Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Γειαααα σας και παλι.
Ποια η γνωμη σας για τα Shure SRH840?
Shure SRH840 vs sennheiser HD 569 vs Meze 99 Neo?
Τα Shure SRH840 τα έχω ακούσει πολύ παλιά. Είναι μάλλον ουδέτερα, ξεκούραστα ακουστικά. Δεν τονίζουν κάποιο τμήμα του ακουστικού φάσματος, ούτε υστερούν σε κάποιο σημείο. Γι' αυτο αρέσουν σε πολλούς. Έχουν μία ελαφριά ξηρότητα στον ήχο, η οποία αν είναι πολύ υψηλής ποιότητας η πηγή εντοπίζεται, αλλά δεν ενοχλεί.
Σε γενικές γραμμές ένα ζευγάρι ακουστικά για κάθε χρήση που δεν θα απογοητεύσουν.

Τα Sennheiser HD-569 δεν τα έχω ακούσει.

Τα Meze 99 Neo, δεν έχω ακούσει αυτά τα ίδια, αλλά την λίγο μεγαλύτερη εκδοχή τους, τα Meze 99 Classics. Τα οποία έχουμε δοκιμάσει και παρουσιάσει αναλυτικά εδώ. Μολονότι δεν είναι εντελώς ίδιες οι δύο εκδοχές, ο ήχος τους είναι πάρα πολύ κοντά. Οπότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις σαν οδηγό και την παραπάνω δοκιμή.

Αναζήτηση και πάλι!

Εισαγωγή. Ήλθε φαίνεται ο καιρός, να προστεθεί στη συλλογή μου ένα ακόμα ζευγάρι ακουστικών. Μάλλον είναι αδύνατον να παραμείνω για πολύ καιρό στην ησυχία μου! :D

Το βασικό κριτήριο για τις έως τώρα επιλογές μου ήταν, είναι και θα παραμείνει η υψηλή πιστότητα. Η όσο το δυνατόν πιο πιστή και με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια αναπαραγωγή μιας ηχογράφησης. Η μικρότερη δυνατή επέμβαση των κρίκων της ηχητικής αλυσσίδας στο ηχογραφημένο υλικό. Ουδετερότητα, φυσικότητα και προπαντός διαφάνεια. Άν είναι καλή η αρχική ηχογράφηση, τόσο το καλύτερο. Αν δεν είναι, τόσο το χειρότερο για την ηχογράφηση. Τα μέσα αναπαραγωγής πρέπει να αποκαλύπτουν το περιεχόμενό της, χωρίς να την ωραιοποιούν, αλλά και δίχως να την υποβαθμίζουν. Να την αναδεικνύουν, όπως είναι ακριβώς. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Να μην έχουν, ούτε στο ελάχιστο, δικό τους χαρακτήρα.

Αλλά τούτη τη φορά κατ' εξαιρεση θα ήθελα κάτι διαφορετικό.
Αλλαγή πλεύσης.

Να βρω ακουστικά με συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το εντελώς αντίθετο από ότι έκανα μέχρι τώρα!

Προδιαγραφές. Ακουστικά μόνο για απόλαυση, με "μουσικότητα," αν έχει κάποιο νόημα αυτός ο όρος. Με τις παρακάτω "προδιαγραφές".

Over Ear. Ανοικτού ή κλειστού τύπου, είναι αδιάφορο.

Με μεγάλη ευαισθησία. Να μπορούν να παίξουν πολύ καλά είτε από απλές και φορητές πηγές, είτε από καλά DAC's, DAP's και ενισχυτές ακουστικών. Επίσης η μεγάλη ευαισθησία διευκολύνει την απόδοση των δυναμικών και μικροδυναμικών.

Να έχουν πλούσιο ήχο!
Τι εννοώ;

All around. Να είναι κατάλληλα για όλα τα είδη της μουσικής και να μην είναι επιλεκτικά μόνο για ορισμένα.

Όχι με καμπύλη V ή U. Να μην έχουν απόκριση συχνότητας με τονισμένα άκρα, με καμπύλη σε σχήμα V, ή U, όπως σε πάρα πολλά ακουστικά που με αυτό τον τρόπο εντυπωσιάζουν.

Μπάσα. Να έχουν πλούσιο χαμηλό και να κατεβαίνουν αρκετά, χωρίς όμως να σκεπάζουν (bleeding) την υπόλοιπη ακουστική περιοχή. Προς διευκρίνηση: Δεν είμαι Basshead!

Μεσαία. Να έχουν πλούσια μεσαία. Μία μικρή έμφαση στη μεσαία περιοχή είναι επιθυμητή.

Να μην έχουν τη γνωστή "τρύπα στα μεσοϋψηλά!" Είναι γνωστό ότι πολλοί κατασκευαστές φτιάχνουν τα ακουστικά τους, πολλά από τα οποία θεωρούνται κορυφαία και είναι πανάκριβα με ένα βύθισμα μερικών dB στην περιοχή 3-5 Khz. Η καμπύλη απόκρισης συχνότητας παρουσιάζει ένα σχήμα τύπου `````````v``````` σε αυτή την περιοχή. Αυτό εξυπηρετεί, διότι δίνει στα ακουστικά ένα χαρακτήρα laid back, τα όργανα να ακούγονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερο διαχωρισμό οι ανθρώπινες φωνές όμως ακούγονται ως ένα βαθμό υποτονικές και συχνά "ψόφιες". Και αυτό δεν το θέλουμε.​

Υψηλές συχνότητες. Να έχουν εκτεταμένα και αέρινα πρίμα αλλά όχι αιχμηρά. Να μην "ξύνουν".

Στερεοφωνική Εικόνα. Εκτεταμένη σε πλάτος και βάθος, αλλά προπαντός με καλό διαχωρισμό ανάμεσα στις φωνές και στα όργανα, δηλαδή με καλό imaging. Αν χρειαζόταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, την εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα και το καλό imaging, θα προτιμούσα το καλύτερο imaging.

Τελικά...
Ζητάω πολλά; Μεταξύ μας κάτι έχω σκεφτεί, κάτι έχω κατά νού, αλλά θέλω να ακούσω προτάσεις. Μπορεί να προκύψουν εκπλήξεις.

Οικονομικός περιορισμός; Υπάρχει, αλλά καλύτερα ας μη θέσω όριο. Άσε να δούμε πρώτα που θα οδηγήσει η αναζήτηση! -bye-

Αναζήτηση και πάλι!

Εισαγωγή. Ήλθε φαίνεται ο καιρός, να προστεθεί στη συλλογή μου ένα ακόμα ζευγάρι ακουστικών. Μάλλον είναι αδύνατον να παραμείνω για πολύ καιρό στην ησυχία μου! :D

Το βασικό κριτήριο για τις έως τώρα επιλογές μου ήταν, είναι και θα παραμείνει η υψηλή πιστότητα. Η όσο το δυνατόν πιο πιστή και με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια αναπαραγωγή μιας ηχογράφησης. Η μικρότερη δυνατή επέμβαση των κρίκων της ηχητικής αλυσσίδας στο ηχογραφημένο υλικό. Ουδετερότητα, φυσικότητα και προπαντός διαφάνεια. Άν είναι καλή η αρχική ηχογράφηση, τόσο το καλύτερο. Αν δεν είναι, τόσο το χειρότερο για την ηχογράφηση. Τα μέσα αναπαραγωγής πρέπει να αποκαλύπτουν το περιεχόμενό της, χωρίς να την ωραιοποιούν, αλλά και δίχως να την υποβαθμίζουν. Να την αναδεικνύουν, όπως είναι ακριβώς. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Να μην έχουν, ούτε στο ελάχιστο, δικό τους χαρακτήρα.

Αλλά τούτη τη φορά κατ' εξαιρεση θα ήθελα κάτι διαφορετικό.
Αλλαγή πλεύσης.

Να βρω ακουστικά με συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το εντελώς αντίθετο από ότι έκανα μέχρι τώρα!

Προδιαγραφές. Ακουστικά μόνο για απόλαυση, με "μουσικότητα," αν έχει κάποιο νόημα αυτός ο όρος. Με τις παρακάτω "προδιαγραφές".

Over Ear. Ανοικτού ή κλειστού τύπου, είναι αδιάφορο.

Με μεγάλη ευαισθησία. Να μπορούν να παίξουν πολύ καλά είτε από απλές και φορητές πηγές, είτε από καλά DAC's, DAP's και ενισχυτές ακουστικών. Επίσης η μεγάλη ευαισθησία διευκολύνει την απόδοση των δυναμικών και μικροδυναμικών.

Να έχουν πλούσιο ήχο!
Τι εννοώ;

All around. Να είναι κατάλληλα για όλα τα είδη της μουσικής και να μην είναι επιλεκτικά μόνο για ορισμένα.

Όχι με καμπύλη V ή U. Να μην έχουν απόκριση συχνότητας με τονισμένα άκρα, με καμπύλη σε σχήμα V, ή U, όπως σε πάρα πολλά ακουστικά που με αυτό τον τρόπο εντυπωσιάζουν.

Μπάσα. Να έχουν πλούσιο χαμηλό και να κατεβαίνουν αρκετά, χωρίς όμως να σκεπάζουν (bleeding) την υπόλοιπη ακουστική περιοχή. Προς διευκρίνηση: Δεν είμαι Basshead!

Μεσαία. Να έχουν πλούσια μεσαία. Μία μικρή έμφαση στη μεσαία περιοχή είναι επιθυμητή.

Να μην έχουν τη γνωστή "τρύπα στα μεσοϋψηλά!" Είναι γνωστό ότι πολλοί κατασκευαστές φτιάχνουν τα ακουστικά τους, πολλά από τα οποία θεωρούνται κορυφαία και είναι πανάκριβα με ένα βύθισμα μερικών dB στην περιοχή 3-5 Khz. Η καμπύλη απόκρισης συχνότητας παρουσιάζει ένα σχήμα τύπου `````````v``````` σε αυτή την περιοχή. Αυτό εξυπηρετεί, διότι δίνει στα ακουστικά ένα χαρακτήρα laid back, τα όργανα να ακούγονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερο διαχωρισμό οι ανθρώπινες φωνές όμως ακούγονται ως ένα βαθμό υποτονικές και συχνά "ψόφιες". Και αυτό δεν το θέλουμε.​

Υψηλές συχνότητες. Να έχουν εκτεταμένα και αέρινα πρίμα αλλά όχι αιχμηρά. Να μην "ξύνουν".

Στερεοφωνική Εικόνα. Εκτεταμένη σε πλάτος και βάθος, αλλά προπαντός με καλό διαχωρισμό ανάμεσα στις φωνές και στα όργανα, δηλαδή με καλό imaging. Αν χρειαζόταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, την εκτεταμένη στερεοφωνική εικόνα και το καλό imaging, θα προτιμούσα το καλύτερο imaging.

Τελικά...
Ζητάω πολλά; Μεταξύ μας κάτι έχω σκεφτεί, κάτι έχω κατά νού, αλλά θέλω να ακούσω προτάσεις. Μπορεί να προκύψουν εκπλήξεις.

Οικονομικός περιορισμός; Υπάρχει, αλλά καλύτερα ας μη θέσω όριο. Άσε να δούμε πρώτα που θα οδηγήσει η αναζήτηση! -bye-
Χωρίς περιορισμό εγώ σήμερα αν μπορούσα θα πήγαινα σε αυτά ,..................
....................
.....................
....................
02de2791f1c9c0c02ae5731bf473b571.jpg

Xperia 5ii

Συμφωνώ. Τα Focal Stellia συμφωνούν πλήρως με τα κριτήρια που έθεσα πιο πάνω.
Απαγορευτικό το κόστος, αλλά ναί, συμφωνούν!

Άλλες παρόμοιες ιδέες που να ταιριάζουν;
Ανεξαρτήτως κόστους, είτε χαμηλά, είτε ψηλά!

Μιχάλη αυτό που ζητάς , έχει ένα όνομα AUDEZE LCD-4z......η μέθεξη των ακουστικών!

Σε μικρότερο αντίτιμο LCD-3 / MX-4.

Όταν δώσαμε ένα σετ Viva Egoista 2A3 μαζί με LCD-4z & LCD-i4, δεν μπορω να σου περιγράψω.....

Re: Απάντηση: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Μιχάλη αυτό που ζητάς , έχει ένα όνομα AUDEZE LCD-4z......η μέθεξη των ακουστικών!

Όταν δώσαμε ένα σετ Viva Egoista 2A3 μαζί με LCD-4z & LCD-i4, δεν μπορω να σου περιγράψω.....

Μπορείς να μας περιγράψεις και την παντόφλα που εφαγε οταν τα εμφάνισε στο σπίτι?

• Haha
Reactions: bower

Γιώργο αυτά είναι μάλλον End Game για ένα φίλο της υπερυψηλής πιστότητας, όπως εγώ. :drool:
Οι περιπέτειες μου με την Audeze θα συνεχιστούν για πολύ καιρό.
Όταν έλθει η ώρα η καλή, θα τα πούμε! :rolleyes:

Αλλά δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσα. :D
Είπαμε.
Ενδιάμεση στάση. (Προσωρινά) :cool:
Αλλαγή πλεύσης.
Αναζητούνται ακουστικά All around.
Να παίζουν από όλες τις πηγές.
Να έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα.
Αυτόν που περιγράφω.

Δεν είναι απλα προσωπική αναζήτηση.
Είναι κάτι παραπάνω.
Είναι μία έρευνα.
Να ανακαλύψουμε ακουστικά που θεωρούνται musically engaging!

Άλλη πρόταση; :beatnik2:

Το musically engaging που ζητάς όπως καταλαβαίνεις είναι τελείως υποκειμενικό.
Αλλιώς αρέσει σε εσένα , αλλιώς σε εμένα κλπ.

Το ξέρω. Αλλά προσδιόρισα κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Ύστερα, θα'θελα να'χα μερικά παραδείγματα, πως φαντάζεται ο καθένας τα ακουστικά που του αρέσουν. Δεν μπορεί, όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι, έχουμε ακούσει κάποια στιγμή κάποια ακουστικά που για κάποιους λόγους μας έκαναν "κλικ"!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Viva+AudezeLCD4.jpg
Μπορείς να μας περιγράψεις και την παντόφλα που εφαγε οταν τα εμφάνισε στο σπίτι?

Όταν το παρουσιάσεις έτσι στην σύζυγο και σε συνεργασία μαζί μας μέχρι και βάση ειδική φτιάξαμε......τότε ανέχεται τα παιχνίδια των μεγάλων παιδιών!

Αν βρεις σύζυγο να έχει ένσταση σε αυτό....τότε άλλαξε σύζυγο....:operator:

(Το χρώμα έχει ατελείωτες επιλογές)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

View attachment 176571

Όταν το παρουσιάσεις έτσι στην σύζυγο και σε συνεργασία μαζί μας μέχρι και βάση ειδική φτιάξαμε......τότε ανέχεται τα παιχνίδια των μεγάλων παιδιών!

Αν βρεις σύζυγο να έχει ένσταση σε αυτό....τότε άλλαξε σύζυγο....:operator:

(Το χρώμα έχει ατελείωτες επιλογές)

Και σύμβουλος Γάμου;
Οκ πλακίτσα κάνω φοβερή η δουλειά σας!

Το ξέρω. Αλλά προσδιόρισα κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Ύστερα, θα'θελα να'χα μερικά παραδείγματα, πως φαντάζεται ο καθένας τα ακουστικά που του αρέσουν. Δεν μπορεί, όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι, έχουμε ακούσει κάποια στιγμή κάποια ακουστικά που για κάποιους λόγους μας έκαναν "κλικ"!

Μιχάλη, κλικ μας έκαναν διάφορα ... να πληρούν όμως και όλες τις παραμέτρους που έθεσες, είναι δύσκολο ...

Πχ. εμένα το ''κλικότερο'' κλικ μου το έκαναν παλαιότερα τα Hifiman ΗΕ 500 με τα οποία συμβίωσα για αρκετά χρόνια ... όμως από ευαισθησία και για να παίξουν απ' όλες τις πηγές, ξέχασε το ... υποτίθεται ότι έχουν βγάλει τώρα στο massdrop μια αναβίωση του ακουστικού, έναντι πολύ μικρού κλάσματος της τότε τιμής του και αρκετά ευαίσθητο για να παίζει χωρίς ενισχυτή ... ίσως θα ήταν μια λύση (αν βέβαια ο κυρ Φανγκ δεν ξεφορτώνεται απλά παλιά υλικά για ανακύκλωση και το ακουστικό διατηρεί τον χαρακτήρα του τότε ... ).

Καλημέρα
[mention]Sonorus [/mention] διάβασα το review σου για τα HE400i 2020 και είναι πολύ δελεαστική η τιμή τους ειδικά στα open-box.Την ακούν στο eq να ζωντανέψει το μπάσο τους;
Περασα preset στα Neo με Harman ρύθμιση,ζωντάνεψαν και έγιναν πιο αέρινα.
Επίσης μου ήρθε αυτό το μικρό πραγματακι πρωί πρωί .
f7330f61c76f78b2a0c208f543dfc053.jpg

Καλημέρα
[mention]Sonorus [/mention] διάβασα το review σου για τα HE400i 2020 και είναι πολύ δελεαστική η τιμή τους ειδικά στα open-box.Την ακούν στο eq να ζωντανέψει το μπάσο τους;
Περασα preset στα Neo με Harman ρύθμιση,ζωντάνεψαν και έγιναν πιο αέρινα.
Επίσης μου ήρθε αυτό το μικρό πραγματακι πρωί πρωί .
f7330f61c76f78b2a0c208f543dfc053.jpg

Τα χτύπησα από τον αντιπρόσωπο τελικά
Το απόγευμα θα τα έχω με το ΚΤΕΛ ;)