Android Media Player

Απάντηση: Re: Android Media Player

Επειδή νομίζω πως το ξαναανέφερες σ ενα ποστ σου..τι ακριβως προβλημα εχει το rasp? Δεν μιλάω για το noobs αλλά για το raspbmc σαν standalone prog..

δες λίγο το θέμα του, τα έχω αναφέρει εκεί (για να μην τα μπλέκω μεταξύ τους).

Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

δες λίγο το θέμα του, τα έχω αναφέρει εκεί (για να μην τα μπλέκω μεταξύ τους).

Από τι ψιλοκατάλαβα (δεν τα διάβασα όλα) σε ενοχλεί το lag στο μενού. Από τι βλεπω στο youtube δεν βλέπω τέτοιο lag.. Π.χ εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=z5TafdPPwnc

Έχω καταλάβει κάτι λάθος?

To Confluence είναι το πιο ελαφρύ και streamlined skin που υπάρχει. Αν είχε lag και με αυτό, το μηχάνημα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Απάντηση: Re: Android Media Player

Δηλαδή το πρόβλημα είναι πως "ψιλοκολάει" σε skin εκτός του Confluence?

το βίντεο που έχεις βάλει, είναι με raspbmc, εγώ έχω openelec. Αυτός έχει εμφάνιση list, εγώ fanart (περισσότερα κινούμενα γραφικά). Αυτός παίζει τοπικά από usb, εγώ δικτυακά. Αυτός έχει μόλις ~10 ταινίες να scrollάρει και να σου φέρει info, εγώ μερικές 100άδες... Και αυτός είναι υπερχρονισμένος, αν και εγώ ακόμα περισσότερο...

Δηλαδή το πρόβλημα είναι πως "ψιλοκολάει" σε skin εκτός του Confluence?
Αν, όπως λέει και ο lykman, έχεις μεγάλες συλλογές και το skin κολλάει σε κάθε πάτημα του τηλεκοντρόλ, τότε ειναι τρομερά εκνευριστικό. Είναι και ακριβά τα ψυχοφάρμακα... :p

Υπενθυμίζω οτι μιλάμε για Pi και όσα γράφουμε δεν ισχύουν αναγκαστικά στα Android MPs :)

Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

το βίντεο που έχεις βάλει, είναι με raspbmc, εγώ έχω openelec. Αυτός έχει εμφάνιση list, εγώ fanart (περισσότερα κινούμενα γραφικά). Αυτός παίζει τοπικά από usb, εγώ δικτυακά. Αυτός έχει μόλις ~10 ταινίες να scrollάρει και να σου φέρει info, εγώ μερικές 100άδες... Και αυτός είναι υπερχρονισμένος, αν και εγώ ακόμα περισσότερο...

Από την αρχή μίλησα για raspbmc και όχι openelec, μάλλον μπερδεύτηκες. Επίσης είχα στο μυαλό list και οχι fabnart. Για 100 δες ταινείες ναι θα υπάρχει ένα θέμα δεν αντιλέγω..

Λογικό όλα αυτά να το "βαραίνουν". Εξακολουθώ να λέω πάντως πως ακόμα και έτσι είναι καλύτερο απ το androiδές..

Υ.Γ: Παλι είχα στο μυαλό μου εμένα που συνηθως έχω σ ένα folder 15-20 ταινείες και οχι παραπανω... Έχω σκοπό κάποια στιγμή να το τσιμπήσω για την πάνω τηλεοραση στο δωμάτιό μου (τώρα χρησιμοποιω το allshare της tv με ενσωματωμένο wireless wifi για να συνδεθώ στο pc και παίζει μια χαρά).

Αυτό που με απασχολεί είναι πως έχω σκοπό να χρησιμοποιησω το rasp με wireless wifi dongle και οχι με ethernet (δεν ξέρω τι ταχύτητα θα χω δηλαδή..):computer:

Last edited:
Επειδή η ταχύτητα του αποθηκευτικού μέσου παίζει μεγάλο ρόλο στην απόκριση του XBMC, έχει μετρήσει κάποιος την ταχύτητα του ενσωματωμένου "δίσκου" των Android MPs; Πως τα πάει σε σύγκριση με μια καλή Class10 SDHC για παράδειγμα;

Για μεγαλη συλλογη απο ταινιες, μεσω NFS share, εγκατασταση σε usb και o/c κοιταξτε αυτο το βιντεο!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το αποτελεσμα ειναι παραπανω απο εντυπωσιακο... Eιναι με τα τελευταια paches του popcornmix.

Last edited:
Επειδή η ταχύτητα του αποθηκευτικού μέσου παίζει μεγάλο ρόλο στην απόκριση του XBMC, έχει μετρήσει κάποιος την ταχύτητα του ενσωματωμένου "δίσκου" των Android MPs; Πως τα πάει σε σύγκριση με μια καλή Class10 SDHC για παράδειγμα;

Έχω το iMito MX1 και στο XBMC χρησιμοποιώ το AEON NOX, το πιό βαρύ κέλυφος.
Εικόνες, Μουσική, Ταινίες, Ελληνικές Ταινίες, Σειρές, Τηλεόραση, όλα αυτά έχουν ως υπόβαθρο fanart.
330 ταινίες, 20 σειρές, 400 καλλιτέχνες., όλα αναπαράγονται μέσω NAS.
Είχα αρκετά κολλήματα και δοκίμασα να τα μεταφέρω όλα στην εξωτερική SD (16gb class 4).
Τα κολλήματα δεν έχουν εξαφανιστεί πλήρως αλλά δεν είναι και όπως ήταν πριν.
Οπότε πιστεύω πως με μια class 10 θα είναι ακόμα καλύτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Εξακολουθώ να λέω πάντως πως ακόμα και έτσι είναι καλύτερο απ το androiδές..

στην βασική λειτουργία του (ΧΒΜC media playing), το προτιμώ σαφώς από το 908...

Οσο για τα υπόλοιπα... γιατί θεωρείς ότι "μπερδεύτηκα", επιλέγοντας εν γνώση μου την ελαφρύτερη και γρηγορότερη διανομή που υπάρχει? (openelec) Και όποιος θέλει να βλέπει 'list', γιατί να μπλέκει με ΧΒΜC και δεν παίρνει ένα οποιοδήποτε media player με απλό wall ταινιών να επιλέγει από εκεί τι θα δει?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

γιατί θεωρείς ότι "μπερδεύτηκα", επιλέγοντας εν γνώση μου την ελαφρύτερη και γρηγορότερη διανομή που υπάρχει? (openelec) Και όποιος θέλει να βλέπει 'list', γιατί να μπλέκει με ΧΒΜC και δεν παίρνει ένα οποιοδήποτε media player με απλό wall ταινιών να επιλέγει από εκεί τι θα δει?

Δεν το χω πολυψάξει το θέμα αλλά οκ κρατώ τα λόγια σου (ότι είναι πιο "ελαφρύ" το openelc)...

Και όποιος θέλει να βλέπει 'list', γιατί να μπλέκει με ΧΒΜC και δεν παίρνει ένα οποιοδήποτε media player με απλό wall ταινιών να επιλέγει από εκεί τι θα δει?

Διότι με το xbmc μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα i suppose..

Και μια άσχετη ερώτηση: Κάτι codecs που πουλάει η εταιρεία πχ εδώ http://www.raspberrypi.com/ χρειάζονται? Πρέπει να τους αγοράσουμε?

Διότι με το xbmc μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα i suppose..

Και μια άσχετη ερώτηση: Κάτι codecs που πουλάει η εταιρεία πχ εδώ http://www.raspberrypi.com/ χρειάζονται? Πρέπει να τους αγοράσουμε?
Το XBMC εγώ το προτίμησα λόγω ευκολίας εγκατάστασης και χρήσης πρώτα απ' όλα και μετα για το eye-candy.

Το MPEG2 είναι κυρίως για αναπαραγωγή DVD και το VC1 για WMV.

Update για το Gbox MX2...

Η έκδοση fiwmare 1.1.6 έλυσε αρκετά θέματα σε playback..

Σε φίλο που το πήρε - μέσω Xbmc - έπαιξε 1080p ταινίες χωρίς κανένα κόλλημα...

(σε 720p λόγω android να μην το ξεχνάμε αυτό ;) )...

Διάβασα κάποιες από τις αναρτήσεις..και η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα(και ζαλίστηκα).Σκέφτομαι ν' αγοράσω κι εγώ ένα τέτοιο ''μηχάνημα'' κι εδώ θέλω την εμπειρία σας.Δεν ζητάω να κάνει πολλά πράγματα...θέλω να υποστηρίζει usb cam για video-κλήσεις στο Skype και να παίζει live streaming από κάποια site που δείχνουν αγώνες.
Και κάτι ακόμη...αυτό το site http://www.geekbuying.com/ είναι αξιόπιστο για αγορές?

Πολυ αξιοπιστο,πρωτον εχει paypal και δευτερο εχω παρει πολλα προγματα 2 minix x5,ενα mk 808b και ενα airmouse.Δεν ειχα προβλημα.Προσοχη με απλο ταχυδρομειο λογω τελωνειου.

Παιδια να ρωτησω και εγω επειδη παραγγειλα ενα tronsmart και εβαλα μεσω ταχυδρομειου απο geekbuying οταν φτασει σου στελνει ειδοποιηση το ταχυδρομειο και πας και το παιρνεις απο κει?

Παιδια να ρωτησω και εγω επειδη παραγγειλα ενα tronsmart και εβαλα μεσω ταχυδρομειου απο geekbuying οταν φτασει σου στελνει ειδοποιηση το ταχυδρομειο και πας και το παιρνεις απο κει?

Αρχικά είχα σκοπό να απαντήσω χιουμοριστικά εμπλέκοντας χασάπη, περιπτερά και φούρναρη της γειτονιάς αλλά δεν θα το κάνω μιάς και δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση του χιούμορ και υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης...

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Από την πρακτική που ακολουθεί ο ταχυδρόμος της περιοχής σου συνήθως. Άλλοι σου αφήνουν χαρτάκι με ειδοποίηση και άλλοι σου αφήνουν το δεματάκι και φεύγουν, με μεγάλο κίνδυνο να στο βουτήξει κάποιος. Καλό είναι να πας αύριο μια βόλτα στο ταχυδρομείο της περιοχής σου, να βρείς ποιός έρχεται στα μέρη σου και να συνεννοηθείς με αυτόν για να' σαι σίγουρος.