Αναζήτηση οικονομικού πικαπ για αναβίωση παλιάς συλλογής δίσκων

Απάντηση: Re: Αναζήτηση οικονομικού πικαπ για αναβίωση παλιάς συλλογής δίσκων

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας.
Η denon έφτασε, μπήκε στο πικαπ και γράφει τις πρώτες ώρες της.
Αν και όπως πολύ σωστά μου επεσήμαναν έμπειρα μέλη με τον RB 301 δεν παίρνω τα μέγιστα της κεφαλής, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα πρώτα σημάδια απόδοσής της.
Βέβαια είναι στις πρώτες ώρες ακόμα οπότε όταν σπάσει το φράγμα των 50 ωρών θα αρχίσω να βγάζω τελικά συμπεράσματα.
Από τις πρώιμες εντυπώσεις πάντως πολύ θετική εντύπωση μου κάνει η μουσικότητα, τα σώματα και ο involving χαρακτήρας της σε blues/rock ακούσματα.
Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι ότι το dac μου (Teac UD-H01) μου ακούγεται κατώτερο σε σχέση με το πικαπ. Με βάση πάντα τα γούστα μου όχι από τεχνική προσέγγιση ούτε σε θέματα ακρίβεια/ανάλυσης.
Οπότε με βλέπω να ανοίγω κάποιο νέο νήμα όπου θα ζητήσω εκ νέου τα φώτα σας για μία μεσοπρόθεσμη αναζήτηση ενός πιο ''turntable sound'' dac (γελοίος όρος αλλά δεν είμαι πολύ καλός στις τεχνικές περιγραφές) από αυτό που έχω σε ανώτερη κατηγορία τιμής.

Λογικό ν'ακούγεται καλύτερα το πικάπ!!!

Ανακαλυψα σημερα στο παταρι ενα ξεχασμενο πικαπ thorens td 105 mkII σε καλη κατασταση του πατερα μου με Stanton 681EEE. Εχω ενα παλιο project και ψαχνω για κατι καλυτερο. Σκεφτομουνα για rega p3 αλλα εχω δει στο οτι προτεινετε καλυτερα καποια παλια μεταχειρισμενα ariston, thorens κα. (Παρεπιμτοντως ωρηκα ενα ariston RD 80/AT 1120 με 600ευρω).Οσον αφορα τα thorens ομως ,πεφτω συνεχεια πανω στα td 125/126. Εχει κανεις καμια γνωμη γι'αυτο το πικαπ που ξεθαψα? αξιζει?

Ανακαλυψα σημερα στο παταρι ενα ξεχασμενο πικαπ thorens td 105 mkII σε καλη κατασταση του πατερα μου με Stanton 681EEE. Εχω ενα παλιο project και ψαχνω για κατι καλυτερο. Σκεφτομουνα για rega p3 αλλα εχω δει στο οτι προτεινετε καλυτερα καποια παλια μεταχειρισμενα ariston, thorens κα. (Παρεπιμτοντως ωρηκα ενα ariston RD 80/AT 1120 με 600ευρω).Οσον αφορα τα thorens ομως ,πεφτω συνεχεια πανω στα td 125/126. Εχει κανεις καμια γνωμη γι'αυτο το πικαπ που ξεθαψα? αξιζει?
Το 105 ΜΚΙΙ ηταν απο τα εισαγωγικα μοντελα στην εποχη τους.Καλο αλλα οχι απο τα καλυτερα thorens.
O Λεωνιδας σωστα λεει οτι η κεφαλη ειναι πολυ καλη.
Οσον αφορα το rd80/1120 πιστευω ειναι καπως πολλα τα 600 ευρω,αλλα ειναι πολυ καλο πικαπ/βραχιωνας και ο συνδιασμος επισης.Τα td125 & 126 ειναι εξαιρετικα πικαπ και με την αναλογη δουλεια στελνουν πολλα σημερινα πικαπ αδιαβαστα στο σπιτι τους.Το Ρ3 (Ρ3-24) ειναι πολυ καλο για την τιμη του και τωρα που η παραγωγη του σταματησε,μπορεις να βρεις ενα σε πολυ καλη τιμη.

ειναι καλο για να το κρατησω δηλαδη να το παω για σερβις και να το εχω μεχρι να προκυψει κατι καλυτερο. Ξερετε τι αναβαθμιση θα μπορουσε να γινει στο πικαπ με σχετικα νορμαλ ποσα? για βελονα ισως?

και συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση, απλα η δουλεια...:behead:

Φυσικα να το κρατησεις και αν η βελονα της 681 ειναι καλη δεν χρειαζεται να αναβαθμισεις την κεφαλη που οπως ειπαμε ειναι πολυ καλη.
Ενας καινουργιος ιμαντας,λαδι στο πηγαδι και ρυθμιση της κεφαλης ειναι καλη αρχη μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο

οκ. αυτες θα ειναι οι αναβαθμισεις του λοιπον μεχρι να προκυψει κατι καλυτερο. ευχαριστω ολουσ για τη βοηθεια!