Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και το χρονο σας guys!Καλες γιορτες να εχετε!Θα επανελθω με εντυπωσεις μολις κατασταλαξω!

Re: Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Καλοριζικα και απο μενα,ελπιζω να σε βολεψουν και να καλυψουν επαρκως τις προσδοκιες σου!Καλες Γιορτες!

Re: Ακουστικά για το MyTek;

Λοιπόν, λίγο δειλία, λίγο σωφροσύνη, λίγο που το amazon δεν "κατέβαζε" την τιμή των 650, τελικά κατέληξα με τα AKG K240 Studio.

Γιατί, ακουστικά δεν είχα ποτέ μου και δεν ήξερα αν θα τα "ανεχτώ" στο κεφάλι μου, ή θα τα πέταγα τη δεύτερη μέρα! Και σκέφτηκα πως οι καιροί είναι δύσκολοι και θα ήταν κρίμα να πετάξω 300 ευρω. Αν ήταν να πετάξω τα λεφτά μου, ας ήταν τουλάχιστον λίγα.

Η κουβέντα στο διπλανό thread για την προσφορά του ελληνικού καταστήματος στα 92 ευρω για τα AKG, ήταν ό,τι πρέπει για να μπω και εγώ στον κόσμο των ακουστικών.

Τα παρήγγειλα, ήρθαν ταχύτατα (σε 2 μέρες) και τα σύνδεσα πάνω στο Mytek και … έμεινα έκπληκτος! Δεν ήξερα πως τα ακουστικά μπορεί να παίζουν τόσο καλά! Δηλαδή στα αυτιά μου, ακούστηκαν υπέροχα. :guitarist:

Τώρα, θα ήταν χαζό να πω εντυπώσεις, αφού είμαι εντελώς άσχετος με ακουστικά.
Πάντως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, και σε γενικές γραμμές πληρούν σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις που έχω από τον ήχο. Τίποτα το υπερβολικό, τα μπάσα δεν μπουμάρουν και οι υψηλές δεν είναι τονισμένες. Όλα - νομίζω - πως ακούγονται σωστά.

Δεν έχω συνηθίσει ακόμα πως το μπάσο δεν με "κουνάει" όπως όταν ακούω δυνατά από τα ηχεία μου, αλλά αυτό είναι εγγενές πρόβλημα όλων των ακουστικών.
Τα ακουστικά είναι πολύ ξεκούραστα και ακόμα και μετά από 2 ώρες δεν με εκνεύρισαν (λίγο ζεστάθηκε το αριστερό (LOL) αυτί μου :flipout: ) (σκέφτομαι να παραγγείλω τα βελούδινα μαξιλαράκια)

Πολύ (πολύ) μεγάλη βελτίωση είδα με την αλλαγή του καλωδίου, αλλά αυτά θα τα γράψω σε άλλο thread.

Γενικά και από τη μεριά του άσχετου, θα τα πρότεινα θερμά σε κάποιον σαν και μένα που θέλει να κάνει μια αρχή με τα ακουστικά.

Καλορρίζικα! :smile1:

Τα συγκεκριμένα θεωρούνται κορυφαία ανεξαρτήτως τιμής.

Κι' αφού βρήκες τον ενισχυτή που τους ταιριάζει -διότι εκεί είναι το κρίσιμο σημείο- συνδυασμένο μ' ένα κορυφαίο DAC...

Θα τ' απολαμβάνεις με την ησυχία σου για πολύυυ καιρό... :7612::presents2:

Τα βελούδινα μαξιλαράκια είναι και πιο άνετα με πιο ωραία αίσθηση, και βελτιώνουν ηχητικά τα ακουστικά IMO ..... Καλορίζικα!!!

Γεια σας και παλι!Επεστρεψα να αναφερω ενυπωσεις!Ειμαι λιγακι διχασμενος η αληθεια ειναι ας τα παρω τα πραγματα απο την αρχη ομως..
Οσον αφορα την ανεση τα ακουστικα περνουν 10/10!Ειναι υπερβολικα ανετα και μενουν ακινητα στη θεση τους ακομα και μετα απο ανελεητο headbanging!Δεν κουραζουν και μπορεις να ακους ξεκουραστα για πολλες ωρες!Στα του ηχου τωρα..
Εχω την εντυπωση πως τα συγκεκριμενα ακουστικα δεν προοριζονται για κιθαριστικο metal ηχο..Τα μεσαια καλυπτονται αρκετα απο τα μπασα παροτι οι λεπτομερεις ειναι διακριτες. Γενικα νομιζω οτι ειναι πιο μπασα απ οτι θα τα ηθελα για τα ακουσματα μου. Εκει που τα ακουστικα θριαμβευουν ειναι σε πιο ηλεκτρονικα/πειραματικα πραγματα οπου το θες το πιο τσιμπημενο μπασακι σου!Οπως και για ακουσματα με λιγοτερο distortion στις κιθαρες!Δεν ξερω πως μου εκατσαν τοσο τελεια τα ακουστικα στο μαγαζι και τα πηρα παντως εδω και μια βδομαδα που ακουω τα συγκεκριμενα δεν ειναι τοσο μεσαια οσο θα ηθελα.Θελω τις κιθαρες πιο μπροστα να ξυνουν πιο πολυ!Το θεμα ειναι οτι τα συγκεκριμενα με καλυπτουν full σε πιο ''easy listening'' καταστασεις ενω σε metal κομματια η ''μπασιλα'' ειναι ενοχλητικη!Τα πουλαω η οχι?Μαλλον το ιδανικοτερο θα ηταν να παρω αλλο ενα ζευγαρι ακουτικων για τις πιο ''βαριες'' αναζητησεις μου ομως δεν εχω αυτην την πολυτελεια.Και απ τη στιγμη που το 70% της μουσικης που ακουω ειναι metal μαλλον εχω θεμα..

χμμμ μήπως να αναζητήσεις εναν εν/τη ακουστικών να δεις πως συμπεριφέρονται;
απο υπολογιστή παιζεις κατευθειαν;
επίσης μήπως μπορεις να τα αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο μοντέλο απο το μαγαζί που τα πήρες;
ειδικά αν είναι κ λίγο πιο ακριβο (αν θε να δωσεις λίγα παραπάνω) ισως δεχτουν να στα αλλαξουν..
ρωτα αν έχουν τα Senn 380 που σου ανεφερα πιο πάνω...

Τα ακουω απο players και δεν σκοπευω να επενδυσω σε ενισχυτες ακουστικων.Τα εχω παρει 9 μερες τωρα απο Νακα και απ οτι μου ειχαν πει αν ανοιξω το κουτι δεν μπορω να τα επιστρεψω.Ετσι κ αλλιως τα συγκεκριμενα αναφερουν οτι κανουν για φορητα players!

καλα απο το τι αναφέρουν μέχρι το τι κάνουν αλήθεια πολλές φορές υπάρχει μια απόσταση...
ελπίζω λοιπον να στην πορεια να στρώσουν - συνηθήσεις και να ευχαριστιέσαι τις μουσικές σου...
τι αντισταση κ ευαισθησία έχουν;

πάντως δεν ειπα να πάρεις εν/τη ειπα μια ακρόαση να κάνεις για να δεις αν αλλαζουν συμπεριφορά ... στο μέλλον μπορεί και να αλλάξεις γνώμη .. :ears:

προσωπικά αν ενοιωθα πως δεν μου έκαναν θα έκανα μια προσπάθεια αλλαγης ακόμα και να σου έχουν πει οτι δεν... ποτέ δεν ξέρεις!!
Αν τα καλοσυσκευάσεις στο κουτί τους ....

Απάντηση: Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Για χρήση με φορητές πηγές σίγουρα κάνουν. Είναι ευαίσθητα.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το eq της πηγής ώστε να μειώσεις λίγο τις χαμηλές συχνότητες.

Α! Παίξε και με την τοποθέτηση. Αλλάζει αρκετά ο ήχος.

Last edited:
Εχουν 14-26000 hz frequency response και sound pressure level 108 db.To discman μου εχει περιορισμενες δυνατοτητες eq δυστυχως..ενα philips ειναι ουτε καν ξερω μοντελο (με τα χιλια ζορια το βρηκα δεν βρισκεις πουθενα discmans στη Αθηνα πια!)

Μήπως είναι καιρός να ρίξεις μια ματιά στην "ripping editing upsampling κλπ" κατηγορία του φόρουμ;
Θα εχεις πολύ καλύτερο ήχο ακόμα κ με ένα φτηνό player τύπου sansa clip+ (rockboxed) αν ριπαρεις σε flac τα cd σου...

Ακομα και στο pc με foobar 2000 και flac η μπασιλα στα ακουσματα που ανεφερα δυστυχως ειναι ενοχλητικη..

Λυπαμαι που μεχρι τωρα δεν ανταποκρινονται στις προσδοκιες σου... Δωσε τους παντως λιγο χρονο μηπως στρωσουν λιγο,ποτε δε ξερεις.

Τι στυλ ηχου εχεις σαν αναφορα πανω κατω?

Παραθετω 2 links απο youtube για να καταλαβετε ακριβως τι ενοω..Ειναι παραδειγματα οπου οι μεσαιες συχνοτητες θα πρεπει να ειναι πιο μπροστα και γενικοτερα οι κιθαρες να ξυνουν περισσοτερο πραγμα που δεν συμβαινει με αυτα τα ακουστικα

Κατι metal
http://www.youtube.com/watch?v=vuRUILnOTc0

και κατι σε post rock

http://www.youtube.com/watch?v=wimakexoilA

Μηπως σας μπερδεψα περισσοτερο τελικα με τα ακουσματα;Σε κατι πιο μεσαιο ποιο μοντελο θα προτεινατε;Μελλοντικα ισως για μια επομενη αγορα..

Οχι απ'οτι καταλαβα θες κατι πιο επιθετικο και προβολικο στα μεσαια και οχι laidback σε γενικες γραμμες.

Επειδη τα 518 τα αγορασες επειτα απο δικη μου προταση (αν και ειπες οτι τα ακουσες πρωτα,οπως και σου προτεινα),θα προτιμησω να μη σου ξαναπροτεινω κατι εγω,ας πουνε και τα παιδια τη γνωμη τους.

Τα ακουστικα οντως τα ακουσα!Πιθανον επεσα σε κακη επιλογη αρχειων ακροασης η τα συγκρκριμενα ηταν αλοιωμενα η οτιδηποτε.Δεν υπαρχει κανενα προβλημα και σε παρακαλω νιωσε ελευθερα να προτεινεις οτι πιστευεις οτι θα ανταποκρινεται σε αυτο που προσπαθω να περιγραψω.

Σημερα ακουσα σε εναν φιλο τα AKG K 601 με ενισχυση ομως και οφειλω να πω πως ηταν πιο κοντα σε αυτο που ψαχνω ισως ομως πιο υπερβολικα τα μεσαια τους απ οτι θα θελα..Με λιγα λιγια θα ηθελα κατι μεταξυ των δικων μου και των AKG που προανεφερα..Ελπιζω να βοηθησε καπως αυτη η περιγραφη

Last edited:

@fleaman
Γράφεις ότι άκουσες τα Sennheiser πριν τ' αγοράσεις και ο ήχος τους σε ικανοποίησε. Κατόπιν όμως στην κανονική τους χρήση απογοητεύτηκες.

Αναφέρεις επίσης πως σαν βασική πηγή σου έχεις ένα Discman της Philips. Υποψιάζομαι πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα ακουστικά, αλλά στις πηγές που χρησιμοποιείς. Αυτή είναι και η πιο λογική εξήγηση. Και γράφεις πως άκουσες FLAC από το PC. Με ποιά κάρτα ήχου όμως; Με την on-board; Διότι και μ' αυτήν μπορεί να ισχύει το ίδιο (το πιθανότερο).

Τα κομμάτια που μας έδωσες σαν παραδείγματα από το Youtube είναι όντως απαιτητικά. Χρειάζονται καλά ακουστικά, αλλά και καλή πηγή, για ν' αποδοθούν όπως τα θέλεις. Ή για να είμαστε πιο σωστοί, όπως πρέπει.

Δώσε μου λίγο χρόνο, να ολοκληρώσω κάποιες δοκιμές που χρειάζονται με μιά σειρά διαφορετικής ποιότητας πηγών, αλλά και ακουστικών και θα βεβαιωθώ. Η μέχρι στιγμής εκτίμηση μου όμως είναι πως το πρόβλημα είναι πολύ περισσότερο θέμα πηγής.

Σε χαιρετώ λοιπόν προς το παρόν και θα επανέλθω με νεώτερα... -bye-

Βοηθεια για αναζητηση ακουστικων

Αγαπητοι φιλοι
θα ηθελα να μου προτεινετε
ενα ζευγαρι ακουστικων οχι ψειρες
που θα παιζουν προτιστως μ ενα walkman sony S545
αλλα και για οικιακη χρηση
να ειναι οχι πολυ μεγαλα ελαφρια και ξεκουραστα
διαθετω 70 - 100 ευρω

ευχαριστω