Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ακουστικά Over Ear

Φιλε Μανο σε ευχαριστησω πολυ...σε αντιθεση με καποιους αλλους που μολις δουν κτ το κατακρινουν...Αγορες απο εξοτερικο λιγο δυσκολα..ξερεις αν υπαρχουν τα X2 η τα Χ1 καπου εδω?
Επισης επιτρεψε μ να διορθωσω-επεξηγησω μια φραση μ στο αρχικο ποστ(ΒΛΑΚΙΑ ΜΟΥ)....λεγοντας δυνατο μπασο θελω να πω πλουσιο-γεματο μπασο(οχι απαραιτητα εντονο).Θα μπορουσες να μου πεις για τα sen 598 αν εχεις καποια εμπειρια απο αυτα?(ηχος,μπασο,value for money)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτα εδω λες http://europe.beyerdynamic.com/shop/dt-770-pro-32-ohm.html ?

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό φίλε giompail?

@ Manosss & ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π δεν περνάτε και από τον εξοπλισμό μας να μας πείτε τι συστήματα έχετε αν δεν σας κάνει κόπο?

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό φίλε giompail?

@ Manosss & ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π δεν περνάτε και από τον εξοπλισμό μας να μας πείτε τι συστήματα έχετε αν δεν σας κάνει κόπο?

τι εννοεις να περασω απο τον εξοπλισμο σας..?
ακουστικα audiotechnica M40X
τα οδηγω μεσω του ενισχυτη ακουστικων του denon 300usb.

Νταξει...τα λόγια είναι περιττά...έχοντας κάνει αυτήν την λεπτομερείς ανάλυση με βοήθησες να καταλάβω κάποια πράγματα γενικά για τα ακουστικά...Τώρα όσον αφορά τα dt990 έχοντας περισσότερες θετικές εντυπώσεις παρά αρνητικές...τα προςθεςα στην λίστα αναμονής :p
Συνήθως ακούω μοντέρνα και house(όποτε χρειάζεται να ανταποκρίνονται καλά στα ηχητικά εφέ)...δεν περιορίζομαι όμως μόνο σε αυτα.
Κάτι άλλο..τα ακουστικά θα τα έχω πάνω σε iPod,iPhone,iMac..πιστεύεις πως θα χρειαστώ ενισχυτή;Αν ναι σε τι εύρος τιμών και σε τι μάρκες πρεπει να κοιτάξω;

μπορει να σε ικανοποιει και το αποτελεσμα χωρις ενισχυτη.αφου πας ομως σε τετοια κατηγορια ακουστικων,θα πρεπει να τα οδηγησεις και σωστα.
τι σημαινει αυτο?αναλογως τι θα παρεις απο ακουστικα,θα διαλεξεις και το καταληλο dac/ενισχυτη.προφανως φορητο αφου τον θες εν κινησει.
κατεληξε τι ακουστικα θα παρεις και μετα ρωτα και θα σε βολεψουν τα παιδια..:operator:
για να εχεις μια ιδεα,μπορεις να βρεις φθηνους και καλους της fiio(http://www.fiio.gr/)
μεχρι και τους ifi(http://ifi-audio.com/) που απο πολλους θεωρουνται κορυφη.
2 ακομη γνωστα Portable dac/ενισχυτες,ειναι της Cambridge Audio DacMagic XS
και το Audioquest DragonFly v1.2
εννοηται οτι εχεις παρα πολλες επιλογες και στους ενισχυτες/dac,αλλα προεχει η επιλογη ακουστικων.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό μαγαζί στο κέντρο με μεγάλη ποικιλία;

Νταξει...τα λόγια είναι περιττά...έχοντας κάνει αυτήν την λεπτομερείς ανάλυση με βοήθησες να καταλάβω κάποια πράγματα γενικά για τα ακουστικά...Τώρα όσον αφορά τα dt990 έχοντας περισσότερες θετικές εντυπώσεις παρά αρνητικές...τα προςθεςα στην λίστα αναμονής :p
Συνήθως ακούω μοντέρνα και house(όποτε χρειάζεται να ανταποκρίνονται καλά στα ηχητικά εφέ)...δεν περιορίζομαι όμως μόνο σε αυτα.
Κάτι άλλο..τα ακουστικά θα τα έχω πάνω σε iPod,iPhone,iMac..πιστεύεις πως θα χρειαστώ ενισχυτή;Αν ναι σε τι εύρος τιμών και σε τι μάρκες πρεπει να κοιτάξω;

Nαι θα χρειαστείς σίγουρα ενισχυτή. Δεν χρειάζεται κάτι πολύ πολύ δυνατό απλά θα πρέπει να ταιριάξει μαζί του ποιοτικά δηλαδή να είναι ένας ενισχυτής που μαζεύει λίγο τα πρίμα και να του βγάζει το μπασάτο στοιχείο. Οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και συχνά συνδυάζονται με το dt990 από ότι έχω διαβάσει. Για μοντέλα και τιμές νομίζω οτι τα παιδιά εδώ στο φορούμ έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και θα σε οδηγήσουν κατάλληλα.
Απλά επιμένω πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν θέλεις ανοικτού ή κλειστού τύπου. Και να έχεις στο μυαλό σου ότι αν επιλέξεις ανοικτού τύπου χρήση σε θορυβώδης περιβάλλοντα , χρήση "τα φοράω στο δρόμο" , χρήση "κοιμάται κάποιος δίπλα μου και πρέπει να υπάρχει απόλυτη ησυχία" ξέχασε τη.

Εγώ θα σου προτείνω μερικά και από τους δύο τύπους αλλά στα προτείνω για να τα ακούσεις αν τα βρεις ή έστω να τα έχεις υπόψιν σου.
Ανοικτού τύπου:
Dt990 pro Ότι έχουμε πει
Philips X2 Eπιμένω γιατί από αυτά που έχω διαβάσει από κατόχους λογικά είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο ακουστικό(λιγότερο σκληρό) από τα dt990pro χωρίς να θέλει ενισχυτή και χωρίς να χάνει το fun factor.

Kλειστού τύπου
Audio Technica ATH-M50x Γίνεται ένας χαμός στο διαδίκτυο με αυτά . Τα έχω ακούσει για 5 λεπτά..Δεν μπορώ να πω πολλά πέρα από ότι είναι αρκετά καλά για τα λεφτά τους , ικανοποιητικό μπάσο, δεν χρειάζονται ενισχυτή
V-Moda Crossfade M-100 Εχω τα LP από την ίδια εταιρεία. Με τα συγκεκριμένα θα έχεις την πιο μπασάτη επιλογή σε ποσότητα , την καλύτερη εμφάνιση (για μένα), τανκ σε αντοχή , customization (αλλάζεις τα πλαινά σε ότι χρώμα και σχέδιο γουστάρεις --> δες εδώ , δεν χρειάζεσαι ενισχυτή, αναδιπλώνουν τα παίρνεις μαζί σου και τα φοράς όπου θες αλλά ή τιμή τους στα 300 ευρώ είναι λίγο τσιμπημένη
Beyerdynamic DT 770 Pro Παρόμοια χαρακτηριστικά με το dt990 με τα αρνητικά και τα θετικά του κλειστού τύπου. Ο φίλος Gojakla θα σε κατατοπίσει καλύτερα
Sennheiser Momentum Αν είναι να πας σε sennheiser θα πας εδώ. Δεν το έχω ακούσει αλλά ξέρω ότι έχει περισσότερο μπάσο απο τα 598 και είναι καλύτερο ακουστικό από τα Urbanite. Ωραία εμφάνιση , δεν θέλει ενισχυτή , όμως τα μαξιλαράκια του είναι υπερβολικά μικρά όποτε εκτός και αν έχεις μικρά αυτιά ουσιαστικά δεν είναι over ear αλλά on ear...
Focal Spirit Professional Εχω διαβάσει οτι είναι πολύ ισορροπημένο ακουστικό που αρέσει αλλά είναι άβολο , δεν χρειάζονται ενισχυτή

Aν θες και την πολύ προσωπική μου άποψη εγώ στη θέση σου αν διάλεγα ανοικτού τύπου θα έπαιρνα τα Philips Χ2 και αν διάλεγα κλειστού τύπου θα έπαιρνα τα Audio Technica 50X ή τα Vmoda Μ100 εάν ήταν κάτω από 250

Απλά επιμένω πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου αν θέλεις ανοικτού ή κλειστού τύπου.

Μαλλον θα παω προς του ανοικτου τυπου..Περιμενω ομως να παω μια απο αυτες τις μερες να τα δω και απο κοντα(ανοικτου-κλειστου)..Αν μενεις αθηνα, μπορεις να μου προτεινεις καποιο καλο μαγαζι(κυριως στο κεντρο)?

Philips X2 Eπιμένω γιατί από αυτά που έχω διαβάσει από κατόχους λογικά είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο ακουστικό(λιγότερο σκληρό) από τα dt990pro χωρίς να θέλει ενισχυτή και χωρίς να χάνει το fun factor.

Αν και εψαξα γι'αυτα και ειδα θετικα σχολια..αν δεν υπαρχουν εδω λιγο δυσκολο να τα κοιταξω...δεν εχω καλες σχεσεις με το amazon και γενικα με τα εμπορικα σιτε.

Re: headphones

εχθες πηγα και δοκιμασα καποια ζευγαρια ακουστικα με μικροφωνο για το Note 4 που θελω.
μπορει να μου εξηγησει καποιος,γιατι αυτα http://uk.jbl.com/jbl_product_detail_uk/jbl-t300a-rng.html
επαιζαν σαφως πιο δυνατα απο αυτα? http://eu.akg.com/akg-product-detail_eu/akg-y50yel.html
οταν μαλιστα η ευαισθησια των akg ειναι και 3db παραπανω...

Τα ακουστικά οδηγούνται από ρεύμα. Ο ενισχυτής της κάθε συσκευής καλείται να έχει το κατάλληλο απόθεμα για να τα οδηγήσει.

Η αντίσταση (μεταβαλλώμενη εμπέδηση) που προβάλλουν τα ακουστικά στον ενισχυτή είναι ο λόγος που ένα ακουστικό είναι πιο εύκολο στην οδήγηση από ένα άλλο με τον δεδομένο ενισχυτή.

Δεν έχω αρκετά στοιχεία για να σου πω γιατί συμβαίνει το φαινόμενο που περιγράφεις.

Αν κοιτάξεις λίγο στον πίνακα αναγκών ισχύως ακουστικών μπορεί να καταλάβεις πιο καλά τι εννοώ.

Και όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές, ακρόαση και πάντα ακρόαση, τα spec δεν λένε τίποτα εν τέλει για το πως θα παίξει ένα ακουστικό με μια δεδομένη συσκευή και αν αυτό θα σου αρέσει.

εγω πηγα βαση των specs.το jbl δεν αναφερει ohm.απο τα λεγομενα σου,εχουν-προφανως-υψηλοτερη αντισταση και ακουγωνται πιο δυνατα(?)

το jbl,ηταν το μοναδικο που επαιζε δυνατα σε σχεση με τουλαχιστον 10 ακουστικα που εχω δοκιμασει...
γι`αυτο και μου εκανε εντυπωση

Ακουστικά με πολύ χαμηλή εμπέδηση δεν είναι κατ ανάγκη καλύτερα επειδή παίζουν πιο δυνατά.

Το πιο δυνατά δεν μου λέει κάτι από μόνο του, το μόνο που μου λέει είναι ότι από άποψη φορτίου, είναι ελαφριά για την έξοδο του ενισχυτή, τίποτε άλλο.

Δεν μας είπες αν τα άλλα που έπαιζαν χαμηλότερα έπαιζαν καλύτερα ή χειρότερα και από ποια άποψη.

το δυνατά δεν είναι κριτήριο επιλογής.
Αντίθετα είναι το πόσο καλά και ποιοτικά ακούγεται και μας ευχαριστεί.

Αν εννοείς με το δυνατά =για σένα, καλύτερα, τότε δεν χρειάζεται να ρωτάς κάν.

Ακουστικά με πολύ χαμηλή εμπέδηση δεν είναι κατ ανάγκη καλύτερα επειδή παίζουν πιο δυνατά.

Το πιο δυνατά δεν μου λέει κάτι από μόνο του, το μόνο που μου λέει είναι ότι από άποψη φορτίου, είναι ελαφριά για την έξοδο του ενισχυτή, τίποτε άλλο.

Δεν μας είπες αν τα άλλα που έπαιζαν χαμηλότερα έπαιζαν καλύτερα ή χειρότερα και από ποια άποψη.

το akg Υ50,επαιζε χαμηλοτερα,αλλα πολυ καλυτερα απ`ολα οσα ακουσα.ουσιαστικα το μοναδικο που ελεγες οτι φορας ενα σοβαρο ακουστικο.
το θεμα ειναι ομως,οτι-ειδικα-στον δρομο,θελω και ενταση.

πες μας πόσα ωμ είναι και αντίστοιχα ποια η εμπέδηση της εξόδου του dap σου.

το δυνατά δεν είναι κριτήριο επιλογής.
Αντίθετα είναι το πόσο καλά και ποιοτικά ακούγεται και μας ευχαριστεί.

Αν εννοείς με το δυνατά =για σένα, καλύτερα, τότε δεν χρειάζεται να ρωτάς κάν.

αυτο λεω και στον Χρηστο.ειδικα για τον δρομο,θελω και την ενταση.οποτε εαν θελω ποιοτητα και ενταση,αναγκαστικα παω σε φορητο ενισχυτη και ενα καλο ζευγαρι ακουστικα.τι να το κανω εαν παιζει καλα αλλα δεν εχω ενταση?οπως και το αντιστροφο βεβαια..

πες μας πόσα ωμ είναι και αντίστοιχα ποια η εμπέδηση της εξόδου του dap σου.

ποιανου εξοδο εννοεις?του τηλεφωνου?του Note 4 ειναι και ειναι λογικο να μην εχει την ενταση που θελω.με τα jbl ομως,η ενταση τους ειναι πολυ ικανοποιητικη.
απο ποιοτητα τιποτε το ιδιαιτερο ,αλλα και καθολου ασχημο για την δουλεια που το θελω.

ΕΧΕΙ κάποια εμπέδηση εξόδου.
Όπως και τα ακουστικά.

Όπως επίσης το note έχει κάποιο τσιπάκι που κάνει χρέη dac.
Σε τέτοιες συσκευές δεν λέγονται συνήθως dacs αλλά codecs καθώς είναι παραλλαγές των πρώτων που εκτελούν και χρέη adc (λόγω μικροφώνου κλπ).
Πολλές φορές τα codecs έχουν μικρή έξοδο V για οδήγηση ακουστικών. Σπάνια υπάρχει ίσως και κάποιο άλλο ολοκληρωμένο μετά από αυτό.

ΕΧΕΙ κάποια εμπέδηση εξόδου.
Όπως και τα ακουστικά.

Όπως επίσης το note έχει κάποιο τσιπάκι που κάνει χρέη dac.
Σε τέτοιες συσκευές δεν λέγονται συνήθως dacs αλλά codecs καθώς είναι παραλλαγές των πρώτων που εκτελούν και χρέη adc (λόγω μικροφώνου κλπ).
Πολλές φορές τα codecs έχουν μικρή έξοδο V για οδήγηση ακουστικών. Σπάνια υπάρχει ίσως και κάποιο άλλο ολοκληρωμένο μετά από αυτό.

δεν βρισκω καπου τα specs για την εξοδο του Note 4...:ears: