Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Ριξε μια ματια και εδω.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/101518-AKG-K77-Οικονομικά-Ακουστικά-Μικρή-Παρουσίαση

Τα συγκεκριμενα ειναι πολυ καλα,εξαιρετικα θα ελεγα,για την τιμη τους,και πολυ ξεκουραστα.Παναλαφρα και αγκαλιαζουν το αυτι,οπως θελεις.
Μπορει να καταργηθηκαν,αλλα υπαρχουν ακομα στην αγορα.

Εγω θα προτεινα να παει ο φιλος σε εναν Φιλιππο Νακα,να ακουσει αν γινεται τα sennheiser hd518,οπως ειπα και πιο πριν.

Χωρις να τα εχω ακουσει,αλλα εχοντας ακουσει ολη την προηγουμενη σειρα 5*5 απο discman,και διαβαζοντας και διαφορες κριτικες στο διαδυκτιο,καταληγω οτι θα αξιζε μια προσπαθεια δοκιμης.Αυτη τη σειρα της sennheiser την ειχα βρει πολυ βολικη,με σταθερη εφαρμογη που αγκαλιαζει ομορφα ολο το αυτι.Τα βελουδινα μαξιλαρακια ειναι πιο ανετα στο κεφαλι,και μπορουν να βγουν να πλυθουν ή και να παρεις καινουρια αν χαλασουν.
Επισης λογικα ο ηχος δε θα κουραζει/τσιμπαει στα πριμα,κατι που προσωπικα βλεπω σαν θετικο στη μουσικη rock και heavy metal.

Οποτε η προταση μου ειναι η παραπανω.
Και τα k77 που προταθηκαν παραπανω ειναι ανετα ακουστικα,και αρκετα φθηνα,καλη επιλογη.Απλα επειδη εθεσες ταβανι τα 100 ευρω προτεινα καποια αλλα.
Αν ωστοσο μπορεσεις πηγαινε στο Νακα και ζητα ευγενικα να ακουσεις τα sennheiser hd518 και τα krk kns 6400.

Λοιπον ξεθαψα και ανακαλυψα κατι παλια ακουστικα του πατερα μου!Sony mdr cd-470!Καθονται τελεια στο αυτι μου (το αυτι μπαινει μεσα στο κενο και καλυπτουν ολο το αυτι) Μαλλον ειναι ανοιχτου τυπου γιατι ακουγονται προς τα εξω (ωστοσο εγω δεν ακουω το περιβαλλον). Σαν ηχος νομιζω υστερουν λιγο σε μπασα χωρις αυτο να σημαινει οτι ψαχνω κατι ακραιο σε μπασα θα θελα κατι φυσιολογικο απλα. Το γνωριζετε αυτο το μοντελο?Τι γνωμη εχετε για την Sony οσον αφορα τα ακουστικα?

Το μοντελο αυτο δε το γνωριζω,αλλα η sony εχει δωσει ανα καιρους καλες υλοποιησεις,απο φθηνα,μεχρι και πανακριβα μοντελα.

Η αγαπη μου για τα καλα ακουστικα παντως οφειλεται σε ενα μοντελο της sony, το MDR CD280.Τα ειχα παρει μια φορα χωρις να ψαξω ιδιαιτερα,και βρεθηκα να ακουω πολυ με αυτα απο ενα discman,μου φαινοταν αρκετα ελκυστικη η μουσικη μεσα απο αυτα.
Η τελευταια μου σοβαρη αγορα ηταν και παλι ενα μοντελο sony στα 200 ευρω,τα οποια επελεξα τελικα να κρατησω εναντι των ομοιας τιμης akgk550 τα οποια επεστρεψα,παροτι ηχητικως προτιμουσα σαφεστατα τα δευτερα.

Κοιταξε να δεις,η Sony βγαζει πολλα πραματα,και εχει καλα προιοντα σε ολες σχεδον τις κατηγοριες ηλεκτρονικων,και καποιες φορες και κορυφαιες υλοποιησεις (βλεπε MDR 10 πχ για ακουστικα),αλλα σε συγκεκριμενες κατηγοριες προιοντων μαλλον καποιες εξειδεικευμενες εταιριες δινουν καλυτερες λυσεις σε ιδιες τιμες.

Λοιπον μετα απο βολτα κατεληξα στα εξης 2 χωρις να τα εχω ακουσει διοτι κανεις δεν τα ανοιγε.. Sennheiser HD 449 sta 80 euro και KRK kns 6400 στα 100 euro. Τα KRK θα μου δωσουν καλη αποδωση απο φορητο player?Επισης ειναι circumaural?Τα Sennheiser διαφημιζαν στο κουτι και τα 2 οποτε η λογικη επιλογη ειναι αυτα ομως επειδη τα KRK μου αρεσανε πολυ εμφανισιακα αν πληρουν αυτες τις 2 προυποθεσεις μπορει να τα προτιμησω.Εσεις τι λετε?Τα HD 518 τα βρηκα αρκετα πιο πανω απο 100 οποτε μαλλον απορριπτονται..

Εγω τα εχω τα KRK 6400,τα οποια ναι,ειναι circumaural,και ανετα με σταθερη εφαρμογη.Απο το ipod nano 5g που τα οδηγω εγω παιζουν καλα και ισορροπημενα,θεωρω οτι ειναι καλα για την τιμη τους.Εχουν και το πλεονεκτημα οτι το καλωδιο ειναι αποσπωμενο,και τα μαξιλαρακια αλλαζουν και αυτα,ενω παροτι ειναι τα φθηνοτερα απο τα closed circumaural που εχω,μου δινουν την εντυπωση οτι ειναι τα πιο ανθεκτικα για καποιο λογο.

Τα δικα μου τα ειχα βαλει αγγελια να τα πουλησω,αλλα τελικα θα τα κρατησω γιατι χθες που τα ξαναακουσα μου φανηκαν οτι στεκονται αρκετα αξιοπρεπως για την τιμη τους σε σχεση με τα πιο ακριβα που εχω,και ετσι θα παραμεινουν στη συλλογη μου.

Περιεργο που κανεις δε σου ανοιξε τα 6400 παντως. Εγω πριν τα παρω τα ακουσα και μαλιστα 2 διαφορετικες στιγμες στο ιδιο μαγαζι,αλλα ψιλοηξερα το παιδι.

Ομως και τα 8400 που τα δοκιμασα μια φορα στο Νακα στον Κορυδαλλο,μου τα ανοιξαν χωρις προβλημα,οταν τους το ζητησα.Ειναι βεβαια και σε τι πωλητη θα πεσεις.
Καποια αλλα δε,οπως τα sony mdr 1r που αγορασα τελευταια,αρνηθηκαν να μου τα ανοιξουν για να μη χαλασει η συσκευασια με τη ζελατινα.Το ιδιο και στα k550,παροτι τελικα αυτα τα γυρισα λογω καποιου θεματος κατασκευης.

Last edited:

mstr Τα εχεις δοκιμασει σε rock η metal ακουσματα?Εχουν clarity?Τα τυμπανα πως θα τα χαρακτηριζες οτι ακουγονται?Δηλαδη θα τα προτιμουσες απο τα HD 449?

Σε ροκακια οπως πχ Toto ,Dire Straits,the hooters,τιποτα REM αντε το πολυ τιποτα scorpions γιατι metal δε μ'αρεσουν,παιζουν μια χαρα κατα τη γνωμη μου.Το σκληρο ροκ δε μ'αρεσει,αλλα τραγουδια σε πιο pop rock/soft rock φαση εχω πολλα απο 70's 80's και 90's και ειναι μια χαρα νομιζω με τα krk.

Αν νιωθεις αμφιβολια και εισαι Αθηνα,κανε μια προσπαθεια επισκεψης σε καποια καταστηματα του Νακα ακομη να δεις μηπως σου τα ανοιξει καποιος.

Τοτε φαινονται καλη επιλογη!Για τα Sennheiser?Σε ποια περιπτωση να τα προτιμουσα;

Εγώ έχω τα AKG 240 ΜΚ ΙΙ τα οποία είναι πολύ μουσικά και ξεκούραστα

Υπάρχουν και τα ίδια στην τιμή που ζητάς (χωρίς ορισιμένα καλούδια)
http://www.artsound.gr/catalog/studio-professional-headphones-p-2562.html

Αν μπορέσεις κάπου να τα ακούσεις....

Εγώ έχω τα AKG 240 ΜΚ ΙΙ τα οποία είναι πολύ μουσικά και ξεκούραστα

Υπάρχουν και τα ίδια στην τιμή που ζητάς (χωρίς ορισιμένα καλούδια)
http://www.artsound.gr/catalog/studio-professional-headphones-p-2562.html

Αν μπορέσεις κάπου να τα ακούσεις....

εξαιρετικη τιμη
δεν το προτεινα εξ αρχης διοτι νομιζα οτι ξεφευγε και οτι θα λεγανε οτι ειμαι προκατειλημμενος

Τα k240 σε αυτη την τιμη ειναι καλυτερη επιλογη πιστευω και'γω,αλλα οδηγουνται ικανοποιητικα κατευθειαν απο φορητα?Αν ναι παρε αυτα τοτε που ειναι κλασσικα καλο ζευγαρι ακουστικων.

Για τα sennheiser που ανεφερες δεν ξερω να σου πω,για τα αλλα sennheiser που σου προτεινα,οτι σου ειπα σε προηγουμενο ποστ.

εξαιρετικη τιμη
δεν το προτεινα εξ αρχης διοτι νομιζα οτι ξεφευγε και οτι θα λεγανε οτι ειμαι προκατειλημμενος

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια προκαταληψη η οποια δε λεω οτι ειναι αναγκαστικα κακο,και εν μερει την καταλαβαινω,γιατι σας εχουν συνοδεψει αυτα στα μουσικα σας ταξιδια για πολλα χρονια και υπαρχει συναισθηματικο δεσιμο.Ολοι πιστευω το εχουμε παθει αυτο λιγο ή πολυ.Επισης η AKG ειναι σιγουρα μια απο τις καλυτερες εταιριες με πολυ καλα ακουστικα.Υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα καποια στιγμη στο μελλον να αγορασω καποιο μοντελο οπως τα 240 ή τα k550.

Καλο ειναι παντως να προσπαθουμε να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και να μην απορριπτουμε καποιες εταιριες οι οποιες πιθανοτατα να βγαζουν αξιολογα μοντελα και δε τυγχανουν της αναγνωρισης που θα επρεπε.
Επισης,η προταση για καποια μοντελα που δεν εχουμε ακουσει και τα προτεινουμε απλως επειδη εμπιστευομαστε μια εταιρια με κλειστα τα ματια,ειναι παρακινδυνευμενη,ειδικα οταν αυτα τα μοντελα δεν ειναι καποια ευρεως γνωστα και αποδεχτα με το χρονο,ή να τα εχουν πολλα μελη που εχουν μια καποια εμπειρια και υπαρχει μια σχετικη ασφαλεια (πχ K550)

οντως εξαιρετική τιμή για τα 240... πιο κάτω ακομα και απο τον Τομαν στον οποιο εχεις κ μεταφορικά
νομιζω πως πρέπει να τα σκεφτεις πολύ σοβαρά...
ισως στο μελλον βεβαια εναν εν/τη να θες να τον πάρεις...

Επίσης τωρα θυμήθηκα κάποια στιγμή ενας φίλος μου ειχε πει για τα Senn HD380pro οτι είναι πάρα πολύ καλά ακουστικά (δειχνουν κ πολύ ανετα)... το γράφω με κάθε επιφυλαξη γιατι δεν τα εχω ακουσει!!

σιγουρα αυτα τα δυο ειναι εντελως διαφορετικες περιπτώσεις

Last edited:

Διαβάζοντας από την αρχή το νήμα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ο φίλος μας ο leaman μας μπέρδεψε κάπως.
Μας μπέρδεψε διότι έβαλε απ' αρχής το ταβάνι των 100 ευρώ, που αντιστοιχεί σε καλά ως πολύ καλά ακουστικά της μεσαίας κατηγορίας.

Στη συνέχεια μας διευκρινίζει ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άνεση, να είναι ξεκούραστα, να παίζουν καλά από iPod και παρόμοιες πηγές χαμηλής ισχύος κλπ. Και με την περαιτέρω συζήτηση αντιλαμβανόμαστε πως έχει μία προτίμηση στα Circumaural.

Τα ακουστικά που σίγουρα διαθέτουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι τα AKG K77 που είχα παρουσιάσει πρόσφατα. Και μάλιστα ο Πάνος (superfly) τα πρότεινε κιόλας. Όμως το ταβάνι των 100 ευρώ κάπου μας παρέσυρε σε μία συζήτηση για τα κλασσικά ακουστικά για τα οποία γίνεται λόγος συνήθως. Τα οποία όμως χρειάζονται και το κάτι παραπάνω σε πηγή για να παίξουν σωστά...

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου κακό να έχουμε ένα ζευγάρι οικονομικά ακουστικά. Αν καταφέρουμε να τα βρούμε και να παίζουν καλά, τόσο το καλύτερο. Αν δε μας αρέσουν, δε χάλασε ο κόσμος, δε θα στενοχωρηθούμε. Ενώ αν είναι ακριβότερα, τα πράγματα αλλάζουν.

Πάντως όλα τα παραπάνω "κλασσικά" ακουστικά AKG K240, AKG K55, Shure 840, Sennheiser κλπ, που κουβεντιάζουμε εδώ ως έμπειροι ακροατές δεν είναι και τόσο για iPod και φορητές πηγές.

Εδώ υπάρχει ένα θέμα: Η κατηγορία αυτή, "Ακουστικά για φορητές πηγές, όχι ακριβά", ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Γι' αυτήν ακριβώς την κατηγορία εμείς οι έμπειροι ακροατές έχουμε ελάχιστη γνώση. Διότι ακριβώς το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο ψηλότερα κι' η χαμηλομεσαία κατηγορία δε μας πολυσυγκινεί...

Μπερδευτηκα τωρα με τα AKG 77..Ειχα καταληξει στα KRK οποτε το τελικο μου ερωτημα που θα κρινει την αποφαση μου ειναι το εξης..Απο φορητες πηγες ποιο θα οδηγηθει καλυτερα? Μηπως τελικα παρω καλυτερη αποδοση απο το AKG στην ιδια ισχυ?Αναμφιβολα το KRK ειναι καλυτερο προιον αλλα θα μπορεσω να το ακουσω και να παρω το καλο του αποτελεσμα το ιδιο καλα σε φορητο player συγκρητικα με το AKG?

Κοιταξε να δεις,στο Μιχαλη (sonus) ,του οποιου τη γνωμη τη σεβομαι ιδιαιτερα,ειδικα επειτα απο τη συναντηση που ειχαμε προ ημερων,δε του αρεσαν πολυ τα krk.

Εγω να σου πω την αληθεια μου αρεσουν,και τα θεωρω καλη επιλογη στη τιμη τους,και εγω απο ενα ipod τα οδηγω,και απο κει τα πρωτοτεσταρα και μαλιστα δυο φορες πριν τα παρω.
Επισης σε αμεση συγκριση στο καταστημα με τα sennheiser hd380 pro,τα krk προσωπικα μου αρεσαν πολυ περισσοτερο,τα 380 μου φανηκαν "κουφια" ειδικα στα μεσαια,και καπως αφυσικα.

Τωρα θα πρεπει να εχεις υποψιν οτι η γνωμη που εκφερω εχει και μια δοση υποκειμενικοτητας ,ακουω πολλα ειδη μουσικης,το μεγαλυτερο μερος της μουσικης μου ειναι απο τις δεκαετιες 70 και 80,ξενα τραγουδια,rock,pop,disco,electro,μπαλαντες κτλ ,αλλα μ'αρεσει και η κλασσικη μουσικη,και Ελληνικα τραγουδια διαφορα,ξενη dance house κτλ. Τα περισσοτερα τραγουδακια τα εχω γενικα σε ικανοποιητικα καλη ποιοτητα απο cd,και στο ipod τα εχω περασει σε apple lossless ως επι το πλειστον.

Εγω ψαχνω ακουστικα που σε γενικες γραμμες εχουν στα δικα μου αυτια καλη all around αποδοση,σε ολα τα ειδη της μουσικης,μια καλη συχνοτικη ισορροπια χωρις να κουραζουν ή να μου ακουγονται αφυσικα,αλλα να εχει και ζωη και ικανοποιητικη διαφανεια το ακουσμα,και να εχουν καλη λεπτομερεια/αποδοση και διαχωρισμο των οργανων και των ηχων,και σωστη τοποθετηση τους στο νοητο χωρο που δημιουργουν τα ακουστικα.
Εγω θεωρω οτι τα krk στεκονται λοιπον αξιοπρεπως στην τιμη τους,με μια μονη μικρη ενσταση σε καποια συχνοτικη περιοχη μαλλον των μεσοχαμηλων,εχουν μια μικρη εμφαση η οποια δινει μια μικρη αισθηση "κουτιλας",αλλα οχι σε βαθμο που να τα μειωνει αισθητα,παιζουν καλα μουσικουλα για μενα σε γενικες γραμμες,και νομιζω οτι ειναι αρκετα καλη επιλογη.

Αν καταφερνες να τα ακουσεις καλο θα ηταν παντως. Ακου και τη γνωμη των αλλων παιδιων και ζυγισε τα.

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια προκαταληψη η οποια δε λεω οτι ειναι αναγκαστικα κακο,και εν μερει την καταλαβαινω,γιατι σας εχουν συνοδεψει αυτα στα μουσικα σας ταξιδια για πολλα χρονια και υπαρχει συναισθηματικο δεσιμο.Ολοι πιστευω το εχουμε παθει αυτο λιγο ή πολυ.Επισης η AKG ειναι σιγουρα μια απο τις καλυτερες εταιριες με πολυ καλα ακουστικα.Υπαρχει μια μεγαλη πιθανοτητα καποια στιγμη στο μελλον να αγορασω καποιο μοντελο οπως τα 240 ή τα k550.

Καλο ειναι παντως να προσπαθουμε να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και να μην απορριπτουμε καποιες εταιριες οι οποιες πιθανοτατα να βγαζουν αξιολογα μοντελα και δε τυγχανουν της αναγνωρισης που θα επρεπε.
Επισης,η προταση για καποια μοντελα που δεν εχουμε ακουσει και τα προτεινουμε απλως επειδη εμπιστευομαστε μια εταιρια με κλειστα τα ματια,ειναι παρακινδυνευμενη,ειδικα οταν αυτα τα μοντελα δεν ειναι καποια ευρεως γνωστα και αποδεχτα με το χρονο,ή να τα εχουν πολλα μελη που εχουν μια καποια εμπειρια και υπαρχει μια σχετικη ασφαλεια (πχ K550)

η προκατάλειψη είναι ομολογημένη και συνεπώς όχι αμαρτία.
Είμαι φανατικός με τα akg και δεν το έκρυψα ποτέ όταν τα προτείνω.
Τα Κ240 τα αγόρασα το 1976 ή 77.
Δεν έχω τίποτε αλλο από τον στερεοφωνικό μου εξοπλισμό που να έχει ζήσει τόσο και να λειτουργεί όπως τότε που το αγόρασα.
Στη συνέχεια αγόρασα και άλλα μοντέλα.
Εχω ακούσει και άλλα. Είναι καλά επίσης. Δεν μπορώ να πω τίποτα για τη μακροζωία τους και την ποιότητα κατασκευής διότι δεν τα έχω ζήσει όπως τα akg.
Αντίθετα για τα akg μπορώ και αυτό κάνω.
Το τί θα αγοράσει ο εκάστοτε ερωτών είναι δικό του θέμα.

Τέλος τα Κ240 (τα απλά) παίζουν πολύ ικανοποιητικά - έως δυνατά - με ipod video (5η γενιά? αν θυμάμαι καλά). (εισαγωγής που δεν έχει περιορισμό έντασης)

(ο πληθυντικός αγαπητέ Ιωάννη (το λεω σωστά?) δεν είναι απαραίτητος μεταξύ μας...:operator:)

Last edited:

Ενταξει :smile: Απο ευγενια μιλησα στον πληθυντικο :D

Καλα Χριστουγεννα :rolleyes1:

Καλησπερα!Η αγορα εγινε!....Sennheiser hd 518!Εκανα λαθος αρχικα για την πολυ υψηλοτερη τιμη τους τα μπερδεψα με αλλο μοντελο. Ανεβηκα 17 ευρω πανω αλλα απο αυτο που καταφερα να ακουσω ηταν αρκετο για επιλογη!Αυτα που αγορασα μου ακουγονται λιγο κομπρεσαρισμενα και μπουκωμενα αλλα πιστευω οτι ειναι θεμα στρωσιματος και θα φτιαξει με τη χρηση. Ελπιζω ο χρονος να δειξει οτι εκανα καλη επιλογη και να μη χρειαστει να μπω σε νεες αναζητησεις συντομα αν και με τη μουσικη κατι τετοιο ποτε δεν σταματαει!

Άντε, καλοφόρετα και καλοάκουστα! :smile1:

Μας παίδεψε λίγο, αλλά τελικά το πήραμε το κορίτσι. Και είναι από καλό σπίτι, καλή οικογένεια. :wink1:

Περιμένουμε τις δικές σου αναλυτικές εντυπώσεις τώρα. :grandpa:
Καλές Γιορτές με το καινούργιο δώρο! :presents2: