Αναζήτηση πικαπ

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
Καθώς το παλιό Dual έχω έχει αρχίσει και κάνει νερά, σκέφτομαι την αντικατάσταση του . Διαθέσιμο ποσό γύρω στα 500 ευρώ . Δίσκους δεν αγοράζω πια, έχω καμιά 300ριά, και θέλω απλώς ένα αξιοπρεπές μηχάνημα για να τους ακούω. ´

Σκέφτομαι τα Thorens (170, 190 και το 240)
´Εχω ακούσει καλά λόγια και για το Denon 300, αλλά προτιμώ την εμφάνιση των thorens.

Καμιά συμβουλή ???

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη πείρα, θα πρότεινα μεταχειρισμένο Thorens ή ακόμα καλύτερα Systemdek... Ρίξε μια ματια εδω

Kαι για τι δεν παιρνεις ενα REGA -οχι οτι ειναι καλυτερο απο τα υπολοιπα της κατηγοριας του- αλλα einai διαχρονικο και φοραει εναν βραχιονα που εκτος απο το οτι ειναι κλασικος, φοριεται και απο πλατω πολλαπλασιας αξιας;

Re: Απάντηση: Αναζήτηση πικαπ

Kαι για τι δεν παιρνεις ενα REGA -οχι οτι ειναι καλυτερο απο τα υπολοιπα της κατηγοριας του- αλλα einai διαχρονικο και φοραει εναν βραχιονα που εκτος απο το οτι ειναι κλασικος, φοριεται και απο πλατω πολλαπλασιας αξιας;

το P3 ?? ή κάποιο άλλο??

http://www.odes.gr/index.php?page=s...acturer_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=28

Θα ελεγα το Ρ3-24 που εχει το βελτιωμενο σε θεμα δονησεων μοτερ απο το Ρ5 και Ρ9 και μπορει να δεχτει και βελτιωμενο εξωτερικο PSU σχετικα φτηνο. Επισης φερει τον βραχιονα 301 ιδιον περιπου με τον RB300.
Σαν φτηνοτερη λυση κυττα και το P2 με βραχιονα RB250 και χωρις το ανωτερω μοτερ.

Τιμη στην Ελλαδα δεν ξερω, στην Αγγλια πωλειται κατι λιγοτερο απο 400 λιρες, περιπου εδω πρεπει να ειναι κατι λιγοτερο απο 600 ευρω.

Tα PROJECT εχουν κορυφαιο λογω τιμης προς αποδοση και ισως καλυτερο ηχο στα ιδια χρημματα-εδω πιστευω πλεον παιζει μεγαλυτερο ρολο η κεφαλη- απλως δεν ειναι τοσο κλασσικα οσο ενα rega

Συμφωνώ για το ρόλο της κεφαλής, πάντως μέχρι τα 400-500 Εβρά νομίζω οτι τα Rega προγούνται ελαφρά λόγω βραχίονα (που και αυτός παίζει ρόλο αμέσως μετά την κεφαλή σε αυτά τα κόστη). Η κατάσταση νομίζω οτι αντιστρέφεται όταν το ποσό ανέβει λίγο και μπούν στο χορό και οι βραχίονες της project με ανθρακονήματα. Εκεί θα προτιμούσα Project (Xpression, 9.1 κλπ).

Βασικά, σ' αυτά τα λεφτά καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένο (Thorens ή Systemdek).

Υ.Γ. Απ' όσο ξέρω, τα παλιά Thorens είναι πολύ καλύτερα από τα καινούρια...

Βασικά, σ' αυτά τα λεφτά καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένο (Thorens ή Systemdek).

Υ.Γ. Απ' όσο ξέρω, τα παλιά Thorens είναι πολύ καλύτερα από τα καινούρια...

Βασικα αυτό σκεφτόμουν κι εγω αλλα δεν ειμαι σίγουρος. Πάντως, όσους βλέπω με Thorens ανα τα forums των αναλογικων(πχ Vinylengine) έχουν όλοι παλιά. Ενα καλό μεταχειρισμένο Thorens ή Systemdek λοιπον, θα σου γλυτώσει αρκετά λεφτά τα οποία μπορείς να επενδύσεις σε κεφαλή και phono stage.

Συμφωνώ για το ρόλο της κεφαλής, πάντως μέχρι τα 400-500 Εβρά νομίζω οτι τα Rega προγούνται ελαφρά λόγω βραχίονα (που και αυτός παίζει ρόλο αμέσως μετά την κεφαλή σε αυτά τα κόστη). Η κατάσταση νομίζω οτι αντιστρέφεται όταν το ποσό ανέβει λίγο και μπούν στο χορό και οι βραχίονες της project με ανθρακονήματα. Εκεί θα προτιμούσα Project (Xpression, 9.1 κλπ).

απολυτα συμφωνος

systemdek για να εχεις κατι να πειραζεις, οπως και να το κανουμε εχει πιο ενδιαφερον απο την ταβλα του ρέγκα. Αν βρεις κιολας απο τις εκδόσεις με ξεχωριστή τροφοδοσια θα εισαι μια χαρα. Εγω το ειχα παρει προ τεσσάρων ετων 70 λιρες και απλα το λατρεύω

Τα μεταχειρισμένα πικάπ με ανάρτηση προϋποθέτουν και έλεγχο και συντήρηση. Απ' όσο ξέρω τα Systemdeck δεν φημίζονται ότι "κρατάνε" τις ρυθμίσεις.

Το κακο με τα πικαπ αναρτησης ειναι οτι παντα εχεις την αμφιβολια οτι δεν το εχεις ρυθμισει τελεια.