Sennheiser HD595 που ζω δυο χρόνια, ακούγομαι στο διπλανό δωμάτιο...

Tα μόνα ακουστικά που μπορώ να σου προτείνω ειναι τα AKG 240mkII...Είναι τόσο δημοφιλή κι εχουν τετοιο acceptance που δυσκολα θα "κάνεις λάθος". Κι αργοτερα μ' εναν ενισχυτή θα παίξουν καλύτερα, όπως κάθε καλό ακουστικό αλλωστε. Αν προκειται να πας σε ψειρες, κοίτα οπωσδήποτε κάποια μοντέλα της Etymotic Research. Υπάρχουν στο Amazon UK σε τιμές <100 euros.

Βεβαια, όσα ακουστικά μπορείς ν' ακούσεις, άκουσέ τα.

Φιλε Busoni διαφωνώ!
Κατ' αρχήν τα 240mkII δεν ειναι κλειστου τυπου αλλά semi-open οπότε κ αυτά ακούγονται στον χωρο.
Αν διάβασες το νημα απο την αρχή θα ειδες οτι τα ειχα για εναν μήνα περίπου μέχρι να τα επιστρεψω στον Τομαν και να πάρω τα Κ701. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οτι ειχαν ενα φουσκωμα στην μεσοχμηλή περιοχή με αποτέλεσμα το ακουσμα να ειναι πολύ μπουμαριστό (για τα γουστα μου) και η εν λόγω περιοχή να επιβάλεται στο υπόλοιπο φασμα. Η κατάσταση βελτιωθηκε ελάχιστα με την προσθήκη του ενισχυτή αλλά πάλι το μπουμάρισμα ήταν παρων! Αν εξαιρέσεις το εν λόγω χαρακτηριστικό οι υπόλοιπες περιοχες δεν ήταν κακες αλλά προσωπικα με ενοχλουσε πολύ ο τρόπος που απέδιδαν στα μεσοχαμηλά οπότε τα άλλαξα!
ΙΜΗΟ πάντα!!

Το open και το semi-open δεν ειναι πάντα δηλωτικά της διαρροής ήχου. Τώρα το πώς ακούγονται σε 'σενα ειναι σεβαστό, άλλος ομως ενδιαφερεται και σε κείνον μπορεί ν' αρεσουν.

(Πάντως, οταν τα ακουσα εγω, σ' εναν μεικτη της Roland, μου ακούστηκαν αρκετά αναλυτικα αλλα δεν μου άρεσαν οι στάθμες. Κι επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με ενισχυτές εξαρχής, δεν τα πήρα)

Ε χμμ... αφου το αν ειναι open ή semi-open δεν ειναι πάντα δηλωτικό της διαρροής ήχου και αφου όπως λες ακουγονται καλύτερα απο τα κλειστά (δεν εχω ακουσει κλειστά αλλά παντου ετσι λέγεται) γιατι ο φιλος να μείνει μακρυα;
Μην με παρεξηγήσεις απλά ρωτάω...

Για τα 240 τωρα σαφως κ μπορει να αρέσουν στον ενδιαφερόμενο εγώ απλά είπα την εμπειρία μου... άλλωστε τα 240 με έκαναν να κολλήσω με τα ακουστικά... αναμφισβήτητα έχουν αρετές!!

παιδια το ξαναλεω οτι με ενδιαφερει η ποιοτητα και οχι τι τυπου θα ειναι, ανοιχτα η κλειστα δεν εχω προβλημα..

Φιλε μου πηγαινε να ακουσεις...
Εγω να σου πω την αλήθεια δεν άκουσα πριν πάρω. Διάβασα εδω, διάβασα στο head-fi, πηρα τα 240mkII κ μου "άνοιξαν" την όρεξη για κάτι πιο καλό.. το πλήρωσα βεβαια!
Αν θες να μπεις σε τέτοια διαδικασία (που απο οτι καταλαβαίνω δεν θες) ΟΚ αλλιώς μόνο με ακρόαση!!! Εστω ο,τι βρεις κοντά στην κατηγορία τιμης που θες να κινηθείς... θα πάρεις μια ιδέα!!!

Re: headphones

Καλημέρα σας ,
πρόσφατα αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί και αναγκαστικά το γραφείο έγινε παιδικό δωμάτιο .
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον χώρος για να στηθούν σωστά τα ηχεία .
Αποφάσισα λοιπόν να στήσω σιγά σιγά ένα δεύτερο σύστημα με ακουστικά .
Αρχικά να πάρω ακουστικά αργότερα ενισχυτή ακουστικών και τέλος ένα Usb Dac . `Η ίσως ένα Dac με ενσωματομένο κύκλωμα ενισχυτή ακουστικών εφόσον υπάρχει βέβαια κάτι σχετικά αξιόλογο .
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι περίπου 100-150 ευρώ .
Δεν μπορώ να αποφασίσω αν προτιμώ ανοικτού ή κλειστού τύπου μιας και με ανοικτού μπορεί να ακούσω το μωρό αν κλάψει ή και να το ξυπνήσω αν ακούω σε υψηλότερες εντάσεις και ακριβώς το ανάποδο με κλειστού τύπου .
Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά μοντέλα της AKG σε αυτά τα χρήματα στις ίδιες πλέον τιμές με τα ευρωπαικά e shop .
Πιο από τα κάτωθι μοντέλα θεωρείτε καλύτερο 141 142 171 172 240 242 271 272 601 ; θα προτείνατε κάτι άλλο ;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας ,

Παναγιώτης .