Android Boxes (smart capabilities και XBMC)

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα
Καλήμερα,

Ειμαι σε αναζήτηση κάποιας υλοποίησης η οποια θα αναλαμβάνει να μετατρέψει την οποιαδήποτε tv σε smart. Με τον όρο smart αναφέρομαι σε δυνατότητες οπως πλοήγηση στο διαδίκτυο, χρήση εφαρμογών (για ενημέρωση, καιρό, fb, skype, V.O.D κτλ), υποστήριξη DLNA, Wi-fi direct και miracast - Wi-Di.

Σαφώς απαραίτητη και η χρήση του XBMC και η απροσδόκητη λειτουργία του.

Σε πρώτη φάση κοίταγα για το Raspberry Pi το οποίο με linux μπορείς να κάνεις πολλά απο αυτα. (όχι όλα όμως). Και ξέρω οτι παίζει XBMC χωρίς προβλήματα.

Μετά απο καιρό όμως ανακάλυψα οτι υπάρχουν έτοιμες υλοποιήσεις που τρέχουν Google Android, για το οποιο υπάρχουν σχεδόν τα παντα και η υποστήριξη ειναι τεράστια...

Πχ όπως αυτά εδώ:
http://www.geekbuying.com/item/TV01...J45-External-Wifi-Antenna---Black-320161.html
http://www.geekbuying.com/item/Tron...8G-BT-External-Wifi-Antenna-Black-318432.html

Εδώ μάλιστα έχουν γίνει και κάποια review από κατόχους αυτών..

Φοράνε Quad core cortex επεξεργαστές και mali400 γραφικά. Έχουν δηλαδή μπόλικη ισχυ ακόμα και για gaming! Μερικά απο αυτά ενσωματώνουν και καμερα για skype. Ενω με μερικές εφαρμογές ενεργοποιούνται και hand gestures (αν σας θυμίζει κάτι αυτό...) Απο 50 μέχρι 65 έτοιμα για χρήση με δωρεάν μεταφορικά.

To θεωρώ ενδιαφέρων..

Για πείτε απόψεις??

master-alarm

New member
15 October 2008
32
Εάν παίζουν 1080 σε xbmc όπως το raspberry τότε είναι ωραία. Εγώ θα ήθελα να έχουν και οπτική έξοδο, κάτι που δεν έχει το raspberry.

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Σαφώς απαραίτητη και η χρήση του XBMC και η απροσδόκητη λειτουργία του.

Σαφώς και είναι απροσδόκητη η λειτουργία του XBMC. Ποτέ δεν ξέρεις αν και πως θα τρέξει σε Android :BDGBGDB55:

Όταν τρέχει, τρέχει μόνο στα 60Hz.

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα
Σαφώς και είναι απροσδόκητη η λειτουργία του XBMC. Ποτέ δεν ξέρεις αν και πως θα τρέξει σε Android :BDGBGDB55:

Όταν τρέχει, τρέχει μόνο στα 60Hz.

Σε κινητό με android (Galaxy Note 3) επαιξε μια χαρα. Θα μου πείτε λογικό. Αλλα και σε διπύρηνο tablet έπαιξε άψογα. Εχω και ενα παλιο μονοπύρηνο alcatel με 1gb ram με HDMI out ομως. Να δούμε ποσο χαμηλά μπορει να πεσει ο πήχης.

master-alarm

New member
15 October 2008
32
Και εγώ στο κινητό (zte v967s) παίζει μια χαρά αλλά μέχρι 720! Σε σχέση με το raspberry που έχω στο σαλόνι στο κινητό πάει ποιο καλα και θα ήθελα λίγο ταχύτητα παραπάνω στο raspberry και φυσικά να είχε έξοδο ήχου ψηφιακή. Αλλά υπάρχουν αρκετά άλλα

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Απάντηση: Re: Android Boxes (smart capabilities και XBMC)

Σε κινητό με android (Galaxy Note 3) επαιξε μια χαρα. Θα μου πείτε λογικό. Αλλα και σε διπύρηνο tablet έπαιξε άψογα. Εχω και ενα παλιο μονοπύρηνο alcatel με 1gb ram με HDMI out ομως. Να δούμε ποσο χαμηλά μπορει να πεσει ο πήχης.

Δεν κατάλαβες, άλλο λέει ο Κώστας. Σχεδόν κάθε συσκευή android ανανεώνει μόνο στα 60hz κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο για χρήση media player.
Το pi μπορεί να έχει κατώτερα specs αλλά η gpu του είναι optimized για videoplayback και σαφώς ανώτερη στον τομέα αυτό από την κάθε m(χ)ali.
Αλλά αυτά έχουν καλυφθεί πολλές φορές εδώ.

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Εκτός αυτού, είναι εντελώς απρόβλεπτο. To είχα βάλει σε Tegra3 (επεξεργαστή κατάλληλο για XBMC) και έπαιζε καλά, χωρίς πολλά προβλήματα. Έξι μήνες μετά περνάω νεώτερη επίσημη έκδοση και δεν συγχρονιζόταν ο ήχος με την εικόνα.

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι βάζουν εξωτερικό player ή κάποιες εταιρίες πασχίζουν να κάνουν το XBMC να τρέχει κανονικά στα μηχανήματα τους χρησιμοποιώντας κόλπα.

Α, και κάτι άλλο: τα περισσότερα Android boxes βγάζουν 720p ακόμα και αν το αρχείο που παίζει είναι 1080p.

Και εγώ είχα πιστέψει οτι βρέθηκε το Άγιο δισκοπότηρο των media players όταν βγήκαν αυτά τα κουτάκια αλλα, όσο το ψάχνω, τόσο απογοητεύομαι.

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα
Σχετικά με τα 60hz εννοείτε φαντάζομαι οτι δεν υποστηρίζει 24p? Ακόμα και ετσι για το κοινό που το προορίζω είναι μικρο το κακό. Και κυρίως με ενδιαφέρει για streaming απο τα plug ins και οχι να παίζω απο κάποιο NAS. Αυτό σχετικά με τα 720p δεν το ήξερα. Θα παραγγείλω απο εβδομάδα το cs968 και θα κανω τα τεστακια μου. Το προορίζω για εναν φίλο που εχει μια παλιά Philips ambilight και θελει να την κάνει smart. Οι γνώσεις - απαιτησεις που εχει σε εικόνα κτλ είναι μικρές. Αλλά θα προσπαθήσω να βρω λύσεις για τα διάφορα θέματα που αναφέρετε. Εγω εχω ενα media center με win7 και duo core E6400. Παλιό αλλα ως τωρα δεν εχει γονατίσει κάπου.

Απλα πιο πολυ αναρωτιόμουν αν κάποιος ειχε προσωπική εμπειρία.

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα
Δοκίμασα στο Galaxy Note 3 να παίξω μια ταινία 720p μέσω DLNA με το BS PLAYER και στα info μου έδωσε τα εξής framerate.

IMG_20140304_022033_zpsba5cf4b0.jpg
[/URL][/IMG]

Αρα ποιος ο φοβος με το android box? Ανάλογα τον player εχει και software acceleration.

Τα λεω λαθος?

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Επειδή τέτοια ώρα δεν λειτουργεί 100% ο εγκέφαλος, πως εμφανίζονται οι πληροφορίες αυτές στον BS Player;

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Εχω την εντυπωση οτι το info που βλεπεις ειναι του αρχειου κι οχι κατι αλλο.

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Το Note 3 έχει snapdragon 800 ή exynos 5 soc ανάλογα την έκδοση, καμία σχέση με τα soc που φοράνε τα φθηνά κινέζικα μηχανάκια δηλ (rockchip συνήθως - τα πιο υποστηριζόμενα τουλάχιστον).
Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο snapdragon ή ο exynοs αλλά δεν θα βρεις κανένα φθηνό android box/stick με αυτά.

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Απάντηση: Re: Android Boxes (smart capabilities και XBMC)

Η τελευταία γραμμή με το average FPS όμως;

Δεν ξερω. Υποθετω οτι εχει να κανει με ρυθμο επεξεργασιας. Θα το ψαξω. Παντως και στο δικο μου tab που βλεπω τα ιδια πραγματα, η κινηση που βλεπω, δεν μου θυμιζει σε τιποτα 23.976.

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Re: Απάντηση: Re: Android Boxes (smart capabilities και XBMC)

Το Note 3 έχει snapdragon 800 ή exynos 5 soc ανάλογα την έκδοση, καμία σχέση με τα soc που φοράνε τα φθηνά κινέζικα μηχανάκια δηλ (rockchip συνήθως - τα πιο υποστηριζόμενα τουλάχιστον).
Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο snapdragon ή ο exynοs αλλά δεν θα βρεις κανένα φθηνό android box/stick με αυτά.
To 24p όμως δεν είναι θέμα λειτουργικού και μόνο;

Δεν ξερω. Υποθετω οτι εχει να κανει με ρυθμο επεξεργασιας. Θα το ψαξω. Παντως και στο δικο μου tab που βλεπω τα ιδια πραγματα, η κινηση που βλεπω, δεν μου θυμιζει σε τιποτα 23.976.

Και στο δικό μου tablet το βίντεο έχει πολλά σπασίματα. Δυστυχώς δεν έχει HDMI για να δω πως φαίνεται σε μεγάλη οθόνη.

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Δεν εχω σπασιματα, απλα η αισθηση της κινησης δεν μου κανει για 23.976.

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Android Boxes (smart capabilities και XBMC)

To 24p όμως δεν είναι θέμα λειτουργικού και μόνο;

Όχι, μπορεί ένας hardware vendor να το υποστηρίζει (όχι η rockchip!) αλλά υπήρχε περιορισμός στα permisions που έδινε το android στις εφαρμογές και που αφορούσαν την αλλαγή κάποιας ρύθμισης της οθόνης. Οπότε ναι!
Αλλά νομίζω αυτό άλλαξε στην έκδοση 4.4 του android.

http://developer.android.com/about/versions/android-4.4.html#Multimedia

Last edited:

graphist83

Established Member
16 September 2007
189
Γλυφαδα
Παιδιά τα info είναι η κάτω γραμμή. Ο πρώτος αριθμός τα real-time και ο δεύτερος τα average. Οι τιμές αυτές αλλάζουν συνεχώς κατα την αναπαραγωγή του βίντεο.

Το Note 3 που εχω με android 4.3, φοράει τον snapdragon 800. (οχι τον Exynos) και εχει βγάλει στο Antutu 35800. Λογικό να παίζει τα πάντα, μαζί σας.

Έκανα την δοκιμή όμως και σε ενα παλιό διπύρηνο tablet που εχω (το Samsung Tab 10 GTP7510).
Αυτό φοράει έναν παλιό Nvidia Tegra 1GHz δυο πυρήνων με 1GB Ram (722 actual) με λογισμικό 4.0.4. Αυτο έβγαλε στο Antutu 7542. Πολυ λιγο εαν αναλογιστούμε οτι οι Κινέζοι με τα ''κουτάκια'' βγάζουν 15000+!!

Screenshot_2014-03-04-14-11-19_zpse9db4f18.jpg
[/URL][/IMG]

Screenshot_2014-03-04-14-11-35_zps3e3eae4a.jpg
[/URL][/IMG]

Παρά τα φτωχά αποτελέσματα έπαιξε την ίδια ταινία (Gravity H264 720p 23.976) αξιοπρεπώς.

20140304_140455_zpsd46c2657.jpg
[/URL][/IMG]

Για να φτάσω το τεστ στα όρια του και να καταλάβω τις απαιτησεις σε επεξεργαστική ισχυ. Έκανα και την δοκιμή σε ενα παλιό μονοπύρηνο alcatel.
Αυτό φοράει έναν snapdragon 8255 στα 1,4Ghz με 1GB ram. H GPU η αρχαία adreno205. Το λογισμικό του ειναι 4.0.4 Αυτό έβγαλε στο antutu 5826.

Εδώ τα αποτελέσματα ήταν οριακά. Η ταινία έχανε καρέ. Βλεπόταν γενικά, αλλα για σινεμά ούτε για αστείο....

20140305_022843_zpsf19465c6.jpg
[/URL][/IMG]

Αλλα προς υπεράσπιση του, λόγο παλιάς GPU έπαιζε με software acceleration και η διαθέσιμη ram ηταν μόλις 17MB!! Θεωρω οτι αμα φορμαριστεί και μπουν μονο τα βασικά, θα αποδώσει καλύτερα. Αλλά και παλι στα όρια...

Αρα κάνοντας επίλογο τα κινεζακια με 15000+ αποτελέσματα (κατα πλειοψηφία μετράει υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής ) θεωρώ οτι θα παιζουν αξιοπρεπώς. Μην πω και τα διπύρηνα με 1GB εαν δεν φορτωθούν με σαβούρα θα παίζουν.

Οπως κα ινα εχει θα παραγγείλω ενα quad με 2gb για τον γνωστό μου που δεν εχει απαιτησεις. Θα μεινει καιρό στα χέρια μου μεχρι να το στήσω. Θα το τεσταρω οσο μπορώ και αμα θελετε, θα δημοσιεύσω τις εντυπωσεις μου.

Last edited: