Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: headphones

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος από τους φίλους που ασχολούνται πιο πολύ με ακουστικά να με βοηθήσει στο εξής:
Εχω κάποια ακουστικά ,(το μοντέλο είναι discwasher HP-60), στην κατοχή μου που τα είχα αγοράσει στα μέσα της δεκαετίας του ´90 απο κάποιο μαγαζί κοντά στην πλατεία κάνιγγος.Δεν μπορώ να βρώ στο διαδίκτυο κάτι σχετικό μ'αυτά.
Θα ήθελα να ξέρω σε ποιά κατηγορία τιμής ανήκαν ,γιατί θυμάμαι ότι δεν ήταν και φθηνά για εκείνη την εποχή,καθώς και κάποια χαρακτηριστικά τους.
Μήπως τα ξέρει κάποιος φίλος η τα έχει ακουστά η δεν τα ξέρει ''ούτε η μάννα τους'';
Τα ''ξεθαψα'' για να ακούω απο την prodigy cube που έχω εδώ και λίγο καιρό , αλλά δεν μου αρέσει ο ήχος τους.
Μήπως δεν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά η γενικά είναι ''μάπα το καρπούζι'' ειδικά μετα από τόσα χρόνια και θα αναγκαστώ να ''ψαχτώ'' για νέο ζευγάρι ακουστικών;
Φωτό απο τα συγκεκριμένα ακουστικά (πρόχειρη φωτό απο κινητό)
attachment.php

Τα είχα ξεχασμένα αλλά τα ξαναξέχασα κιόλας !!!!!!
Αρα πάμε για άλλα ακουστικά,αλλά δυστυχώς πρέπει να είναι οικονομικά (μέχρι 60 ) και να ακούγονται και αρκετά καλά συνδεδεμένα με την prodigy cube και το λαπτοπ.
Έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα για την περίπτωση μου;

Δυστυχώς ξεφεύγουν αρκετά απ´το χρηματικό όριο που έχω θέσει αρχικά.
Αν αποφασίσω να το ανεβάσω θα τα έχω υπ'όψιν μου.

Re: headphones

Ενα ενδιαφερον ζευγαρι ακουστικων το οποιο κινειται στο οικονομικο οριο των 60 ευρω που εθεσες(βασικα ειναι και φθηνοτερα),ειναι τα Koss Portapro.

Η ποιοτητα του ηχου ειναι αρκετα καλη και σωστη,για αυτου του τυπου και τιμης ακουστικων(και οχι μονο),και εχουν μια ανετη και σταθερη εφαρμογη στο κεφαλι.

Οδηγουνται ευκολα,καθοτι η χρηση που προοριζονται ειναι για φορητα,και ετσι το λαπτοπ κτλ δεν θα εχει προβλημα.

Ειναι ακουστικα τα οποια,ακομη και αν θες στο μελλον να παρεις ενα καλητερο ζευγαρι,θα σου μεινουν σαν καλα για φορητη χρηση.

Απλα ενα μειονεκτημα ειναι η μηδενικη ηχομονωση,οποτε σε περιβαλλον με θορυβο θα εχεις προβλημα.

http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^pt^PortaPro#pd

Last edited:

Τα έχω υπ'όψιν μου τα koss portapro γιατί είναι πολύ οικονομικά και έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια αναλογικά της τιμής τους.
Θα ήθελα αν μπορούσα να τα ακούσω κάπου για να είχα και προσωπική άποψη.
Μάλλον όμως δεν είναι διαθέσιμα σε κάποιο κατάστημα (από πρόχειρη έρευνα πού έκανα) οπότε πάμε στα τυφλά.Βέβαια θα μου πείτε ότι δεν κοστίζουν πολλά χρήματα οπότε μπορείς να ρισκάρεις την αγορά τους.
Ενα άλλο ζευγάρι,πολύ οικονομικό,που σκέφτομαι και διαβάζω πολλά θετικά σχόλια για τις επιδόσεις τους,μετά απο την σχετική μοντιφιά,που τους κάνουν ειναι όπως θα καταλάβατε τα superlux hd 681.
Αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποια ζευγάρια ακουστικών και αν είναι δυνατόν με το ''set up'' μου (λαπτοπ-foobar-prodigy cube) για να προχωρήσω σε μιά σίγουρη αγορά και όχι στα τυφλά.
Ενα κατάστημα που επισκέφτηκα στην οδό Σολομού στην Αθήνα,είχε πολλά ζευγάρια ακουστικά προς ακρόαση (AKG-BEYERDYNAMICS) και ήταν πολύ εξυπηρετικός και ευγενικός ο υπάλληλος,είναι το VOLTAGE ONLINE. Μπορεί να βοηθήσει κάποιους φίλους στο να ακούσουν κάποια συγκεκριμένα ζευγάρια απ'αυτές τις 2 εταιρίες απο φθηνά ακουστικά εως και αρκετά ακριβά.

Τα Portapro μαλλον λιγο δυσκολο μου φαινεται να βρεις καπου να τα δοκιμασεις,γιατι και η συσκευασια ειναι τετοια που αν ανοιχτει,τελειωσε.Και εγω στα τυφλα τα αγορασα,απο την αντιπροσωπεια.

Τα superlux απο το νημα που ειχε ανοιξει,μου εκαναν και εμενα εντυπωση και πολυ θα ηθελα καποια στιγμη να τα ακουσω,μετα τις μοντιφιες βεβαια,γιατι τα πριμα που τρυπανε τα αυτια δε μου αρεσουν προσωπικα.

Στο μαγαζι που λες για δοκιμασε αν εχει τα beyer dt660 που θυμαμαι οτι απο φορητο παιζανε καλα μια φορα που τα ακουσα(λιγο τα πριμα παλι με ενοχλουσαν βεβαια,παιζει να ηταν και θεμα στρωσιματος παντως),και μερικα akg επισης στην τιμη που λες αν εχει.

Βασικα τα dt660 που ειπα παραπανω κανουν 150+ απ'οτι βλεπω στο site,πως εγω τωρα θυμομουν κατω απο 100...

Re: Απάντηση: headphones

Ενα κατάστημα που επισκέφτηκα στην οδό Σολομού στην Αθήνα,είχε πολλά ζευγάρια ακουστικά προς ακρόαση (AKG-BEYERDYNAMICS) και ήταν πολύ εξυπηρετικός και ευγενικός ο υπάλληλος,είναι το VOLTAGE ONLINE. Μπορεί να βοηθήσει κάποιους φίλους στο να ακούσουν κάποια συγκεκριμένα ζευγάρια απ'αυτές τις 2 εταιρίες απο φθηνά ακουστικά εως και αρκετά ακριβά.

Mαλλον δεν πετυχαμε τον ιδιο γιατι αυτος που βρηκα εγω οταν πηγα ηταν πολυ μακακας...

Μου τρεχουν τα σαλια.....
http://www.colorware.com/p-289-senn...16=100049&4417=100143&4418=100253&4419=100330

Η Sennheiser προσφερει τα HD 800 με custom χρωματισμους τις επιλογης σας...
Μπορειτε να επιλεξετε αναμεσα σε πολλα χρωματα και να το φτιαξετε οπως θα το θελατε εσεις...

Επιλογή ακουστικών Sennheiser, Bose, AKG

Γεια σας,

Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικών για laptop, iphone, ipod. Δεν με καίει τόσο να τα φοράω στον δρόμο, αλλά θέλω να μπορώ να ακούω για πολλές ώρες χωρίς προβλήματα. Επίσης θα ήταν ωραίο να μπορώ να τα χρησιμοποιώ και σε αεροπλάνο. Μου είπανε για τα sennheiser HD 380 pro ότι είναι πολύ καλά. Ωστόσο επειδή η Bose και η AKG είναι καλές μάρκες αναρωτιόμουν αν έχετε να προτείνεται κάτι ανάλογο ή και καλύτερο. Θεωρώ πως η κορυφή του budget είναι κάπου τα 180 ευρώ. Πρέπει να προσέξω να τα δοκιμάσω για τα αυτιά μου σε κάποιο μαγαζί πριν τα αγοράσω σωστά; Θα τα αγοράσω από εξωτερικό καθώς δεν ζω στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ!

Re: Επιλογή ακουστικών Sennheiser, Bose, AKG

bose τα ξεχνάς.
δοκίμασε το alltime classic AKG K240.

Αυτά θα έλεγα κι εγώ (κρίμα που δεν πρόλαβες την προσφορά του art sound & lights, στα 70 ευρώ).

Αλλά και πάλι, τέτοιου τύπου ακουστικά δεν είναι too much για iphone?

Θα πρότεινα να κοιτάξεις σε κανένα καλό τύπου iem (in-ear monitor), τα οποία πλέον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ακουστικά μεγαλύτερου τύπου. Οι ψείρες έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ.

Γεια σου,

Ετυχε να δοκιμασω μια μερα τα sennheiser που αναφερεις,με το ipod μου(προσφατα μαλιστα).Σε παρομοια λεφτα,πιστευω καλητερη επιλογη ειναι τα shure srh 440.(τα οποια τα εχω δοκιμασει και αυτα με φορητη συσκευη).

Τα hd380 pro ειχαν εναν ενδιαφερον ηχητικο χαρακτηρα γενικα,καπως αερατο και ανοιχτο,αλλα ομως με αρκετα αισθητο το χαρακτηριστικο χρωματισμο λογω της κλειστης σχεδιασης,σαν να ειναι ο ηχος "κενος" (hollow στα αγγλικα),κατι που χαλουσε τη φυσικοτητα στο ακουσμα.

Επισης για την τιμη τους,η ποιοτητα κατασκευης επρεπε να ειναι καλητερη,τοσο το πλαστικο,αλλα περισσοτερο τα μαξιλαρακια,που ειναι επικαλλημενα με ενα λεπτο υλικο σα φλουδα,και το οποιο μου θυμισε κατι φτηνα ακουστικα που εχω δει ανα καιρους σε internet cafe,στα οποια εχει ξεφλουδισει αυτο τελειως.Τα shure srh 440 ηταν καλητερα τοσο ηχητικως,οσο και σαν ποιοτητα κατασκευης,και ειναι μια καλη επιλογη για την κατηγορια τους. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lj4bE2UAMWc

Επισης κοιτα και το νημα που εχει ανοιξει για τα Panasonic( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85007-Panasonic-RP-HTF600ES-PRO-split-from-superlux )που ακουγεται οτι ειναι καλα και οικονομικα (καπου στα 35 ευρω),οπως επισης ριξε μια ματια και για ενα μοντελο φορητο που διαβασα καλα λογια σε review χωρις να τα εχω ακουσει,τα jays v jays. http://www.headfonia.com/v-jays-and-c-jays/

Για τα bose χωρις να εχω καποια εμπειρια,απ'οτι εχω διαβασει μεχρι τωρα,μαλλον οχι...

+ 1 και για τα akg k240

Last edited:

wow, δεν περίμενα τόσες απαντήσεις, τόσο σύντομα :)
Βασικά που και που έχω μια πόρωση με τον ήχο, π.χ. ακόμα θυμάμαι που έδωσα 85.000 δραχμές το 1998-1999 για 2.1 ηχεία yamaha για το pc μου. Επειδή φοράω ακουστικά 8 ώρες την ημέρα ++ θέλω κάποια καλά. ΟΚ ξεχνάω bose. Βλέω τρεις ψήφοι για AKG K240, κοστίζουν κάπου στα 119 ευρώ εδώ. Δεν θέλω ψείρες πιστεύω, έχω κουραστεί με τις ψείρες εκτός και αν έχουν βγει τόσο καλές που είναι η μεγάλη εμπειρία. Η βαριά χρήση είναι σε laptop κυρίως.
Δεν είμαι ειδικός στον ήχο αλλά μου λέγανε η απομόνωση των HD 380 pro ήταν πολύ ωραία. Ωραία τα Panasonic, τα jays v jays μου φαίνονται μικρά για τα αυτιά μου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Άμα είναι να δώσεις 119 ευρώ πάρε τα ΜΚΙΙ από εδώ:
http://www.tonyskeyboards.gr/default.asp?static=3&Product_ID=255

Δεν έχουν διαφορά, απλώς έχουν ένα εξτρά καλώδιο και εξτρά μαξιλαράκια για τ' αυτιά σε βελούδο. Για μένα είναι πιο βολικά.

Άμα είναι να δώσεις 119 ευρώ πάρε τα ΜΚΙΙ από εδώ:
http://www.tonyskeyboards.gr/default.asp?static=3&Product_ID=255

Δεν έχουν διαφορά, απλώς έχουν ένα εξτρά καλώδιο και εξτρά μαξιλαράκια για τ' αυτιά σε βελούδο. Για μένα είναι πιο βολικά.

Ευχαριστώ, αλλά αυτά εννοούσα βασικά δεν ήξερα την διαφορά με τα ΜΚΙΙ. 115 ευρώ από το Γαλλικό fnac.