Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Να είσαι καλά δεν κάνει τίποτα, θα σε ενημερώσω αν ο προγραμματιστής δημοσιεύσει ότι κυκλοφόρησε νεότερη έκδοση (αν και είπε ότι θα την ανεβάσει και στο Google Play σύντομα). Αν δεις διπλές δημοσιεύσεις και στη νέα έκδοση, δοκίμασε να ξετικάρεις την επιλογή No Stock Messaging από τις ρυθμίσεις.
 
Είχα δίπλα μνμτα και την ξετίκαρα... Είδωμεν..

Edit: τωρα δεν έχω μεν διπλά μνμτα αλλα δεν μου ανοιγει το πρόγραμμα οταν λαμβανω μνμ... μου ανοιγει ο stok messenger παρά το οτι εχω ορισει ως προεπιλογή το εν λόγω!
 
Αν είσαι root δοκίμασε να κάνεις "freeze" την μαμά εφαρμογή για τα SMS ώστε να μην μπλέκεις. Εγώ έχω διαγράψει την μαμά εφαρμογή των SMS που είχε η ROM, γιατί δεν με βόλευε και δεν την χρησιμοποιούσα ποτέ.
 
Το App Quarantine λέει τίποτα για διαχείριση εφαρμογών σε root συσκευές; Το Greenify από ότι γράφει δεν είναι συμβατό με το δικό μου κινητό, και το Titanium Backup Pro θέλει αγορά και δεν έχω πια πιστωτική κάρτα. Και όταν περνάω έξω από τράπεζα βαράνε συναγερμοί. Το πιο αξιόλογα που βλέπω ότι μένει είναι το App Quarantine. Αλλά κάνει δουλειά;
 
Κάνει δουλειά το απλό; Από ότι διάβασα στο Google Store την δυνατότητα να απενεργοποιεί εφαρμογές (Freeze Apps το αναφέρει αν κατάλαβα καλά) την έχει μόνο το pro.
 
Κάνει δουλειά το απλό; Από ότι διάβασα στο Google Store την δυνατότητα να απενεργοποιεί εφαρμογές (Freeze Apps το αναφέρει αν κατάλαβα καλά) την έχει μόνο το pro.

Έχεις δίκιο tolias, μόνο το pro έχει τη δυνατότητα για freeze. Κάτι που αξίζει δοκιμή είναι ότι κάποιες εφαρμογές bloatware (όχι όλες) έχουν την επιλογή disable (στο system settings->apps), που στην ουσία είναι το ίδιο με freeze. Αν εμφανίζεται η επιλογή και επιλεχθεί, οι disabled (και freezed) εφαρμογές θα εμφανίζονται στο τέλος της λίστας.
 
Unlock Your Android Device by Hovering Your Hand with Magic Unlock



http://droidviews.com/2013/unlock-your-android-device-by-hovering-your-hand-with-magic-unlock/


Magic-Unlock-android.jpg


(Send from Galaxy SIII)
 
Last edited:
Η Microsoft έβγαλε το Office και για android.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=251471&catID=14
Θέλει συνδρομή στο Office 365.
Εγώ προσωπικά πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος από το Kingsoft Office.
https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng
Προβολή και επεξεργασία εγγράφων του Microsoft Office, αλλά και pdf. Στα σχόλια γράφεται ότι είναι βαρύ και δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο, αλλά στο μικρό μου Pocket καταναλώνει από 12 μέχρι 17 MB (ανάλογα με τον task manager) που δεν είναι και πάρα πολλά, και όταν τελειώσω την χρήση του κλείνει τελείως με την χρήση task manager, και έχει κανονικά ελληνικό πληκτρολόγιο. Και είναι δωρεάν, και χωρίς συνδρομή.
Είχα δοκιμάσει και την Office Suite της MobiSystem, αλλά η δωρεάν έκδοση έχει μόνο reader.
 
Last edited:
Αν και τώρα πια είναι εύκολο να βρεις ταξί, υπάρχει μία εφαρμογή για να καλείς ταξί μέσω κινητού, μέσω εντοπισμού κινητού όμως και όχι με κλήση. Γλυτώνεις έτσι τη έξτρα χρέωση του ταξί για την κλήση. Μπαίνεις στον υπολογιστή ή στο κινητό σου, δηλώνεις ότι θέλεις ταξί, και ο κοντινότερος online (μέσω υπολογιστή ή κινητού) ταξιτζής βλέπει που είσαι και έρχεται. Χρήσιμο για πελάτες γιατί γλυτώνουν την έξτρα χρέωση που έχουν τα ταξί όταν τα καλείς τηλεφωνικά, ακόμα πιο χρήσιμο για ταξιτζήδες που βρίσκουν πιο εύκολα πελάτες.
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.androiddev.taxibeat&hl=el
https://taxibeat.gr/#mobile
 
Ξέρετε κανένα πληκτρολόγιο που να έχει κουμπί για να αφαιρεί τους τόνους από τα κεφαλαία γράμματα σε κάθετη διάταξη με χρήση T9; Για να έχει ένα μήνυμα 160 χαρακτήρες πρέπει να είναι κωδικοποίηση GSM (όχι Unicode) και τα γράμματα να είναι κεφαλαία. Αλλά όλα τα εξωτερικά πληκτρολόγια που δοκίμασα όταν γράφουν κεφαλαία βάζουν μαζί και τους τόνους που θα έμπαιναν αν τα γράμματα ήταν μικρά. Και το μήνυμα δεν πάει σωστά στον παραλήπτη. Το κεφαλαίο γράμμα με τόνο φαίνεται σαν "κινέζικο". Πρέπει να φύγει ο τόνος. Το πληκτρολόγιο adapttxt μόνο έχει κουμπί για να αφαιρούνται οι τόνοι, αλλά είναι πολύ τζαναμπέτικο πληκτρολόγιο. Παρεμβαίνει πολύ στην διόρθωση των λέξεων που βάζω και συχνά παιδεύομαι να γράψω αυτό που θέλω εγώ, και όχι ότι θέλει αυτό. Δεν έχει ρύθμιση σε αυτό το θέμα. Τα υπόλοιπα πληκτρολόγια έχουν ρυθμίσεις για αυτό, αλλά δεν έχουν κουμπί για τόνους.
Όλα αυτά με την στάνταρ εφαρμογή μηνυμάτων του Samsung μου. Κατέβασα και το Handcent SMS, αλλά δεν το έχω ψάξει ακόμα. Το πρώτο που είδα είναι ότι τρώει αρκετά περισσότερη μνήμη, και είπα μήπως την γλιτώσω με την στάνταρ εφαρμογή και με εξωτερικό (όχι το στάνταρ) πληκτρολόγιο.
 
Όταν χρησιμοποιούσα το Handcent, έγραφα με μικρά και τόνους, και αυτό τα μετέτρεπε σε κεφάλαια χωρίς τόνους όταν το έστελνα.
 
Δεν είναι θέμα πληκτρολογίου.
Η εφαρμογή sms κάνει μετατροπή. Το gosms μετατρέπει σωστά.
Όπως επίσης και η εφαρμογή που ανατέθηκε πιο πάνω -από έλληνα developer- η οποία είναι κ πολύ light. Έχει κάποιες "παιδικές ασθένειες" αλλά φαντάζομαι θα εξελιχθεί.
 
Ναι. Είναι θέμα εφαρμογής SMS. Η στάνταρ του Samsung μου συνεργάζεται μόνο με το στάνταρ πληκτρολόγιο. Σε όλα τα άλλα πληκτρολόγια μαζί με τα κεφαλαία γράμματα φεύγουν μαζί και οι τόνοι. Γιαυτό ήθελα ένα πληκτρολόγιο που με ένα κουμπί να αφαιρεί τους τόνους, όπως το adapttxt. Αλλά αυτό το πληκτρολόγιο δεν με ικανοποιεί σε άλλα πράγματα. Ή αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιώ τις άλλες δύο κωδικοποιήσεις χαρακτήρων που έχει η εφαρμογή SMS. Την Unicode και την αυτόματη. Αυτές στέλνουν όπως είναι τα γράμματα, ακόμα και μικρά γράμματα, αλλά έχουν 70 χαρακτήρες στα SMS.
Δεν πειράζει. Δοκίμασα το Handcent SMS και στέλνει σωστά τα γράμματα. Με χρησιμοποίηση του ελληνικού πακέτου στέλνει 160 σωστά γράμματα με οποιοδήποτε πληκτρολόγιο. Κάνει αυτόματα την μετατροπή που δεν κάνει η στάνταρ εφαρμογή. Και χρησιμοποιώντας αυτό είδα πόσο χάλια είναι η στάνταρ εφαρμογή. Τώρα μπορώ να μεγαλώσω τα γράμματα που ήταν πολύ μικρά, να αλλάξω χρώμα γραμματοσειράς, εμφάνιση και χρώμα παραθύρων κτλ. Έχει ένα εκατομμύριο ρυθμίσεις και μερικές από αυτές παρεμβάλλονται στο σύστημα, όπως η επιλογή ringtone και χρόνου παραμονής της οθόνης, αλλά με σωστή ρύθμιση είναι πολύ καλύτερο από την στάνταρ εφαρμογή. Μόνο η μεγαλύτερη μνήμη με ενοχλεί, γιαυτό και θα παρακολουθώ και την πρόοδο της εφαρμογής που λέει παραπάνω ο DomieMic65.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 
Ένας βασικός λόγος που κάνει κανείς root είναι για να απενεργοποιήσει κάποιες εφαρμογές που έχει βάλει η Google ή ο κατασκευαστής, που τρέχουν συνέχεια χωρίς να απενεργοποιούνται, και που θεωρεί άχρηστες και τρώνε τζάμπα μνήμη, πόρους επεξεργαστή και μπαταρία.
Μετά το root χρειάζεται ένα πρόγραμμα που να παγώνει αυτές τις εφαρμογές. Τα πιο διάσημα είναι το Greenify και το Titanium Backup Pro. Όμως το Greenify δεν υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις android, και το Titanium που έχει αυτή την δυνατότητα είναι το Pro, δηλαδή θέλει αγορά.
Ψάχνοντας να βρω ένα πρόγραμμα που δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς έπεσα πάνω στο App Quarantine και έψαξα να βρω λεπτομέρειες για αυτό. Είναι δωρεάν και κάνει για όλες τις εκδόσεις android. Ψάχνοντας τις λεπτομέρειες του βρήκα ότι μπορεί να μην είναι χειρότερο από τα άλλα δύο.
Είναι πολύ ελαφρύ για μικρά κινητά.
Μπορείς να ρυθμίσεις στις επιλογές του αν θα βλέπει όλες τις εφαρμογές ή θα κρύβει τις εφαρμογές συστήματος. Αυτό κάνει μερικούς να σχολιάζουν ότι δεν βλέπει όλες τις εφαρμογές. Γιατί η προεπιλογή είναι να κρύβονται οι εφαρμογές συστήματος.
Αλλά έχει και δύο πολύ καλά χαρακτηριστικά που δεν ξέρω αν υπάρχουν στα άλλα δύο. Στο Titanium νομίζω δεν υπάρχουν.
Μπορεί να ρυθμιστεί να λαμβάνει ενημερώσεις για τις εφαρμογές που είναι παγωμένες. Ώστε αν χρειαστεί κάποιος κάποια εφαρμογή να είναι ενημερωμένη.
Και έχει πολύ εύκολο τρόπο να έχει κανείς πρόσβαση σε παγωμένη εφαρμογή. Μπορεί να κάνει widget κανείς σε όποια παγωμένη εφαρμογή θέλει. Σε όλες, σε καμία, ή σε όποια θέλει. Πατώντας πάνω στο Widget με την εικόνα του παγωμένου προγράμματος που θέλει, ξεπαγώνει και ανοίγει αμέσως η παγωμένη εφαρμογή. Όταν τελειώσεις κλείνεις την εφαρμογή και το Widget αποκτάει ένα πράσινο λουκέτο. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει ξεπαγωμένη. Πατώντας πάλι πάνω στο Widget το λουκέτο γίνεται μαύρο που σημαίνει ότι ξαναπάγωσε. Δεν είναι κακός τρόπος ξεπαγώματος.
Η βαθμολογία του στο Google Play είναι πολύ υψηλή, που σημαίνει δεν έχει σημαντικά προβλήματα. Έχω καταλάβει ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή για πάγωμα εφαρμογών, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι κακή επιλογή.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine&hl=el
 
Μετά το root χρειάζεται ένα πρόγραμμα που να παγώνει αυτές τις εφαρμογές. Τα πιο διάσημα είναι το Greenify και το Titanium Backup Pro.

Να επισημάνω ότι το greenify δεν παγώνει τις εφαρμογές όπως το titanium backup αλλά τις αφήνει ενεργές, χωρίς όμως να καταλαμβάνουν μνήμη. Το πρόγραμμα που αναφέρει ο φίλος tolias τι από τα δύο κάνει;