Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Επιλογή ακουστικών Sennheiser, Bose, AKG

Λοιπον για να ξεκαθαρισω 2 πραγματακια και να διωξω καποια συννεφα απο τον ουρανο..
Οτι ακουστικο ημιανοιχτου τυπου εχω δοκιμασει εχει αρκετη διαρροη ηχου προς το γυρω περιβαλλον ειδικα εαν ο χωρος ειναι ''ησυχος''...
Τωρα τα ATH-M50 ειναι αρκετα σοβαρα ακουστικα που προσφερουν ευχαριστες ακροασεις σε καποιον που δεν εχει μεγαλες απαιτησεις και φτιαγμενα για να αντεχουν ακομα και εαν τα πεταξεις απο την ταρατσα σου..
Ομως υπαρχουν μερικα προβληματακια που αξιζει να αναφερω..
Οι μεσαιες ειναι υπερβολικα οπισθοχωρημενες (μεγαλο μειον)..
Η αισθηση σκηνης ειναι αρκετα στενη και μικρη (αλλο ενα μεγαλο μειον)...
Εαν καποιος εχει κανονικο μεγεθος κεφαλιου το πιο πιθανον ειναι να δεινοπαθησει τον πρωτο μηνα καθως εχουν πολυ μεγαλη δυναμη συσφιξης(clamping force).
Πραγμα που σημαινει οτι σιγουρα τον πρωτο καιρο θα χρειαζεται ενα μικρο διαλειμμα καθε λιγο...
Η μπορει να τα εκτονωσει πολυ ευκολα και να χαλαρωσουν...
Να σημειωσω οτι τα πιο αναπαυτικα ακουστικα που εχω δοκιμασει ειναι της Beyerdynamic....

Λοιπόν δεν μπόρεσα να βρω τα akg 240 mkII αλλά βρήκα τα akg 242 HD όπου έψαξα στο ιντερνετ από το κινητό μου να δω διαφορές και τελικά πήρα αυτά. Τα δοκίμασα λίγο με ipod και ήταν μια χαρά και τώρα τα δοκιμάζω στο laptop, ίσως λειτουργούν καλύτερα με ενισχυτή αλλά μου φαίνονται καλά προς το παρόν αν και ίσως θέλουν στρώσιμο.

Καλοριζικα λοιπον φιλε billio,ευχομαι να σου χαριζουν πολλες ευχαριστες ωρες ακροασης! :music-smiley-004:

optimus,τα M50 τα ειχες ποτε?Για πες δυο τρια πραματακια να'χουμε μια ιδεα :-)

Καλοριζικα λοιπον φιλε billio,ευχομαι να σου χαριζουν πολλες ευχαριστες ωρες ακροασης! :music-smiley-004:

optimus,τα M50 τα ειχες ποτε?Για πες δυο τρια πραματακια να'χουμε μια ιδεα :-)

Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

Τα 242 HD είναι απλά η πιο consumer εκδοχή των 240. Πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα.

Καλοάκουστα λοιπόν!

Λοιπόν δεν μπόρεσα να βρω τα akg 240 mkII αλλά βρήκα τα akg 242 HD όπου έψαξα στο ιντερνετ από το κινητό μου να δω διαφορές και τελικά πήρα αυτά. Τα δοκίμασα λίγο με ipod και ήταν μια χαρά και τώρα τα δοκιμάζω στο laptop, ίσως λειτουργούν καλύτερα με ενισχυτή αλλά μου φαίνονται καλά προς το παρόν αν και ίσως θέλουν στρώσιμο.

Δεν ηταν και η καλυτερη επιλογη που εκανες για χρηση σε γραφειο..
Εχουν leakage πολυ μεγαλο δυστυχως...
Θα ακουν ολοι οτι ακους και εσυ....
Καλοακουστα απο εμενα παντως..

Δεν ηταν και η καλυτερη επιλογη που εκανες για χρηση σε γραφειο..
Εχουν leakage πολυ μεγαλο δυστυχως...
Θα ακουν ολοι οτι ακους και εσυ....
Καλοακουστα απο εμενα παντως..

Ναι έχεις ένα δίκιο απλά όταν έχω στην μέση την ένταση και με τεντωμένο χέρι κρατάω το κινητό που ηχογραφεί δεν ακούγεται κάτι τρομερό, πρέπει να αυξήσω την ένταση. Θα τα δοκιμάσω αύριο και στην χειρότερη περίπτωση θα έχω τα IEMs για το γραφείο αν και κρίμα είναι.
Βέβαια ένα καλό είναι ότι λίγο πολύ όλοι ακούνε μουσική οπότε δεν θα ακούνε τόσο.

Καλοριζικα και καλές ακροάσεις και απο εμένα!!!
Αν επιτρεπεται απο που τα πήρες;

βρε δεν υπάρχει leakage.
Εκτός αν ακούτε στα 100 db....

που απαγορεύεται δια ροπάλου.

btw όλα τα δικά μου λένε made in Austria.
Οι δε κεφαλές που έχω λένε made in Vienna.....

^ τα δικα σου δεν ειναι λίγο πιο παλιά;
Οταν λες κεφαλές; Εννοείς ανταλλακτικές μονάδες;

και ως ορκισμένος ακουστικάκιας συνιστώ όχι μεγάλες εντάσεις.
σε περιβάλλον γραφείου είναι μεγάλο σφάλμα να ακούς δυνατά.

επίσης είναι απαράδεκτο να βλέπεις νέα παιδιά στα 16 και στα 18 να ακούν με ψείρες στο λεωφορείο και να μπορείς να ακούς και εσύ ποιό κομμάτι παίζει μέσα στη φασαρία.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Κρίμα....

^ τα δικα σου δεν ειναι λίγο πιο παλιά;
Οταν λες κεφαλές; Εννοείς ανταλλακτικές μονάδες;

τα δικά μου είναι
τα 240 σχεδόν 35 χρονών
τα 270 24
τα 340 υπολογίζω γύρω στα 30 (τα πήρα δεύτερο χέρι)
και τα 1000 τα έχω 7 ή 8 χρόνια (δεύτερο χέρι) αν και υπολογίζω ότι η ηλικία τους είναι γύρω στα 9-10.
Πάντα μιλάμε πριν πουληθεί η akg στους Harmann

κεφαλές λέω τις akg P7, P8 ES και P25MF (mm)
έβγαζε και κεφαλές στη δεκαετία 70-80
πάρα πολύ καλες

Last edited:

και ως ορκισμένος ακουστικάκιας συνιστώ όχι μεγάλες εντάσεις.
σε περιβάλλον γραφείου είναι μεγάλο σφάλμα να ακούς δυνατά.

επίσης είναι απαράδεκτο να βλέπεις νέα παιδιά στα 16 και στα 18 να ακούν με ψείρες στο λεωφορείο και να μπορείς να ακούς και εσύ ποιό κομμάτι παίζει μέσα στη φασαρία.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Κρίμα....

Συμφωνω απολυτα και εγω εδω.Φιλιε Billio με τα ακουστικα,θελει χαμηλες προς μετριες εντασεις,οσο ανεβαινεις να ξερεις δεν ειναι πολυ καλο για τα αυτια.Καπου καπου θα το ψηλωσεις,αλλα προσπαθησε με μετρο και οχι για πολυ ωρα.

Αυτο που λες supersonic,που ακουγονται οι ψειρες απο εξω,πραγματικα απορω και'γω....μου εχει τυχει μαλιστα μια φορα να κανω και ευγενικα τη παρατηρηση σε ενα παιδι,οτι αυτο που κανει ειναι καταστροφικο για τα αυτια του.

Ζουμε στην κοινωνια της υπερβολης...

Ας μην σχολιασω παλι και τον απαραδεκτο ηχο στα clubs,πηγα πριν μερες με παρεα σε πασιγνωστο club του Ηρακλειου,και εκανε η ακοη μου να επανελθει σε φυσιολογικα επιπεδα 3 μερες,χωρις υπερβολη παιδια.Κριμα εν ετει 2011 με την προοδο της τεχνολογιας και τα προιοντα και τις λυσεις που κυκλοφορουν,να συνατας τετοια πραματα ως το αυτονοητο.

Last edited:

Αυτο που λες supersonic,που ακουγονται οι ψειρες απο εξω,πραγματικα απορω και'γω....μου εχει τυχει μαλιστα μια φορα να κανω και ευγενικα τη παρατηρηση σε ενα παιδι,οτι αυτο που κανει ειναι καταστροφικο για τα αυτια του..

προσπάθησα να το κάνω και γω όσο γινόταν πιό διακριτικά και εισέπραξα ένα "και σενα τι σε κόφτει ρε θείο...":bang:

προσπάθησα να το κάνω και γω όσο γινόταν πιό διακριτικά και εισέπραξα ένα "και σενα τι σε κόφτει ρε θείο...":bang:

:D

Ειναι λιγο ρισκο,οντως!

Ρωτησε με σε pm οτι θες για τα M50..
Τα ειχα καποια στιγμη για κατι μηνες...

Επειδη ειναι διασημο μοντελο και προτεινεται αρκετα,θα προτεινα εφοσον τα ειχες οπως λες,να γραψεις λιγα λογια δημοσιως :smile:(ισως και σε ενα ξεχωριστο θεμα?)

Οποτε εχεις χρονο και ορεξη βεβαια ;-)

Τα δοκίμασα στο γραφείο και είναι εντάξει τελικά. Πάνω από την μέση άρχιζαν και άκουγαν την μουσική οπότε σαφέστατα ακούγεται αλλά το σημαντικό είναι ότι η ένταση που βολεύει να ακούω δεν ακούγεται στα παιδιά. Ναι καταλαβαίνω τι λέτε απλά επειδή είχα συνηθίσει τις ψείρες λογικό να μου φαίνεται κάπως πιο χαμηλά τώρα με τα ακουστικά. Πάντως είναι μια χαρά και αυτό που πρόσεξα είναι ότι χθες που τα φόραγα κανά 5ωρο (φοράω και γυαλιά μυωπίας) όταν τα έβγαλα δεν ένιωσα καμιά ενόχληση γύρω γύρω στο κεφάλι σαν να με πίεζε κάτι όπως είχα νιώσει παλιότερα με άλλα ακουστικά. Βέβαια να πω ότι όταν σταμάτησα την μουσική και έκανα κλήση μέσω skype ok δεν τρελάθηκα κιόλας, ήταν μέτρια ως προς την ένταση εννοώ.

Επιλογή ακουστικών

Γεια σας και απο εμένα.Θα ήθελα ακουστικα κλειστου τύπου τα οποία να σκεπάζουν όλο το αυτί και επειδη το μηκος του ειναι 6.5cm εχω πρόβλημμα.Επίσης θέλω να έχουν κάποιο αποκλεισμό θορυβου.Τείνω προς τα Sennheiser HD 380 Pro τα οποία λογικα θα καλύπτουν όλο το αυτί άλλα διάβασα οτι δεν είναι βολικά για πολύωρη χρήση.Τα ακουστικά θα χρησιμοποιηθούν για macbook pro.Έχετε κάποια πρόταση?Ευχαριστω

Re: Επιλογή ακουστικών

Αν θες οπωσδήποτε κλειστού τύπου, θα πρότεινα τα AKG K271 MKII, τα οποία και κατέχω και παίζουν πολύ καλά από την έξοδο του Macbook.

Φυσικά, τα Κ240 ενδείκνυνται πιο πολύ, αλλά αν θες πλήρη απομόνωση, θες εντελώς κλειστά...