Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Μια βοήθεια θα ήθελα, ( δεν βιάζομαι)
θα ήθελα την καλύτερη επιλογή που μπορώ να κάνω στα χρήματα που διαθέτω (δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσω κάποιο +δεν έχω και εμπειρία.)
άρα θα αρκεστώ στην εμπειρία σας. amp δεν υπαρχει αλλά θα αγοραστή λίγο ποιο μετά.. γύρω στα 100 ευρώ υπολογίζω (αξίζει τίποτα στα 100 ?)
είδος μουσικής τα πάντα (rock κυρίως, αλλά και λίγα καινούργια bit, reggea) flac αλλα και mp3 + πηγή pc

headphone 100-200 ευρώ

AKG K702 £130.00 amazon.co.uk
Sennheiser HD 598 (αλλά έχει τα άσπρα ) EUR 169,90
καλά σχόλια διάβασα και για τα k550
και για κάτι ποιο φτηνό διάβασα για superlux

οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη

Στα χρηματα που διαθετεις θα βρεις πολλα ακουστικα τα οποια δεν χρειαζονται αγορα ενισχυτη για να αποδωσουν τα μεγιστα, ακομη και με το κινητο σου η με καποιο player θα παιζουν μια χαρα.
Καλο θα ειναι σε οποιο καταστημα υπαρχει η δυνατοτητα ακροασης να πας να ακουσεις ωστε να χεις μια ιδεα. Οσα και review να διαβασεις μην δινεις την απολυτη βαρυτητα σε αυτα.

Re: Αγορά over-ear ακουστικών.

Παιδιά καλησπέρα και πάλι.
Επέστρεψα θεσσαλονίκη για τις γιορτές των χριστουγέννων.
Να σας ενημερωσω για τις εξελίξεις.. Αγοράσαμε και ένα ζευγάρι ηχείων audioengine A2+..
Έφερα και το δικό μου dac D1 εδώ και τα δουλεύουμε με αυτό. Το πιο πιθανό σενάριο ειναι να κρατησω λοιπον εγώ το schiit stack και ο πατέρας μου το audioengine.
Άρα νομιζω πως πλεον κοιταμε πιο high-end ακουστικά..
Προσωπικά τείνω πολύ προς τα HD650. Υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις;
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα!

Μια βοήθεια θα ήθελα, ( δεν βιάζομαι)
θα ήθελα την καλύτερη επιλογή που μπορώ να κάνω στα χρήματα που διαθέτω (δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσω κάποιο +δεν έχω και εμπειρία.)
άρα θα αρκεστώ στην εμπειρία σας. amp δεν υπαρχει αλλά θα αγοραστή λίγο ποιο μετά.. γύρω στα 100 ευρώ υπολογίζω (αξίζει τίποτα στα 100 ?)
είδος μουσικής τα πάντα (rock κυρίως, αλλά και λίγα καινούργια bit, reggea) flac αλλα και mp3 + πηγή pc

headphone 100-200 ευρώ

AKG K702 £130.00 amazon.co.uk
Sennheiser HD 598 (αλλά έχει τα άσπρα ) EUR 169,90
καλά σχόλια διάβασα και για τα k550
και για κάτι ποιο φτηνό διάβασα για superlux

οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη

Τα Sennheiser HD598 SE βγαίνουν και σε μαύρο (είμαι ευτυχής κάτοχος). Και τώρα είναι και σε πολύ καλή τιμή στο Ιταλικό Amazon
Τελική τιμή με φόρους και μεταφορικά: 120.80 ευρώ.

Re: Αγορά closed back over ear ακουστικών

Εχτυπήθησαν τα Κ240. The end (προς το παρόν...)

Ήρθε η ώρα για έναν μίνι απολογισμό πάνω στη χρήση των AKG K240 MkII. Τα έχω τώρα 2 μήνες και κάνω καθημερινή χρήση μέσω laptop -> USB -> Audioengine D1.
Στην ουσία μια παρουσίαση των υπέρ και κατά. Τρέμε Μάνο :silly:

Θετικά
- Άνετα.
- Απομονώνουν πολύ ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να μην ενοχλώ τους γύρω μου στο γραφείο (βασικός λόγος αγοράς). Είναι μεν semi-open και όχι closed back αλλά όντως δεν ακούγομαι.
- Διαχωρισμός οργάνων, soundstage

Αρνητικά
- Μετά από αρκετή ώρα ακρόασης (πάνω από μισή ώρα) σε κανονικές ή και χαμηλές εντάσεις και ανάλογα με την ηχογράφηση, αρχίζει να με πονάει το δεξί αυτί (στο οποίο έχω μια ευαισθησία). Είναι το treble peak της AKG στα 9.000 Hz; Δεν ξέρω, πάντως είναι ενοχλητικό.

The "Meh..." Part
- Ποιότητα κατασκευής: δείχνουν ΟΚ αλλά νιώθω ότι άμα τραβήξω τα cups λίγο περισσότερο προς τα κάτω, κάποιο πλαστικό μέρος θα σπάσει. Υποκειμενική και -μέχρι στιγμής- ανυπόστατη φοβία. Πάντως η όλη αίσθηση ανθεκτικότητας και ποιότητας κατασκευής που αφήνουν, υπολείπεται κατά πολύ των Sennheiser HD598.

-Flatness: Μονιτορίλα και άγιος ο θεός. Στην αρχή αγριεύτηκα, λέω πού πήγε η χαρά της ακρόασης, κανένας εξωραϊσμός; Σιγά σιγά όμως το αυτί συνηθίζει. Και σε κλασσική μουσική μου αρέσει κιόλας. Αλλά από την άλλη άμα έχεις γαλουχηθεί ηχητικά με Chario και με Proac, δεν σώνεσαι, το θες το μελωδικό το άκουσμα.

Αυτά. Και όπως λένε και στο χωριό μου YMMV ή αλλιώς περί ορέξεως...

Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω. Θεωρείς πως ως προς την ποιότητα κατασκευής τα Sennheiser HD598 υπερτερούν και σε σχέση με τα AKG Κ702 (αν τα έχεις δει από κοντά);

Προσπαθώ να καταλάβω αν τα Κ702 έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα K240, στις φωτογραφίες και τα 2 δεν με πείθουν αλλά δεν τα έχω βρει κάπου να τα δω από κοντά για να κρίνω. Τα Sennheiser τα είδα σε μαγαζί και μου φάνηκαν αρκετά καλοφτιαγμένα.

Σαν εμφάνιση, έχοντας πιάσει και τα δύο στα χέρια μου, τα 702 φαίνονται αρκετά πιο ψεύτικα. Αλλά μη νομίζεις ότι και τα sennheiser ειναι τανκς...
Άλλωστε πως να είναι? Και να πετυχαίνουν και μικρό βάρος? Το κοστολόγιο αρχίζει και ξεφεύγει δυσανάλογα.

Re: Αγορά closed back over ear ακουστικών

Ήρθε η ώρα για έναν μίνι απολογισμό πάνω στη χρήση των AKG K240 MkII. Τα έχω τώρα 2 μήνες και κάνω καθημερινή χρήση μέσω laptop -> USB -> Audioengine D1.
Στην ουσία μια παρουσίαση των υπέρ και κατά. Τρέμε Μάνο :silly:

Xαχα ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις. Πολύ χρήσιμες.:2thumb22sup:
Εκανα copy το ποστ σου και στο νήμα του K240 για να υπάρχουν οι εντυπώσεις και εκεί.

Σαν εμφάνιση, έχοντας πιάσει και τα δύο στα χέρια μου, τα 702 φαίνονται αρκετά πιο ψεύτικα. Αλλά μη νομίζεις ότι και τα sennheiser ειναι τανκς...
Άλλωστε πως να είναι? Και να πετυχαίνουν και μικρό βάρος? Το κοστολόγιο αρχίζει και ξεφεύγει δυσανάλογα.

Ευχαριστώ πολύ. Φυσικά δεν έχω σκοπό να περάσει το αυτοκίνητο από επάνω τους, ούτε περιμένω σε αυτή την κατηγορία τιμής να να είναι φτιαγμένα από εξωτικά υλικά για να αντέχουν. Αλλά θέλω τουλάχιστο τα πλαστικά τους να είναι αξιόπιστα, να είναι καλά δεμένα σαν κατασκευές και να μην καταστρέφονται από την απλή καθημερινή χρήση. π.χ. να μην ξεκολλήσει κάτι, να μην αρχίσουν μετά από 1-2 χρόνια να ξεθωριάζουν, να λιώνουν τα υφάσματα και οι δερματίνες κλπ.

Οι δερματίνες είναι σε όλα τα ακουστικά οι πιο επίφοβες.
Επίσης μην ξεχνάς ότι τα μαξιλαράκια θεωρούνται δικαίως αναλώσιμα και με την πάροδο του χρόνου
φθείρονται και θέλουν αλλαγή διότι υποβαθμίζουν τον ήχο.
Για τα άλλα μην φοβάσαι.

Πολύ ενδιαφέροντα τα παραπάνω. Θεωρείς πως ως προς την ποιότητα κατασκευής τα Sennheiser HD598 υπερτερούν και σε σχέση με τα AKG Κ702 (αν τα έχεις δει από κοντά);

Προσπαθώ να καταλάβω αν τα Κ702 έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα K240, στις φωτογραφίες και τα 2 δεν με πείθουν αλλά δεν τα έχω βρει κάπου να τα δω από κοντά για να κρίνω. Τα Sennheiser τα είδα σε μαγαζί και μου φάνηκαν αρκετά καλοφτιαγμένα.

Δεν έχω μέτρο σύγκρισης, δεν έχω κρατήσει τα 702. Τα 598 φαίνονται ποιοτική κατασκευή. Είναι μεν ελαφρά όπως αναφέρει ο δρυϊδης από πάνω αλλά αφήνουν μια ποιοτική αίσθηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Xαχα ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις. Πολύ χρήσιμες.:2thumb22sup:
Εκανα copy το ποστ σου και στο νήμα του K240 για να υπάρχουν οι εντυπώσεις και εκεί.

Καλά έκανες Μάνο, νομίζω όμως ότι το συγκεκριμένο νήμα δεν είναι συνδεδεμένο με το ευρετήριο ακουστικών. Μπορείς να τσεκάρεις;

Μιας και έχουν περάσει όλα από τα χέρια μου με τα original K702 made in Austria
να σας πω ότι πιο ποιοτική κατασκευή είναι αυτή των 598.
Τα 702 για να ναυαρχίδα που ήταν και κόστιζε περί τα 500 κάποτε δεν σε πείθουν με την ποιότητα τους.
Όχι ότι δεν ήταν στιβαρή κατασκευή αλλά πολύ πλαστικούρα για τοπ ακουστικό και αρκετοί τριγμοί κατά την χρήση.
Για τα made in china δεν ξέρω.

Οι δερματίνες είναι σε όλα τα ακουστικά οι πιο επίφοβες.
Επίσης μην ξεχνάς ότι τα μαξιλαράκια θεωρούνται δικαίως αναλώσιμα και με την πάροδο του χρόνου
φθείρονται και θέλουν αλλαγή διότι υποβαθμίζουν τον ήχο.
Για τα άλλα μην φοβάσαι.

Ναι για αυτό θα προτιμούσα να μην έχουν καθόλου δερματίνες, είτε να έχουν κανονικό δέρμα για την στέκα είτε ύφασμα, είτε απλά πλαστικό. Σχετικά με τα μαξιλαράκια των αφτιών για αυτό θέλω να αλλάζουν αλλά και πάλι θέλω να αποφύγω τις δερματίνες, καλύτερα ύφασμα. Τα Sennheiser HD598 που είχα δει είχαν ύφασμα και φαινόταν καλής ποιότητας.

Δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα, το ψάχνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιας και έχουν περάσει όλα από τα χέρια μου με τα original K702 made in Austria
να σας πω ότι πιο ποιοτική κατασκευή είναι αυτή των 598.
Τα 702 για να ναυαρχίδα που ήταν και κόστιζε περί τα 500 κάποτε δεν σε πείθουν με την ποιότητα τους.
Όχι ότι δεν ήταν στιβαρή κατασκευή αλλά πολύ πλαστικούρα για τοπ ακουστικό και αρκετοί τριγμοί κατά την χρήση.
Για τα made in china δεν ξέρω.

Μάλιστα, άρα με βλέπω μάλλον για τα Sennheiser τότε. Η ποιότητα κατασκευής είναι το πρώτο μου κριτήριο, πάνω από τον ήχο. Έχεις μήπως υπόψη σου αν υπάρχει και κάποια άλλη μάρκα στην ίδια κατηγορία τιμής που να έχει ακόμα καλύτερη κατασκευή;

Η Beyerdynamic έχει άριστη ποιότητα κατασκευής ίσως καλύτερη από όλους τους ανταγωνιστές.
Επέτρεψε μου να ρωτήσω , τα θέλεις για επαγγελματική ή εξωτερική χρήση?
Διότι σε βρίσκω λίγο υπερβολικό νομίζω ότι πρώτα από όλα πρέπει να δώσεις σημασία στον ήχο.
Πιστεύω ότι η ποιότητα κατασκευής σε όλες τις γνωστές εταιρίες του χώρου και σε τιμές 100-150 θα σε
καλύψει πλήρως για χρήση στο σπίτι και δεν πρέπει να ανησυχείς τόσο πολύ πλην ατυχήματος ή κατάχρησης δεν θα έχεις θέμα.

Είναι αυτό που λένε όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Ότι ακουστικά είχα μέχρι στιγμής όλα αξίας 50-80 ευρώ αποδείχτηκαν πολύ εύθραυστα. Βέβαια τα χρησιμοποιούσα ενίοτε σε πάρτυ σε χρήση DJ και ψιλοταλαιπορούνταν, τώρα δεν έχω τέτοιες βλέψεις αλλά θέλω να μου κρατήσουν για χρόνια.

Τα beyerdynamic DT 990 PRO π.χ. θεωρείς πως είναι ακόμα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα και από τα 598?

Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσεις τις προτεραιότητές σου και να βάλεις τον ήχο πρώτα.
Τί να το κάνεις ένα αθάνατο ζευγάρι ακουστικών που θα σου κρατήσει π.χ. 10 χρόνια, αν αυτό που θα ακούς επί 10 χρόνια δεν θα σε ευχαριστεί;

Ως κατοχος των akg 240 mkii και των akg k701 θεωρω οτι τα 701 ειναι σαφως ανωτερα στην ποιοτητα μεταξυ των 2
Σε σχεση με sennheiser 600 τα ιδια θεωρω και λιγο υποδεεστερα απο τα 650
Σαφως ανωτερα ολων και σαν αισθηση και σαν κατασκευη για μενα τα beyer με μαξιλαρακια που νιωθεις οτι χαιδευουν τα αυτια σου
Τωρα αν θα τα αγοραζα...σαφως οχι αχαχαχ καθως το ηχοχρωμα τους δεν ειναι για μενα
Οι εμπειριες ειναι καθαρα προσωπικες και των senn και beyer πρωτη αισθηση για κανενα τριωρο