Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Αν δεν πειράζει το μέγεθος τα AKG K72 χαλαρά άλλο ένα πολύ καλό vfm
θα ακούσει πολύ καλύτερη μουσική από τα άλλα και θα έχει καλύτερη σκηνή στα παιχνίδια.
Αλλιώς από τα άλλα όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι θέμα design πιο πολύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια βοηθειουλα... Με budget 80-100e... Τι ακουστικα θα προτεινατε για οσο το δυνατον ποιο ισσοροπημενη αναπαραγωγη; φλατ που λεμε... διχως εξαρσεις, με αντε ιιιιισως λιγο ποιο γλυκο ηχο... . συμβιβασμο θα εκανα μονο ως προς το να χει λιγο φουσκωμενο μπασο, δεν αντεχω με τιποτα τα σκληρα πριμα... η εμπειρια μου ειναι ελαχιστη.. μονο απο κατι Akg k514 τα οποια αν και στην αρχη μου αρεσαν (απειρος απο ακουστικα) σε συντομο χρονικο διαστημα τα παρατησα...πλαδαρα μπασα και σκληρα πριμα... εγω τα θελω ολα σφιχτα σφιχτα και στακατα,. ενυσχητη εχω ενα Fiio E9i.
Για πειτε καμια γνωμη...

Ανοικτό , κλειστό , over ή on the ear?

Θα ηθελα να μην ενοχλω την γυναικα μου, που κοιμαται διπλα μου, οποτε μαλλον κλειστο... επισεις θα θελα να ναι ανετο οποτε λογικα over ειναι μια χαρα , νομιζω...

Aν πουμε να παμε ενα σκαλι παραπανω; που κοιταμε;..
τα akg τα συμπαθω πολυ, αλλα με προβληματιζει πχ που για τα k240 διαβαζω λιγο μετρια σχολια για την ποιοτητα των υλικων-κατασκευης...

Αν δεν πειράζει το μέγεθος τα AKG K72 χαλαρά άλλο ένα πολύ καλό vfm
θα ακούσει πολύ καλύτερη μουσική από τα άλλα και θα έχει καλύτερη σκηνή στα παιχνίδια.
Αλλιώς από τα άλλα όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι θέμα design πιο πολύ.

Σ'ευχαριστώ πολύ, του είπα για τα akg k72 και τα πήρε :D

AKG 271Mkii κατά την γνώμη μου καθόλου καλό ακουστικό δεν θα σου αρέσει.
AKG 550 πολύ καλό με μεγάλη σκηνή και ευχάριστο ήχο λίγο v shaped δύσκολα να μην αρέσει σε κάποιον πλην των basshead.
Επίσης (αν και ο supersonic θα διαφωνήσει!) καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το 240MKii.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σ'ευχαριστώ πολύ, του είπα για τα akg k72 και τα πήρε :D

Χαρά μου που βοήθησα ελπίζω να μείνει ικανοποιημένος.

Ποιος λεει για την ποιότητα των Κ240?

Στο αμαζον διαβαζω, λενε οτι ειναι λιγο ψευτικα... ισως τα πλαστικα.. τεσπα, συγκριτικα με τα 550 υπαρχει οντως αρκετη διαφορα; γιατι η τιμη ειναι διπλη...

θα ξαναπώ για πολλοστή φορά και έχω αρχίσει να το βαριέμαι και εγώ ο ίδιος.
Τα Κ240 είναι εξαιρετικά σε ποιότητα και αντοχή ακουστικά.
Και πλέον vfm. Διότι όταν τα αγόρασα εγώ ΗΤΑΝ ακριβά ακουστικά.

Τα δικά μου αγορασμένα το 1976 και το βασικό και μοναδικό ζευγάρι μου μέχρι το 1989 (και σήμερα πάλι αγαπημένο εδώ και 4-5 χρόνια) με τουλάχιστον 20000 ώρες παιξίματος δεν έχουν πάθει τίποτα. Και αν μου βρείτε άλλο μοντέλο με τετοια χαρακτηριστικά...πάω πάσο. Βέβαια είναι made in Austria και δεν ξέρω πως συγκρίνονται με τα κινέζικα.
Αλλά, εκείνο που θα πω είναι ότι ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ δεν μπορούν να πάθουν κάτι. Δεν έχουν κάτι ευαίσθητο, εκτός από αυτά που είχαν πάντα, ως σχεδιαστικά προβλήματα, που και πάλι δεν διορθώθηκαν με τα χρόνια, διότι έτσι σχεδιάστηκαν: να είναι έιναι ποιοτικό, all around, vfm ακουστικό που ήταν και έχαιρε εκτίμησης επί χρόνια.
Σταματήστε λοιπόν αυτό το θέμα περι ποιότητας κατασκευής, όπου και να τα ακούτε και να το αναπαράγετε.
Στο κάτω κάτω πόσα χρόνια θέλετε να περάσετε με ένα ζευγάρι ακουστικά που κοστίζει 80 ευρώ? Δηλαδή τι απόσβεση θέλετε να κάνετε?
5 χρόνια? 10? Εγώ έκλεισα τα 40.

Πάμε παρακάτω. Το Κ271, είναι πολύ καλό ακουστικό, κρατάει την παράδοσή του από το Κ270, όπως επίσης το Κ272. Απλώς είναι άλλης φιλοσοφίας.
Επίσης εξαιρετικής ποιότητας.
Τα Κ550 είναι μοντέρνο ακουστικό, με ό,τι καλό και κακό σημαίνει αυτό.
Καλό, διότι έχει την μοντέρνα ρύθμιση για να ταιριάξει με σύγχρονες συσκευές, αλλά και πολύ Lifestyle και σε υλικά κατασκευής και σε σχεδίαση, που πολλές φορές όταν η σχεδίαση ακολουθεί την μόδα και όχι το FFF είναι λάθος. Αν κοστίζουν διπλά, απλά θα το πω δεν παίζουν διπλά καλύτερα.

Τα είπα.
Το ξέρατε ότι θα τα πω.
Καλή χρονιά σας.
Και καλή 41η χρονιά για τα Κ240 μου.... :flipout:

Για την ποιότητα τα έχουμε πει πολλές φορές , τα made in Austria δεν έχουν καμία
σχέση στην ποιότητα των πλαστικών και στην συναρμογή με τα made in china.
Πάρτε δύο στα χέρια σας για σύγκριση και θα το καταλάβετε , εγώ το έχω κάνει και με τα 240 και με τα 702.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα νέας κοπής δεν είναι καλά ακουστικά και δεν αντέχουν στον χρόνο , αυτοί που
γράφουν τέτοιες παρατηρήσεις πάω στοίχημα ότι κακομεταχειρίζονται πάρα πολύ τα ακουστικά τους.
Δεν έχω ακούσει κάποιος να χάλασε τα 240 στο σπίτι του εκτός και αν έκατσε επάνω τους.
Άρα τα περί ποιότητας δεν είναι παράγοντας επιλογής γιατί όλα τα μοντέλα είναι καλά.
Περί του ηχητικού χαρακτήρα ως γνωστόν είναι υποκειμενικό μόνο μια ακρόαση θα βοηθήσει.
Ενδεικτικά πάντως για σύγκριση των τριών
http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=3571&graphID[]=2901&graphID[]=2611&scale=30
Βλέπουμε (και κάποιοι έχουμε ακούσει) ότι το 550 είναι το ακουστικό με την πιο ομαλή απόκριση , το 240 είναι πολύ χρωματισμένο
στις μεσαίες και μέσο χαμηλές ενώ το 271 παρόλο που είναι κλειστό έχει απίστευτο roll off από τα 100Hz.
Περί ορέξεως όμως....

Μπρεεεε δε κατεχω πραμα εγω.. δεν παρακολουθω την κατηγορια για να ξερω τι εχει ξανα ειπωθει!!! :HTEHETH63:

Να αρωτηξω κατι ακομα.. το μεγεθος του drive, πχ απο 35 σε 50mm , που παιζει ρολο; εχουν πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα;
Τελος, τα plannars για τι χρηση θα προτεινονταν; πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα;

Σαν να έχεις ένα πχ 4 ιντσών και ένα 5 ιντσών ηχείο.
Το μεγαλύτερο και καλύτερο με την προϋπόθεση ότι όλες οι άλλες παράμετροι είναι Ο.Κ
Κακά τα ψέματα καλό το 240MKii αλλά παλιάς (πολύ παλιάς) τεχνολογίας το K550 πιο σύγχρονο ακουστικό
και για τα δικά μου αυτιά καλύτερο.
Τα planar είναι άλλος κόσμος με + και - ψάξε το διαδίκτυο και ξεκίνα να διαβάζεις.

Σαν να έχεις ένα πχ 4 ιντσών και ένα 5 ιντσών ηχείο..

Αρα μου λες ουσιαστικα οτι οσο μεγαλυτερο τοσο χειροτερα πριμα... :Banane0:
τεσπα, Το κοβω μαλον να πηγαινω στα Κ550... πιστευω το μεγαλο μεγεθος τους θα μου ναι ποιο ανετο.. :-)

Αρα μου λες ουσιαστικα οτι οσο μεγαλυτερο τοσο χειροτερα πριμα... :Banane0:
τεσπα, Το κοβω μαλον να πηγαινω στα Κ550... πιστευω το μεγαλο μεγεθος τους θα μου ναι ποιο ανετο.. :-)

Δεν είπε τέτοιο πράγμα. Μάλλον εννοούσε ότι όσο μεγαλύτερο το ακουστικό τόσο καλύτερο το μπάσο, όχι χειρότερα τα prima.

Ίσως το παράδειγμα με τα γούφερ οδήγησε σε παρανόηση!
Πολύ απλά όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο , άσχετο με πρίμα μπάσα κλπ αυτό είναι θέμα κουρδίσματος.
Συνήθως όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερη σκηνή , αέρας , διαχωρισμός οργάνων και κυρίως δυναμική του ακουστικού (impact που λένε στα Ελληνικά!).
Πάντα βέβαια αν η υπόλοιπη υλοποίηση υποστηρίζει και αναδεικνύει τα μεγάλα drivers.
Τα 550 είναι τεράστια έχουν όμως κορυφαία άνεση.

+1 για τα akg k550 από μένα πολύ ανθεκτικά σαν κατασκευή και καλή απομόνωση έχουν ,συν αξιοπρεπή ήχο και για μεγάλα αυτιά κατάλληλα αλλά έχουν ένα μειονέκτημα δεν κάθονται καλά στα αυτιά σου αν έχεις μικρό κεφάλι ! Ο λόγος που τα πούλησα ήταν αυτός μετά από ένα χρόνο ,συμβουλή μου να τα δοκιμάσεις αν μπορείς.

Σαν να έχεις ένα πχ 4 ιντσών και ένα 5 ιντσών ηχείο.
Το μεγαλύτερο και καλύτερο με την προϋπόθεση ότι όλες οι άλλες παράμετροι είναι Ο.Κ
Κακά τα ψέματα καλό το 240MKii αλλά παλιάς (πολύ παλιάς) τεχνολογίας το K550 πιο σύγχρονο ακουστικό
και για τα δικά μου αυτιά καλύτερο.
Τα planar είναι άλλος κόσμος με + και - ψάξε το διαδίκτυο και ξεκίνα να διαβάζεις.

Φίλε Πέτρο αυτό που λες δεν είναι κανόνας ...Θα το ξαναπώ ίσως για τελευταία φορά ανάλογα την υλοποίηση της καμπίνας ,του μεγαφώνου και του κροσόβερ ,υπάρχουν κατασκευαστές που παίζουν με τα υλικά πχ μαγνητικό σύστημα ,πηνία όπως βέβαια από τι υλικό είναι κατασκευασμένο το μεγάφωνο ,μερικοί ακόμη και στα μικρά πέρα από αυτά που αναφέρω χρησιμοποιούν φυσικά υλικά και ο λόγος είναι προφανής .
Υπάρχουν μικρά που δεν μπορείς να φανταστείς πως παίζουν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι και ευκολοδήγητα .

Πάντα φιλικά ...Καλή χρονιά.

Βασικά μιλάμε για ακουστικά και απλά ανέφερα τα ηχεία σαν παράδειγμα για το μέγεθος.
Ας ξεχάσουμε το παράδειγμα λοιπόν και ας μείνουμε στα άλλα που έγραψα για τα ακουστικά.