Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Πρόταση για ''ταπεινά'' ακουστικά

Από πρώτες αναφορές... http://rockgrotto.proboards.com/thread/8569/superlux-hd-681-mkii ο φίλος Miguel (mrarroyo) λέει ότι δεν έχουν καθόλου πρίμα...

Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να απαντήσω... και στα πμ του Skakinen... δεν ήξερα ότι είστε τόσο βιαστικοί...:flipout:

Προσωπικά θα προτιμούσα τα Samson SR850... στην φτηνή κατηγορία χωρίς μοντίφες...

Αλλά μια και τα παραγγείλατε να πείτε εντυπώσεις... τα είχα βάλει στο μάτι από τότε που τα ανακοίνωσε η Superlux...

χαχαχ, του Μιγκουέλ θα ήταν προ-παραγωγής ... δεν πτοούμεθα ... χωρίς πλάκα τώρα, ότι άλλη κριτική διάβασα από το πρωί είναι υπερ-θετική ... είδομεν ... άλλωστε και η ίδια εταιρεία είχε δηλώσει ότι στόχος της ήταν να βασισθούν στην επιτυχία των 681 εξομαλύνοντας τα πρίμα, παραδίδοντας ουσιαστικά το ίδιο ακουστικό, που σε όλες τις λοιπές παραμέτρους διέπρεπε...
σε κάθε περίπτωση τα χρήματα είναι ελάχιστα, πχ. σε μας στοίχισαν 34 ευρώ το κομμάτι ... πόσο έξω να πέσει κανείς ;

Παιδιά, όποιος άλλος ενδιαφέρεται για παραγγελία των Evo, είμαι μέσα για ομαδική.

Τώρα που ξαναβλέπω το προηγούμενο ποστ, διαπιστώνω ότι είναι εντελώς ασύνταχτο, αλλά ελπίζω ότι καταλάβατε.

Για να οργανωθούμε σιγά σιγά...

χαχαχ, του Μιγκουέλ θα ήταν προ-παραγωγής ... δεν πτοούμεθα ... χωρίς πλάκα τώρα, ότι άλλη κριτική διάβασα από το πρωί είναι υπερ-θετική ... είδομεν ... άλλωστε και η ίδια εταιρεία είχε δηλώσει ότι στόχος της ήταν να βασισθούν στην επιτυχία των 681 εξομαλύνοντας τα πρίμα, παραδίδοντας ουσιαστικά το ίδιο ακουστικό, που σε όλες τις λοιπές παραμέτρους διέπρεπε...
σε κάθε περίπτωση τα χρήματα είναι ελάχιστα, πχ. σε μας στοίχισαν 34 ευρώ το κομμάτι ... πόσο έξω να πέσει κανείς ;

Δεν ήταν προπαραγωγής... και δεν βασίζομαι σε οποιεσδήποτε κριτικές... είμαι mod σε εκείνο το φόρουμ και ξέρω πολύ καλά τι γίνετε...

Πάντως εύχομαι καλώς να παραλάβετε και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας...

Για μια στιγμή δελεάστηκα και εγώ αλλά ακουστικά κάτω από 140-150 ευρώ δεν έχω ακούσει που να είναι ολοκληρωμένα... αν τα θέλετε για monitoring και δε θα τα φοράτε πολύ έχει καλώς...

Η εμπειρία μου από τρία διαφορετικά μοντέλα Superlux είναι ότι κανένα δεν είναι ολοκληρωμένο... εκείνα που πρότεινε ένα μέλος πιο πάνω, χωρίς να τα έχει ακούσει μάλλον... είναι μεν καθαρά, αλλά δεν έχουν σώμα και ακούγονται λίγο "κούφια"... τα 681 τα πρώτα, έχουν πολλά και ανεξέλεγκτα μπάσα... και πρίμα που ξυρίζουν...

Τα Samson είναι πολύ παρόμοια αλλά έχουν λιγότερα μπάσα και πρίμα και έχουν καλύτερη ισορροπία, αλλά παραμένουν να αφήνουν αυτή την φτηνιάρικη αίσθηση... και μη ακριβής περιγραφή...

Όσο και να σας φανεί περίεργο θεωρώ τα Koss Porta Pro πολύ πιο ολοκληρωμένα ακουστικά, αν και δεν έχουν έκταση ούτε ψηλά ούτε χαμηλά.

Τα Fostex που σας πρότεινε ο Μιχάλης είναι αρκετά καλύτερα από τα προαναφερόμενα μοντέλα...

Πάντως διατηρώ την επιφύλαξη... αλλά ο miguel έχει ενισχυτικά και dac πολλών χιλιάδων δολαρίων και δεν είναι πιτσιρικάς είναι 50ρης και πολύ έμπειρος...

Αυτά.

Chris, πολύ χρήσιμο το input σου, και δεν αμφιβάλλω ότι κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα. Το θέμα μου είναι πως τα ακουστικά ως τρόπος ακρόασης δεν με πολυ-βολεύουν ούτως ή άλλως (ίσως είναι και θέμα συνήθειας), οπότε ένα οικονομικό και λίγο πολύ "σωστό" (για τα λεφτά του) σετ με υπερ-καλύπτει.

Αν "κολλήσω", βλέπουμε.

Σίγουρα με αυτή την προοπτική όλα αυτά τα budget ακουστικά είναι κατάλληλα... προσοχή στις εντάσεις φυσικά... και όσο καλύτερο αρχείο τους δίνεις τόσο καλύτερα παίζουν...

Παιδιά, όποιος άλλος ενδιαφέρεται για παραγγελία των Evo, είμαι μέσα για ομαδική.

κάτσε να σκάσουν μύτη τα πρώτα δικά μας ρηβιού

Παιδια τα Superlux τα εχω ακουσει απο φιλο και για τα χρηματα τους τα βρηκα πολυ τιμια προταση.
Οκ, δεν πλησιαζουν ουτε κατα διανοια τα Sennheiser 650 που εχω αλλα βρισκονται σε τελειως διαφορετικη κατηγορια τιμης.
Ειναι σαν να συγκρινουμε Fiat με Ferrari.

Μη ξεχνατε πως βασικοτατο ειναι τα οποια συμπερασματα να βγαινουν μετα απο στρωσιμο των ακουστικων, συνηθως μετα απο 100-150 ωρες,
οταν και θα εχουν στρωσει οπως πρεπει.

http://www.thomann.de/gr/superlux_hd668_b.htm

Σε αυτή τη τιμή δεν υπάρχει αντίπαλος. Ακουστικά που πατάνε κάτω άλλα που στοιχίζουν 3-4 φορες περισσοτερο ;)

+1.000 για τα 668Β ! Τα σπανε σε ολους τους τομεις !

Αν θελεις μπορουμε να τα ακουσουμε !

Το budget ειναι περιοριστικο δυστυχως.
Αλλα απο το να παρεις ακουστικο που πιεζει το αυτι θα σου προτεινα και γω superlux.
Αλλωστε συντομα θα ξερουμε απο τρεις

Παντως και τα koss Portapro που ειπε και ο Χρηστος,ειναι καλα ακουστικα για την τιμη τους.Παροτι on ear δε τα βρισκω παλι αβολα.Ειναι καλα για γενικη χρηση στο σπιτι και για φορητη χρηση που δε χρειαζεται πολυ απομονωση.

Αυτα τα καινουρια superlux δειχνουν ενδιαφεροντα.Περιμενω και'γω να ακουσω εντυπωσεις.Τα μοντιφιασμενα superlux του Χρηστου μου αρεσαν,αν και παλι ειχαν λιγο τονισμενα ακρα.Οποτε αυτο το οτι εχουν μειωμενα πριμα τα νεα,θετικο μου ακουγεται,εκτος και αν το παρακανανε.

ΥΓ: Και γι'αυτα λενε καλα λογια (για φτηνα ακουστικα) http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...jNgLAE&usg=AFQjCNGxu8n9BnvBRDreYCvVRuNCc-iMAw

Last edited:

Fostex TH7BB.
Λίγο πανω απο το budget αλλά εξαιρετικά για τα λεφτά τους.
Εγώ έχω τα 7Β τα οποία είναι λίγο πιο αναισθητά (98db). Τα 7BB βγήκαν τώρα κ είναι στα 118db αν δεν κάνω λάθος οποτε σουπερ εύκολα να οδηγηθούν απο οποιαδήποτε πηγή, παρα την σχετικα υψηλη τους αντίσταση (70Ωμ).. Κάτι σαν τα hd25 1-II.
Νομιζω αξίζει η υπέρβαση του προϋπολογισμού.
Είναι ημιανοιχτου τύπου αλλά απομονώνουν αρκετα καλά.

Να αυτοδιορθωθω... τα παραπάνω τα διαβασα στον Tομαν αλλα δεν ισχυουν. Η ευαισθησια των 7Β και 7ΒΒ ειναι ιδια στα 98db. Εχουν κάνει λάθος και στα δυο ακουστικά. Απλά εγω εχοντας τα 7Β ηξερα πως ειναι 98db και βλέποντας τα 7ΒΒ ειδα πως τα εχουν με 118db. Στο site της Fostex ομως και τα δυο εχουν ιδια ευαισθησία... και καλα τα Β ειναι τα consumer και τα ΒΒ τα recording.

Εχθες τα ακουσα με το sansa clip που εχει ο αδελφος μου και επαθα πλάκα με το πως ταιριαξαν!! Σουπερ φορητο συστημα...

Απάντηση: Πρόταση για ''ταπεινά'' ακουστικά

Χμμμ, τώρα πήρα είδηση το thread...
Λοιπόν, κάτι πολύ χρήσιμο (...όπου οι τετρ. παλμοί λένε μερικές ωμές αλήθειες...) :
http://www.headphone.com/buildAGrap...=3301&graphID[2]=3311&graphID[3]=&graphType=0

Αλλά ρίξτε μια ματιά και εδώ, επισημαίνονται κάποια λεπτά σημεία, ιδίως για την απόκριση συχνότητας:
http://www.headphone.com/learning-center/about-headphone-measurements.php

Και ο τρόπος του σερ Linkwitz για τους ντιούηδες :
http://www.linkwitzlab.com/reference_earphones.htm

Last edited:
Φθηνά ακουστικά

Καλησπέρα παιδιά, ένας φίλος θέλει να πάρει ακουστικά για να τα συνδέσει με τον ενισχυτή του οταν παίζει μπάσσο στο σπίτι. budget 50 euro max. Υπάρχει κάποια πρόταση?

ψάχνοντας για το "τέλειο" (με τα δικά μου δεδομένα) ακουστικό/headphone (μέχρι 80ε)

καλησπέρα σε όλους... :worshippy:

μόλις έκανα εγγραφη στο forum γιατί δεν άντεχα άλλο διάβασμα και ήθελα να ακούσω γνώμες από ανθρώπους με πείρα στα headphones...
σε διάστημα λίγων ημερών μου χουν βγει τα μάτια απ το διάβασμα για να βρω το καλήτερο γενικής χρυσής headphone για το pc μου να μπορώ να έχω δηλαδή ένα αξιοπρεπές soundstage
(βλέπε π.χ audio technica ad700/beyerdynamic dt880 pro λέμε τώρα, μην φάω και καμια ντομάτα ακόμα δεν μπήκα)για παιχνίδια competitive προτού προσώπου να ακούω ας πούμε τα πάντα στο game,
να ακούω την μουσική που μου αρέσει (rap/hip hop, trance, electro, rock, metal,dance τέλος πάντων λίγο απ όλα) χωρίς προβλήματα high,mid,κ.λ.π δηλαδή να υπάρχει μια ισορροπία/φυσικότερος ήχος
και φυσικά να πορωθώ βλέποντας τις ταινίες που μου αρέσουν...

για τα λιγότερα το δυνατόν euro... (εως 80ε)

υπάρχει κάποιο gaming headset με αυτά που ζητάω?

τα superlux hd668b/hd681/b τι soundstage έχουν?

έως τώρα είχα τα
microsoft lifechat lx-3000 τι διαφορά ήχου θα δω π.χ με τα 668b/681/681b ?

Ι.Γ: έχω την παρακάτω μητρική http://www.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#overview
και είδα ότι έχει κάποια στοιχεια από άποψη ήχου και θα ήθελα να μου διευκρινίσετε/πείτε την γνώμη σας γιατί από κει θα οδηγηθούν τα ακουστικά...