Ένας βασικός λόγος που κάνει κανείς root είναι για να απενεργοποιήσει κάποιες εφαρμογές που έχει βάλει η Google ή ο κατασκευαστής, που τρέχουν συνέχεια χωρίς να απενεργοποιούνται, και που θεωρεί άχρηστες και τρώνε τζάμπα μνήμη, πόρους επεξεργαστή και μπαταρία.
Μετά το root χρειάζεται ένα πρόγραμμα που να παγώνει αυτές τις εφαρμογές. Τα πιο διάσημα είναι το Greenify και το Titanium Backup Pro. Όμως το Greenify δεν υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις android, και το Titanium που έχει αυτή την δυνατότητα είναι το Pro, δηλαδή θέλει αγορά.
Ψάχνοντας να βρω ένα πρόγραμμα που δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς έπεσα πάνω στο App Quarantine και έψαξα να βρω λεπτομέρειες για αυτό. Είναι δωρεάν και κάνει για όλες τις εκδόσεις android. Ψάχνοντας τις λεπτομέρειες του βρήκα ότι μπορεί να μην είναι χειρότερο από τα άλλα δύο.
Είναι πολύ ελαφρύ για μικρά κινητά.
Μπορείς να ρυθμίσεις στις επιλογές του αν θα βλέπει όλες τις εφαρμογές ή θα κρύβει τις εφαρμογές συστήματος. Αυτό κάνει μερικούς να σχολιάζουν ότι δεν βλέπει όλες τις εφαρμογές. Γιατί η προεπιλογή είναι να κρύβονται οι εφαρμογές συστήματος.
Αλλά έχει και δύο πολύ καλά χαρακτηριστικά που δεν ξέρω αν υπάρχουν στα άλλα δύο. Στο Titanium νομίζω δεν υπάρχουν.
Μπορεί να ρυθμιστεί να λαμβάνει ενημερώσεις για τις εφαρμογές που είναι παγωμένες. Ώστε αν χρειαστεί κάποιος κάποια εφαρμογή να είναι ενημερωμένη.
Και έχει πολύ εύκολο τρόπο να έχει κανείς πρόσβαση σε παγωμένη εφαρμογή. Μπορεί να κάνει widget κανείς σε όποια παγωμένη εφαρμογή θέλει. Σε όλες, σε καμία, ή σε όποια θέλει. Πατώντας πάνω στο Widget με την εικόνα του παγωμένου προγράμματος που θέλει, ξεπαγώνει και ανοίγει αμέσως η παγωμένη εφαρμογή. Όταν τελειώσεις κλείνεις την εφαρμογή και το Widget αποκτάει ένα πράσινο λουκέτο. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει ξεπαγωμένη. Πατώντας πάλι πάνω στο Widget το λουκέτο γίνεται μαύρο που σημαίνει ότι ξαναπάγωσε. Δεν είναι κακός τρόπος ξεπαγώματος.
Η βαθμολογία του στο Google Play είναι πολύ υψηλή, που σημαίνει δεν έχει σημαντικά προβλήματα. Έχω καταλάβει ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή για πάγωμα εφαρμογών, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι κακή επιλογή.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine&hl=el