ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΙΑ Ν805

Joe D.

Established Member
9 April 2008
177
ΑΘΗΝΑ
Ψάχνω να βρώ την καλύτερη λύση τελικού ενισχυτή για τα N805 μου. Τώρα τα οδηγώ με τελικό TagMclarenκαι προενισχυτή AV32 από την ίδια εταιρεία (Βλ παρουσίαση του χώρου μου στο PHOTO GALLERY). Οι διαδρομές μου μέχρι σήμερα είναι
AdvanceAcoustic: Τρανζίστορ, Καλή τιμή και Monoblock.
PrimalunaPrologueSix: Λάμπες, monobloc αλλά η ισχύς ;.
MusicalFidelityA5 : Δικάναλος Oλοκληρωμένος που δέχεται σήμα και από τον AV32.
AudioResearchΛάμπες, δικάναλος και με μπόλικη ισχύ : Μάλλον η ultimateλύση που με αναγκάζει βέβαια να πάρω αργότερα δικάναλο αντίστοιχο προενισχυτή.
Ο κάθε πωλητής προωθεί το προϊόν του και έτσι όλες οι λύσεις ακούγονται καλές. Τα ηχεία όμως πώς θα ακούγονται ; όλοι μου λένε ότι θα καταλάβω τη διαφορά με την πρώτη νότα. Κάποιοι δέχονται να πάω στο χώρο τους το σύστημά μου για συγκριτική δοκιμή. Κάποιος δεν δέχεται και αυτόματα τοποθετεί το προϊόν του μάλλον εκτός (φαίνεται ότι μπορεί να πουλάει εύκολα προϊόντα των 2.000 Ευρώ)
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ;
Δεν διαθέτω πάνω απο 3.000.

Κάτι σε Audio Research, κανέναν μεταχειρισμένο Classe (είναι πλέον θυγατρική της B&W), δοκίμασε και Rotel (προ-τελικό) και τον Musical Fidelity.

πολυ καλα τα b&w αλλα δυσκολοοδηγητα, θελουν μπολικο ρευμα
και o krell πολυ καλος ειναι και ο parasound halo 2*250 (γυρω στα 2600) ειναι απιθανο να μην τα οδηγησει σωστα

Ψάχνω να βρώ την καλύτερη λύση τελικού ενισχυτή για τα N805 μου. Τώρα τα οδηγώ με τελικό TagMclarenκαι προενισχυτή AV32 από την ίδια εταιρεία (Βλ παρουσίαση του χώρου μου στο PHOTO GALLERY). Οι διαδρομές μου μέχρι σήμερα είναι
AudioResearchΛάμπες, δικάναλος και με μπόλικη ισχύ : Μάλλον η ultimateλύση που με αναγκάζει βέβαια να πάρω αργότερα δικάναλο αντίστοιχο προενισχυτή.
Ο κάθε πωλητής προωθεί το προϊόν του και έτσι όλες οι λύσεις ακούγονται καλές. Τα ηχεία όμως πώς θα ακούγονται ; όλοι μου λένε ότι θα καταλάβω τη διαφορά με την πρώτη νότα. Κάποιοι δέχονται να πάω στο χώρο τους το σύστημά μου για συγκριτική δοκιμή. Κάποιος δεν δέχεται και αυτόματα τοποθετεί το προϊόν του μάλλον εκτός (φαίνεται ότι μπορεί να πουλάει εύκολα προϊόντα των 2.000 Ευρώ)
Τα 805Ν είναι απαιτητικά σε ρεύματα ισχύς αλλά με ποιότητα και στα συνοδά του και σε καλλώδια ,στηρίξεις,για εμένα λυσεις είναι classé ca-2200,musical fidelity a5 ,parasound halo a-21,πάντα μετά απο ακρόαση βεβαίως! Οτι του δίνεις καλλύτερο το παίρνεις απλόχερα.

Και μερικές ακόμα προτάσεις
Unico se - Primare I-30 , Creek destiny + τελικό destiny οπου θα τα οδηγήσης διενισχυμένα και διπλοκαλοδιομένα .Δηλαδή με 200 w το κάθε ηχείο .( δηλ . με τον τελικό απο 100w το κάθε woofer και με τον ολοκληρομένο απο 100w το καθε τουιτερ) .

Last edited:
Γεια! Δοκιμασε τον mccormack dna225 και απλα τελειωσες με το θεμα ενισχυτης φοβερα ρευματα μεταβατικα και δυναμικα στον ουρανο και ποιοτητα για χρονια χωρις προβλημα ειναι λιγο πιο πανω απο 3000 καπου 3500 αλλα ειναι συγκλονιστικος τον εχω 1μισι χρονο τι να πω αλλο αν δεν βγαινεις στα χρηματα βρες εναν μεταχειρισμενο dna01 τον παλιο και εισαι παλι καλυτερα απο οποινδηποτε krell kai αηδιες θα με θυμηθεις αντιπροσωπος olympian audio 694463573 πολυ καλος ντιλερ. καλη τυχη φιλε! α ξεχασα ισχυς 2*225 wrms 8Ω 2*450 wrms 4Ω αλλα πολλα ρευματα.

Σε φθηνό (γύρω στο ενάμισυ χιλιάρικο) ο τελικός Usher R1.5 και σου περισσεύουν χρήματα και για καλό προενισχυτή.

Σε ολοκληρωμένο θα ψήφιζα τον Primare I30 που προτάθηκε.
Ίσως και ο NUForce ΙΑ7 να ταιριάζει.

Για τον McCormack απ'όσα ακούω πρέπει να είναι πολύ καλός αλλά με B&W δεν τον έχω ακούσει.

Όλα με δοκιμή. Τα ηχεία σου δεν είναι μεγάλα οπότε μπορείς να τα πηγαίνεις και να τα ακούς με τα υποψήφια ενισχυτικά. Να το κάνεις οπωσδήποτε διότι και περίεργα φορτία είναι, και πρέπει να δέσουν με το ενισχυτικό (κυρίως στα πρίμα).

Άν καταφέρεις να βρείς αυτό που θέλεις, δύσκολα θα βρείς ταίρι στο μέγεθος αυτό.

Καλό ψάξιμο.

Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΙΑ Ν805

Γεια! Δοκιμασε τον mccormack dna225 και απλα τελειωσες με το θεμα ενισχυτης φοβερα ρευματα μεταβατικα και δυναμικα στον ουρανο και ποιοτητα για χρονια χωρις προβλημα ειναι λιγο πιο πανω απο 3000 καπου 3500 αλλα ειναι συγκλονιστικος τον εχω 1μισι χρονο τι να πω αλλο αν δεν βγαινεις στα χρηματα βρες εναν μεταχειρισμενο dna01 τον παλιο και εισαι παλι καλυτερα απο οποινδηποτε krell kai αηδιες θα με θυμηθεις αντιπροσωπος olympian audio 694463573 πολυ καλος ντιλερ. καλη τυχη φιλε! α ξεχασα ισχυς 2*225 wrms 8Ω 2*450 wrms 4Ω αλλα πολλα ρευματα.

Έχεις επιχειρήματα βλέπω -bye-

primare τελικο (30,2)2χ120 ειναι νομιζω ,ετσι οπως το ακουω φτιαγμενο για b&w.
Εχει και ενα μεγαλυτερο η primare αλλα δεν ξερω σε τι λεφτα παιζει.

audiosoul.gr
μιλησε με τον Γιωργο Πολυχρονιδη και θα μπορεσεις να ακουσεις καποιους ψηφιακους (με ηχο πολυ κοντα στης λαμπας+σοβαρη οδηγηση) σε πολυ καλες τιμες.

συμφωνω με τους παραπανω για οικονομικοτερες λυσεις απο 3000 ευρω... σε καθε περιπτωση, παρε τα ηχεια μαζι σου και συμβουλεψου τα αυτια σου!

Ακομα καλυτερα, παρε τους ενισχυτες σπιτι στο χωρο σου!

-bye-

Last edited:
To καλλιτερο ειναι να τα παρεις μαζι σου και να ακους,το ιδιο εκανα και εγω πριν χρονια.Μην διαβαζεις τα βαττ των προδιαγραφων ,τα ρουφαει και τους τελειωνει ,μπορει να σου κατσει μηχανημα με 50 βαττ και να τα οδηγει αξιοπρεπως,και να ρουφηξει τερατα 250 βαττ .Προσωπικα τα οδηγω με ολοκληρωμενο 307 Accuphase,αλλα ψαξτο πολυ.Θελουν πολυ υπομονη και προσεκτικη επιλογη των συνοδων,ειναι αποκαλυπτικοτατα μεχρις σημειου που να σου ερχεται να σταματησεις να ακους,υπομονη και ψαξιμο και ειμαστε εδω για καθε βοηθεια

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Σε απάντηση του βασικού ερωτήματος Τρανζίστορ ή λάμπες βλέπω οτι οι περισσότεροι προτείνετε τρανζίστορ. Θα έλεγα οτι αφού τα χρησιμοποιώ και για home cinema, μάλλον καλύτερο να πάω σε τρανζιστοράτο.
Το θέμα Ολοκληρωμένος ή τελικός παίζεται. Με έναν ολοκληρωμένο των 3.000 καθαρίζω μία και καλή. Με ένα τελικό μόνο των 3.000 θα εξακολουθώ να έχω το ερώτημα : Είναι πλέον ο AV32 σαν προενισχυτής αντάξιος του τελικού των 3.000 - Οχι, άρα κάτσε δύο χρόνια να ακούσεις καλά τα CD σου, και μετά ξανά ψάξιμο και βάλε άλλα 2.000...
Συγκέντρωσα τα τεχνικά των συσκευών που προτείνετε και απο αύριο αρχίζουν οι βόλτες. Ευτυχώς που τα ηχεία είναι μικρά και μεταφέρονται.

Εγώ θα έπαιρνα τελικό. Είναι καλύτερο να αναβαθμίσεις τον προενισχυτή κάποια στιγμή αργότερα, παρά να έχεις τον μπελά των δύο συστημάτων στο σπίτι και το βάλε-βγάλε τα καλώδια.