Android auto και ελληνικά

athlon6401

AVClub Addicted Member
12 December 2018
2,514
Έχει κανείς εμπειρία από το Android Auto να δουλεύει σωστά με ελληνικά; Δηλαδή τόσο το πληκτρολόγιο να μπορεί να γράψει ελληνικούς χαρακτήρες όσο και τα voice commands να υποστηρίζουν ελληνικά; Απ' ότι καταλαβαίνω δεν υποστηρίζονται τα ελληνικά καθόλου λόγω Google Assistant ο οποίος δεν υποστηρίζει ελληνικά και η "λύση" θα έρθει μόλις ενσωματωθεί το Gemini στο Android Auto, το οποίο υποστηρίζει ελληνικά. Έχει κανείς διαφορετική εμπειρία;

Καλά η φωνητική κλήση, δεν υποστηρίζει όμως ελληνικούς χαρακτήρες;
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από ψάξιμο είναι πως πολύ παλιότερες εκδόσεις του android auto υποστήριζαν ελληνικό πληκτρολόγιο σε κάποια κινητά. Από όταν όμως έγινε bind με το Google Assistant, δεν ...

Απίστευτο
Όσο και αν φαίνεται, έτσι είναι.
Να λέμε ευτυχώς που μετά από πόσα χρόνια μας αφήνουν να ενεργοποιήσουμε πληκτρολόγιο ενώ κινείται το αυτοκίνητο, πριν δεν μπορούσε ούτε ο συνοδηγός να βάλει διεύθυνση χειροκίνητα. Η φωνητική δεν δουλεύει πρακτικά καθόλου αν δεν είναι κάτι στην Αγγλική γλώσσα. Αν δεν έχεις βάλει τους προορισμούς πριν ξεκινήσεις την πάτησες.
Η Alexa που έχει το navi του αυτοκινήτου μια χαρά καταλαβαίνει ελληνικά στις διευθύνσεις με φωνητική και πολλές φορές πάω με εκείνο για να μην σταματήσω για να πληκτρολογίσω.

On another note, η Beta έκδοση του ChatGPT για κινητό επιτρέπει να αντικαταστήσεις τον Assistant της google με αυτό...επιτέλους δημιουργικές συζητήσεις όταν ταξιδεύεις μόνος σου.

• Like
Reactions: vadergr
On another note, η Beta έκδοση του ChatGPT για κινητό επιτρέπει να αντικαταστήσεις τον Assistant της google με αυτό...επιτέλους δημιουργικές συζητήσεις όταν ταξιδεύεις μόνος σου.
Μπορείς να του ζητήσεις να βάλει προορισμό στους Χάρτες ενώ είσαι σε Android Auto;

Είναι σε beta, δεν το έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια. Έχουν πει ότι το integration θα είναι μικρό στην αρχή κοινώς τίποτα σε σχέση με τις δυνατότητες του google assistant.
Να πω την αλήθεια θα ήταν μια χαρά αν μπορούσες να ενεργοποιήσεις το Gemini και μέσα από το Android Auto - έχω αντικαταστήσει τον default assistant στο τηλέφωνο καιρό τώρα.

Κάντε υπομονή, έχει ανακοινωθεί και γίνεται σιγά-σιγά η απόσυρση του google assistant προς όφελος του gemini.
Οπότε κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει και στο android auto

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάντε υπομονή, έχει ανακοινωθεί και γίνεται σιγά-σιγά η απόσυρση του google assistant προς όφελος του gemini.
Οπότε κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει και στο android auto

Στάλθηκε από το SM-S938B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ήδη έχει προστεθεί κώδικας στην τωρινή beta του Android Auto για τη μετάβαση στο Gemini. Δεν νομίζω να είμαστε πολύ μακριά πια.