Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: αγορα ακουστικων

γενικοτερα σε αυτα τα χρηματα να μην κοιταξω κατι αλλο ετσι; παω καρφι για akg 240?!

Τα 440 της shure είναι καλά ακουστικά ...Η διαφορά που αντιλήφθηκα με τα 840 ήταν στην jazz...Σαφώς καλύτερα τα 840 αλλά πιο αποκαλυπτικά...Και σίγουρα άλλη η τιμή.
Η καλύτερη ...Ασφαλή οδός είναι η ακρόαση .

καλα ναι σιγουρα η ακροαση ειναι η καλυτερη οδος πλην ομως δεν ειναι παντα εφικτη

Mx40 θα προτεινα εγω.φλατ ακουστικο με πολυ καλο μπασο,αλλα σε καμια περιπτωση κουραστικο.αριστη ποιοτητα κατασκευης και πολυ ξεκουραστο.για να κατσουν γαντι στο κεφαλι σου,θα χρειαστουν λιγες ωρες ακροασης.απο κει και μετα,δεν θα τα καταλαβαινεις στο κεφαλι σου.στο 100αρικο που ζητανε,νομιζω οτι σαν συνολο,δυσκολα θα βρεις κατι αλλο.

τα εχω και αυτο.εχει καλο ηχο και ειναι παναλαφρο στο κεφαλι.οτι πρεπει για καλοκαιρι..θα το χαρακτηριζα λιγο ρηχο και απομακρο απο τα αυτια μου.
ειναι επισης το απολυτο vfm για τα λεφτα που ζηταει.

για τα akg 240 λες οτι εχεις;

οποτε μου προτεινεις mx40 αντι akg 240?!

Δοκίμασα στην Έκθεση τα δικά μου AKG K271 Studio, με τα iFi nano και micro, καθώς και με το Meridian Explorer.
Το iFi τα οδηγάει μία χαρά. Υπήρχε όμως και μία σκληρότητα και στα δύο iFi. Που ήταν του iFi όμως, ήταν αισθητή και με τα Audeze.

Πιθανόν να έφταιγε το στήσιμο, να ήταν άστρωτα, δεν είμαι σίγουρος. Ο Meridian Explorer είχε καλύτερο ήχο, ήταν όμως εντελώς ανεπαρκής σε οδήγηση.

Τα AKG K271 είναι κορυφαία ακουστικά, αν βρεις τον ενισχυτή τους.
Tα AKG K240 παρόμοιας τεχνολογίας, αλλά ανοιχτά, όχι κλειστά, παρόμοιας ευαισθησίας πιστεύω θα οδηγηθούν καλά από τα iFi.

Στην κατηγορία 100 Ευρώ χρησιμοποιώ τα In Ear Shure SE215. Σπουδαία ακουστικά. Να ήταν μόνο και λίγο πιο εύχρηστα.

Στην ίδια κατηγορία σε Over Ear και για οικιακή ακρόαση θα πρότεινα και τα Ultrasone HFI 580. Έχω δοκιμάσει και δουλέψει με τα μεγαλύτερα της σειράς, τα 90άρια και τα θεωρώ αξιόλογα και ισορροπημένα.

Η κατηγορία πάντως έχει πλήθος μοντέλων από όλες τις εταιρείες και θέλει ψάξιμο.
Τα λίγο χαμηλότερης τιμής που προαναφέρθηκαν είναι επίσης αξιόλογα και άμεσα συγκρίσιμα με την κατηγορία των 100 χωρίς να υστερούν.

Δοκίμασα στην Έκθεση τα δικά μου AKG K271 Studio, με τα iFi nano και micro, καθώς και με το Meridian Explorer.
Το iFi τα οδηγάει μία χαρά. Υπήρχε όμως και μία σκληρότητα και στα δύο iFi. Που ήταν του iFi όμως, ήταν αισθητή και με τα Audeze.

Πιθανόν να έφταιγε το στήσιμο, να ήταν άστρωτα, δεν είμαι σίγουρος. Ο Meridian Explorer είχε καλύτερο ήχο, ήταν όμως εντελώς ανεπαρκής σε οδήγηση.

Τα AKG K271 είναι κορυφαία ακουστικά, αν βρεις τον ενισχυτή τους.
Tα AKG K240 παρόμοιας τεχνολογίας, αλλά ανοιχτά, όχι κλειστά, παρόμοιας ευαισθησίας πιστεύω θα οδηγηθούν καλά από τα iFi.

Στην κατηγορία 100 Ευρώ χρησιμοποιώ τα In Ear Shure SE215. Σπουδαία ακουστικά. Να ήταν μόνο και λίγο πιο εύχρηστα.

Στην ίδια κατηγορία σε Over Ear και για οικιακή ακρόαση θα πρότεινα και τα Ultrasone HFI 580. Έχω δοκιμάσει και δουλέψει με τα μεγαλύτερα της σειράς, τα 90άρια και τα θεωρώ αξιόλογα και ισορροπημένα.

Η κατηγορία πάντως έχει πλήθος μοντέλων από όλες τις εταιρείες και θέλει ψάξιμο.
Τα λίγο χαμηλότερης τιμής που προαναφέρθηκαν είναι επίσης αξιόλογα και άμεσα συγκρίσιμα με την κατηγορία των 100 χωρίς να υστερούν.

τα akg 240 τα βρισκω μονο κλειστα. ανοιχτα εχεις να δειξεις μια εικονα για να μπορεσω να τα βρω;υστερα εχει και μια αλλη εκδοση akg 240 MkII...τι διαφορα εχει απο την απλη;

για τα in ears που λες εχω δοκιμασει αρκετα αλλα με ενοχλουν αφανταστα.

εν κατακλειδι...με την εμπειρια που εχεις αναμεσα στα akg 240,shure 440 και audio techica mx40 πια θα διαλεγες;και γιατι;

Last edited:

τα akg 240 τα βρισκω μονο κλειστα. ανοιχτα εχεις να δειξεις μια εικονα για να μπορεσω να τα βρω;υστερα εχει και μια αλλη εκδοση akg 240 MkII...τι διαφορα εχει απο την απλη;

για τα in ears που λες εχω δοκιμασει αρκετα αλλα με ενοχλουν αφανταστα.

εν κατακλειδι...με την εμπειρια που εχεις αναμεσα στα akg 240,shure 440 και audio techica mx40 πια θα διαλεγες;και γιατι;
Τα AKG K240 είναι ανοιχτού τύπου, όχι κλειστά.
Τα AKG K271 είναι κλειστά. Ο ήχος τους όμως είναι ίδιος. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω στην πρόσφατη Έκθεση. Στο τραπέζι της Location Sound (του Θέμη Ζαφειρόπουλου) έτυχε να είναι μαζεμένα όλα τα κλασσικά ακουστικά της AKG, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τα κλασσικά ακουστικά της AKG είναι υπέροχα, αν δεν έχεις όμως σοβαρή ενίσχυση από πίσω, απλά ξέχασε τα.

Αν θες να πας σε Shure πήγαινε στα SRH 840. Κλασσική αξία. Τα έχουμε ακούσει αρκετοί εδώ μέσα και κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος. Τα μικρότερα, τα 440 δεν τα έχω ακούσει. Αλλά γιατί να πας σ' αυτά η διαφορά τιμής σε σχέση με τα 840 δεν είναι μεγάλη.

Τα συγκεκριμένα Audio Tehnica δεν τα έχω ακούσει...

Τα AKG K240 είναι ανοιχτού τύπου, όχι κλειστά.
Τα AKG K271 είναι κλειστά. Ο ήχος τους όμως είναι ίδιος. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω στην πρόσφατη Έκθεση. Στο τραπέζι της Location Sound (του Θέμη Ζαφειρόπουλου) έτυχε να είναι μαζεμένα όλα τα κλασσικά ακουστικά της AKG, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τα κλασσικά ακουστικά της AKG είναι υπέροχα, αν δεν έχεις όμως σοβαρή ενίσχυση από πίσω, απλά ξέχασε τα.

Αν θες να πας σε Shure πήγαινε στα SRH 840. Κλασσική αξία. Τα έχουμε ακούσει αρκετοί εδώ μέσα και κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος. Τα μικρότερα, τα 440 δεν τα έχω ακούσει. Αλλά γιατί να πας σ' αυτά η διαφορά τιμής σε σχέση με τα 840 δεν είναι μεγάλη.

Τα συγκεκριμένα Audio Tehnica δεν τα έχω ακούσει...

μηπως η διαφορα μεταξυ akg k240 και k271 ηταν στο μπασο;και μηπως εσυ δεν εβαλες ενα τραγουδι που να παιζουν χαμηλες συχνοτες ωστε να το καταλαβεις;

οποτε στην ουσια μου λες akg 240 αλλιως shure 840...σωστα; :)

μηπως η διαφορα μεταξυ akg k240 και k271 ηταν στο μπασο;και μηπως εσυ δεν εβαλες ενα τραγουδι που να παιζουν χαμηλες συχνοτες ωστε να το καταλαβεις;

οποτε στην ουσια μου λες akg 240 αλλιως shure 840...σωστα; :)
Οι διαφορές μεταξύ τους πολύ αμφιβάλλω ότι είναι από εκείνες που θα ονομάσεις διαφορές. Τα κλασσικά μοντέλα που είχαμε στη διάθεση μας ανήκουν στα κορυφαία ανεξαρτήτως τιμής. Το πιο ενδιαφέρον ήταν όταν δοκιμάζαμε τα AKG 240 παλιάς γενιάς Made in Austria σε σύγκριση με τα νεώτερα AKG 240 Made in China. Και ναι, η παλιότερη Made in Austria γενιά είναι σαφώς ανώτερη.

Κοίτα, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε έμπειροι στις δοκιμές, δεν κρίνουμε μόνο από ένα τραγούδι. Είναι αρκετά αυτά που λαμβάνουμε υπ' όψη προκειμένου να βγάλουμε συμπεράσματα.

Για τα συγκεκριμένα AKG είπα ότι είναι σπουδαία ακουστικά, αλλά μόνο αν έχεις ένα καλό και πολύ ισχυρό ενισχυτή ακουστικών από πίσω για να τα οδηγήσει. Αλλιώς ξέχασε τα.

Τα Shure δεν είναι τόσο απαιτητικά, θα τα χαίρεσαι με πολλές και διαφορετικές πηγές.

Υ.Γ. Μην περιμένεις να καταλήξεις μόνο από τις δικές μας γνώμες. Πήγαινε ν' ακούσεις όσο περισσότερα μπορείς, να αποκτήσεις το δικό σου κριτήριο και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα...

για να καταλαβω οταν λες οτι θα χρειαστω ισχυρο ενισχυτη ακουστικων?...πιστευεις το ifi δεν θα μπορεσει τοσο;ύστερα με προβληματισε που σου φανηκαν ξερα!!!
μηπως θα ηταν καλυτερα να τον συνδεσω στον ενισχυτη(ΝΑD 326bee)?ή θα χασω σε ποιοτητα;
τα shure 840 απο κινητο θα ακουγονται ή παλι θελουν ενισχυτη;

απλα προσπαθω να καταληξω σε 2-3 που μου ταιργιαζουν πανω κατω ωστε να παω να τα ακουσω σε 2η φαση.

Λάθος post και επειδή ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει delete post, αντ' αυτού έβαλα 3 τελείες...

βρήκα σε μια ντουλαπα μου κατι sony mdr xd300....τι γνωμη έχεται γι αυτα;

Καλα, τα βρήκες και δεν τα άκουσες? Και περιμένεις απο κάποιον εδω να σου πει αν ειναι καλά ή οχι ενω τα έχεις?