Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά στερεοφωνικών ακουστικών, και ερώτηση για monitor ηχεία

Ήρθαν τα ακουστικά σήμερα οπότε ξεκινώ την αναβάθμισή τους !

Χωρίς το φίλτρο ακούγονται ωραία σε μπάσα αλλά σε ψηλά (αν και δεν είμαι πολύ έμπειρος) φένεται λίγο οτι χάνουν.

Απάντηση: Φθηνα ακουστικα με replacable καλωδιο.

Είμαι μεταξύ των Superlux HD681 και Koss PortaPro για χρήση με την prodigy cube.Θα ήθελα να τα παραγγείλω μαζί,και την κάρτα ήχου (που θα την χρησιμοποιήσω και σαν dac) και ένα ζευγάρι οικονομικά ακουστικά που θα ''παίζουν'' αξιοπρεπώς με την prodigy.
Ποιά είναι η γνώμη σας;

Re: Φθηνα ακουστικα με replacable καλωδιο.

Κατά την άποψη μου, άλλο το ένα ακουστικό και άλλο το άλλο... Το μεν Porta Pro είναι το κλασσικό φορητό ενώ το Superlux είναι ένα ακουστικό "studio" με πολύ μεγαλύτερο εύρως.

Αν προκειται να ακούς στον υπολογιστή στο σπίτι κυρίως, προφανώς πρεπει να διαλέξεις τα Superlux και πρέπει να τους κάνεις κάποια αποό τις μοντες.

Re: headphones

Ρε γμτ το μεσοχαμηλό - χαμηλό των 240mkII μετά απο καμια 25-30αρια ωρες παίξιμο εξακολουθεί να μου ακουγεται κάπως αργό και μπουμαριστό... τις τελευταίες μέρες μάλιστα τα οδηγώ με τον Superlux HA3D (μετά απο ευγενική παραχώρηση του Chris1967) o ο οποίος φαίνετε να τα "έχει" για πλάκα... να ειναι θεμα στρωσιματος και μόνο;;

Αντιθετα ξανα ανακάλυψα τα sr60 μου με τον S.lux.. δεν το περίμενα οτι μπορουν να παίξουν έτσι... οχι οτι συνολικά παίζουν καλύτερα απο τα 240 αλλά έχουν χαρακτηριστικά που με κάνουν να θέλω οπωσδηποτε να ακουσω τα πιο πάνω μοντέλα της εταιρίας!!

Μιχάλη, κάνε λίγο υπομονή να στρώσουν πρώτα, κατά την ταπεινή μου άποψη όλα τα AKG θέλουν εκατοντάδες ώρες και όχι δεκάδες ώρες για να στρώσουν.

Βάλτα να παίζουν συνεχώς και κάθε μερικές ώρες να διαφοροποιείς την στάθμη, δλδ 8 ώρες δυνατά , 6 ώρες στάθμη ακρόασης , για επόμενες ώρες δυνατά κλπ, και θα δείς ότι θα είναι καλύτερα μετά από 2-3 εικοσιτετράωρα...

Αν παραταύτα εξακολουθούν να μπουμάρουν, δοκίμασε αλλαγή από τα μαξιλαράκια, τα βελούδινα ίσως είναι καλύτερα, αν ακόμα έχεις πρόβλημα δοκίμασε να ανοίξεις τα ακουστικά και να προσθέσεις λίγο λίγο βαμβάκι (πίσω από την κάψα στην εξωτερική πλευρά), το οποία μειώνει τα μπάσα.

Και εμένα μου αρέσανε τα sr60... είδες τι κάνει η ενίσχυση? και που να ακούσεις "καλούς" ενισχυτές...

Ξέχασα επίσης να σου πω ότι σε περίπτωση που δεν είσαι ευχαριστημένος με την απόκριση των συχνοτήτων, μπορείς να παίξεις με το equalizer του foobar και αφού βρεις την απόκριση που ταιριάζει στα αφτιά σου μπορούμε να φτιάξουμε φίλτρο όπως στα Superlux HD681 που να σου μειώνει τις χαμηλές όμως...

ΟΚ Χρήστο ευχαριστώ... το φαντάζομαι οτι ακόμα θελουν στρωσιμο... είδωμεν!!!

Παίζω με mac οπότε eq δεν... εκτός απο το Amarra, αλλά γενικότερα το eq είναι κάτι που δεν προτιμώ... άσε που στην παρουσα φάση τουλάχιστον δεν θελω να βάλω χέρι στα ακουστικά... ευχαριστώ για την προσφορά όπως και να έχει!!

Μιχάλη, κάνε λίγο υπομονή να στρώσουν πρώτα, κατά την ταπεινή μου άποψη όλα τα AKG θέλουν εκατοντάδες ώρες και όχι δεκάδες ώρες για να στρώσουν.

Βάλτα να παίζουν συνεχώς και κάθε μερικές ώρες να διαφοροποιείς την στάθμη, δλδ 8 ώρες δυνατά , 6 ώρες στάθμη ακρόασης , για επόμενες ώρες δυνατά κλπ, και θα δείς ότι θα είναι καλύτερα μετά από 2-3 εικοσιτετράωρα...

Φιλτατε τα ακουστικα για να στρωθουν σωστα δεν θελουν την ενταση δυνατα..
Ο σωστοτερος τροπος ειναι στρωσιμο με white η pink noise και η ενταση ηχου δεν πρεπει να υπερβαινει την μεση ενταση ακροασης διοτι υπαρχει ενας μικρος αλλα παντα υπαρκτος κινδυνος καταστροφης των drivers...
Και καλο θα ηταν συνεχομενα...

Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, και δεν έκαψα κανένα driver...

Πίστεψε με τα ακουστικά μου ακούγονται θαυμάσια...

Ο καλύτερος τρόπος κατά την δική μου εμπειρία έιναι διαφοροποιούμενη ένταση (διάφορες θέσεις στο ποτενσιόμετρο) και όταν λεώ δυνατά εννοώ πολύ κάτω από το κλιπ του ενισχυτή...(εξαρτάται και τι ενισχυτή έχεις...

Μόνον έτσι θα αποκτήσει το surround του driver γρήγορα ελαστικότητα... με τον τρόπο που λες θα στρώσουν σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...

Εγώ δεν είπα πουθενά διακοπτόμενα, και εγώ πρεσβεύω συνεχόμενο στρώσιμο...
Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους και προτιμώ αυτόν που είπα...

Βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει η διαβάζει στα φόρουμ, το ίδιο ισχύει και στα στρωσίματα σε αυτοκίνητα και μηχανές..., υπάρχει πολύ φιλολογία αλλά αυτά που λένε οι αντιπροσωπείες και τα βιβλιαράκια είναι (για να μην τα χαρακτηρίσω σαχλαμάρες) γενικοί κανόνες...

Αν θες με pink/white noise... κανένα πρόβλημα...

Δεν αντιλεγω καθολου..
Ο τροπος με τον οποιο θελει ο καθενας να στρωσει τα ακουστικα του ειναι δικο του θεμα αρκει βεβαια να μην τα τσιτωσει..
Ειτε τα στρωσεις με μουσικη ειτε με στατικο ηχο το αποτελεσμα που θα εχεις θα ειναι το ιδιο...
Απλα οχι δυνατες εντασεις γιατι οι drivers μπορει εαν δεν σου καουν να παθουν τετοια ζημια που μετα να σου βγαζουν παραμορφωμενο ηχο..

Στρώσιμο χωρίς ένταση δεν νομίζω οτι γίνεται. Εγώ προτείνω όσο δυνατά μπορεί να αντέξουν τα αυτιά του χρήστη, διακοπτόμενα όπως πολύ σωστά προτείνει ο chris1967 και από ήχους οτι ακούει καθένας αλλά και pink/white noise, και test tones και ειδικά cd.
Ενταση, διάρκεια και ποικιλία προγράμματος για καλό στρώσιμο. Τα AKG επιβεβαιώνω οτι ζητάνε εκατοντάδες (2 τουλάχιστον) ώρες παιξίματος για να στρώσουν.
Από θέμα ζημιάς τέλος, μην τα φοβάστε. Κανένα ακουστικό δεν θα πάθει τίποτα στην ένταση που ανέφερα εκτός αν είναι ελαττωματικό.

-bye-

Στρώσιμο χωρίς ένταση δεν νομίζω οτι γίνεται. Εγώ προτείνω όσο δυνατά μπορεί να αντέξουν τα αυτιά του χρήστη, διακοπτόμενα όπως πολύ σωστά προτείνει ο chris1967 και από ήχους οτι ακούει καθένας αλλά και pink/white noise, και test tones και ειδικά cd.
Ενταση, διάρκεια και ποικιλία προγράμματος για καλό στρώσιμο. Τα AKG επιβεβαιώνω οτι ζητάνε εκατοντάδες (2 τουλάχιστον) ώρες παιξίματος για να στρώσουν.
Από θέμα ζημιάς τέλος, μην τα φοβάστε. Κανένα ακουστικό δεν θα πάθει τίποτα στην ένταση που ανέφερα εκτός αν είναι ελαττωματικό.

-bye-

Aλλο στρωσιμο χωρις ενταση και αλλο στρωσιμο χωρις δυνατη ενταση...
Εαν δεις το προηγουμενο ποστ μου γραφω οτι η ενταση δεν πρεπει να υπερβαινει την μεση ενταση ακροασης..
Διακοπτομενα ειναι ο σωστοτερος τροπος να στρωνονται τα ηχεια..
Μην τα μπερδευουμε με τα ακουστικα..
Αλλο ηχειο και αλλο ακουστικο...
Οχι οτι θα παθουν και τιποτα διακοπτομενα αλλα ετσι για να εχουμε να λεμε και κατι..

Απλα οχι δυνατες εντασεις γιατι οι drivers μπορει εαν δεν σου καουν να παθουν τετοια ζημια που μετα να σου βγαζουν παραμορφωμενο ηχο..

Τα driver δεν παθαίνουν τίποτε από δυνατές εντάσεις είτε είναι στρωμένα είτε άστρωτα...

Επαναλαμβάνω ότι δυνατά (δυνατές εντάσεις) εννοώ κάτω από τα όρια παραμόρφωσης τόσο των ακουστικών όσο του ενισχυτή...

Υπάρχει κάπου κάποιος να υποστηρίζει με επιστημονικά δεδομένα το αντίθετο?... μήπως κάνω λάθος όλα αυτά τα χρόνια...

Πάντως ηχητικά τα ακουστικά μου με αυτό τον τρόπο δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα.

Για τα Fisher κανείς ε;
Επίσης ενδιαφέρον πρεέπει να έχουν και τα FA-003

και ενα σχόλιο γενικό...
παίζει μεγάλο (τρόπος του λέγειν) ρόλο η θέση που φοράς τα ακουστικά σε σχέση με τα αυτιά... στα δικά μου πχ όταν κατα τύχη τα έβαλα λίγο πιο κάτω απο αυτό που συνήθιζα είχα μια αρκετά αισθητή βελτίωση στην εικόνα και στην τονικότητα

και ενα σχόλιο γενικό...
παίζει μεγάλο (τρόπος του λέγειν) ρόλο η θέση που φοράς τα ακουστικά σε σχέση με τα αυτιά... στα δικά μου πχ όταν κατα τύχη τα έβαλα λίγο πιο κάτω απο αυτό που συνήθιζα είχα μια αρκετά αισθητή βελτίωση στην εικόνα και στην τονικότητα

Αυτο ειναι γεγονος,παιζει σημαντικο ρολο η τοποθετηση των ακουστικων στην ηχητικη ποιοτητα.Μερικα ζευγαρια ακουστικα επηρεαζονται λιγοτερο,αλλα περισσοτερο.

Ακουστικα, αλλα τι?

Παιδια γενικα ψαχνομαι τον τελευταιο καιρο να παρω ακουστικα.
Τα χρειαζομαι για να ακουω μουσικη απο το Ipad και να βλεπω καμια ταινια απο το laptop. Τι θα προτεινατε μεχρι 150 ευρω, ας ειναι και ψειρες τα ακουστικα?
Επισης παιζει να μπορω να ενισχυσω τον ηχο απο το ipad η το λαπτοπ?

Ειμαι αδαης, οποτε συγχωρεστε εαν οι ερωτησεις μου δεν ειναι και τοσο ακριβης.

Ευχαριστω

Re: Ακουστικα, αλλα τι?

Ισως κάποια Grado τα οποία, θεωρητικά, δεν χρειάζονται ενισχυση και αν και δεν ειναι ΙΕΜs (ψειρες) είναι σχετικά μικρά κ ελαφρυά αν τα θες κ για χρήση on the go. Tα SR80i ή 125i δεν ξερω ποια ειναι στο budget σου! Νομιζω ο αντιπρόσωπος ειναι η Spectrum Electronics

Re: Ακουστικα, αλλα τι?

Ακουω τα παντα, απλα θελω να εχω ποιοτικο ηχο. Δεν ξερω εαν χρειαζομαι ενυσχιση. Μπατζετ τα 150 μονο για ακουστικα!