Android Media Player

Ούτε bluetooth έχει, ούτε ethernet. Aπαράδεκτον..Και ενώ έπρεπε να βγάζει >20.000 στο Antutu βγάζει μόλις 13.000 aka έλειψης ακόμα λογισμικού..

Τι εννοείς το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού να είναι gigabit? Εγώ πχ χρησιμοποιώ Powerline adaptors για να "πάρω" ιντερνετ στον κάτω όροφο όπου έχω την TV και το ΜΚ808. Τις καλωδιώσεις του ρεύματος εννοείς? Ή το καλώδιο ethernet?
Το powerline line εχει ονομαστικη ταχυτητα 200 mbs.O φιλος host505 εχει δικιο στο οτι για streaming για hd ειδικα πρεπει να εχεις gigabit ethernet συσκευες.

hd movies 1080p μιλάμε για 2D, τα 100 mbps είναι υπέρ αρκετά.
για 3D ISO, τότε χρειάζεται gigabit δίκτυο.

Μάλιστα. Δεν το ξερα ότι οι HD movies θέλαν τόσο πολύ data rates.. Υπέθετα ότι τα 100 Mbps φθάναν. Συνεπώς όποιος θέλει hd θέλει κάτι τέτοιο

http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/connect/routers/dir-655-wireless-n-gigabit-router

Και αν είναι μακρυά η tv (πχ σε άλλο όροφο) κλάφτα Χαράλαμπε ..

Λοιπόν το ψαξα λίγο. Δείτε εδώ

http://superuser.com/questions/4345...d-or-streaming-hd-1080p-or-720p-video-or-stan

Το ρεζουμέ είναι πως για μια HD 1080p movie με μέσο bitrate 22Μbps, πρέπει να χεις (για να σαι μέσα) κανά 30 ρι σε bitrate συσκευές. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει μακριά την tv του (όπως εγώ) χρειάζεται οπωσδήποτε:

Α) Ένα γρήγορο (usb 2.0) ethernet2usb adapter για το ανδροειδές του
Β) Αν χρεισιμοποιεί powerline adapter για μεταφορά του ιντερνετ, πρέπει στο σημείο που το χει βάλει (και με το κατάλληλο λογισμικό) να δει πόση (θεωρητική) ταχύτητα βγάζει. Εμένα π.χ στον 6ο που χω την TV βγάζω μόνο 25-30 Mbps. Στο όριο δηλαδή. Μου κόβει όμως την ταχύτητα το ethernet2usb adapter μου που φθάνει (θεωρητικά τα 12Mbps) αλλά πρακτικά τα 6-7... Για καλώδια ethernet δεν το συζητώ , είναι υπεραρκετά τα cat5/5e

Last edited:
Συμπέρασμα, όποιος θέλει να streamάρει 1080p full iso ή/και 3d ξεχνάει το android, αυτές είναι δουλειές που χρειάζονται πιο σοβαρά μηχανάκια. Καλά τα android αλλά σαν gadgetάκια. Ας μην μιλήσουμε για 23,976 και hdaudio (αν και νομίζω έχει ξαναναφερθεί).
Πάντως για απλά bdrips (όχι iso) μέχρι ~20gb ταινία μια χαρά streamάρω στο 100άρι δίκτυό μου.

Last edited:
Για να μην ξανανοίξεις τον υπολογιστή στο σπίτι,αυτά τα gadget είναι σούπερ.ένα tablet στο μέγεθος της τηλεόρασης.

Για να μην ξανανοίξεις τον υπολογιστή στο σπίτι,αυτά τα gadget είναι σούπερ.ένα tablet στο μέγεθος της τηλεόρασης.

Στο tablet όμως δεν βλέπεις bluray rips με HD ήχο. Άντε κανένα ΜΡ4 720p.

Για media player είναι ακόμα ανώριμα.

Λοιπόν το ψαξα λίγο. Δείτε εδώ

http://superuser.com/questions/4345...d-or-streaming-hd-1080p-or-720p-video-or-stan

Το ρεζουμέ είναι πως για μια HD 1080p movie με μέσο bitrate 22Μbps, πρέπει να χεις (για να σαι μέσα) κανά 30 ρι σε bitrate συσκευές. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει μακριά την tv του (όπως εγώ) χρειάζεται οπωσδήποτε:

Α) Ένα γρήγορο (usb 2.0) ethernet2usb adapter για το ανδροειδές του
Β) Αν χρεισιμοποιεί powerline adapter για μεταφορά του ιντερνετ, πρέπει στο σημείο που το χει βάλει (και με το κατάλληλο λογισμικό) να δει πόση (θεωρητική) ταχύτητα βγάζει. Εμένα π.χ στον 6ο που χω την TV βγάζω μόνο 25-30 Mbps. Στο όριο δηλαδή. Μου κόβει όμως την ταχύτητα το ethernet2usb adapter μου που φθάνει (θεωρητικά τα 12Mbps) αλλά πρακτικά τα 6-7... Για καλώδια ethernet δεν το συζητώ , είναι υπεραρκετά τα cat5/5e

Αρα εγω που έχω 1000αρι δίκτυο στο Σπιτι δεν θα έχω πρόβλημα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!

Για στικακι διαβαζω οτι πολλοι εχετε αγορασει το mk808.
Γιατι οχι το mk809II;
Δεν ειναι καλυτερο απο το 808;

Καλησπέρα σας! Θέλω τη βοήθεια σας στο ποιο από τα 2 android stick να επιλέξω...;

Πρώτο Δεύτεο

Έχει αγοράσει κανείς σας κανένα από τα 2 αυτά να μου πει την εμπειρία του;
Ευχαριστώ!

Last edited:
Αν δεν έχει η πηγή gigabit lan πώς έχεις χιλιάρι?

Εννοώ πως τωρα εχω χιλιαρι...όταν συνδέσω το mk808, το μόνο σίγουρο ειναι πως δεν θα έχω!!
Παρόλα αυτά όμως απο ότι κατάλαβα δεν θα έχω προβλημα να στριμαρω ταινία 1080 2D απο NAS...
Ετσι δεν ειναι ?

Re: Απάντηση: Android Media Player

Για στικακι διαβαζω οτι πολλοι εχετε αγορασει το mk808.
Γιατι οχι το mk809II;
Δεν ειναι καλυτερο απο το 808;

Έχω την εντύπωση πως πρακτικά όλα αυτά τα στικάκια είναι το ίδιο πράμα. Τα μετέπειτα στικάκια του UG802 ονομάστηκαν ΜΚ809 (Ι και ΙΙ) σε αντίθεση με τα ΜΚ808 / ΜΚ808Β. Βασίζονται στην ιδια αρχιτεκτονική με μικρές διαφορές. Π.χ το MK809ΙΙ έχει καλύτερο wifi (κάποιοι σε φορουμ έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλες διαφορές όμως. Δες και εδώ

http://club.dx.com/forums/forums.dx/threadid.1252899

Εννοώ πως τωρα εχω χιλιαρι...όταν συνδέσω το mk808, το μόνο σίγουρο ειναι πως δεν θα έχω!!
Παρόλα αυτά όμως απο ότι κατάλαβα δεν θα έχω προβλημα να στριμαρω ταινία 1080 2D απο NAS...
Ετσι δεν ειναι ?

Πρέπει η "πηγή" σου να έχει 1000 άρι όπως λένε κάποιοι φίλοι. Πηγή μπορεί να είναι ο NAS, ή κάποιο ρούτερ. Προσωπικά πιστεύω πως το 100 ρι στην πηγή είναι αρκετό, αρκεί να μην υπάρχουν πολλές "απώλειες" στον δρόμο. Και οι απώλειες είναι τόσο στο μηχάνημα (MK808 κλπ) σαν μηχάνημα, όσο και στον αντάπτορα που θα βάλεις (usb2ethernet), και αυτό διότι με wifi ξέχνα το έτσι κι αλλιώς..

Νομίζω (δεν είμαι 100%) πως σαν μηχανημα το MK808 φθάνει πρακτικά τα 100 ΜBps.. Με κάθε επιφύλαξη και πάλι.. Και πάλι όμως δεν νομίζω να χεις πρόβλημα φίλε μου. Δες και εδώ το 1ο πόστ που βρήκα σ ένα φόρουμ:

bthoven wrote:Shizz,
I believe your existing usb to ethernet adapter is usb 1.1 only. That's why it is not very fast.

Try these usb 2 listed here, it is cheap and good, work out of the box
http://www.aliexpress.com/wholesale/who ... 062,301103

I'm using one of this and I can get speed reaching 100mbps+- when copying big files between my cifs-mounted NAS and MK808.

Last edited:
Έχω την εντύπωση πως πρακτικά όλα αυτά τα στικάκια είναι το ίδιο πράμα. Τα μετέπειτα στικάκια του UG802 ονομάστηκαν ΜΚ809 (Ι και ΙΙ) σε αντίθεση με τα ΜΚ808 / ΜΚ808Β. Βασίζονται στην ιδια αρχιτεκτονική με μικρές διαφορές. Π.χ το MK809ΙΙ έχει καλύτερο wifi (κάποιοι σε φορουμ έτσι υποστηρίζουν τουλάχιστον. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλες διαφορές όμως. Δες και εδώ

http://club.dx.com/forums/forums.dx/threadid.1252899

Πρέπει η "πηγή" σου να έχει 1000 άρι όπως λένε κάποιοι φίλοι. Πηγή μπορεί να είναι ο NAS, ή κάποιο ρούτερ. Προσωπικά πιστεύω πως το 100 ρι στην πηγή είναι αρκετό, αρκεί να μην υπάρχουν πολλές "απώλειες" στον δρόμο. Και οι απώλειες είναι τόσο στο μηχάνημα (MK808 κλπ) σαν μηχάνημα, όσο και στον αντάπτορα που θα βάλεις (usb2ethernet), και αυτό διότι με wifi ξέχνα το έτσι κι αλλιώς..

Νομίζω (δεν είμαι 100%) πως σαν μηχανημα το MK808 φθάνει πρακτικά τα 100 ΜBps.. Με κάθε επιφύλαξη και πάλι.. Και πάλι όμως δεν νομίζω να χεις πρόβλημα φίλε μου. Δες και εδώ το 1ο πόστ που βρήκα σ ένα φόρουμ:

bthoven wrote:Shizz,
I believe your existing usb to ethernet adapter is usb 1.1 only. That's why it is not very fast.

Try these usb 2 listed here, it is cheap and good, work out of the box
http://www.aliexpress.com/wholesale/who ... 062,301103

I'm using one of this and I can get speed reaching 100mbps+- when copying big files between my cifs-mounted NAS and MK808.

Χάρη,
Ακριβώς αυτό λέω και εγω...
Το NAS , το router , και η καλώδιωση του σπιτιού ειναι gigabit.
Αρα μόνο το mk808 ή καλύτερα ο ανταπτορας usbtoethernet θα μου το "κάνει" 100αρι!!
Αλλά αφού δεν θα έχω προβλημα με 2D αρχεία...όλα καλά!!
Ευχαριστω!!

Τπτ! Μας ενδιαφέρει όμως αν το πάρεις τελικά να μας πεις αν υπήρχε ή όχι θέμα με το streamαρισμα ;) Καλές αγορές..

Άσχετο: Όταν λες καλωδίαση τι ακριβώς έχεις κάνει? έχεις τρυπήσει τοίχο με καλώδια cat5e?:chinscratch:

Last edited:
Τπτ! Μας ενδιαφέρει όμως αν το πάρεις τελικά να μας πεις αν υπήρχε ή όχι θέμα με το streamαρισμα ;) Καλές αγορές..

Άσχετο: Όταν λες καλωδίαση τι ακριβώς έχεις κάνει? έχεις τρυπήσει τοίχο με καλώδια cat5e?:chinscratch:

Βεβαίως και όταν το έχω στα χέρια μου θα σας πω ακριβώς τι γίνετε!!!
Τα καλώδια ειναι περασμένα όταν έγινε ανακαίνιση πριν 4 χρόνια.

Μια χαρά είναι. Έχει τα ίδια hardware specs με τα ΜΚ808/Β + το remote control για να το κλείνεις και ανοίγεις (βλέπω ον/οφ κουμπί, γι αυτό το λέω-υποθέτω πως ανοίγει και κλέινει). Δεν έχει bluetooth βέβαια. Επίσης τα minix φημίζονται για το καλό wifi σήμα..