Αναζητηση πικαπ

Σε παρακαλω, αρκετα με τα οφφ τοπικ. μου εστηλες ενα λινκ για ενα γνωστο φασονατζη κινεζο που πουλαει "ανταλακτικα" για βραχιωνες τυπου Rega και λεει οτι ειναι ταιριαζουν στον 202, 251 και GR1. ο ιδιος πουλαει και αλλες αθλιοτητες.

απο εδω και περα τα οφφ τοπικ θα φευγουν.

Σε παρακαλω, αρκετα με τα οφφ τοπικ. μου εστηλες ενα λινκ για ενα γνωστο φασονατζη κινεζο που πουλαει "ανταλακτικα" για βραχιωνες τυπου Rega και λεει οτι ειναι ταιριαζουν στον 202, 251 και GR1. ο ιδιος πουλαει και αλλες αθλιοτητες.

απο εδω και περα τα οφφ τοπικ θα φευγουν.

Και γω σε παρακαλω.Αυτο καταλαβες απο αυτα που γραφει?
Ποιος ξεκινησε τα off topic στο κατω κατω?

Αν ξεχάσουμε για λίγο το budget ποιος πιστεύετε θα ήταν ο καλύτερος συνδυασμός (πλατώ,βραχίονας,κεφαλή,phono) για να δώσω μουσική στα...

Ενισχυτη vincent sv 236 mk
Ηχεια ATC SCM 19

Και πόσο θα κόστιζε. Ουσιαστικά θα ήθελα να μάθω πόσο μακρυα φτάνουν ο ενισχυτής και τα ηχεία μου και από πιο ποσό και μετά γίνονται ο αδύνατος κρίκος τους συστήματος. Το ξέρω δεν είναι απλή η απάντηση αλλά χοντρικά

τα ηχεια σου μπορουν να συνεργαστουν και με ακριβοτερο ενισχυτη.

αν ανεβεις πανω απο ενα ποσο για μερος του αναλογικου (πχ κεφαλη) θα πρεπει να ανεβασεις μετα και το φωνο, βραχιωνα, πλατο...

προσωπικα θεωρω πολυ λογικο το αρχικο σου πλανο, δλδ 2000 για αναλογικο front end. μια καλη ΜΜ στα 350+-50 ευρω η μια ηψηλοεξοδη ΜC μαζι με ενα φωνο τον 500-600 και ενα πικαπ στα 1000 ειναι μια χαρα.

Τελικά προτείνουμε πικάπ που μπορεί να βρει ο άνθρωπος ή γενικά; :p
Για να μπούμε λίγο στο θέμα...
Δεν ξέρω αν η Acoustic Solid έχει κάποιο μοντέλο σε αυτή τη τιμή.
Αν υπάρχει θα το γλυκοκοίταζα.
Επίσης:
Dual
Αν βγαίνει κάποιο clearaudio (αν σου αρέσει ο ήχος του)
Κάποιο μεγάλο Pro-ject
Michel
Thorens

Επιλογές υπάρχουν. Το θέμα είναι να αποφασίσεις ποιος χαρακτήρας σου αρέσει.

BTW, τα SOTA δεν είναι αυτά που είχε ο Dr House στη σειρά; :p

Αν ξεχάσουμε για λίγο το budget ποιος πιστεύετε θα ήταν ο καλύτερος συνδυασμός (πλατώ,βραχίονας,κεφαλή,phono) για να δώσω μουσική στα...

Ενισχυτη vincent sv 236 mk
Ηχεια ATC SCM 19

Και πόσο θα κόστιζε. Ουσιαστικά θα ήθελα να μάθω πόσο μακρυα φτάνουν ο ενισχυτής και τα ηχεία μου και από πιο ποσό και μετά γίνονται ο αδύνατος κρίκος τους συστήματος. Το ξέρω δεν είναι απλή η απάντηση αλλά χοντρικά

Με γνωμονα την προσωπικη μου προσεγγυση στο συστημα σαν συνολο, θα πηγαινα για το RP6/SAS η την Nagaoka 150/200 και ενα καλο φωνο. Το συστημα θα ειναι ισορροπημενο χωρις μια μοναδα να εκθετει αλλη.
Δεν γνωριζω την τιμη του thorens 309 αλλα αν ειναι στα ορια σου,θα το σκεφτομουν με μια απο τις κεφαλες που ανεφερα και πιο πανω.

Αν στο πλανο σου ειναι καποιες αναβαθμισεις συντομα,το πραγμα και οι προτεραιοτητες αλλαζουν.

Last edited:
Από κεφαλές το βλέπεις μετά...
Αφού θέλεις rock μπορείς να πας σε μία nagaoka, μία ortofon, μία benz...
Δεν θα σου συμβούλευα να κοιτάξεις για Sumiko.
Και κάποια ψυχή έπινε νερό παλιά στο όνομα κάποιας Lyra.

Γενικά, αν τα ακούσματά σου είναι περισσότερο προς το rock θα έλεγα να πας σε πικάπ μάζας.
Εκτός αν πλακώνεσαι στους Eloy...

Γενικά, αν τα ακούσματά σου είναι περισσότερο προς το rock θα έλεγα να πας σε πικάπ μάζας.
Εκτός αν πλακώνεσαι στους Eloy...

συγνωμη ρε παιδες αλλα πως το ροκ συνδεεται περισσοτερο με τα πικαπ μαζας? πρωτη φορα το ακουω και θα θελα αν μπορει καποιος να το αναλυσει.

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής (για να μην παρεξηγούμαστε), οι διπλομποτιές μου δίνουν την εντύπωση ότι προκαλούν το πικάπ να χάσει τον έλεγχο...
Καθαρά προσωπική γνώμη. :smile:

Απάντηση: Re: Αναζητηση πικαπ

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής (για να μην παρεξηγούμαστε), οι διπλομποτιές μου δίνουν την εντύπωση ότι προκαλούν το πικάπ να χάσει τον έλεγχο...

Όπως αυτό εννοείς;(μετά το 03.05);
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καθαρά διαισθητικά,νομίζω πως έχεις δίκιο...

Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση πικαπ

Όπως αυτό εννοείς;(μετά το 03.05);
Καθαρά διαισθητικά,νομίζω πως έχεις δίκιο...

Όχι...
Κάτι σαν αυτό μετά το 4:32. :smile:

Σε αυτη την κατηγορια τιμης ποιο πικαπ μαζας εννοεις?

Clearaudio, pro-ject, Michell...
Πάντα παίζει ρόλο το είδος μουσικής και οι εντάσεις που ακούς.
Για αυτό πρέπει πάντα να ακούμε διάφορα πριν αποφασίσουμε.

Αυτο που πρεπει να διευκρινισουμε ειναι τι εννοουμε πικαπ μαζας.

Εννοουμε οντως μαζας; Δηλαδη βαρυ γενικως η απλα χωρις αναρτηση.

Ενα rega π.χ δεν θα το ελεγα και "μαζας".

Ενα sondek με αναρτιση απο την αλλη, δεν ζοριζεται απ'οτι ξερω οταν ειχα το δικο μου σε ροκ η μποτιες κλπ.

Αυτο που πρεπει να διευκρινισουμε ειναι τι εννοουμε πικαπ μαζας.

Εννοουμε οντως μαζας; Δηλαδη βαρυ γενικως η απλα χωρις αναρτηση.

Ενα rega π.χ δεν θα το ελεγα και "μαζας".

Ενα sondek με αναρτιση απο την αλλη, δεν ζοριζεται απ'οτι ξερω οταν ειχα το δικο μου σε ροκ η μποτιες κλπ.

To rega δεν είναι μάζας...
Πρακτικά είναι ένας πολύ καλός βραχίωνας πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο. :p

Και δεν έχω κάποια αμφιβολία για το Sondek.
Για αυτό και διευκρίνισα παραπάνω ότι μιλάω για αυτή την κατηγορία τιμής.

Αν και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν το Sondek αρρύθμιστο στις διπλομποτιές...

To rega δεν είναι μάζας...
Πρακτικά είναι ένας πολύ καλός βραχίωνας πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο. :p

Και δεν έχω κάποια αμφιβολία για το Sondek.
Για αυτό και διευκρίνισα παραπάνω ότι μιλάω για αυτή την κατηγορία τιμής.

Αν και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν το Sondek αρρύθμιστο στις διπλομποτιές...

Το plinth του rega εχει τα κολπακια του εσσωτερικα , δεν ειναι ακριβως ενα κοματι ξυλο.

Τωρα για το θεμα του πως θα επαιζε ενα αρρυθμιστο sondek,και οχι μονο στις διπλομποτιες , αστο καλυτερα :afraid::laugh:

Το plinth του rega εχει τα κολπακια του εσσωτερικα , δεν ειναι ακριβως ενα κοματι ξυλο.

Το παλιό p3 δεν είχε κανένα κόλπο , χμμμ δε ξέρω για ποιο πλατό τους λες ?

Σε ενα planar 3 που αλλαξα καλωδια και εβαλα "κουτι" με rca sockets , προσεξα οτι εσωτερικα το plinth ηταν κουφιο σε καποια σημεια.Φανηκε (δυστυχως) σε ενα απο τα σημεια που εβαλα βιδα. Ψαχνοντας το καταλαβα οτι τετοια κουφια σημεια υπηρχαν μερικα και αλλου.
Αυτο θεωρησα οτι δεν ηταν τυχαιο αλλα επιτηδες. Πιστευω οτι εσωτερικα η δομη του plinth ειναι κατι σαν "skeletal".
Δεν γνωριζω για ολα της τα πικαπ αλλα φαινεται οτι ειναι/ηταν μια "ιδιαιτερη" κατασκευη.