Android Media Player

Απαρχαιωμένο ως προς την cpu. Υπάρχουν αρκετοί που φλασάρουν αυτούς τους επεξεργαστές. ¨οπως βλέπω εσύ φοράς τον Amlogic 8726 ARM CORTEX A9. Δεν είναι και ότι καλύτερο από πλευράς "πειράγματος". Αν φόραγες τον Α10 θα μπορούσες (υπό προυποθέσεις) να φορέσεις custom rom. Για τον συγκεκριμένο δεν το έχω ψάξει. Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο στο ιντερνετ..

Y.Γ: είπες πως μέσα από τον esexplorer "βλέπεις" το lan (το pc σου προφανώς) και από εκεί μέσα ανοίγεις το video μέσω του mxplayer? Σωστά? Αν ναι, πες μου γιατί μ ενδιαφέρει:

1) Αν το video που βλεπεις κάνει κοψίματα ή παίζει κανονικά χωρίς πρόβλημα
2) Τους υπότιτλους τους τραβάς από το lan ή από εξωτερικό σκληρό δίσκο? Βρίσκονται δηλαδή στον κοινόχρηστο φάκελο του pc ως π.χ video.avi και video.srt ή το srt το χεις σώσει στην sd card του android box σου?

εαν βρεις κατι τυχαια σχετικα με ρομ δωσε μου τα φωτα σου σε παρακαλω,βασικα δεν ξερω αν κρινεται απαραιτητο να γινει αλλαγη της ρομ......

316949_10200410719852178_1663062189_n.jpg

269366_10200410720932205_398466356_n.jpg

ολα γινονται με τη βοηθεια του es explorer......στην αρχη κουμπωσα ενα εξωτερικο επανω του και ολα τα mkv τα επαιξε απροβληματιστα ,οι υποτιτλοι ειναι στον ιδιο φακελο με την ιδια ονομασια.μετα δικτυακα απο το prodigy ολα τα αρχεια τα επαιξε απλα ειχε μια ιδεα,μικρη,σπασιματα σε καποιες σκηνες οι οποιες ομως δεν ειναι ενοχλητικες ωστε να πεις δεν μπορω να δω ετσι.......και oi φωτο ειναι δικτυακες τραβουσε απο pc,μπορω να πω με ξαφνιασε ,δεν περιμενα να τα παιξει ετσι.....sd καρτα δεν εχω βαλει ακομη αν και απ οτι ειδα σου δινει την δυνατοτητα να τραβηξεις srt απο sd.......αν και ειχα ξενερωσει στην αρχη που δεν επαιζε οπως ηθελα βλεπω πως με λιγο ψαξιμο και υπομονη και αλχημειες το μηχανακι μπορει να προσφερει εαν δεν εχεις υψηλες απαιτησεις.......ταινιες παιζει μουσικη παιζει οτι εφαρμογη android κι αν του εχω βαλει λειτουργει σωστα τι αλλο να ζητησεις.......οτι αλλη απορια υπαρχει ρωτηστε

Μια χαρά. Εφόσον αυτά που θες τα παίζει -έστω και με ψάξιμο απ την μεριά σου- προτείνω να μην πειράξεις ρομ. Στην θέση σου -ακόμα και custom rom να έβρισκα, που στην δική σου περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχει- θα το σκεφτόμουν 2 και 3 φορές αν θα την έβαζα. Συνήθως τετοιες ρομ έχουν περισότερα "προβληματα" από αυτά που φτιάχνουν , διότι ακριβώς δεν έιναι OFFICIAL..

Σκέφτομαι να κάνω κατι παρομοιο στο δικό μου μηχανημα (μκ808Β) τέλος Γενάρη που το περιμένω από Αμερική. Για δικτυακό streaming (αυτό βασικά μ ενδιαφερει) 2 είναι οι (μοναδικές μέχρι στιγμής) επιλογες για υπότιτλους σε ταινείες.

1) Μεσω XBMC (στο android) και SERVIIO dlna (pc). Προσοχή!Δεν εννοώ τον xbmc του kenomine (αυτόν που παίζει τα βιντεο στον mxplayer). Μιλάω για την κανονική έκδοση η οποία είναι ακόμα σε beta3 μορφή:)
2) Mεσω Qloud Media (android) και Qloud server (pc). Υπάρχει και μια 3η επιλογή αλλά δουέυει ΜΟΝΟ μεταξύ galaxy s 3 και pc:guitarist:

Ξαναλέω πως έχω δοκιμάσει τα 1 και 2 μεταξύ pc και Samsung Galaxy S3, και δουλευουν μια χαρά σε ότι ταινεία και αν έβαλα (με ελάχιστες εξαιρεσεις σε ορισμένα περίεργα format). Δεν ξερω αν θα μου δουλέψει το ίδιο απροβληματιστα στο μκ808Β για 2 λόγους:

A) Αν θα τρέξουν σαν προγράμματα
Β) Αν λόγω διπύρηνου μοτέρ θα έχουν lag. Επίσης δεν ξέρω αν θα καταφερω να χρησιμοποιήσω το usb2ethernet adaptor για να τραβήξω ιντερνετ (den skopeyv na χω wifi για διάφορους λόγους)

Ίδωμεν..

Last edited:
Να ρωτησω παλι.....
Το μ808Β ειναι τσιπακι ή καποια συγκεκριμενη εταιρεια. Ρωταω διοτι με ενδιαφερει , πατωντας το στο ebay μου βγαζει ενα καρω απο την Κινα γυρω στα 40-50ευρω.
Υπαρχουν original kai μαιμουδιστικα? Τι na να προσεξω? Η μήπως ειναι ολα τα ιδια?

MK808B είναι ΟΝΟΜΑΣΙΑ (μάρκα) του android box το οποίο όμως τυχαίνει να είναι όχι σε desktop αλλά σε stick μορφή. Φυσικά και κυκλοφορούν κλώνοι (δεν θα το έλεγα μαιμού) και η τιμή του είναι περίπου στα 45 ευρώ (τελική τιμή). Προσωπικά το παρείγγειλα μέσω τοθ geekbying.com, και ειδικά στην σελίδα

http://www.geekbuying.com/item/MK80...AM-8GB-ROM-Mini-PC-TV-Box---Black-313213.html

Είναι απ τα ελάχιστα ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ, και το καλό είναι πως σου ρχεται συστημένο (with tracking number) . Στην τελική τιμή που γράφει προσθέτεις 2 δολάρια για insurance. Προσωπικά το παρείγγειλα 15/01, οπότε μέχρι τελος Γενάρη το περιμένω..

OK, και πως ξεχωριζεις το original απο τον κλωνο? Βρηκα αυτο με πληκτρολογιο http://www.amazon.de/Android-MK808-...W4OI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1359191941&sr=8-1

Επισης θα με ενδιεφερε αν μπορει να συνδεθει με το διαδικτυο ενσυρματα. Γινεται?
ΥΓ. Δεν βλεπω εξοδο ήχου για να το συβδεσω με τον ενισχυτή μου για ΑC3-Dts-DD

Last edited:
Είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις αν είναι original ή fake. Πρέπει να ανοιχτεί που όπως καταλαβαινεις είναι αδύνατο (πριν την αγορά) και πρεπαι να είσαι "γνώστης". Ακόμα και οι κλώνοι όμως έχουν custom rom. Δες εδώ

http://www.freaktab.com/showthread....Clone-FAKE-quot-Finless-1-6-Custom-ROM-BETA-2

Το καλό με το site απ οπου το παρείγγειλα (το geekbuing) είναι πως (απότι τουλάχιστον λένε και οι ίδιοι αλλά περισσότερο όσοι το πήραν από κει, πως πουλά ΜΟΝΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ, τα οποία έρχονται βέβαια -όπως όλα- από Κινα). Γι αυτο και το πήρα από εκει μετα από ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ:). Αυτό δεν σημαίνει πως και το σιτε που μου δείχνεις δεν μπορεί να είναι αυθεντικό. Μπορεί ναι μπορεί όχι. Το άλλο καλό ειναι πως ειναι το μοναδικό site που σου δινει ΟΛΑ τα updates στο λογισμικο , + συμβουλες, είτε σε custom είτε σε stock. Τους έχω στείλει πανω από 20 εμαιλ , απαντώντας μου σε ΟΛΑ μέσα το πολύ σε 2 μέρες!!. Δες εδώ

http://blog.geekbuying.com/index.php/category/android-tv-stick/mk808b/

Φυσικά και συνδέεται είτε ασύρματα (wifi) είτε ενσύρματα (usb2ethernet adapter). Αυτό πρόκειται εξάλλου να κάνω και γω (ενσύρματα). Δες εδω (πάλι από το ιδιο σιτε)

http://www.geekbuying.com/item/USB-...Adapter-for-PC-Mac-Android-TV-Box-313020.html (προσωπικά δεν πήρα αυτό αλλα ένα απλό κινέζικο φτηνό μπλε αντάπτορα που -ακόμα-δεν το χω δοκιμάσει στο μηχάνημα μιας και δεν το χω. Αν δεν μου λειτουργήσει ομως θα πάρω αυτό στο λινκ)

Όσο για τον ήχο μάλλον λες αυτό

http://www.ebay.com/itm/380477679526?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Λένε πως δουλεύει στο mk808 κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δουλέψει και στην Bluetooth version..

Μια χαρά. Εφόσον αυτά που θες τα παίζει -έστω και με ψάξιμο απ την μεριά σου- προτείνω να μην πειράξεις ρομ. Στην θέση σου -ακόμα και custom rom να έβρισκα, που στην δική σου περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχει- θα το σκεφτόμουν 2 και 3 φορές αν θα την έβαζα. Συνήθως τετοιες ρομ έχουν περισότερα "προβληματα" από αυτά που φτιάχνουν , διότι ακριβώς δεν έιναι OFFICIAL..

Σκέφτομαι να κάνω κατι παρομοιο στο δικό μου μηχανημα (μκ808Β) τέλος Γενάρη που το περιμένω από Αμερική. Για δικτυακό streaming (αυτό βασικά μ ενδιαφερει) 2 είναι οι (μοναδικές μέχρι στιγμής) επιλογες για υπότιτλους σε ταινείες.

1) Μεσω XBMC (στο android) και SERVIIO dlna (pc). Προσοχή!Δεν εννοώ τον xbmc του kenomine (αυτόν που παίζει τα βιντεο στον mxplayer). Μιλάω για την κανονική έκδοση η οποία είναι ακόμα σε beta3 μορφή:)
2) Mεσω Qloud Media (android) και Qloud server (pc). Υπάρχει και μια 3η επιλογή αλλά δουέυει ΜΟΝΟ μεταξύ galaxy s 3 και pc:guitarist:

Ξαναλέω πως έχω δοκιμάσει τα 1 και 2 μεταξύ pc και Samsung Galaxy S3, και δουλευουν μια χαρά σε ότι ταινεία και αν έβαλα (με ελάχιστες εξαιρεσεις σε ορισμένα περίεργα format). Δεν ξερω αν θα μου δουλέψει το ίδιο απροβληματιστα στο μκ808Β για 2 λόγους:

A) Αν θα τρέξουν σαν προγράμματα
Β) Αν λόγω διπύρηνου μοτέρ θα έχουν lag. Επίσης δεν ξέρω αν θα καταφερω να χρησιμοποιήσω το usb2ethernet adaptor για να τραβήξω ιντερνετ (den skopeyv na χω wifi για διάφορους λόγους)

Ίδωμεν..

Μόλις είδα (thanks στον φίλο lord:)) πως υπάρχει και ένας 3ος τρόπος για να χεις υπότιτλους μέσω lan. Εs explorer (στο android μηχάνημα) όπου μέσω lan + mx player τραβάς shared folders από το pc (δουλεύουν κανονικά και οι υπότιτλοι). Μάλιστα όχι μόνο υπάρχει η δυνατότητα να έχεις ελληνική κωδικοποίηση αλλά και να τους μεγαλώσεις όσο θες! :) Mου δούλεψε μια χαρά στο s3

Huawei to launch MediaQ M310 and M810 Android set-top media players

The device runs Google Android software, but it has a customized user interface designed to make the OS easier to use on a TV. But it’s not a Google TV box, which means that you should be able to run most Android apps on the MediaQ M310, not just software optimized for Google’s TV-specific platform.

Huawei plans to bring the M310 to market within a few months, and sell it for around $80 or less.

The company also has a higher-end version called the MediaQ M810 with 2GB of RAM, 8GB of storage, Ethernet, a TV tuner, and hard disk drive bays

Huawei MediaQ M310 specifications:
  • SoC – HiSilicon K3V2 quad-core Cortex A9 processor with Vivante GC4000 GPU
  • System Memory – 1 GB RAM
  • Storage – 4 GB flash + microSD slot
  • Video I/O – HDMI out and HDMI in
  • Audio I/O – 1x SPDIF, 3.5 mm stereo jack and mic (3-in-1)
  • USB – 2x USB 2.0 host ports
  • Connectivity – Wi-Fi 802.11n & Bluetooth 4.0
  • Huawei multi-screen (Pushing, mirroring)
  • Content aggregation / Voice Search
Huawei MediaQ M810 specifications:
  • SoC – HiSilicon K3V2 quad-core Cortex A9 processor with Vivante GC4000 GPU
  • System Memory – 2 GB RAM
  • Storage – 8 GB flash + microSD slot + 2x 3.5″ HDD driver bays
  • Video I/O – HDMI out and HDMI in
  • Audio I/O – 1 not sure
  • USB – 2x USB 2.0 host ports
  • DVB digital cable receiver
  • Connectivity – Wi-Fi 802.11n, 2x 2 MIMO, 2x Gb Ethernet, and Bluetooth 4.0
  • Huawei multi-screen (Pushing, mirroring)
  • Content aggregation / Voice Search
The box runs a customized version of Android with a user interface designed for the television

Huawei_MediaQ_M310.jpg

Huawei_MediaQ_M310_user_interface.jpg

www.cnx-software.com/2013/01/25/huawei-mediaq-m310-media-player-based-on-quad-core-k3v2-processor

Last edited:
Μ αρέσει που κανα τον έξυπνο και τελικά την πάτησα (θα φανεί). Παρρείγγειλα το μηχανημα μου (mk808B) με tracking number και μολις μπήκα στην singapore post να δω που βρίσκεται είδα πως έγινε despatched στην AU:-o Au=Australia.. Ξέρει κανείς τι παίζει??

Μ αρέσει που κανα τον έξυπνο και τελικά την πάτησα (θα φανεί). Παρρείγγειλα το μηχανημα μου (mk808B) με tracking number και μολις μπήκα στην singapore post να δω που βρίσκεται είδα πως έγινε despatched στην AU:-o Au=Australia.. Ξέρει κανείς τι παίζει??
το μαγαζί σίγουρα είναι αξιόπιστο, μήπως σου έδωσαν λάθος tacking στείλτους ένα email. Και επειδή τπτ δεν είναι τυχαίο μήπως διάλεξες για χώρα καταλάθος Αυ, το λέω διότι είναι η πρώτη χώρα νομίζω στο drop down.

το μαγαζί σίγουρα είναι αξιόπιστο, μήπως σου έδωσαν λάθος tacking στείλτους ένα email. Και επειδή τπτ δεν είναι τυχαίο μήπως διάλεξες για χώρα καταλάθος Αυ, το λέω διότι είναι η πρώτη χώρα νομίζω στο drop down.

Και γω έτσι ξέρω -πως είναι αξιόπιστο- γι αυτό και το ψαξα πολύ πριν το παραγγείλω. Βασικά το παρείγγειλε ένας φίλος για μένα γιατί δεν έχω κάρτα. Δεν είχε dropdown menu για να βάλει την χώρα. Χθες έμαθα (από παιδί που δούλευε στα ΕΛΤΑ Αεροδρομίου Σπάτων) πως τα δέματα που έρχονται από Κίνα κάνουν ανταπόκριση Αυστραλία και μετά έρχονται Ελλάδα..Έχω ήδη στείλει mail στην gb και στην singapure post. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πει..

αχμ κι εγώ το πήρα από κει πριν κανά μήνα και από την πρώτη στιγμή έγραφε GR

επίσης όπως σου είπα έχει drop down για χώρα και προφανώς πρώτη είνια η Αυστραλία
singpost.jpg

geek.jpg

Last edited:
Που σημαίνει? Υπάρχει φόβος να χαθεί και να μην έρθει καθόλου?:(

Ε ρε φούστη μου ..και ο άλλος επιμένει πως δεν έχει drp down menu..

ε δεν το δε :( και βασικά μπες με usrn και pass να δεις την διεύθυνση της παραγγελίας. Να χαθεί δύσκολα, απλώς ταλαιπωρία και καθυστέρηση (τώρα δεν ξέρω τι γίνετε με τα τελωνεία εκεί...)

Να γιατί δεν πρέπει να αφήνεις άλλους να σου κάνουν την δουλειά. Έπρεπε να μουν και γω στην παραγγελία..Ότι έγινε έγινε, θα προσπαθήσω να βρω άκρη. Ήδη έπρεπε να το χα (παραγγελία 15 Γενάρη..)

Επειδή είναι κάπως άσχετο με το topic (όχι και ..τόσο βασικά), όποιος έχει Nova και capture card στο pc του ας μου στείλει ένα notification mail..Δεν θα χάσει..

Λοιπόν εχθές που είχα ώρα και ασχολήθηκα λίγο,

το 808Β έρχεται root έτοιμο θέλει μόνο install το SU από το play

Βγάζεις τα αχρείαστα phone,contacts,maps services όπως και κάτι tweeter apps κλπ. Βάζεις ένα full screen app (εγώ έβαλα αυτό) και μαζί με το ΜΧ player μπορώ να πω ότι γίνετε άψογο.