Αναζητηση πικαπ

Δεν ειναι πλεον η "μικρη" εταιρεια με τα 2-3 πικαπ και τους 2 βραχιωνες , οποτε ισως να υπαρχει και καποιο θεμα με τα μεγεθη των παραγγελειων ενος πιθανου αντιπροσωπου.

η Rega δινει την αντιπροσωπεια μονο εαν ο εκαστοτε αντιπρ στοκαρει ενα σεβαστο αριθμο μοντελων και συσκευων κατοπιν προπληρωμης. το ποσο που ειχα ακουσει παλαιοτερα ηταν αρκετα εντυπωσιακο

Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση πικαπ

Σε περίοδο κρίσης,ποιός τρελλάθηκε να επενδύσει τόσα χρήματα;

Σωστο. Η κριση φαινεται οτι δεν κτυπησε μονο τους αντιπροσωπους που λογικα θα σκεφτουν να επενδυσουν μεγαλα ποσα , αλλα και αρκετους κατασκευαστες προφανως για να ζητουν μεγαλες παραγγελειες.

Η κατασταση σημερα επιβαλλει μια νεα πιο χαλαρη πολιτικη στις συναλλαγες imo

H Rega εχει αναπτυχθει πολυ τα τελευταια 30 χρονια, και ειδικα απο οταν λανσαρε τον καταπληκτικο Vfm βραχιωνα της. οι απαιτησεις ειναι μαλλον λογικες για αλλες χωρες που δεν εχουν την δικια μας κριση, αφου πουλαει σαν ζεστο ψωμι. Τα εισαγωγικα της μοντελλα ειναι σχεδον μονοδρομος και μονο τωρα τελευταια καποιες αλλες (VPI πχ) μπηκαν σε αυτη την κατηγορια τιμης. μονος αντιπαλος ηταν η Pro Ject αλλα παντα δευτερη και ολιγον ιδρωμενη. απο τα χερια μου εχουν περασει και απο τα 2 και η προτιμηση μου ειναι φανερη και οφειλεται στον βραχιωνα, ειναι ο SME των φτωχων με armtube απο χυτο μαγνησιο.

Οποιος την παρει πρεπει να εχει οχι απλα ενα μαγαζι αλλα δικτυο πωλησεων. Απλα το νουμερο που ζηταει ειναι πραγματικα μεγαλο για την σημερινη Ελλαδα.

Έτσι κι αλλιώς η αγορά της Ελλάδας είναι μικρή και δεν περιμένουν να κερδίσουν οι κατασκευαστές τα τρελά ποσά. Τώρα και με την κρίση δε νομίζω να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο.
Αν και είχα στείλει σχετικό email στην rega ρωτώντας για την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, ουδέποτε μου απάντησαν, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου και δεν έχω καμμιά διάθεση για συναλλαγές μαζί τους.

Έτσι κι αλλιώς η αγορά της Ελλάδας είναι μικρή και δεν περιμένουν να κερδίσουν οι κατασκευαστές τα τρελά ποσά. Τώρα και με την κρίση δε νομίζω να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο.
Αν η κριση επεκταθει και στα "χωραφια τους" πιο εντονα, θα ελθει η ωρα που θα παρακαλανε αγορες σαν την Ελλαδα......

Καποιες εταιρειες συμπεριφερονται λες και εγιναν η SONY της χωρας τους......:ridinghorse:

Στα ακριβοτερα τους μοντελα ισως,αλλα δεν νομιζω στον 250/300
Εχω ξηλωμενο εναν 250 τωρα που αφαιρεθηκε η μπογια και στο τριψιμο φαινεται μαλακο αλουμινιο,και οχι τοσο "thin" οπως λεει στο λινκ.
Ισως κανω και λαθος,αλλα εχω την εντυπωση οτι μιγματα που περιεχουν μαγνησιο,μαυριζουν καπως εως αρκετα με τον καιρο αναλογα με την περιεκτικοτητα του μιγματος σε μαγνησιο.
Το καθαρο μαγνησιο,σιγουρα μαυριζει.Εκανα το λαθος παλαιοτερα και αφαιρεσα την μπογια απο ενα Nagaoka MG-704 headshell και λιγο καιρο μετα την αρχικη πανεμορφη γυαλαδα του, εγινε σαν σκουριασμενο μεταλλο.....

δεν ειναι καθαρο μαγνησιο αλλα κραμα μαγνησιου, και ετσι κατασκευαζονται ολοι οι βραχιωνες της Rega. αλλαζει βεβαια η ποιοτητα μεταξυ των μοντελων.

ο Jeff (audiomods) τροποποιει τον 250.

Δεν ειμαι ειδικος στα μεταλλα , αλλα μου φανηκε πολυ μαλακο υλικο kαι αρκετα χοντρο λιγο πανω απο 2 μμ στα σημεια που φαινονται τουλαχιστον

Last edited:
Rega RB1000

The RB1000 is the replacement for the now discontinued RB900 tonearm and benefits from more stringent quality control, top quality finish and improved bearing specifications. The arm tube is polished aluminium with no external coating applied, wiring is a continuous run from cartridge tags to phono plugs and a new style rotary bias control is present. The base has a 3 point stainless steel mounting block. Unusually for a high end arm, vertical tracking angle is only adjustable via the use of optional shims.

Απο εδω

http://www.vinylengine.com/a-guide-rega-tonearms.shtml

Στα ακριβοτερα τους μοντελα ισως,αλλα δεν νομιζω στον 250/300
Εχω ξηλωμενο εναν 250 τωρα που αφαιρεθηκε η μπογια και στο τριψιμο φαινεται μαλακο αλουμινιο,και οχι τοσο "thin" οπως λεει στο λινκ.
Ισως κανω και λαθος,αλλα εχω την εντυπωση οτι μιγματα που περιεχουν μαγνησιο,μαυριζουν καπως εως αρκετα με τον καιρο αναλογα με την περιεκτικοτητα του μιγματος σε μαγνησιο.
Το καθαρο μαγνησιο,σιγουρα μαυριζει.Εκανα το λαθος παλαιοτερα και αφαιρεσα την μπογια απο ενα Nagaoka MG-704 headshell και λιγο καιρο μετα την αρχικη πανεμορφη γυαλαδα του, εγινε σαν σκουριασμενο μεταλλο.....

τοση ωρα Πανικο μου λες οτι δεν ειναι απο μαγνησιο ο 250-300 αλλα ειναι...

ο 1000 εχει διαφορετικη κατασκευη και νομιζω οπως και ο 808 επισης

τοση ωρα Πανικο μου λες οτι δεν ειναι απο μαγνησιο ο 250-300 αλλα ειναι...

ο 1000 εχει διαφορετικη κατασκευη και νομιζω οπως και ο 808 επισης

Αυτο δεν το ξερω αλλα θα μου φαινοταν περιεργο οι φτηνοι να ειναι φτιαγμενοι με ακριβοτερο υλικο αλλα ας ειναι.

Τον 250 τον ξηλωσα και εχω απο πρωτο χερι ενδειξεις. 1000 δεν εχω για να δω. :ernaehrung004:

Πανικο, αναρωτιεμαι γιατι επιμενεις. δεν ειναι αμαρτια να μην ξερεις οτι οι 250-300 ειναι απο κραμα μαγνησιου. το οτι αφαιρεσες το χρωμα και σου φανηκε μαλακος δεν σημαινει τπτ γιατι δεν γνωριζεις σε τι ποσοτητα εχουν αναμιχθει τα μεταλα. Νομιζω αρκετα οφφ τοπικ μαζεψε χωρις λογο το νημα.

Η Rega παραμενει μια καλη προταση για εισαγωγικο πικαπ και αυτο που την διαφοροποιει απο αλλες στην κατηγορια αυτη ειναι σε μεγαλο βαθμο ο βραχιωνας.

Και για να ειμσατε πιο σφαιρικοι στις προτασεις μας, πολυ καλο στην κατηγορια αυτη ειναι και το VPI Traveler ενω οριακα πανω απο τα 1000 υπαρχει και το Sota Comet

Πανικο, αναρωτιεμαι γιατι επιμενεις. δεν ειναι αμαρτια να μην ξερεις οτι οι 250-300 ειναι απο κραμα μαγνησιου.
Σου εστειλα ενα e-mail , ανοιξε το λινκ και δες τι λεει ο κατασκευαστης