Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Τις παγώνει. Ή για να το πω καλύτερα τις εξαφανίζει. Φεύγει και το εικονίδιο τους από την οθόνη με τις υπόλοιπες εφαρμογές του κινητού, όπως και φεύγει και το όνομα τους από τους task managers. Δεν αναγράφονται πουθενά πια, και φυσικά δεν καταναλώνουν κανένα πόρο. Αν κάποια εφαρμογή χρειάζεται πότε πότε, αλλά δεν θέλει κανείς να τρέχει συνέχεια, πρέπει να φτιάξει widget με το εικονίδιο της εφαρμογής σε κάποια από τις αρχικές οθόνες που υπάρχουν στο κινητό πριν μπει στο παράθυρο με όλες τις εφαρμογές του κινητού. Για παράδειγμα μία οθόνη (αφού όλα τα κινητά μπορούν να έχουν πολλές αρχικές οθόνες) μόνο με widget των παγωμένων εφαρμογών που μπορεί κάποτε να χρειαστούν. Όπως είπα με ένα πάτημα στο widget ξεπαγώνει και ανοίγει η εφαρμογή.
Ο άλλος τρόπος είναι να μπεις στην εφαρμογή, στην καρτέλα με τις παγωμένες εφαρμογές και να την ξεπαγώσει πλήρως, και θα ξαναπάρει την θέση της.
Υπάρχουν μάλιστα σχόλια κάποιων που απεγκατέστησαν την εφαρμογή χωρίς να ξεπαγώσουν πρώτα όλες τις παγωμένες εφαρμογές. Και εξαφανίστηκαν τελείως αυτές οι εφαρμογές. Και έπρεπε να ξαναεγκαταστήσουν πάλι την εφαρμογή για να τις ξεπαγώσουν. Κάποιος μάλιστα είχε παγώσει και το Google Play και δεν μπορούσε να την κατεβάσει για να την ξαναεγκαταστήσει. Και ζήταγε το αρχείο της εφαρμογής :smile:
Αυτό το είδα στην σελίδα της εφαρμογής στο XDA Developers. Προσοχή λοιπόν. Πρώτα ξεπάγωμα όλων και μετά απεγκατάσταση.

Επειδή πέρασαν κάποια μηνύματα, και δεν αναγράφεται το όνομα της εφαρμογής, να θυμίσω ότι αναφέρομαι στο App Quarantine.

Last edited:
Ένα περίεργο προγραμματάκι με όνομα Resource Monitor Mini δείχνει πάντα πάνω στην οθόνη ενδείξεις για την διαθέσιμη RAM και φόρτο CPU. Ανανεώνεται ανά δευτερόλεπτο, δεν τραβάει τρομερή μνήμη το ίδιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διαγνωστικό μέσο. Ρυθμίζεις αν θες να δείχνει μόνο RAM ή μόνο CPU ή και τα δύο. Η ένδειξη μένει πάντα πάνω στην οθόνη σε όποιο σημείο της θέλει ο καθένας. Ακόμα και σε προγράμματα που χρησιμοποιούν πλήρη οθόνη και κρύβεται η status bar, αυτό μένει μόνιμα. Ρυθμίζεται θέση που θα μπει η ένδειξη, μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς. Η δωρεάν έκδοση δεν τοποθετεί την ένδειξη πάνω στην status bar αλλά όπου αλλού θέλει κανένας. Η pro έκδοση μπορεί να την βάλει και στην status bar και να δείχνει σαν ένδειξη του λειτουργικού, αν και όταν η status bar φεύγει αυτό μένει. Μπορεί να απενεργοποιείται όταν δεν χρειάζεται, ή να μην ξεκινάει καθόλου μετά το boot. Και αυτό είναι καλύτερο γιατί όταν το δοκίμασα, ήταν το τελευταίο που έσβησε από την οθόνη κατά το κλείσιμο, και το πρώτο που άνοιξε μετά την έναρξη, κάνοντας το κινητό να δεινοπαθήσει μέχρι να ανοίξει πλήρως. Προτείνεται να ανοίγει μόνο όταν θέλουμε να δούμε την συμπεριφορά μίας εφαρμογής και να το απενεργοποιούμε μετά.
Έτσι εγώ είδα τι γίνεται πχ κατά την λειτουργία του Mozila Firefox. Και είδα ότι την στιγμή που ανοίγει ο Mozila ξαφνικά η RAM εκτοξεύεται, και μέχρι να ανοίξει η σελίδα πάει περίπου στα επίπεδα που είναι και με τους υπόλοιπους browser. Ο Mozila επεμβαίνει στο λειτουργικό και σβήνει κάποιες εφαρμογές συστήματος για να εξοικονομήσει στο δικό μου κινητό περίπου 80 MB, που καταναλώνει μετά ο ίδιος. Απαράδεκτα πράγματα.
Η εφαρμογή μπορεί να εφαρμοστεί σαν διαγνωστικό μέσο για να δει κάποιος γιατί κάποιες εφαρμογές ή παιχνίδια κρασάρουν, κολλάνε, αργούν κτλ. Πχ Mozila στο δικό μου κινητό χωρίς root για να κρύψω μερικές εφαρμογές και να έχω σχετικά καλή μνήμη, δεν μπορεί να τρέξει.
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.kfsoft.android.MemoryIndicator&hl=el
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.kfsoft.android.MemoryIndicatorPro

Μετά απο μια κάποια ενασχόληση με προγράματα εξοικονόμησης μπαταρίας με τελευταιο το ds sleep battery saver έχω να πω πως κανενα δεν έκανε δουλεια... πλέον τα αφηνω όλα συνεχώς ανοιχτά στο κινητο wifi και 3g και βλέπω πως μου βγάζει μια ολόκληρη μέρα με σχετική ανεση -οτι δλδ γινοταν με το ds για να μην πω και λίγο παραπάνω-... ουτε καν manually αννοιγμα-κλεισιμο wifi/3g.
Aφου το βράδυ θέλοντας να ριξω την μπαταρία κάτω απο το 20% για να το φορτήσω (προσπαθω πάντα να φορτίζω απο 15-20% μεχρι φουλ) έχω μπολικο υπόλοιπο μπαταρίας... και μιλάμε για το samsung gnex που δεν έχει και την καλυτερη φημη για την μπαταρία του...

Περίεργο, εμένα το DS battery saver μου δούλεψε πάρα πολύ καλά στο S4 (και στο New Nexus 7). Τελικά δεν το συνέχισα για άλλους λόγους (δε με ενοχλεί να φορτίζω κάθε βράδυ, και το προτιμώ τελικά να έχω άμεση πρόσβαση σε νέα mail κλπ). Αλλά τη δουλειά που ισχυρίζεται ότι κάνει την έκανε με το παραπάνω.

Δεν ξέρω... Τι να πω. Δοκίμασα αυτό που λέω πιο πάνω θεωρώντας πως το κινητό θα σβήσει σε μισή μέρα αλλά τελικά κρατάει μια χαρά... βέβαια τώρα που τελείωσαν οι διακοπές δεν σερφάρω τόσο όσο πριν... Αλλά κ πάλι..

Απάντηση: Re: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Ένα περίεργο προγραμματάκι με όνομα Resource Monitor Mini δείχνει πάντα πάνω στην οθόνη ενδείξεις για την διαθέσιμη RAM και φόρτο CPU. Ανανεώνεται ανά δευτερόλεπτο, δεν τραβάει τρομερή μνήμη το ίδιο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διαγνωστικό μέσο. Ρυθμίζεις αν θες να δείχνει μόνο RAM ή μόνο CPU ή και τα δύο. Η ένδειξη μένει πάντα πάνω στην οθόνη σε όποιο σημείο της θέλει ο καθένας. Ακόμα και σε προγράμματα που χρησιμοποιούν πλήρη οθόνη και κρύβεται η status bar, αυτό μένει μόνιμα. Ρυθμίζεται θέση που θα μπει η ένδειξη, μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς. Η δωρεάν έκδοση δεν τοποθετεί την ένδειξη πάνω στην status bar αλλά όπου αλλού θέλει κανένας. Η pro έκδοση μπορεί να την βάλει και στην status bar και να δείχνει σαν ένδειξη του λειτουργικού, αν και όταν η status bar φεύγει αυτό μένει. Μπορεί να απενεργοποιείται όταν δεν χρειάζεται, ή να μην ξεκινάει καθόλου μετά το boot. Και αυτό είναι καλύτερο γιατί όταν το δοκίμασα, ήταν το τελευταίο που έσβησε από την οθόνη κατά το κλείσιμο, και το πρώτο που άνοιξε μετά την έναρξη, κάνοντας το κινητό να δεινοπαθήσει μέχρι να ανοίξει πλήρως. Προτείνεται να ανοίγει μόνο όταν θέλουμε να δούμε την συμπεριφορά μίας εφαρμογής και να το απενεργοποιούμε μετά.
Έτσι εγώ είδα τι γίνεται πχ κατά την λειτουργία του Mozila Firefox. Και είδα ότι την στιγμή που ανοίγει ο Mozila ξαφνικά η RAM εκτοξεύεται, και μέχρι να ανοίξει η σελίδα πάει περίπου στα επίπεδα που είναι και με τους υπόλοιπους browser. Ο Mozila επεμβαίνει στο λειτουργικό και σβήνει κάποιες εφαρμογές συστήματος για να εξοικονομήσει στο δικό μου κινητό περίπου 80 MB, που καταναλώνει μετά ο ίδιος. Απαράδεκτα πράγματα.
Η εφαρμογή μπορεί να εφαρμοστεί σαν διαγνωστικό μέσο για να δει κάποιος γιατί κάποιες εφαρμογές ή παιχνίδια κρασάρουν, κολλάνε, αργούν κτλ. Πχ Mozila στο δικό μου κινητό χωρίς root για να κρύψω μερικές εφαρμογές και να έχω σχετικά καλή μνήμη, δεν μπορεί να τρέξει.
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.kfsoft.android.MemoryIndicator&hl=el
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.kfsoft.android.MemoryIndicatorPro
Ένα άλλο πρόγραμμα που δουλεύει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι το Cool Tool. Μόνο που αυτό έχει πιο πολλές ρυθμίσεις, και μπορεί να εμφανίζεται και στην θέση της status bar και με την δωρεάν έκδοση χωρίς να χρειάζεται η pro. Και μπορεί να εμφανίσει και άλλα πράγματα.
https://play.google.com/store/apps/details?id=ds.cpuoverlay&hl=el

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpuid.cpu_z&hl=el και αυτό είναι κάτι αντιστοιχο!!!
Ναι, το έχω δοκιμάσει και αυτό, μαζί με άλλα. Πολύ καλό, αλλά αυτό δείχνει τα στατιστικά στην ίδια την εφαρμογή, δηλαδή πρέπει να την ανοίγεις για να βλέπεις. Οι άλλες δύο εμφανίζουν πάντα την ένδειξη, ακόμα και αν είσαι σε άλλη εφαρμογή με πλήρη οθόνη. Οι ενδείξεις μένουν.
Αλλά το cpu-z όπως και άλλες ανάλογες έχουν πολύ περισσότερα στοιχεία για διάφορες διεργασίες. Άλλες δύο τέτοιες εφαρμογές που μου έκαναν καλή εντύπωση είναι το System Monitor του Panel Petrof (γιατί υπάρχει και άλλο με το ίδιο όνομα), και το Quick System Info που βγάζουν και ενδείξεις στην notification area, που δεν είδα να βγάζει το cpu-z.
Εγώ πάντως εδώ και μέρες έψαχνα να βρω ένα πρόγραμμα που να μου δείχνει στην status bar ή στην notification area στοιχεία για μπαταρία και φόρτο cpu και ram. Δηλαδή να μπορώ να τα βλέπω ακόμα και αν είμαι σε άλλη εφαρμογή (με ορατή την status bar, γιατί χωρίς status bar υπάρχουν τα δύο που γράφω πιο πάνω), και να μην αναγκάζομαι να βγαίνω από την εφαρμογή που ασχολούμαι για να τα δω. Βρήκα κάνα δυό που για κάποιο λόγο δεν ήταν συμβατά με το κινητό μου, αλλά τελικά κατέληξα στα SeePU και Android CPU & Memory Monitor καταρχήν, και το SysteMon σαν τρίτη επιλογή.
Για μπαταρία, να δείχνει νούμερο δηλαδή πάνω στην status bar, υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά κατέληξα στα Battery Mix, Battery Bot και κυρίως στο Battery Notifier Pro BT με την προσθήκη των λευκών ενδείξεων του από το Google Play. Σε όλα τα προγράμματα μπαταρίας κριτήριο ήταν να βγάζουν μεγάλη ένδειξη σκέτου αριθμού (χωρίς άλλα γραφικά, σχέδιο μπαταρίας κτλ) με λευκά γράμματα στην μαύρη status bar του κινητού μου.

Και μία ερώτηση. Μήπως ξέρετε πως κάνω το Smart Keyboard Pro να βάζει τόνους στα μικρά ελληνικά γράμματα (χωρίς την χρήση λεξικού Τ9) στην κάθετη προβολή τύπου Τ9; Δηλαδή σε μορφή πληκτρολογίου κάθετο Τ9, αλλά σε λέξη που έχω απενεργοποιήσει το Τ9 γιατί η λέξη δεν υπάρχει στο λεξικό και θέλω να την γράψω μόνος μου.

Για όσους βαριόνται την διαδικασία εγγραφή - ανέβασμα σχεδίων στον server της Autodesk κ.λ.π. , υπάρχει μια καλή εφαρμογή που κάνει τα πράγματα πιο απλά, το turboviewer (δωρεάν)https://play.google.com/store/apps/details?id=com.imsi.TurboViewer.Free

unnamed.jpgunnamedA.jpgunnamedC.jpgunnamedD.jpg

Ο απλότερος τρόπος να δείτε τα σχέδια που θέλετε, είναι να τα στείλετε στο mail σας, ή να τα ανεβάσετε στο dropbox (ή κάποιο άλλο cloud based server). Βλέπει κανονικότατα DWG και DXF κρατώντας linetypes, καθώς και σωσμένα 3D view. Για όσους θέλουν περισσότερα όπως space, layers, shading κ.λ.π. υπάρχουν και επί πληρωμή εκδόσεις...

Last edited:
HD Widgets

7bod.png
Σε προσφορά: 0,99€

https://play.google.com/store/apps/details?id=cloudtv.hdwidgets

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλησπερα,εχω κινητο με 2 καρτες υπαρχει τροπος παραλληλα να δουλευουν και τα 2 νουμερα με το whats app; (το switch multiple account ) το δοκιμασα αλλα τζιφος.και ενα προγραμμα για τιε επαφες να μεταφερω απο τη μια καρτα στην αλλη και αν γινετε να διαγραφει τις διπλες επαφες

Δεν ειναι το ιδιο με το Contacts' birthdays and events που εχει στο Google calendar?

περίπου ναι, αλλα το "contacts birthdats" ακόμα δεν δουλευει .Δοκιμασε να βάλεις στα contacts σου ενα νεο birthday και θα δεις οτι δεν θα ανέβει ποτε στο calendar μέχρι να κάνεις disable και re-enable στο "contact's birthdays". Αυτό ισχύει ακόμα και στο 4.4.

υπάρχει αντίστοιχο issue στο code.google.

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=39311

επίσης αυτό δείχνει και την νεα ηλικία του εορτάζοντα εάν εχεις δηλώσει στο contact και το year :D

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μερικές εκπαιδευτικές εφαρμογές στα Ελληνικά και παιχνίδια για μικρό παιδί, αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ :)

Την πρώτη εφαρμογή "αγώνες αυτοκινήτου" την κατέβασα και τα σπάει. Διαλέγεις όποια αντοκίνητα θέλεις μέσα απο μια τεράστια database (υπάρχουν όλα τα μοντέλα) Και τα βάζεις σε αγώνα δρόμου. Bάσει των επιδόσεων του κάθε μοντέλου (Ιπποδύναμη , επιτάχυνση κτλ) κερδίζει ο καλύτερος...;Γάλλος;Ιταλός;Γερμανός ή Ιάπωνας;θα σε δω στην πίστα..Χαχα τελικά δεν είναι μόνο για πιτσιρίκια

Την εφαρμογή Clean Master την χρησιμοποιώ εδώ και καιρό για πολλούς λόγους. Ένας είναι η δυνατότητα εκκαθάρισης του κινητού από άχρηστα αρχεία. Cashe, άχρηστα αρχεία, κενοί φάκελοι κτλ. Παρακολουθεί το κινητό μου και όταν διαγράφω εφαρμογή μου βγάζει παράθυρο (αν χρειαστεί) και ρωτάει αν θέλω να διαγράψω και τα υπολείμματα που αφήνει. Έχει και task manager που κλείνει εφαρμογές που δεν χρειάζονται, ανάλογα με την λίστα αγνόησης χρήσιμων εφαρμογών που έχω φτιάξει. Και με το widget που έχει αυτό γίνεται και από την αρχική οθόνη με ένα κουμπί που δημιουργείται σαν widget μόνο του task manager που έχει. Το πατάς και κλείνει ότι δεν είναι στη λίστα. Αλλά στις δύο τελευταίες αναβαθμίσεις έχει και ένα άλλο χρήσιμο καινούριο χαρακτηριστικό. Έχει ένα μικρό σε διαστάσεις αριθμό που δείχνει σε ποσοστό την RAM που χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να ρυθμιστεί να είναι ορατό ακόμα και πάνω από άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα όταν είσαι σε browser, σε παιχνίδι ή σε media player. Πατώντας πάνω του (πάει σε όποιο μέρος της οθόνης θέλεις) ανοίγει ένα πλαίσιο που σου δείχνει τι εφαρμογές τρέχουν εκείνη την στιγμή. Χωρίς να φύγεις από την άλλη εφαρμογή. Και μπορείς να κλείσεις όποια άλλη εφαρμογή θέλεις. Πχ είσαι σε browser και βλέπεις ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται. Πατάς και ανοίγεις το πλαίσιο που είπα, και κλείνεις ότι άλλο άχρηστο τρέχει. Και ανασαίνει το κινητό.
Με αυτόν τον τρόπο είδα ότι ανοίγοντας το Wi Fi ανοίγουν ταυτόχρονα όλοι σχεδόν οι browser που έχω. Κρατάω μόνο αυτόν που χρησιμοποιώ εκείνη την στιγμή και κλείνω τους υπόλοιπους. Το ίδιο γίνεται και όταν βάζω ακουστικά για να ακούσω κάτι σε έναν media player ή στο ραδιόφωνο. Είδα ότι ταυτόχρονα ανοίγουν όλοι σχεδόν οι media player που έχω. Κρατάω μόνο αυτόν που χρησιμοποιώ και κλείνουν οι υπόλοιποι. Μου την δίνει η άποψη που έχουν πολλοί προγραμματιστές να βάζουν τις εφαρμογές τους να παίρνουν πρωτοβουλίες και να ανοίγουν όποτε θέλουν.
Με όλα αυτά το Clean Master τρώει λίγο παραπάνω μνήμη, αλλά μου γλιτώνει πολλή περισσότερη. Αν και δεν μου περισσεύει η RAM, αξίζει η μνήμη που τρώει. Και κλείνοντας τα άσχετα κρατάει και η μπαταρία περισσότερο.
Μου αρέσει που είμαι και root ακριβώς λόγω μικρής μνήμης. Έχω παγώσει και αρκετά πράγματα. Αλλά δεν μπορώ να παγώνω τα πάντα. Μερικές εφαρμογές τις χρησιμοποιώ καθημερινά. Αλλά όπως είπα μου την δίνει η εγωκεντρική άποψη των προγραμματιστών που κάνουν τις εφαρμογές να ανοίγουν όποτε να είναι. Εκεί με έχει σώσει αυτό το χαρακτηριστικό του Clean Master.