αναζήτηση καλωδίου ηχείων..

δοκίμασα τα blue heaven speakercables, πήρα πολύ μεγαλύτερο stage (χάθηκαν τα ηχεία) καθαρότητα και πρίμα έντονα (μέχρι ενοχλητικά μερικές φορές) ΑΛΛΑ (big but) το μπάσο παραμένει πλαδαρό, πέρα από δίσκους αναφοράς, βάζω εξεπίτηδες και "μπασάτες" ηχογραφήσεις (κυρίως καινούριες παρ'ότι δεν ακούω τέτοια) για να δω διαφορές ...

φίλοι μου λένε να δοκιμάσω τα "μεσαία" μοντέλα της nordost (>red dawn) γιατί εκεί γίνεται το μπάσο όπως το ζητάω (σφιχτό και γρήγορο) αλλά και γλυκαίνουν τα πρίμα..

αφού κατ'αρχήν διαπίστωσα πως το φτηνιάρικο καλώδιο ηχείων μου είναι για πέταμα το ερώτημα είναι :

μπορώ να κάνω τη δουλειά μου (αντί να δίνω 500άρες ευρώ+++) με κάποιο καλώδιο κατα προτίμηση qed, chord από τα σχετικά budget που γίνεται χαμός στην αγγλία ?

επίσης θα πετύχω χωρίς να αλλάξω interconnect (atlas equator) πηγή (rega apollo) ενισχυτή (roksan k2) και ηχεία (epos m12i) να παρω σφιχτο γρήγορο και "λιγότερο" μπάσο ? κι αν ναι να ψάχνω σε "ασήμι" ή "χαλκό" ?

[δεν μπορώ να βρω να ακούσω τα audioquest type4] αντιθέτως ένα chord silverscreen ή ένα qed xt κλπ.. με 50-100 ευρώ αν αποδεδειγμένα κάνουν δουλειά αγοράζεται άμεσα].

τι λέτε?

ps α και κάτι άλλο! μήπως μια κίνηση ματ (για ρυθμικότερο κσι σφιχτότερο μπάσο) θα ήταν να αγοράσω ένα ή δύο [πηγή/amp] καλύτερα καλώδια ρεύματος? ή όχι?

Last edited:
δοκίμασα τα blue heaven speakercables, πήρα πολύ μεγαλύτερο stage (χάθηκαν τα ηχεία) καθαρότητα και πρίμα έντονα (μέχρι ενοχλητικά μερικές φορές) ΑΛΛΑ (big but) το μπάσο παραμένει πλαδαρό, πέρα από δίσκους αναφοράς, βάζω εξεπίτηδες και "μπασάτες" ηχογραφήσεις (κυρίως καινούριες παρ'ότι δεν ακούω τέτοια) για να δω διαφορές ...

φίλοι μου λένε να δοκιμάσω τα "μεσαία" μοντέλα της nordost (>red dawn) γιατί εκεί γίνεται το μπάσο όπως το ζητάω (σφιχτό και γρήγορο) αλλά και γλυκαίνουν τα πρίμα..

αφού κατ'αρχήν διαπίστωσα πως το φτηνιάρικο καλώδιο ηχείων μου είναι για πέταμα το ερώτημα είναι :

μπορώ να κάνω τη δουλειά μου (αντί να δίνω 500άρες ευρώ+++) με κάποιο καλώδιο κατα προτίμηση qed, chord από τα σχετικά budget που γίνεται χαμός στην αγγλία ?

επίσης θα πετύχω χωρίς να αλλάξω interconnect (atlas equator) πηγή (rega apollo) ενισχυτή (roksan k2) και ηχεία (epos m12i) να παρω σφιχτο γρήγορο και "λιγότερο" μπάσο ? κι αν ναι να ψάχνω σε "ασήμι" ή "χαλκό" ?

[δεν μπορώ να βρω να ακούσω τα audioquest type4] αντιθέτως ένα chord silverscreen ή ένα qed xt κλπ.. με 50-100 ευρώ αν αποδεδειγμένα κάνουν δουλειά αγοράζεται άμεσα].

τι λέτε?

ps α και κάτι άλλο! μήπως μια κίνηση ματ (για ρυθμικότερο κσι σφιχτότερο μπάσο) θα ήταν να αγοράσω ένα ή δύο [πηγή/amp] καλύτερα καλώδια ρεύματος? ή όχι?

Ναι το ρεύματος θα παίξει ρόλο στην ανάλυση οπότε και στο σφίξιμο του μπάσου

To chord silverscreen επειδη το εχω αποδεδειγμενα Δεν σου κανει.
Κοβει αναλυση ψηλα και εχει φουσκωμενο χαμηλο.

άκουσα και τα chord ... όντως δεν μου κάνουν ...

αυτά που σίγουρα μου κάνουν είναι όποια nordost δοκίμασα... που σημαίνει πως είτε αναπροσαρμόζω το budget για να με βγάλει να τα αγοράσω (από red dawn και πάνω είναι να τρελλαίνεσαι με τις διαφορές που ακούς...) ή δεν ξέρω αν κάποιος έχει κάποια προσιτή (μέχρι άντε 200 ευρώ) πρόταση-θαύμα για anti-nordost λύση (με nordost χαρακτηριστικά εννοώ -βλέπε υπερανάλυση, huge soundstage, εξαφάνιση ηχείων κλπκλπ) ας μου την προτείνει μήπως και βρω το φως μου χωρίς να ξηλωθώ !!

άκουσα και τα chord ... όντως δεν μου κάνουν ...

αυτά που σίγουρα μου κάνουν είναι όποια nordost δοκίμασα... που σημαίνει πως είτε αναπροσαρμόζω το budget για να με βγάλει να τα αγοράσω (από red dawn και πάνω είναι να τρελλαίνεσαι με τις διαφορές που ακούς...) ή δεν ξέρω αν κάποιος έχει κάποια προσιτή (μέχρι άντε 200 ευρώ) πρόταση-θαύμα για anti-nordost λύση (με nordost χαρακτηριστικά εννοώ -βλέπε υπερανάλυση, huge soundstage, εξαφάνιση ηχείων κλπκλπ) ας μου την προτείνει μήπως και βρω το φως μου χωρίς να ξηλωθώ !!

Προσωπικα σου εχω προτεινει παφθηνη λυση με σιγουρα αποτελεσματα.

όντως πάμφθηνη λύση -εύχομαι και αποτελεσματική- και σε ευχαριστώ (είναι στο δρόμο -κυριολεκτικά) για να τα ακούσω κι αυτά...

πάντως αρρωσταίνεις αν ακούσεις nordost επαναλαμβάνω! και ειδικά με την άψογη συμπεριφορά των παιδιών του ορφέα....απορώ πως κρατιέμαι... -τελικά έχω κάνει προόδους (τσκ τσκ τσκ) στην αυτοσυγκράτηση!.

Για να μαζέψω λίγο το σύστημα μου και να το κάνω πιο ξεκούραστο κατέληξα τελικά στο atlas hyper 3.0 και δεν το μετάνιωσα καθόλου.Ιδιαίτερα στις υψηλές συχνότητες η διαφορά με το προηγούμενο qed anniversary που έιχα είναι μεγάλη.

Καλορίζικα!! Αυτό που λένε όμως δεν το καταλαβαίνω και όταν λένε τέτοια πράγματα κατασκευαστές μου τη σπάνε... :

"Bi Wire for improved high frequency information in a bi wire speaker system.":slapface:

Σημασία έχει πως παίζουν βέβαια, κι από τη στιγμή που παίζουν καλά όπως λες και σου αρέσει το αποτέλεσμα, αυτό μετράει!!

Καλορίζικα!! Αυτό που λένε όμως δεν το καταλαβαίνω και όταν λένε τέτοια πράγματα κατασκευαστές μου τη σπάνε... :

"Bi Wire for improved high frequency information in a bi wire speaker system.":slapface:

Σημασία έχει πως παίζουν βέβαια, κι από τη στιγμή που παίζουν καλά όπως λες και σου αρέσει το αποτέλεσμα, αυτό μετράει!!

Και εγώ δεν τα πολυπίστευα αλλά η διαφορά στον ήχο παραείναι εμφανής για να είναι απλά η ιδέα μου.Τελικά τα καλώδια κάνουν διαφορά στον ήχο.

Άλλο κατάλαβες, δεν είπα ότι δεν κάνουν διαφορά τα καλώδια, φυσικά και κάνουν...εγώ χθές έβαλα επιτέλους καλώδιο ηχείων της προκοπής στα Χέρεσυ και εξεπλάγην από τη διαφορά!!
Για την διπλοκαλωδίωση αναφέρομαι στο προηγούμενο ποστ μου! Αυτή ...μάλλον δεν κάνει διαφορά!!

Απάντηση: Re: αναζήτηση καλωδίου ηχείων..

που μπορώ να αγοράσω τα Atlas Hyper 3.0 και τι τιμή έχουνε το μέτρο?

Kαλώς τον -bye-

Η αντιπροσωπεία έιναι η Sound Εlevator 2102828060.
Πάρε ένα τηλέφωνο αύριο και ρώτα.

που μπορώ να αγοράσω τα Atlas Hyper 3.0 και τι τιμή έχουνε το μέτρο?

στην αγγλία τα βρίσκεις £20/m περίπου...

σε τι μηχανήματα το έχετε "ακούσει" το καλώδιο παιδιά (όσοι το έχετε) και τι χαρακτήρα έχει ? αναλυτικο/πριμαριστό μεσαιοχαμηλο/θολό ή πως το ακούσατε? για δώστε εντυπώσεις..

στην αγγλία τα βρίσκεις £20/m περίπου...

σε τι μηχανήματα το έχετε "ακούσει" το καλώδιο παιδιά (όσοι το έχετε) και τι χαρακτήρα έχει ? αναλυτικο/πριμαριστό μεσαιοχαμηλο/θολό ή πως το ακούσατε? για δώστε εντυπώσεις..
Το έχω συνδέσει με τα usher520 και έναν arcam280.Εαν έχεις ένα φωτεινό σύστημα με λίγο υπερτονισμένες ψιλές και θέλεις να το κάνεις πιο ουδέτερο και ξεκούραστο το καλώδιο αυτό είναι για αυτή τη δουλειά,χωρίς ο ήχος να είναι μουντός ή θολός.Το μπάσο γίνεται πιο ρυθμικό και σφιχτό και οι μεσαίες πιο ξεκάθαρες.Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το καλώδιο,έφερε την ισσοροπία στο σύστημα μου.Το αγόρασα από εδώ:
http://www.futureshop.co.uk/atlas-hyper-30-speaker-cable-p-2101.html