Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ακουστικα εως 100ε

τον Creek τον κοιταω και εγώ αλλα προς ebay μεριά. Με λάμπα να σου πω την αλήθεια δεν θα ήθελα αν μπλέξω. Απο περιέργεια πόσο σου κοστισε ο προ?

Ο κινεζικος μου κοστισε 135 ευρω ακριβως. Καλη και εμφανισιμη λυση αν δεν ακους πολυ με ακουστικα αλλιως πηγαινε στον Creek. Παντως συμφωνω οτι αν το μπατζετ ειναι περιορισμενο παρε μονο ακουστικα- οσο καλυτερα μπορεις (αν μπορεις δε να υπερβεις και το μπατζετ σου) ειναι σημαντικο και για την προστασια των αυτιων σου οχι μονο για την ποιοτητα του ηχου. Χρησιμοποιησε προσωρινα την εξοδο του ενισχυτη σου ή παρε τον φθηνο που βρηκες μεχρι να εχεις την ανεση να παρεις και ενα καλο ενισχυτη ακουστικων

Μην κολλας στους λαμπατους, θα παρεις πολυ ωραιο ηχο και αλλαζοντας και τις λαμπες και γιατι οχι και τους πυκνωτες θα τον αναβαθμισεις οσο θελεις.

Πάντως αν ψάχνεις για τόσο μικρούς ενισχυτές μια καλή λύση είναι και αυτός ο τύπος ο οποίος έχει εξαιρετική φήμη στους σχετικούς κύκλους:

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/

Οι τιμές του είναι με μεταφορικά, δίνει και εγγύηση. Βεβαια πάει περίπατο το budget σου...

Γερμανία, δεν έχεις τελωνείο δηλαδή.

Έχω έδω και ένα χρόνο τον meier 2move και ακόμα πάιζει μια χαρά παρόλου που μιας και τον έχω πολύ συχνά μαζί μου του έχω αλλάξει τα πετρέλαια, μεχρι και πάνω του έχω κάτσει.

Βεβαια μην περιμένεις να παίξει όπως ένας "μεγάλος" ενισχυτής ακουστικων αλλά για το μέγεθος του πιστεύω ότι ειναι μια χαρά, ειδικά αν τα ακουστικά που θα του βάλεις δεν θέλουν πολύ ρεύμα.

Επίσης απο ebay, κίνα μερια, παίζουν διαφοροι λαμπάτοι οπώς σου έγραψε και ο φίλος, με πολύ καλα αποτελέσματα για τα λεφτά τους. Αμα σου έρθουν και με EMS μπορει να γλυτώσεις και το τελωνείο κίολας.

να διευκρινησω οτι τον προ τον θελω γιατι ο δικος μου δεν εχει εισοδο ακουστικών,αρα μονοδρομος. Τον headsix γνωριζω και ζαχάρωνα απο αυτους του meier, αλλα να σου πω την αλήθεια, ειπα να δώσω ελάχιστα προς το παρον για προ. Νομιζω πως ακουστικα αυτης της κατηγορίας θα με καλυψουν απολυτα για πολλα χρονια,δεν έχω ιδιαιτερές απαιτησεις.

Τσεκαρω τις προτασεις σας τώρα και επανέρχομαι....σε μπελαδές με βαλατε

Πιθανοτατα το ξέρεις το φορουμ αυτο: http://www.head-fi.org/forums εχει τρελη ποσοτητα πληροφοριας.

Επίσης απο Ebay παίζει και η σειρά της liitle dot ,έχω τον mk IV, αλλα είναι κτηνος σε σχέση με τον meier 2move και είναι περαν αμφιβολίας καλύτερος, αλλα και η τιμή είναι διπλάσια. Δεν ξερω βεβαια πως θα τα πήγαινε σε σχεση με τα μεγαλύτερα μοντελα του γερμανου..............

Παντως αν οπως λες δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις τοτε παρε πολυ φτηνο ενισχυτή, ειδικα αν σκοπευεις να δώσεις 100 ευρω για ακουστικα.

Ισως τα πιο φτηνα φορητά του meier μαζι με ευκολα ακουστικά να σε καλύψουν.
Που και που εμφανίζονται used και στο ebay.

τωρα βρηκα και τα akg 240 studio στα 110, γιατι προφανως εχει καταργηθει το μοντέλο. Μαλλον προς τα εκει θα προσανατολιστώ. Οσο για το headfi το γνωρίζω και το χτενίζω αυτη τη στιγμή. Να σε καλα θα επανέλθω

Απάντηση: Ακουστικα εως 100ε

Το κακό με το head-fi είναι πως έχει άπειρα νήματα και πραγματικά χάνεται η μπάλα.
Εγώ έχω το HD555 (95 γιούργια από το eshop) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Τα χρησιμοποιώ χωρίς ενισχυτή (είναι αρκετά ευκολοοδήγητα) κυρίως με φορητό player ένα transcend Tsonic 820.
Βέβαια δεν έχω κάποιο ανάλογο μέτρο σύγκρισης αλλά μου ακούγονται μια χαρά χωρίς να με κουράζουν ούτε με τον ήχο τους αλλά ούτε και από τη χρήση τους.
Aν τα έχουν και άλλοι συγχωριανοί -bye- ας πουν τη γνώμη τους.
Επίσης άλλες λύσεις είναι τα AKG , Grado και Beyer Dynamic ίσως.

Akg k240 monitor.

Θα σε καλύπτουν ακόμη κι αν αυξηθούν οι απαιτήσεις σου με τα χρόνια.
(ναι, είναι 50€ πιό ακριβά αλλά το αξίζουν απολύτως)

Απάντηση: Re: Ακουστικα εως 100ε

Akg k240 monitor.

Θα σε καλύπτουν ακόμη κι αν αυξηθούν οι απαιτήσεις σου με τα χρόνια.
(ναι, είναι 50 πιό ακριβά αλλά το αξίζουν απολύτως)
επισης λιγο πιο πανω τα κ271 studio (160-170) που ειναι απιστευτα.στα λεφτα σου καλυτερα απο τα κ140 δυσκολα θα βρεις.μιλαμε για ακουστικα που η akg βγαζει 30 χρονια...

Παντως οτι και να πάρεις ακουσε τα και φόρεσε τα αλλίως ρισκάρεις, ειναι περίεργο πράγμα τα ακουστικά.

Κατι Sennheiser στουντιακά κλειστού τυπου σαν τα AKG271 που έχω, είναι φρικτά κουραστικά και στην εγαρμογή και στον ήχο παρόλο που θεωρούνται απο τα καλά. Αντιθετα τα Akg701 είναι πολυ πιο άνετα και εχουν καλυτερο ήχο, βέβαια δεν ειναι για χρήση studio είναι ανοικτού τυπου(ακουνε και οι άλλοι λιγο)και εχουν και 300 ευρώ περίπου. Δε συζητάμε βέβαια για τα Grado GS1000, αυτά ειναι απόλαυση, βέβαια έχουν 600+.

να στε καλα. Τα akg 240 με έχουν μπερδεψει λίγο. Εχουμε τα στούντιο που τα βρισκεις ακομα στα 110ε αλλα έχουν καταργηθει. Εχεις και τα Μkii στα 130-150ε. Τα monitor δεν τα βρισκω καπου, μαλλον έχουν καταργηθεί. Τα 271 τα δοκίμασα την προηγούμενη εβδομάδα και εντυπωσιαστικα. Αν και μου αρεσαν επισης και τα 141 studio, που βρήκα και ως πιο άνετα. Τα 240 δεν τα έχω ακουσει ακομα.

Απάντηση: Ακουστικα εως 100ε

Έχω τα AKG-K240 STUDIO, που τα προλαβα πριν καταργηθούν. Πάρα πολύ καλά σαν ήχος και πολύ ξεκούραστα τόσο στην πολύωρη ακρόαση σε καθημερινή βάση, όσο και στην άνεση όταν τα φοράς. Καλή κατασκευή, με mini-canon στην άκρη του καλωδίου για εύκολη αντικατάσταση σε περίπτωση φθοράς του καλωδίου, και δεν θα σου μείνουν "στο χέρι" στο πρώτο χτύπημα. Είναι ημι-ανοιχτού τύπου, και για studio αν τα θέλεις νομίζω δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Φαντάζομαι οτι τα Κ-240MKII είναι ο διάδοχός τους. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά ήταν ακριβώς ίδια. Μόνο στην τιμή διέφεραν και ο υπάλληλος της BON STUDIO δε γνώριζε να μου πει αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά.

Πάντως, μη λυπηθείς, πάρε κάτι καλό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος προσωρινής ή και μόνιμης βλάβης στην ακοή σου. Επίσης προσοχή στις υψηλές εντασεις για παρατεταμένη χρήση καθώς η ηχητική πίεση που φτάνει στο αυτί, ασκείται από πολύ μικρή απόσταση. Έτσι είναι πιο επικίνδυνο από το να ακούς δυνατά από ηχεία που απέχουν 3-4 μέτρα από σένα.

έχω τα πρώτα 240 από το 1978.
Τα 271 είναι λίγο καλύτερα, έχουν περισσότερο χαμηλό που τονίζεται επι πλεον καθώς είναι κλειστού τύπου. Γιά τον ίδιο λόγο είναι ελαφρώς πιό κουραστικά από τα 240 που είναι σχεδόν η κορυφή στο χαρακτηριστικό αυτό.
Μεταξύ των εκδόσεων 240 οι διαφορές είναι μικρές.
Ακόμα και μεταχειρισμένα από ebay να πάρεις δεν έχεις πρόβλημα γιατί αυτά δεν χαλάνε.

Ακουσε και καποιο φθηνο Grado.
Δεν ειναι ανετα στα αυτια αλλα αν ειναι ο ηχος τους αυτος που ψαχνεις θα το παρακαμψεις.

Έχω αυτά που πήρα πρόσφατα και είμαι ευχαριστημένος.
Αναλυτικά και ξεκούραστα.

Μόλις παρηγγειλα εναν καινουργιο Creek OBH-11, για 55 εύρω :a0210:. Με τα μεταφορικά μου βγαινει στα 70, καθολου ασχημα. Νομιζω πως έκανα την καλυτερη επιλογή για προενισχυτη στα λεφτά. Το σάββατο θα πάω να ακουσώ ακουστικα με τα akg 240 ψηλα στην λίστα (συνομηλικα μου κ.Παναγιωτίδη:a0210: )

τελικα κατεληξα στα akg 240 studio. Πολυ καλες εντυπωσεις μεχρι τωρα. Θα περιμένω και τον προ και θα σας πω εντυπώσεις. Ευχαριστω για την βοήθεια