Android Media Player

To κυρίως πρόβλημα που είχα με την παλιά έκδοση του xbmc στο mk808b μου (έκδοση xbmc(test build with HW)-20130219-android-hwaccel-fulldebug-armeabi-v7a) ήταν ότι πολλές φορές "κολλούσε" στην χρήση. Σκάλωνε δηλαδή με την χρήση του πάνω κάτω arrows. Αυτή η καινούργια του minix τι λεει απο ευχρηστία-κολλήματα? είναι καλή? Αξίζει δηλαδή να την βαλουμε??

Γιατί φοβάσαι να τη δοκιμάσεις? δεν πρόκειται να πειραχτεί τίποτα από την ήδη εγκατεστημένη έκδοση που έχεις. Μπορείς να έχεις και τη μια και την άλλη ταυτόχρονα.

Απλά δεν το πολυχρησιμοποιώ πλεον το μηχανημα και απλά βαριέμαι την όλη διαδικασία του build.prop editing. Κάποια στιγμή που θα χω χρόνο θα το δοκιμάσω...

Άρα για να συνοψίσω:

1) Μέσω es κάνουμε rw το system
2) κανουμε ένα backup το build.prop μην γίνει καμμία πατάτα
3) κανουμε το editing με αλλαγες στις κατάλληλες γραμμές
4) σώζουμε

σωστά?

σωστά και...5) κάνεις reboot το μηχάνημα για να πάρει τις αλλαγές.
Κανονικά να είσαι ασφαλής 99% παίρνεις nandroid backup (αν έχεις CWM recovery στο μηχάνημα). Αλλά αν προσέξεις στο editing του build.prop και πειράξεις μόνο αυτά που πρέπει και τίποτα άλλο δεν υπάρχει θέμα. Σιγουρέψου πριν κάνεις reboot ότι το build.prop έχει τα σωστά permissions (δες προηγουμενα post μου). Επίσης σε περίπτωση επαναφοράς του παλιού σου build.prop ξανασιγουρέψου ότι έχει τα σωστά permission γιατί με αντιγραφή από τον ένα φακελό στον άλλο μπορεί να αλλάξουν. Αν τα προσέξεις όλα αυτά θα είσαι 99,99% ασφαλής.

Νομιζω ότι έχουμε βγει offtopic αλλά αφού μας ανέχονται, απαντώ.... όχι το rw που λες είναι για να κάνεις το system από read only (ro) να είναι read/write (rw) για να μπορείς να κάνεις εγγραφές και αλλάγές. Τα permissions ενός αρχείου έχουν να κάνουν με το τι επιτρέπετε να κάνει και από ποιους χρήστες αυτό το αρχείο.

Γιατί δεν κατεβάζετε το build.prop editοr που λέω πιο πάνω που τα κάνει όλα αυτά μόνο του, και παίρνει κ backup αυτόματα? Μερικά kB εφαρμογή είναι...

Ναι έχετε δίκιο. Mea culpa. Το μπερδεψα. Επειδή είμαστε off-topic το σταματάμε, θα το προσπαθήσω καποια στιγμή αν είναι..

Y.Γ: Απλά έχω την εντυπωση πως στις τελευταιες εκδοσεις του es κάτι δεν μπορω να κανω με τα permissions (δεν μοθ βγαζει το κουτακι για αλλαγή). Και ειμαι και root. Θα το ξαναδω btw..

Last edited:
εγώ το πέρασα τελικά, το δούλεψα για λίγο και φαίνεται να παίζει λίγο καλύτερα αλλά ασφαλείς πληροφορίες θα έχω όταν δεν θα παίζει κάτι η προηγούμενη έκδοση ώστε να το σιγουρέψω. το αρχείο advancedsettings.xml χρειάζεται να περαστεί στο userdata; και κάτι ακόμη Kandilak, θα με ενδιέφεραν οδηγίες είτε εδώ είτε αν είναι εκτός θέματος με pm για το συνδυασμό με τον mxplayer και την επιλογή να μπορείς να διαλέξεις αυτόν ή τον αρχικό για player. ευχαριστώ πολύ.

Το advancedsettings.xml για το xbmcminix εγώ δεν το έβαλα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Παίζει μια χαρά και χωρίς αυτό. Η προηγούμενη έκδοση που λες ποια ακριβώς είναι?

frodo 12.2. εγώ όπως είδες πιθανόν, έχω περάσει την έκδοση 720p. μπορεί να παίζει και αρχεία 1080 ή πρέπει να περάσω την έκδοση 1080; στο αρχείο που κατέβασα έχει μέσα δύο εκδόσεις, για 720 και 1080. (εννοώ χωρίς να ξαναχρειαστεί να περάσω τα προγράμματα όπως έκανα με τις οδηγίες σου με το system).

Last edited:
frodo 12.2. εγώ όπως είδες πιθανόν, έχω περάσει την έκδοση 720p. μπορεί να παίζει και αρχεία 1080 ή πρέπει να περάσω την έκδοση 1080; στο αρχείο που κατέβασα έχει μέσα δύο εκδόσεις, για 720 και 1080. (εννοώ χωρίς να ξαναχρειαστεί να περάσω τα προγράμματα όπως έκανα με τις οδηγίες σου με το system).
Εννοείς ότι χρησιμοποιείς την 720p έκδοση του kernel στο minix που έχεις έτσι? Άστο όπως είναι έχει καλήτερη απόδοση στον 720p kernel.
Τώρα ο οδηγός γι' αυτό που συζητούσαμε με τον MX player είναι σχεδόν έτοιμος αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει στην stable έκδοση του XBMC αλλά στις εκδόσεις Gotham 13. Νομίζω όμως ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να το δοκιμάσεις και στην έκδοση frodo 12.2. Επίσης το πρόγραμμα SubsLauncer που αναφέρεται στον οδηγό δεν είναι συμβατό με την έκδοση XBMC minix ούτε με την έκδοση XBMC του Oya (SMPC) ,τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που περιγράφεται στον οδηγό. Λεπτομέρειες οσονούπω.....

Τελικά αγόρασα το ouya για εμένα και το gbox Mx2 για τον ξάδελφο μου και τα 2 μηχανήματα σπέρνουν και είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε android media center.είδη έκανα root πέρασα και play store.Στο xbmc ούτε buffering ούτε restart τίποτα.Το gbox βγήκε 118 και ήρθε από Αμερική amazon.com σε 3 μέρες με FedEx ,και το ouya από Αγγλία games.co.uk στις 103£ aka 122 με μεταφορικά σε 5 εργάσιμες

XBMC-SubsLauncher-MXplayer

Λοιπόν, η εναλλακτική πρόταση για να δει κάποιος ταινίες του XBMC χωρίς κολλήματα στο android tv stick/box του, είναι συνδιάζοντας τα εξής 4 προγράμματα XBMC, Subslauncher, Opensubtitles engine, MX player
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι
1)να εγκαταστήσετε τα 4 app στην android συσκευή σας,
2)να εκκινησετε μια φορά το xbmc και να το κλείσετε,
3) να χρησιμοποιήσετε κάποιον file manager με δυνατότητα προβολής κρυφών αρχείων (π.χ. ES file manager) και να δημιουργήσετε στην διαδρομή/sdcard/Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/userdata/ ένα αρχείο με την ονομασία playercorefactory.xml (το οποίο θα είναι κενό)
4)να εκκινήσετε μια φορά το mxplayer και να το κλείσετε.
5)να εκκινήσετε το Subslauncher και α) να επιλέξετε στο "Language" τη γλώσσα υποτίτλων "Greek", β) στο "Standard subtitle engine" να επιλέξετε το "OpenSubtitles engine", γ) να πατήσετε το "Make Subslauncher compatible with XBMC" και τέλος να κλείσετε το Subslauncher.

Τώρα μπορείτε να σετάρετε το xbmc με τα addon της αρεσκείας σας και όταν πατήσετε το link της ταινίας που θέλετε να δείτε αυτή δεν θα αναπαραχθεί στο xbmc αλλά θα ανοίξει το subslauncher, το οποίο θα ψάξει για ελλήνικούς υπότιτλους σύμφωνα με τον τίτλο της ταινίας του link που επιλέξατε και θα τους εμφανίσει για να επιλέξετε τον κατάλληλο. Αφού τσεκάρετε τον υπότιτλο που θέλετε πατάτε το play και εφόσον όλα έχουν γίνει σωστά ανοίγει ο MXplayer και αναπαράγει την ταινία που ζητήσατε έχοντας φορτωμένους και τους υπότιτλους χωρίς τα ενοχλητικά κολλήματα του XBMC.
-Σημ.1 Εάν θέλετε να δείτε ταινία χωρίς υπότιτλους, απλά όταν εμφανιστεί ο Subslauncher πατάτε play χωρίς να τσεκάρετε τίποτα και Yes.
-Σημ.2 Εάν ο τίτλος της ταινίας του link δεν αναγνωριστεί σωστά από το Subslauncher θα πρέπει να το διoρθώσετε χειροκίνητα και μετά να πατήσετε search.
-Σημ.3 Εάν ο τίτλος είναι σωστός αλλά δεν εμφανίστεί κανένας υπότιτλος στο subslauncher απλά ξαναπατήστε το search γιατί κάποιες φορές μπορεί να αργήσει ο subtiles engine να δωσει αποτελέσματα.
-Σημ.4 Ο MXplayer δεν αναπαράγει όλων των ειδών τα stream (π.χ streams από youtube) όταν θα θέλετε να αναπαράγετε ένα τέτοιο stream πρέπει πρώτα να εκκινήσετε το Subslauncher και να πατήσετε το "Remove SubsLauncher compatibility with XBMC" ώστε να ακυρώσετε την σύνδεση του XBMC με το Subslauncher και το link να αναπαραχθεί μέσα στο XBMC. Βέβαια για να γυρίσετε στην προηγούμενη κατάσταση θα πρέπει να μπείτε στο Subslauncher και να πατήσετε πάλι το "Make Subslauncher compatible with XBMC".
-Σημ.5 Τα stream από το Navix αναπαράγονται μέσα στο XBMC.
-Σημ.6 To SubsLauncher είναι συμβατό μόνο με τον MXplayer και XBMC με package name "org.xbmc.xbmc" (δλδ δεν είναι συμβατό με το SMPC για το Ouya ή το XBMCminix για το minix).

...ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός!

Τελικά αγόρασα το ouya για εμένα και το gbox Mx2 για τον ξάδελφο μου και τα 2 μηχανήματα σπέρνουν και είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε android media center.είδη έκανα root πέρασα και play store.Στο xbmc ούτε buffering ούτε restart τίποτα.Το gbox βγήκε 118 και ήρθε από Αμερική amazon.com σε 3 μέρες με FedEx ,και το ouya από Αγγλία games.co.uk στις 103£ aka 122 με μεταφορικά σε 5 εργάσιμες

Το ouya μάλλον σου βγήκε ακριβά.... http://www.e-shop.gr/product?id=PSX.00596