Andor - Season 2 [Disney+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 11 50.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 4 18.2%
  • Καλή

Votes: 3 13.6%
  • Μέτρια

Votes: 2 9.1%
  • Κακή

Votes: 2 9.1%

• Total voters
    22
Ναι γιατί στα comic con η θεματολογία είναι σχετική με τον πολίτη Kane και οχι με star wars , star trek dc marvel κλπ...

Οι ταινίες και οι σειρές φέρνουν λεφτά από τα προϊόντα που πουλάνε. 1500€ έχει ένα custom φωτοσπαθο . Πόσα είδαμε στο Andor ειπαμε; ...

a90c739e2aae9f275d28dc4daa59bc84.jpg
Με συγχωρείς, αλλά χ€στήκ@με για τις comicon, τα cosplay και τις π@π@ριες τις καμαρωτές. Εδώ μιλάμε για σειρές και σινεμά, για ηθοποιία, σενάριο, χαρακτήρες, σκηνοθεσία, φωτογραφία κλπ. Εσύ μου λες ότι όλα αυτά δεν αξίζουν επειδή κανείς δε θα ντυθεί Mon Mothma και Luthen Rael σε κάποια Comicon. Δυο σκασίλες είχα, αυτή ήταν η μία. Αν είχα μετοχές της Disney ίσως να με ένοιαζε, τώρα δε με νοιάζει.

Όσο για το Mandalorian, ναι, ήταν καλή διασκεδαστική σειρά, με πίου πίου και φωτόσπαθα, για χαβαλέ, ποπ κορν και να ευχάριστα ημίωρα. Αυτή εδώ είναι διαμάντι. Στο επεισόδιο 10, ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια των τελευταίων ετών, πρώτη φορά είδα να μιλάνε χαρακτήρες για το Death Star με τρόπο που σου παγώνει το αίμα, με τρόπο που καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για όπλο μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε όλο το σύμπαν του Star Wars.

Με συγχωρείς, αλλά χ€στήκ@με για τις comicon, τα cosplay και τις π@π@ριες τις καμαρωτές. Εδώ μιλάμε για σειρές και σινεμά, για ηθοποιία, σενάριο, χαρακτήρες, σκηνοθεσία, φωτογραφία κλπ. Εσύ μου λες ότι όλα αυτά δεν αξίζουν επειδή κανείς δε θα ντυθεί Mon Mothma και Luthen Rael σε κάποια Comicon. Δυο σκασίλες είχα, αυτή ήταν η μία. Αν είχα μετοχές της Disney ίσως να με ένοιαζε, τώρα δε με νοιάζει.

Όσο για το Mandalorian, ναι, ήταν καλή διασκεδαστική σειρά, με πίου πίου και φωτόσπαθα, για χαβαλέ, ποπ κορν και να ευχάριστα ημίωρα. Αυτή εδώ είναι διαμάντι. Στο επεισόδιο 10, ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά επεισόδια των τελευταίων ετών, πρώτη φορά είδα να μιλάνε χαρακτήρες για το Death Star με τρόπο που σου παγώνει το αίμα, με τρόπο που καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για όπλο μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε όλο το σύμπαν του Star Wars.

Α οκ... Λες και το star wars έγινε αυτό που είναι επειδή είχε τρομερούς διαλόγους και σκηνοθεσία και οχι το υπερφυσικό, τα φωτοσπαθα και ότι έχτισε μια κουλτούρα που το andor ούτε καν ακούμπησε. Μια κουλτούρα που τροφοδοτεί με τους φανς την υπαρξη του σύμπαντος του Star wars.

Το andor δεν αξίζει απλά να λέγεται Star wars. Ας το λέγανε πολίτη Kane του διαστήματος.

Θέλεις να το πάμε σε βραβεία αφού το εμπορικό κομμάτι δεν σημαίνει τίποτα;

Να δούμε πόσα βραβεία πήρε το πιου πιου Mandalorian και πόσα το "οσκαρικο" Andor;
Ή και αυτα δεν σημαίνουν τιποτα;

Κάτσε γιατί έρχεται και η ταινία mandalorian να κλείσει την ιστορία και μετά ποιος θα ασχολείται με το andor...

• Haha
Reactions: chocbhed
Α οκ... Λες και το star wars έγινε αυτό που είναι επειδή είχε τρομερούς διαλόγους και σκηνοθεσία και οχι το υπερφυσικό, τα φωτοσπαθα και ότι έχτισε μια κουλτούρα που το andor ούτε καν ακούμπησε. Μια κουλτούρα που τροφοδοτεί με τους φανς την υπαρξη του σύμπαντος του Star wars.

Το andor δεν αξίζει απλά να λέγεται Star wars. Ας το λέγανε πολίτη Kane του διαστήματος.

Να δούμε πόσα βραβεία πήρε το πιου πιου Mandalorian και πόσα το "οσκαρικο" Andor;

Κάτσε γιατί έρχεται και η ταινία mandalorian να κλείσει την ιστορία και μετά ποιος θα ασχολείται με το andor...
οριακά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μας κάνεις πλάκα και τρολαρεις

οριακά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μας κάνεις πλάκα και τρολαρεις
Τρολια είναι να λες την καλύτερη σειρά star wars το Andor...

Όταν σε ρωτήσει κάποιος τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει το star wars κάτσε και δες αν αυτά χαρακτήριζουν και το Andor .

Σαν να λέω ότι η καλύτερη ταινία alien είναι το Prometheus...

Μα εγώ δεν ασχολήθηκα καν με το αν είναι ή δεν είναι πραγματικό Star Wars ή όχι. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είμαι κολλημένος γουκάς, δεν έχω ντυθεί ποτέ Τζεντάι στις απόκριες ούτε συλλέγω φιγούρες C3PO. Η σειρά θα μπορούσε με λίγες αλλαγές να διαδραματίζεται σε κάποιο άλλο σύμπαν, π.χ. στου Star Trek, στην αυτοκρατορία των Κλίνγκον, ή των Romulans,ή στην κατεχόμενη Γαλλία του 1943, ή στην Τσαρική Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού. Με τέτοια ποιότητα κινηματογράφησης θα το έβλεπα ευχαρίστως και θα έλεγα τα ίδια.

Τι είδα εγώ; Εγώ είδα πραγματική Επιστημονική Φαντασία. Μέχρι τώρα το Star Wars ήταν απλά Space Opera, το Andor είναι ΕΦ. Δείχνοντας τη ζωή σε ένα φανταστικό διαπλανητικό Φασιστικό καθεστώς οι δημιουργοί απελευθερώνται απο την ανάγκη να μείνουν πιστοί σε ιστορικά γεγονότα. Η Αυτοκρατορία αναδεικνύεται σε Πλατωνικό Αρχέτυπο του Φασισμού και έτσι οι δημιουργοί μπορούν να κάνουν τα σχόλια τους για την σημερινή πραγματικότητα απερίσπαστοι. Άλλωστε, η σπουδαία Επιστημονική Φαντασία είναι πάντα σχόλιο για το Σήμερα.

Τώρα εσύ τη θάβεις γιατί δεν έχει Τζεντάι και φωτόσπαθα. Δες ξανά το Ahsoka, ή το άλλο αριστούργημα, το Boba Fett (τι φινάλε ήταν κι εκείνο, ε;). Φωτόσπαθα και πιου πιου να φανε και οι κότες. Ή ακόμα καλύτερα, ένα απο τα θλιβερά σήκουελ. Δεν τα αναφέρεις αυτά, για κάποιο λόγο, μόνο το πετυχημένο Mandalorian.
Τις άλλες πατάτες, π.χ. το πραγματικά βαρετό Kenobi τις παραβλέπεις (εκείνο κι αν ήταν αργό, κάποιος φαν το συμπύκνωσε σε μια ταινια 2,5 ωρών και δε λείπει τίποτα σημαντικό). Αυτά είναι πραγματικά Star Wars; ΟΚ, ξαναδές τα να στανιάρεις.

Και άσε εμάς να απολαμβάνουμε μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, με ερμηνείες κινηματογραφικού επιπέδου (ο Σκάρσγκαρντ στο 10ο επεισόδιο δείχνει πραγματικά τι μεγάλη κλάση έχει).

Μα εγώ δεν ασχολήθηκα καν με το αν είναι ή δεν είναι πραγματικό Star Wars ή όχι. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είμαι κολλημένος γουκάς, δεν έχω ντυθεί ποτέ Τζεντάι στις απόκριες ούτε συλλέγω φιγούρες C3PO. Η σειρά θα μπορούσε με λίγες αλλαγές να διαδραματίζεται σε κάποιο άλλο σύμπαν, π.χ. στου Star Trek, στην αυτοκρατορία των Κλίνγκον, ή των Romulans,ή στην κατεχόμενη Γαλλία του 1943, ή στην Τσαρική Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού. Με τέτοια ποιότητα κινηματογράφησης θα το έβλεπα ευχαρίστως και θα έλεγα τα ίδια.

Τι είδα εγώ; Εγώ είδα πραγματική Επιστημονική Φαντασία. Μέχρι τώρα το Star Wars ήταν απλά Space Opera, το Andor είναι ΕΦ. Δείχνοντας τη ζωή σε ένα φανταστικό διαπλανητικό Φασιστικό καθεστώς οι δημιουργοί απελευθερώνται απο την ανάγκη να μείνουν πιστοί σε ιστορικά γεγονότα. Η Αυτοκρατορία αναδεικνύεται σε Πλατωνικό Αρχέτυπο του Φασισμού και έτσι οι δημιουργοί μπορούν να κάνουν τα σχόλια τους για την σημερινή πραγματικότητα απερίσπαστοι. Άλλωστε, η σπουδαία Επιστημονική Φαντασία είναι πάντα σχόλιο για το Σήμερα.

Τώρα εσύ τη θάβεις γιατί δεν έχει Τζεντάι και φωτόσπαθα. Δες ξανά το Ahsoka, ή το άλλο αριστούργημα, το Boba Fett (τι φινάλε ήταν κι εκείνο, ε;). Φωτόσπαθα και πιου πιου να φανε και οι κότες. Ή ακόμα καλύτερα, ένα απο τα θλιβερά σήκουελ. Δεν τα αναφέρεις αυτά, για κάποιο λόγο, μόνο το πετυχημένο Mandalorian.
Τις άλλες πατάτες, π.χ. το πραγματικά βαρετό Kenobi τις παραβλέπεις (εκείνο κι αν ήταν αργό, κάποιος φαν το συμπύκνωσε σε μια ταινια 2,5 ωρών και δε λείπει τίποτα σημαντικό). Αυτά είναι πραγματικά Star Wars; ΟΚ, ξαναδές τα να στανιάρεις.

Και άσε εμάς να απολαμβάνουμε μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών, με ερμηνείες κινηματογραφικού επιπέδου (ο Σκάρσγκαρντ στο 10ο επεισόδιο δείχνει πραγματικά τι μεγάλη κλάση έχει).

Δεν είπα ότι δεν είχε καλή παραγωγή. Star wars είπα ότι δεν είναι και απαντάω σε όσους την χαρακτήριζουν την καλύτερη Star wars σειρά, όταν αυτό δεν ισχύει.

Αυτό είναι όλο το ζουμί σε αυτό που γράφεις. Η σειρά θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Star Wars δεν είναι.

"Η σειρά θα μπορούσε με λίγες αλλαγές να διαδραματίζεται σε κάποιο άλλο σύμπαν, π.χ. στου Star Trek, στην αυτοκρατορία των Κλίνγκον, ή των Romulans,ή στην κατεχόμενη Γαλλία του 1943, ή στην Τσαρική Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού. Με τέτοια ποιότητα κινηματογράφησης θα το έβλεπα ευχαρίστως και θα έλεγα τα ίδια. "

Και δεν ειναι τυχαίο που ως παράδειγμα έφερα το Prometheus . Ο Scott είχε την αξιοπρέπεια η ταινία ενώ είναι σημαντικό κομμάτι του alien σύμπαντος, να μην φέρει τον τίτλο alien.

Άσχετα με το τι κάνεις εσύ. Αν θέλουμε να την λέμε Star Wars θα έπρεπε να έχει όλα όσα απορρίπτεις. Πιου πιου, φωτοσπαθα , Force και φανς που στις απόκριες και στα συνέδρια θα αναβιώσουν τους χαρακτήρες.

Και όμως. Bobba Fett ,Solo , Kenobi, Ahsoka, και η τελευταία τριλογία, είναι Star Wars. Άσχετα αν είναι κακό Star Wars. Μάλιστα η τελευταια τριλογια είναι τόσο κακή που είναι η αιτία που το Rogue ONE φαίνεται αριστούργημα( η μόνη καλη σκηνη ειναι με τον Darth Vader στο διαδρομο. Τυρακι για να δεις μια αδιαφορη ταινια....)

ΥΓ αν δεις τι γράφω και στα άλλα θέματα πχ στο Ahsoka θα δεις ότι την θεωρώ κακή σειρά και ότι την σώζει ο Baylan Skoll ως χαρακτήρας .

Last edited:
Δεν είπα ότι δεν είχε καλή παραγωγή. Star wars είπα ότι δεν είναι και απαντάω σε όσους την χαρακτήριζουν την καλύτερη Star wars σειρά, όταν αυτό δεν ισχύει.
Είπες ότι είδες τα επεισόδια από δυο φορές γιατί σε πήρε ο ύπνος. Αυτό εγώ το ερμηνεύω ότι θεωρείς τη σειρά κακή. Δικαίωμα σου, αλλά πληροφοριακά, το Andor έχει κάνει πάταγο, έχει τεράστια θέαση και αποδοχή, σαφώς μεγαλύτερη από τις πατάτες που ανέφερα. Αν νομίζεις ότι το franchise θα σωθεί μόνο απο τα φωτόσπαθα, χωρίς ένα σενάριο να το στηρίζει, είσαι γελασμένος. Και καθόλου δεν απορρίπτω τα φωτόσπαθο, είμαι φανατικός της original Trilogy. Αλλά δε μου αρέσει και να με κοροιδεύουν με Boba Fett και Ahsoka.

Είπες ότι είδες τα επεισόδια από δυο φορές γιατί σε πήρε ο ύπνος. Αυτό εγώ το ερμηνεύω ότι θεωρείς τη σειρά κακή. Δικαίωμα σου, αλλά πληροφοριακά, το Andor έχει κάνει πάταγο, έχει τεράστια θέαση και αποδοχή, σαφώς μεγαλύτερη από τις πατάτες που ανέφερα. Αν νομίζεις ότι το franchise θα σωθεί μόνο απο τα φωτόσπαθα, χωρίς ένα σενάριο να το στηρίζει, είσαι γελασμένος. Και καθόλου δεν απορρίπτω τα φωτόσπαθο, είμαι φανατικός της original Trilogy. Αλλά δε μου αρέσει και να με κοροιδεύουν με Boba Fett και Ahsoka.

Η αλήθεια είναι ότι αν η σειρά δε έφερε τον τίτλο star wars δεν θα την έβλεπα καθόλου. Δεν με αφορά αυτή η θεματολογία ακόμη και εκτός star wars universe.

Δεν ξέρω που έχει κάνει πάταγο. Άλλοι λάτρεψαν και το Ahsoka επειδή έβλεπαν τα παιδικά της Disney. Δεν ήμουν ένας από αυτούς.

Το ίδιο και με το Boba Fett που αν δεν είχε τα δύο mandalorian επεισόδια θα ειχε κοπεί από το 5ο επεισόδιο.

Αυτά έγραψα στο νήμα της Ahsoka τότε.

Μάλιστα είχα κάνει και ένα θετικό σχόλιο για το Andor ότι όπως και το Mandalorian , οι χαρακτήρες χτίστηκαν μέσα στην σειρά και δεν χρειαζόταν να έχεις δει μέχρι και τα lego star wars για να καταλάβεις τι σου γίνεται...
1d37e462061641ac75bb43fe435add01.jpg

Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τι ήταν ακριβώς αυτό που μου άρεσε στην s02 (γιατί, θα συμφωνήσω ότι το μπλα μπλα ήταν, οριακά, ανούσιο, δεν είμαι και ο τύπος που τη βρίσκει με πολιτικές δολοπλοκίες κλπ και απλά ένα υψηλό επίπεδο παραγωγής δεν μου λέει και πολλά), καταλήγω στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέχθηκε πολλές φορές παραπάνω:

Ήταν η σειρά / ταινία που με έκανε να απολαύσω περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το sw universe (και αναφέρομαι βασικά στο εικαστικό κομμάτι - γιατί τα πιου πιου τα θεωρώ περιφερειακά και πλέον, παιδικά).

Έβλεπες δλδ να συμβαίνουν «ρεαλιστικά» πράγματα μέσα σε ένα απίστευτα καλοφτιαγμένο σκηνικό, τόσο «ήρεμο» και ρεαλιστικό που σε έβαζε μέσα του.

Σε αυτό βοηθούσε φυσικά και η άριστη σκηνοθεσία και ερμηνείες (από μη stars - κάτι που προσθέτει ρεαλισμό).

Τελος, αν έπρεπε να διαλέξω, μάλλον θα προτιμούσα την 1η σαιζόν, λόγω περισσότερης δράσης. Χωρις αυτό όμως να αναιρέσει το πόσο απόλαυσα την 2η.

• Like
Reactions: vadergr
Σαν να λέω ότι η καλύτερη ταινία alien είναι το Prometheus...
Λυπαμαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που τ'ακουω αυτο.
Γιατι αν θυμαμαι καλα, στο αντιστοιχο νημα του Προμηθεα, ειχα γραψει ενα κατεβατο που σου αρεσε.
Ειχες καποιες ενστασεις και προσθηκες ... αλλα κατα βαση σου αρεσε. Η αυτη την εντυπωση μου αφησες.

Λυπαμαι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ που τ'ακουω αυτο.
Γιατι αν θυμαμαι καλα, στο αντιστοιχο νημα του Προμηθεα, ειχα γραψει ενα κατεβατο που σου αρεσε.
Ειχες καποιες ενστασεις και προσηκες ... αλλα κατα βαση σου αρεσε. Η αυτη την εντυπωση μου αφησες.
Φυσικά και μου άρεσε. Την θεωρώ από τις καλύτερες ταινίες.
Μου άρεσε η ιδέα των μηχανικών. Οι φιλοσοφικές ανησυχίες κλπ.
Και ο Scott εκεί το πήγαινε. Αλλά δεν ειναι alien . Και αν το προσέξεις είναι η μοναδική ταινία που απουσιάζει η λέξη ALIEN από τον τίτλο. Η οποία προστέθηκε στο Alien Covenant επειδή ήταν μια alien ταινία. Οι μηχανικοί μας είχαν αφήσει χρόνους εκεί. Και θα ήθελα να συνεχίσει με τους μηχανικούς , μόνο. Αλλά τον έφαγε η εμμονή να μην αρπάξει άλλος τα aliens με ταινία μετά από τόσα χρόνια.

Φυσικά και μου άρεσε. Την θεωρώ από τις καλύτερες ταινίες.
Μου άρεσε η ιδέα των μηχανικών. Η φιλοσοφικές ανησυχίες κλπ.
Και ο Scott εκεί το πήγαινε. Αλλά δεν ειναι alien . Και αν το προσέξεις είναι η μοναδική ταινία που απουσιάζει η λέξη ALIEN από τον τίτλο. Η οποία προστέθηκε στο Alien Covenant επειδή ήταν μια alien ταινία. Οι μηχανικοί μας είχαν αφήσει χρόνους εκεί. Και θα ήθελα να συνεχίσει με τους μηχανικούς , μόνο.
Θελω να συνεχισουμε αυτην την κουβεντα αλλα θα φλονταρουμε ανεπιτρεπτα το παρον νημα.
Ας το αφησουμε ( ......... προς το παρον).

Υπαρχουν και "χειροτέρα" πάντως, κάποιοι απόλαυσαΜΕ και ασοkα και μανταλόριαν με μπόμπα και αντορ μεχρι και... το καρτούν resistance.... Ανοικτό μυαλό θέλει και χαλάρωση το σύμπαν του SW. Είτε πιου πιου, είτε ανάλαφρα καρτούν που δίνουν στοιχεία στον μύθο και τους χαρακτήρες, είτε δυναμικές ερμηνείες και ουσιαστική πλοκή όλα χρειάζονται και σίγουρα ΔΕΝ μπορούμε (θέλουμε) να τα έχουμε ταυτόχρονα. Με τέτοια παλέτα παραγωγών (πλέον) κάπου θα αγγίξουν οποιονδήποτε φίλο των SW

Live long and prosper! :P

Παιδιά ότι αρέσει στον καθένα, προσωπικά δεν με ενόχλησε τόσο ότι δεν είναι ''Star Wars'' όσο ότι βαρέθηκα το ατελείωτο Μπλα μπλά σε σημείο ύπνου, και δεν μπόρεσα να τελειώσω ούτε τον πρώτο κύκλο όσο και αν προσπάθησα, και έκανα προσπάθειες αρκετές, απλά δεν...όπως είπαμε βέβαια περι ορέξεως.....

Ε ωρα ειναι να με κανετε να το αρχισω και δεν το ειχα ακομα στο προγραμμα :ROFLMAO:
Kάνε μια προσπάθεια, μπορεί να σου αρέσει, πρέπει να είναι η πιο διφορούμενη σειρά εκει έξω, έχει άτομα που την λατρεύουν και άλλους που δεν την πάλεψαν ούτε για 2-3 επεισόδια...