Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Την βοήθειά σας.."επιγραμματικά"

Σπύρο κάποιο Fidelio εννοείς...

όχι, αυτά εννοώ : http://www.amazon.co.uk/Philips-SHL5915GY-10-Headphones-Microphone-Marron-Gris/dp/B00HZGLAHO

815-0CQHEaL._SL1500_.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπέροχα ακουστικά, σε τιμή σχεδόν χάρισμα, από την πλέον under-rated εταιρεία (και) ακουστικών ...

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις προτάσεις σας. Θα φορέσω, θα ακούσω και θα κρίνω!!!!

:ernaehrung004:

Απάντηση: Την βοήθειά σας.."επιγραμματικά"

Mέ χαρά είδα τό <πέρασμα> τής αξιαγάπητης κυρίας τού avclub από αυτά τά λημέρια

Greg, εσύ δεν μου είχες αναφέρει πρόσφατα το όριο των 40-50 Ohm, καθώς θα ακούω μόνο από Pc? (είδατε; μου ξέφυγε να το αναφέρω αυτό..)
Τα DT 770 λένε 80 Ohm. Εννοείται ότι δεν ξέρω καν τι προσφέρει στην πράξη το πόσα ohm είναι-οποιαδήποτε σχέση μου με τη φυσική τελείωσε με το λύκειο :AFADF0:

Τα DT770 βγαίνουν και σε 32 Ohm ...
Λίγο καιρό πριν ως επετειακά 770LE (Limited Edition) πλέον ως "απλά" 32 ohm.

αν κανουν και οι ψειρες δες τα shure 215, κανουν 90ευ περιπου, απομονονουν πολυ καλα, και εχουν και καλο ηχο.
θελει λιγο να συνιθισεις να τα βαζεις, αλλα μολις μπουν σωστα ειναι πολυ βολικα και δεν βγαινουν

http://www.shure.co.uk/products/earphones/se215

Re: Ακουστικα over/on ear μεχρι 200 ευρω για X3

Φίλε dimmanoukas θα μπορούσες να κάνεις μία μίνι σύγκριση των x2 και των 701; Είμαι ανάμεσα ακριβώς σε αυτά τα 2 ακουστικά. Τώρα έχω akg k550 και ενισχυτή fiio e18. Ποιο από τα δύο προτείνετε;

Φίλε ddnk, είναι γεγονός οτι χρωστάω ενα μικρό review για το χ2....απλά έως τώρα δεν έχω προλάβει-καταφέρει να το ακούσω σε κάποιον απο τους ενισχυτές (ολοκληρωμένους με έξοδο ακουστικών) που έχω...έτσι ώστε να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Επίσης απο τη στιγμή κτήσης των χ2, δεν έχουν φορεθεί έκτοτε τα akg (καθαρά λόγω έλλειψης χρόνου), οπότε δεν μου είναι πρόσφατη η ηχητική τους εντύπωση.
Λοιπόν έχουμε και λέμε....και τα δύο πρόκειται για πολύ όμορφα ακουστικά (κατά τα προσωπικά μου γούστα), με παραπλήσια για τα δικά μου δεδομένα επίπεδα άνεσης.
Τα 701 έχουν μεγαλύτερο πλαίσιο (περίμετρο), όπου μπορεί να φιλοξενίσει το πτερύγιο, οπότε για τα δικά μου αυτιά (που είναι με το συμπάθιο "ευμεγέθη") είναι αρκετά άνετα.
Τα χ2 είναι λίγο μικρότερα, με αποτέλεσμα σε κάποια σημεία, να ακουμπάει το πτερύγιο στη βελούδινη επένδυση, χωρίς βέβαια κάποιο μεγάλο πρόβλημα (ειδικότερα για κάποιο πιο
φυσιολογικό μέγεθος πτερυγίου απο το δικό μου).
Ωστόσο, η στέκα των χ2 είναι πιο άνετη, λόγω του ότι δεν έχει τα αναθεματισμένα καρούμπαλα των 701. Τα 701, χωρίς τα καρούμπαλα θεωρώ οτι θα ήταν τα πιο άνετα ακουστικά,
καθώς και το βάρος τους σε σχέση με τα χ2 είναι μικρότερο, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό, αλλά σίγουρα δεν προβληματίζει. Πάντως η ποιότητα κατασκευής και των δύο είναι εξαιρετική.

Τώρα, τα χ2 είναι πιο ευαίσθητα απο τα 701, με αποτέλεσμα να μπουρούν να παίξουν καλά και απο ενα κινητό ή laptop, εν αντιθέση με τα 701 όπου πολύ απλά δεν....και αυτό μόνο ως προς
την ένταση τους, γιατί εάν ληφθεί υπόψη και η συμπεριφορά τους, τότε τα 701 απογοητεύουν.
Και τα δύο συγκρινόμενα με τα sansa clip+, όπου δυστυχώς για την ώρα μόνο αυτό μπορώ να χρησιμοποιήσω ως μέτρο σύγκρισης, είναι και τα δύο απολαυστικότατα, το καθένα με τον χαρακτήρα του.
Μεγαλύτερες εντάσεις (και δεν ξέρω εάν μπορώ να αντέξω περισσότερη) πετυχαίνουν τα χ2, χωρίς να σημαίνει οτι το 701 δεν έχει ικανοποιητική. Αυτό που έχω βέβαια καταλάβει, είναι οτι τα 701 θέλουν
πάαααααααρα πολλές ώρες στρώσιμο, προκειμένου να δείξουν τον χαρακτήρα τους και κατά την εκτίμηση μου, εναν καλό ενισχυτή ακουστικών, έτσι ώστε να αποκτήσει λίγο σώμα το κάτω άκρο και να
ισορροπήσει τον χαρακτήρα τους. Απο την άλλη, τα χ2, απο το πρώτο λεπτό είναι απολαυστικότατα, με αρκετό μπάσο, χωρίς βέβαια αυτό να επισκιάζει και το υπόλοιπο φάσμα, πράγμα που με κάνει να
σκέφτομαι, τί άλλο να ζητήσει κανείς απο ενα ακουστικό?
Στο μόνο σημείο που χάνουν (οριακά απο τα 701) κατά τη γνώμη μου, είναι στο μέγεθος της σκηνής και γενικά στον αέρα, ειδικότερα στο άνω φάσμα, χωρίς βέβαια να σημαίνει, οτι τα χ2 υστερούν.
Έχω πιάσει το εαυτό μου, να έχει εκπλαγεί δύο φορές με τα x2, μια για καλό λόγο και μια για κακό...ο καλός είναι οτι παρόλο τον μουσικό χαρατήρα τους, δεν τους λείπει η πληροφορία και γενικά έχω
ακούσει λεπτομέρειες σε τραγούδια, τα οποία δεν είχα έως τότε αντιληφθεί.
Ο κακός (και πάντα με μια μικρή επιφύλαξη) είναι οτι έχοντας συνηθίσει (ή καλύτερα μαθημένος στον ήχο) τα 701, σε κάποια τραγούδια μόνο με ακουστικές κιθάρες ή πιάνο, τα χ2 σαν να διαστρέβλωναν
(εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο) ή καλύτερα να χρωμάτιζαν αρκετά τον ήχο, πράγμα το οποίο με προβλημάτισε προς στιγμή, χωρίς βέβαια να ξέρω εάν όντως ήταν συμπεριφορά του χ2 ή δική
μου εντύπωση.
Οπωσδήποτε, να λάβεις υπόψη σου οτι αυτά αφορούν σε προσωπικές εκτιμήσεις και πάντα με την όχι ολοκληρωμένη εικόνα, όσον αφορά στην ενίσχυση τους.
Εάν έπρεπε να έχω μόνο ένα απο τα δύο, θεωρώ οτι το χ2 θα ήταν αυτό...χωρίς να σημαίνει οτι δεν είμαι ευτυχής κάτοχος των 701.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο την κατάσταση, αν και το αυτό που καλό θα ήταν να γίνει, είναι να κανονίσουμε να τα ακούσεις και τα 2 απο κοντά με τον ενισχυτή σου, έτσι ώστε να δείς
τί σου ταιριάζει καλύτερα (και να ακούσω και εγώ για πρώτη φορά εναν αμιγώς ενισχυτή ακουστικών...χαχαχα), εάν αυτό είναι εφικτό, προκαταβάλλοντας βέβαια (μαθημένος και απο το
550 όπως είσαι, να σου αρέσουν σαφώς περισσότερο τα χ2).

Πάντως, θεωρώ οτι στην τιμή κτήσης τους, είναι πολύ καλές περιπτώσεις και οι δύο, με τα 701 να τα κατατάσσω για πιο audiophile ακροάσεις, ενώ τα χ2 πιο fun και all around.
Χρωστάω βέβαια και μια σύγκριση και των δύο, οδηγούμενα απο εναν καλό ενισχυτή ακουστικών...ελπίζω να γίνει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Υ.Γ. στη θέση σου πάντως δεν θα παρέβλεπα να ακούσω και κάποιο εκ των 140 ή 270 της akg....μήπως έκανες τη δουλειά σου με λιγότερα

Ευχαριστώ πολύ για την ταχύτατη και λεπτομερέστατη απάντηση!! Εάν είσαι Θεσσαλονίκη θα χαρώ να τα ακούσουμε μαζί με τον fiio. Εάν όχι μάλλον πάω στα τυφλά για x2 μιας και νομίζω οτι μου ταιριάζει πιο πολύ ο fun χαρακτήρας που χρησιμοποιείται γι αυτά. Απλά φοβάμαι μήπως σε σχέση με τα k550 δεν δω διαφορές με κανένα από τα δύο. Βέβαια τα k550 είναι για μεγάλα κεφάλια που εγώ δεν έχω οπότε ίσως να μην ακούω και σωστά,ειδικά τις χαμηλές...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και επίσης δεν ξέρω αν ο fiio e18 είναι επαρκής για τα 701...

Όταν λές οτι δεν ακούς σωστά τις χαμηλές τί εννοείς? εάν εννοείς οτι σου λείπει μπάσο, τότε σίγουρα θα πρέπει να κινηθείς στα χ2, με προσοχή όμως,
γιατί τα 550 και χωρίς να τα έχω ακούσει, ως κλειστού τύπου, όσο να είναι θα έχουν περισσότερο μπάσο απο τα 701 σίγουρα...επίσης στην ίδια λογική,
δεν θα σου κάνουν και τα άλλα δύο που σου πρότεινα, δλδ τα 140 και 270 της akg....όλα αυτά σου τα λέω θεωρητικά, καθώς το ιδανικό είναι σε κάθε
περίπτωση να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς, πρίν καταλήξεις κάπου...δυστυχώς είμαι Αθήνα, οπότε αντιλαμβάνομαι οτι είναι δύσκολο το σενάριο
της ακρόασης...εάν παρόλα αυτά σε βγάλει ποτέ ο δρόμος στείλε ενα p.m. να το κανονίσουμε

Απο περιέργεια, αλλά και για να πάρεις σωστότερες γνώμες, γράψε εάν θέλεις τί δεν σου αρέσει στα 550 και θέλεις να αλλάξεις...(εννοώ απο ακουστικής
απόψεως, πέραν του μεγέθους που αναφέρεις)

Τέλος, διαβάζοντας και το άλλο νήμα περί του fiio και θεωρώντας οτι έχεις στην κατοχή σου τα sony mh1, απλά να σου πώ οτι τα χ2 έχουν αρκετά κοντινό
χαρακτήρα με τα mh1, αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα ενός ανοικτού over ear ακουστικού, όπως άνεση, σκηνή κ.ο.κ.
Οπότε εάν είσαι ικανοποιημένος με τον χαρακτήρα των mh1, τότε δεν θα απογοητευθείς απο τα χ2...αυτά ελπίζω να βοήθησα λίγο την κατάσταση

Last edited:

Όταν ασκώ πίεση με τα χέρια στα k550 το μπάσο βελτιώνεται, απλά για το κεφάλι μου είναι μεγάλα γι αυτό δεν μπορω να τα ακούσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επίσης κάποιες φορές οι υψηλές και τα συριστικά ξύνουν λίγο. Βέβαια με τον fiio βελτιώθηκε η κατάσταση σε σχέση με το dragonfly. Ο συνδυασμός dragonfly και k550 απλά δεν...Πολύ κουραστικός. Γι αυτό έλεγα για κάτι πιο μαλακό σαν άκουσμα,ίσως η υπερβολική ανάλυση να μην είναι τόσο του γούστου μου.

Οπότε απο αυτήν την άποψη, κατ' εμέ τα 701 να τα ξεχάσεις...τα χ2 να τα κοιτάξεις οπωσδήποτε, απλά γενικά κοίτα το θέμα της εφαρμογής
Δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς για να δείς τί σου ταιριάζει περισσότερο...πάντως τα χ2 θεωρώ οτι είναι άνετα και έχουν απολαυστικό μπάσο,
παρόλο που είναι ανοικτού τύπου και ενώ έχουν αρκετή ανάλυση, δεν ξύνουν ποτέ.

Γενικά να ξέρεις, οτι τα κλειστού τύπου έχουν περισσότερο μπάσο απο τα ανοικτού, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και κανόνας

Έχει κανείς άποψη γι αυτήν την προσφορα;
https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones

Με δελεάζει η τιμή (199$), με φοβίζει το τελωνείο. Πήρε κάποιος από massdrop να μας πει;
Λέει για βελτιωμένη απόκριση (+3 db) στα χαμηλά, λέτε να αξίζει σε σχέση με τα απλά Q701;
Ακόμα αναποφάσιστος ανάμεσα σε Χ2 και Q701...

Πάντως εάν κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά τους, σε αυτά που λέει το massdrop με την επίσημη σελίδα της AKG, έχουν τα ίδια ακριβώς
χαρακτηριστικά, με τη διαφορά οτι τα κ701 είναι open back (όπως και αυτά του massdrop) και τα Q701 semi open back.
Επίσης τα Κ701 δεν έχουν αποσπώμενο καλώδιο, ενώ τα Q701 και τα Κ7χχ έχουν, με αποτέλεσμα αυτά του massdrop να είναι κάπου ανάμεσα τους
Χαρακτηριστικά τους περιγράφονται εδώ :
http://eu.akg.com/akg-product-detail_eu/k-701.html
http://eu.akg.com/akg-product-detail_eu/q-701.html

Σε συνέχεια των ακροάσεων μου, να αναφέρω, οτι δοκιμάστηκαν αμφότερα τα K701 και τα Χ2, με την έξοδο του beresford caiman dac που έχω,
(και ο οποίος είναι και εινσχυτής ακουστικών), με αποτέλεσμα τα χ2 να διατηρούν τον ίδιο καλό τους χαρακτήρα, αλλά τα Κ701, να αρχίζουν
επιτέλους να δείχνουν τα δόντια τους. Τα Κ701, θεωρώ οτι είναι ενα εξαιρετικό (για την κατηγορία του) ακουστικό, το οποίο όμως θέλει οπωσδήποτε
εναν καλό ενισχυτή ακουστικών (και πολλές ώρες στρώσιμο) για να δείξουν τον χαρακτήρα τους.

Με τον beresford που έχω, τα 701, σε σχέση με τα Χ2 έχουν πιο αέρινο χαρακτήρα, δίνουν την αίσθηση οτι είναι πιο γρήγορα και έχουν πιο στακάτο μπάσο.
Τα χ2 απο την άλλη, έχουν περισσότερο σώμα, ειδικότερα στις χαμηλομεσαίες και είναι γενικά πιο laidback.
Εν κατακλείδι, η επιλογή έχει να κάνει με τα ακούσματα του καθενός

Τώρα φίλε ddnk, όσον αφορά στη δική σου περίπτωση, όντως τα Κ7χχ αποτελούν πρόκληση, ειδικότερα στην τιμή τους
Ωστόσο, με μια μικρή επιφύλαξη, έχω την εντύπωση οτι δεν αποστέλλονται πλέον στην Ελλάδα, αλλά και εάν γίνεται θα
πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος των μεταφορικών + την υπομονή για την επόμενη αποστολή που λέει οτι θα είναι στις
17/02/2015 + το ενδεχόμενο τελωνείο (σε αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιο μέλος με πρότερη εμπειρία).

Επίσης, καλό θα ήταν, πρίν κάνεις κάποια τέτοια αγορά, να προβάρεις στο κεφάλι σου έστω κάποιο αυτής της σειράς, για
να δείς πρωτίστως εάν σου κάθονται καλά και δευτερευόντως να πάρεις έστω και μια μικρή γεύση του ηχητικού τους χαρακτήρα.

Θεωρώ και δεδομένης της πρότερης εμπειρίας σου με την akg, οτι δεν θα σου αρέσουν, με αποτέλεσμα για μένα, να είναι πολλά τα
ρίσκα που πρέπει να πάρεις, εάν πρώτα δεν ακούσεις και να καταλήξεις πάλι να δώσεις κάποια χρήματα, σε κάτι που δεν θα σου κάνει
100%. Η προσωπική μου άποψη και εντελώς φιλικά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι σε οτι και εάν επιλέξεις.

Δεν αποστέλλονται πουθενά πλην ΗΠΑ, οπότε ένα δίλημμα λιγότερο ... κατά την γνώμη μου το Χ2 είναι ούτως ή άλλως ανώτερο ακουστικό, περισσότερο φιλικό στον χρήστη (άνεση, μικρές ενισχυτικές απαιτήσεις) και σε παρόμοια τιμή ... η αγορά τους είναι no brainer που λένε στο χωριό μου...

Για τα 7χχ έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα με τα driver της πρωτης παρτιδας (rattling σε μεγάλες εντάσεις)

Όταν ασκώ πίεση με τα χέρια στα k550 το μπάσο βελτιώνεται, απλά για το κεφάλι μου είναι μεγάλα γι αυτό δεν μπορω να τα ακούσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επίσης κάποιες φορές οι υψηλές και τα συριστικά ξύνουν λίγο. Βέβαια με τον fiio βελτιώθηκε η κατάσταση σε σχέση με το dragonfly. Ο συνδυασμός dragonfly και k550 απλά δεν...Πολύ κουραστικός. Γι αυτό έλεγα για κάτι πιο μαλακό σαν άκουσμα,ίσως η υπερβολική ανάλυση να μην είναι τόσο του γούστου μου.

Εχω ακριβως τον ιδιο συνδυασμο fiio e18+akg k550.
Οταν ειχα πρωτοπαρει το fiio το ακουσμα με τα 550 με κουραζε μετα απο λιγη ωρα, μιας και το fiio ειναι ουδετερο δεν εχει καποιο laid back χαρακτηρα. Μαλιστα τα ειχα βγαλει και σε αγγελια για να παρω καποια πιο "ζεστα" ακουστικα.
Μεχρι που γυρισα τυχαια το bass boost του fiio στο on και απλωθηκε ενα ευχαριστο πεπλο σε συχνοτητες μεχρι το 1khz. Απο τοτε ακουω μονιμως με το bast boost στο on και δε με κουραζουν καθολου σε πολυωρες ακροασεις.
Με αλλα πιο μπασατα ακουστικα οπως τα sony mh1 το bass boost δε βοηθαει καθολου μιας και παραφουσκωνει τα χαμηλα στο τελικο αποτελεσμα.
Βεβαια αν δεν εχουν καλη εφαρμογη στο κεφαλι δεν μπορεις να εκμεταλλευτεις το μπασο τους, που ειναι απο τα πιο δυνατα τους σημεια με τη σωστη οδηγηση.

Ακουστικά γερά

Θέλω να αγοράσω ακουστικά σε τιμή όχι πάνω από 100 ευρώ, ενσύρματα με σχετικά καλό ήχο αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι γερά και να κρατήσουν. Η χρήση είναι κυρίως για μουσική ακρόαση και τηλεόραση και που και που πιο σπάνια κανένα DJλίκι σε πάρτυ. Έχω αλλάξει κατά καιρούς διάφορα ακουστικά, όχι γιατί δεν με ικανοποιούσαν στον ήχο ή στην εργονομία, αλλά γιατί με τον καιρό καταστρεφόταν το πλαστικό στο μαξιλαράκι τους, συνήθως όταν τα φόραγα ιδρωμένος για ώρες σε πάρτυ. Με ενδιαφέρει επίσης να έχουν μακρύ και γερό καλώδιο ώστε να φτάνει άνετα από τον ενισχυτή στην πολυθρόνα περίπου 3-4 μέτρα. Τα τελευταία που είχα ήταν AKG του 50ρικου, πολύ ωραία και πρακτικά αλλά και σε αυτά χάλασε το μαξιλαράκι.

Re: Ακουστικά γερά

Εχετε δει μηπως και αντικαθισταται, οποτε και να γλυτωσετε τα extra χρηματα? Αλλιως περιμενετε και οι εμπειροτεροι θα σας κανουν τις σχετικες προτασεις