Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

εννοείς οτι θα μου αρέσει καλύτερα το sansui? το ψιλοαποκλείω αλλά δε χάνω τίποτα με το να το δοκιμάσω. τσάμπα είναι!

τι έχω πάθει: 3 καλώδια IC: Α, Β, Γ.

Το Β καλύτερο από το Α, το Γ καλύτερο από το Β.

Μάντεψε τι έγινε όταν ξαναέβαλα μετά το Α.

Ναι, μου άρεσε περισσότερο.

Αυτό εξηγείται επιστημονικά. "Listening fatigue". Το παθαίνεις αν δεν ακους μουσική αλλά προσπαθείς να δεις τι "παίζει καλύτερα" και ακους συνεχώς τα 5 δισκάκια αναφοράς που έχεις στη δισκοθήκη σου και που χρυσοπλήρωσες.

Αν άκουγα μουσικές που μου αρέζανε δε θα το πάθαινα.

τι έχω πάθει: 3 καλώδια IC: Α, Β, Γ.

Το Β καλύτερο από το Α, το Γ καλύτερο από το Β.

Μάντεψε τι έγινε όταν ξαναέβαλα μετά το Α.

Ναι, μου άρεσε περισσότερο.

Αυτό εξηγείται επιστημονικά. "Listening fatigue". Το παθαίνεις αν δεν ακους μουσική αλλά προσπαθείς να δεις τι "παίζει καλύτερα" και ακους συνεχώς τα 5 δισκάκια αναφοράς που έχεις στη δισκοθήκη σου και που χρυσοπλήρωσες.

Αν άκουγα μουσικές που μου αρέζανε δε θα το πάθαινα.

Ηθικό δίδαγμα ,χρησιμοποιήσε καλώδιο τοστιέρας πού έλεγε καί ο γνωστός κύριος

Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Αυτό ακριβώς σου εξηγώ, ότι όταν δεν ακούμε διαφορές, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν είναι εντάξει στο σύστημα.
Καθοριστικός παράγοντας κατ'εμέ για να ψάξουμε την αναβάθμιση.

Για μένα αυτός είναι ψυχαναγκαστικός παράγοντας... με καπελώνει το χόμπυ αντί να το καπελώνω εγώ.
ΙΜΗΟ πάντα εννοείται!

-bye-

Για μένα αυτός είναι ψυχαναγκαστικός παράγοντας... με καπελώνει το χόμπυ αντί να το καπελώνω εγώ.
ΙΜΗΟ πάντα εννοείται!

-bye-
συμφωνώ απόλυτα

Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Δεν το πάμε από την αρχή καλύτερα?

Τι δεν αρέσει στο φίλο στον ήχο που έχει τώρα???

δεν υπάρχει κάτι που δε μου αρέσει, απλά έτσι μου ρθε να κάνω μια γύρα και να ακούσω μερικά cdp και να δω τι "χάνω" επειδή το blu ray ίσως χαντακώνει το σύστημα.
Στο μαγαζί άκουσα ηχηρές διαφορές και έτσι άνοιξα το θέμα εδώ πέρα όπου και μπορω να πω οτι καλύφθηκα πλήρως από τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας.

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι το μπουμάρισμα για το οποίο απλά φταίει η τοποθέτηση και απλά δε μπορώ να κάνω και πολλά... πέραν αυτού είμαι ευχαριστημένος.
Οταν κάνω και το συγκριτικό με το aune του Νίκου τότε θα διαπίστωσω τι μου λείπει και αν, γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.
το οτι ενδεχομένως μπορώ να ακούσω και καλύτερα ίσως και να ναι εφικτό αλλά πρώτα θέλω να γίνει η ακρόαση με το aune με ένα πιο έμπειρο αυτί από το δικό μου και βλέπουμε.

Δοκίμασε έναν καλό solid state ενισχυτή, τουλάχιστον 100 W, και πες μας για το μπουμάρισμα. Πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί...

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Δοκίμασε έναν καλό solid state ενισχυτή, τουλάχιστον 100 W, και πες μας για το μπουμάρισμα. Πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί...

2χ150 στα 8 είναι ο ΗΚ που ήδη έχει.

A ναι? Τέσπα, εγώ θα κοίταζα να ακούσω έναν άλλο ενισχυτή (με στοιβαρό τροφοδοτικό)...

και από αυτό έχει ο χαρμαν! χαχα! στα χαρτιά τουλάχιστον!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν έχει πρόβλημα μπουμαρίσματος και δε μπορεί να αλλάξει θέση στα ηχεία η προφανής λύση θα ήταν να αλλάξει ηχεία.

έχω πρόβλημα σε κάποια κομμάτια, όχι παντού και πάντα, αλλά σίγουρα είναι ένα θεματάκι.

http://quality-and-performance.com/FILES/AUDIO-SERVICEMANUALS/HARMAN KARDON HK 990.pdf

3η σελίδα είναι τα specs

@vsklav
Δύο είναι τα καθοριστικά ζητήματα εδώ.

α) Η συνολική ποιότητα του συστήματος. (Ενισχυτικά και ηχεία).
Κάθε σύστημα έχει ένα ορισμένο όριο, ως που μπορεί να φτάσει και ποιά στοιχεία μπορεί ν' σναδείξει.

β) Επειδή σ' ενδιαφέρει -όπως γράφεις- η ανάλυση και η διαφάνεια.
Αν υπάρχει (ανάλυση και διαφάνεια), τότε πρέπει να είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ακόμα και τη μία μάρκα οργάνων από μία άλλη, π.χ. κιθάρας, πιάνου κλπ.
Εδώ όμως αποφασιστικός παράγοντας είναι και το είδος της μουσικής που ακούς.
Σε ένα είδος μουσικής όπου η σκόπιμη παραμόρφωση αποτελεί μέρος του καλλιτεχνικού του περιεχομένου οι τυχόν διαφορές γίνονται πολύ περισσότερο δυσδιάκριτες...

O 990 έχει τη λειτουργία EzSet/EQ room optimization (εγχ χρήσης σελ 12). Δεν βοηθάει?

Μηπως να ακουγες και καποιο καλωδιο ηχειων σε συνδυασμο με τα cd player

Απο το cd player πήγαμε σε ενισχυτή, προφανώς στα ηχεία και βέβαια κλείνουμε με τα καλώδια.

Και τί θέλαμε εξ' αρχής;
Α, 2 φέτες πάριζα.

Αυτά δεν μπορώ εγώ πλέον...

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που έκαναν τις προτάσεις τους ή ανέφεραν το σκεπτικό τους.

Θυμάμαι και με τα μηχανάκια... Έμπαινες να ρωτήσεις για ένα ζευγάρι μανέτες και κατέληγες σε φουλ πρώτο στάδιο, εξάτμιση/φίλτρο/εγκέφαλο!!!!

χααααχχαχαχαχα

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Απο το cd player πήγαμε σε dac,σε ενισχυτή,στον χώρο,προφανώς στα ηχεία και βέβαια κλείνουμε με τα καλώδια.

Και τί θέλαμε εξ' αρχής;
Α, 2 φέτες πάριζα.

Αυτά δεν μπορώ εγώ πλέον...

fixed