Πήρα το himedia q5 ii android Linux 3d media player. Το setup εδώ είναι 63'' 3d plasma TV και 5.1 dts ηχοσυστημα, 7.1 όταν πάω στο άλλο σπίτι που έχω και 3d προβολέα. Τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και λίγο καλύτερα. Σαν android τρέχει 720p kernel, το περίμενα, σαν player τρέχει ουσιαστικά Linux kernel 3.4.5. Εβαλα για αρχή το pacific rim 3d.iso έπαιξε ακαριαία 3d την ταινία αερατα με ταχύτητα στην πλοήγηση μέσα στην ταινία. Δεν παιζει τα μενου, μόνο την ταινία και οι υπότιτλοι είναι 2d, το τελευταίο δυστυχώς δεν μου έκανε έκπληξη αλλά ελπιζα να έκανα λάθος στην πρόβλεψη. Δεν έχω κάνει καμμία ρύθμιση για την εικόνα, τον nfs server τον είδε αμέσως. Έχει αγγλικό firmware με ένα καρο streaming κινεζικές εφαρμογές. Στο antutu έχει βαθμολογία 8950.Playstore κανονικά και έβαλα στο tablet και κινητό το hishare και hicontrol apps της himedia. H πρώτη, που είναι για στέλνεις φώτο και βίντεο από android συσκευές on the fly στο q5,είδε την tv!!! που είναι στο δίκτυό, και έχει το παρόμοιο allshare της Samsung, άλλα όχι το q5.
To hicontrol κάνει το κινητό τηλεκοντρόλ και gamepad οπότε κανείς τα πάντα από το Ταμπλετ μιας και κάνει mirroring την οθονη στο tablet, εδώ ήταν η ευχάριστη έκπληξη γιατί πλέον δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, ούτε το airmouse, ούτε κάποιο gamepad. Βέβαια αν κάποιος σκοπεύει να το πάρει, να ξέρει ότι firmware μόνο από την himedia γιατί το τσιπακι είναι άγνωστο και custom υποστήριξη δεν θα έχει.
Από ποιότητα εικόνας είναι ελαφρώς χειροτερη από το egreat a1080 και από το PC με ati 6850. Τα 24p δεν πρέπει να τα παίζει σωστά κάνει το γνωστό σκαλωματακι . Το xbmc δεν το δοκίμασα, θα το βάλω μόνο για τα streaming add on, αλλά λένε ότι παίζει χάλια,όπως ειναι και όλοι το βάζουν με external player τον mx player.