Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Απάντηση: Re: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Για αυτή τη χρήση είναι ιδανικά. Αν έχεις κάποιο Νάκα κοντά σου μίλα μαζί τους να τα ακούσεις κιόλας.

Σ'ευχαρίστω φίλε να'σε καλά, Νάκα στα Χανιά δεν έχει δυστιχώς.

Re: Νέα ακουστικά .... για να δούμε τι προτείνετε.

Ξέρει κάποιος να προτείνει μια usb κάρτα ήχου για το λαπτοπ για να ανεβάσω τις επιδόσεις και την ένταση? Όσο γίνεται οικονομική.

Περίπου ναι ... αρκεί να μου μείνει αν αλλάξω υπολογιστή και πάρω είτε νέο λαπτοπ είτε σταθερό να μου μείνει η κάρτα να την χρησιμοποιήσω.

H audioquest βγάζει ένα πολύ ωραίο μικρό φορητό ντακάκι το Audioquest dragonfly σε διάφορες βερσιόν. Εχω δει περίπτωση και μεκάτω από 100 ευρώ.
Νομίζω έχουμε κατόχους που θα έχουν την καλοσύνη να σου γράψουν πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Είναι usb σε μέγεθος usb stick φουλ φορητό και εννοείται θα μπορείς να το βάζεις και να το βγάζεις σε όποιο pc είσαι πάνω.
Δες φωτό εδώ. Νομίζω για την περίπτωση σου είναι ιδανικό.

Αντιπρόσωπος της audioquest στην Ελλάδα είναι η Audio Evolution αν χρειαστεί να κάνεις και ένα τηλεφωνάκι και σε αυτούς.

Το DragonFly Red είναι αυτό που μου αρέσει αλλά η τιμή του τσιμπάει λίγο. Το DragonFly Black είναι στα μισά λεφτά αλλά δε ξέρω αν θα είναι σε βάθος χρόνου χρήσιμο. Δε σκέφτομαι μόνο το τώρα θέλω να αντέξει για πολύ :D
Οι διαφορές που εντόπισα είναι στο DAC CHIP (ESS 9010 32-Bit vs ESS 9016 32-Bit) στα volt (1.2 volts vs 2.1 volts) και στο VOLUME CONTROL (Analog Volume Control vs Digital: 64-Bit Bit-Perfect Volume Control). Δε ξέρω κατά πόσο θα καταλάβω την διαφορά στα ακούσματα μου ή κατά πόσο θα έχουν υποστήριξη στο μέλλον για να μην γίνει το black πεπαλαιωμένο έναντι του Red ή κάποιου άλλου. Τα βρήκα μόνο στο Amazon

RED

BLACK

και μαζί με αυτό εδώ μπορώ να το χρησιμοποιώ και με το LG G4

Dragontail usb adaptor for android

και στο Amazon.

Last edited:

Η βασική διαφορά του Black από το Red είναι ότι το δεύτερο θα οδηγήσει και πιο ευαίσθητα ακουστικά που χρειάζονται περισσότερα ρεύματα. Με τα ακουστικά που έχεις τώρα το Black θα σε καλύψει απόλυτα, αλλά και σε μελλοντική αναβάθμιση αρκεί να προσανατολιστείς σε ευαίσθητα ακουστικά (που είναι η μεγάλη πλειοψηφία πλέον ) και όχι σε τίποτα μαγνητοστατικά.

Οπότε να κινηθώ προς το black άφοβα έτσι? Μετά τα chopper 2 για αναβάθμιση ποια θα πρότεινες ανάλογα με αυτά με budget τα 100-150 έτσι ώστε να δέσουν τα δύο κομμάτια μαζί έξοχα και να τα απολαμβάνω στο έπακρο Dragonfly black + όποια ακουστικά αναφέρεις? Εκτός κι αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις πέρα του dragonfly ...

Last edited:

Εγώ έχω το black και κάπου παραδίπλα έχω γράψει εντυπώσεις. Συνοπτικά έχει ήχο πολύ ευχάριστο κάπως V shaped και όχι αυστηρά audiophile. Θεωρώ πως θα αρέσει σε όλους εκτός από αυτούς που ψάχνουν την απόλυτη πιστότητα. Είναι δε πασπαρτού , δουλεύει άριστα με όλες τις συσκευές Mac , android , Windows έχει ελάχιστη κατανάλωση και συνδυάζεται αρμονικά τόσο με ηχεία όσο και με ακουστικά. Οδηγεί με άνεση και άριστο αποτέλεσμα όλα τα εύκολα ακουστικά από 16-70 ohm που δοκίμασα.
Είναι μία από τις καλύτερες αγορές vfm. Πάντως αν δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη φορητότητα στα ίδια σχεδόν χρήματα είναι το schiit fulla 2 με μεγαλύτερη ένταση και αναλογικό ποτ και fixed line out. Εγώ τώρα που ξαναπήρα dap για χρήση on the go για το γραφείο θα αγόραζα το fulla.
Τα dragon fly αγόρασε τα από την εδώ αντιπροσωπεία έχουν ίδιες τιμές με έξω.

Φορητότητα δε με ενδιαφέρει καθόλου. Απλά θέλω κάτι που να μου δίνει απόδοση ένταση και καλό ήχο. Ακόμα και από το κινητό όταν ακούω μουσική είμαι σπίτι ξαπλωμένος στο καναπέ.

Οι επιλογές σε γενικές γραμμές είναι Fiio E10K , dragonfly black , schiit fulla 2 (το Fiio δεν έχει δυνατότητα otg android σύνδεσης)

Που το βρήκες κάτω από 80 ?
Επίσης αν μιλάμε για πιο φθηνά υπάρχει και το Fiio K1 με αξιοπρεπέστατη απόδοση.

Που το βρήκες κάτω από 80 ?
Επίσης αν μιλάμε για πιο φθηνά υπάρχει και το Fiio K1 με αξιοπρεπέστατη απόδοση.

Στην Αμερική. Στην Ευρώπη, όντως, κάνει γύρω στα 120 (τώρα το είδα). Εγώ το είχα πάρει στο kickstarter στα 60 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Πάντως 120 δεν αξίζει...

Μια κάρτα ήχου πχ Creative Sound Blaster Audigy FX για επιτραπέζιο ή Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro με usb τι διαφορά έχει από αυτά που αναφέρετε παραπάνω? Θα κάνω τη δουλειά που θέλω με μια από αυτές ή κάποια άλλη παρόμοια? Έχετε να προτείνετε κάποια?

Η creative δεν ανακοινώνει όλα τα τεχνικά στοιχεία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι αντίσταση εξόδου έχει η κάρτα
όπως και τι ηλεκτρονικά χρησιμοποιεί μέσα , τι έξοδο έχει σε ισχύ κλπ.
Η Audigy FX ας πούμε θεωρητικά κάνει αλλά δεν είναι γνωστό κανένα τεχνικό στοιχείο.

Ως παράδειγμα έφερα τις creative. Τι διαφορές έχουν? Τι είναι καλύτερο? Τι να προτιμήσω?