Android auto και ελληνικά

athlon6401

Supreme Member
12 December 2018
3,545
Έχει κανείς εμπειρία από το Android Auto να δουλεύει σωστά με ελληνικά; Δηλαδή τόσο το πληκτρολόγιο να μπορεί να γράψει ελληνικούς χαρακτήρες όσο και τα voice commands να υποστηρίζουν ελληνικά; Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά καθόλου λόγω Google Assistant ο οποίος δεν υποστηρίζει ελληνικά και η "λύση" θα έρθει μόλις ενσωματωθεί το Gemini στο Android Auto, το οποίο υποστηρίζει ελληνικά. Έχει κανείς διαφορετική εμπειρία;

Καλά η φωνητική κλήση, δεν υποστηρίζει όμως ελληνικούς χαρακτήρες;
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από ψάξιμο είναι πως πολύ παλιότερες εκδόσεις του android auto υποστήριζαν ελληνικό πληκτρολόγιο σε κάποια κινητά. Από όταν όμως έγινε bind με το Google Assistant, δεν ...

Απίστευτο
Όσο και αν φαίνεται, έτσι είναι.
Να λέμε ευτυχώς που μετά από πόσα χρόνια μας αφήνουν να ενεργοποιήσουμε πληκτρολόγιο ενώ κινείται το αυτοκίνητο, πριν δεν μπορούσε ούτε ο συνοδηγός να βάλει διεύθυνση χειροκίνητα. Η φωνητική δεν δουλεύει πρακτικά καθόλου αν δεν είναι κάτι στην Αγγλική γλώσσα. Αν δεν έχεις βάλει τους προορισμούς πριν ξεκινήσεις την πάτησες.
Η Alexa που έχει το navi του αυτοκινήτου μια χαρά καταλαβαίνει ελληνικά στις διευθύνσεις με φωνητική και πολλές φορές πάω με εκείνο για να μην σταματήσω για να πληκτρολογίσω.

On another note, η Beta έκδοση του ChatGPT για κινητό επιτρέπει να αντικαταστήσεις τον Assistant της google με αυτό...επιτέλους δημιουργικές συζητήσεις όταν ταξιδεύεις μόνος σου.

• Like
Reactions: vadergr
On another note, η Beta έκδοση του ChatGPT για κινητό επιτρέπει να αντικαταστήσεις τον Assistant της google με αυτό...επιτέλους δημιουργικές συζητήσεις όταν ταξιδεύεις μόνος σου.
Μπορείς να του ζητήσεις να βάλει προορισμό στους Χάρτες ενώ είσαι σε Android Auto;

Είναι σε beta, δεν το έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια. Έχουν πει ότι το integration θα είναι μικρό στην αρχή κοινώς τίποτα σε σχέση με τις δυνατότητες του google assistant.
Να πω την αλήθεια θα ήταν μια χαρά αν μπορούσες να ενεργοποιήσεις το Gemini και μέσα από το Android Auto - έχω αντικαταστήσει τον default assistant στο τηλέφωνο καιρό τώρα.

Κάντε υπομονή, έχει ανακοινωθεί και γίνεται σιγά-σιγά η απόσυρση του google assistant προς όφελος του gemini.
Οπότε κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει και στο android auto

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάντε υπομονή, έχει ανακοινωθεί και γίνεται σιγά-σιγά η απόσυρση του google assistant προς όφελος του gemini.
Οπότε κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει και στο android auto

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ήδη έχει προστεθεί κώδικας στην τωρινή beta του Android Auto για τη μετάβαση στο Gemini. Δεν νομίζω να είμαστε πολύ μακριά πια.

Καλησπέρα σε ολους. Μια ερωτηση γιατι το εχω απορια. Εχω ενα qashqai του 2018 και κινητο redminote 8 pro. Οθονη digital iq.

Γινεται συζευξη κανονικα κινητο με αυτοκίνητο και λειτουργει το Android Auto. Οταν κανω εγω κληση μπορω κατευθειαν με το Bluetooth του αυτοκινητου να ακουω απτα ηχεια του αυτοκινήτου. Οταν εχω εισερχονενη κληση απο αλλον απανταω με το κουμπι του τιμονιου αλλα στην κληση βγαινει επιλογη να μιλησω απο το κινητο και οχι απτα ηχεια του αυτοκινήτου μεσω Bluetoothπου ειναι συνδεδεμένο και πρεπει να το γυρισω εγω με το χερι απτην οθονη του αυτοκινήτου.

Ξερει κανεις αν υπαρχει καποια ρυθμιση για αυτο δηλαδη να απαντιεται η εισερχομενη κληση κατευθείαν απτα ηχεια του αυτοκινήτου;

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε ολους. Μια ερωτηση γιατι το εχω απορια. Εχω ενα qashqai του 2018 και κινητο redminote 8 pro. Οθονη digital iq.

Γινεται συζευξη κανονικα κινητο με αυτοκίνητο και λειτουργει το Android Auto. Οταν κανω εγω κληση μπορω κατευθειαν με το Bluetooth του αυτοκινητου να ακουω απτα ηχεια του αυτοκινήτου. Οταν εχω εισερχονενη κληση απο αλλον απανταω με το κουμπι του τιμονιου αλλα στην κληση βγαινει επιλογη να μιλησω απο το κινητο και οχι απτα ηχεια του αυτοκινήτου μεσω Bluetoothπου ειναι συνδεδεμένο και πρεπει να το γυρισω εγω με το χερι απτην οθονη του αυτοκινήτου.

Ξερει κανεις αν υπαρχει καποια ρυθμιση για αυτο δηλαδη να απαντιεται η εισερχομενη κληση κατευθείαν απτα ηχεια του αυτοκινήτου;

Ευχαριστώ
Έχεις πολλές Bluetooth συνδέσεις ενεργοποιημένες στο τηλέφωνο; Αν αφαιρέσεις όλες τις συνδέσεις από το τηλέφωνο και προσπαθήσεις να συνδθείς μόνο με το digital iq από την αρχή δες τι γίνεται. Συνήθως όταν υπάρχει κάποιο conflict γυρίζουν οι κλήσεις στη σταθερή αξία του ακουστικού.

Απλά το κατεβάζεις από το επίσημο site
Ενεργοποιείς τις εγκαταστάσεις από άγνωστες πηγές.
Το τρέχεις και κουμπώνεις στο Android Auto όταν παίζει κάτι (αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά έχω δει ότι μετά από update μπορεί να μην φαίνεται στη λίστα εφαρμογών στην οθόνη του αυτοκινήτου).
Αυτό ήταν.
Χρειάζεσαι λογαριασμό μόνο αν θέλεις λίστες, search history κλπ.
Το πρόγραμμα κάνει τα πάντα με εύκολο τρόπο (πχ αποθήκευση offline τραγουδιών και βίντεο).
Αν κάποια στιγμή πάψει να παίζει, κάνεις χειροκίνητα μέσα από την εφαρμογή αναζήτηση για updates και αναβαθμίζεις και είσαι οκ. Στη χειρότερη μπορέι να μην παίζει για 1-2 μέρες, αλλά τόσα χρόνια συνεχίζει ακάθεκτο.
Προφανώς παίζει και κανονικά σαν εφαρμογή.

Αν έχεις F-Droid store το βρίσκεις και εκεί, αλλά δεν αξίζει να περάσεις ένα store μόνο για ένα πρόγραμμα.

• Like
Reactions: vadergr
Απλά το κατεβάζεις από το επίσημο site
Ενεργοποιείς τις εγκαταστάσεις από άγνωστες πηγές.
Το τρέχεις και κουμπώνεις στο Android Auto όταν παίζει κάτι (αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά έχω δει ότι μετά από update μπορεί να μην φαίνεται στη λίστα εφαρμογών στην οθόνη του αυτοκινήτου).
Αυτό ήταν.
Χρειάζεσαι λογαριασμό μόνο αν θέλεις λίστες, search history κλπ.
Το πρόγραμμα κάνει τα πάντα με εύκολο τρόπο (πχ αποθήκευση offline τραγουδιών και βίντεο).
Αν κάποια στιγμή πάψει να παίζει, κάνεις χειροκίνητα μέσα από την εφαρμογή αναζήτηση για updates και αναβαθμίζεις και είσαι οκ. Στη χειρότερη μπορέι να μην παίζει για 1-2 μέρες, αλλά τόσα χρόνια συνεχίζει ακάθεκτο.
Προφανώς παίζει και κανονικά σαν εφαρμογή.

Αν έχεις F-Droid store το βρίσκεις και εκεί, αλλά δεν αξίζει να περάσεις ένα store μόνο για ένα πρόγραμμα.
Το YouTube επιτρέπει φωνητική αναζήτηση..δεν δουλεύει σε android auto??

Το YouTube επιτρέπει φωνητική αναζήτηση..δεν δουλεύει σε android auto??
Για να κάνεις οτιδήποτε άλλο πέρα από το να ακούσεις ένα playlist στο Android Auto απαιτεί συνδρομή στο YouTube.
Το NewPipe είναι δωρεάν και το μόνο που δεν κάνει είναι να σου διαλέξει το τραγούδι ο google assistant. Πρέπει να πατήσεις το μικρόφωνο στο search window μέσα στο newpipe στο Android Auto για να δουλέψει φωνητικά.

Το εγκατεστησα από περιέργεια, επειδή έχω συνδρομή στο YouTube λογικά δεν θα έχω πρόβλημα με αυτό στο android auto.
Βέβαια στο καινούργιο αμάξι που νοίκιασα δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα

"Φοβερά" τα νέα infotainment στα αυτοκίνητα..με το που ανοίγω το Bluetooth κατευθείαν android auto σύνδεση.. στο προηγούμενο δεν ήταν έτσι