Android Media Player

Δεν έχω καταφέρει να έχω πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1 σε MXIII-G Android TV Box μέσω Kodi.
Τον δέκτη τον έχω συνδέσει με HDMI με τηλεόραση Sony HD Ready και με οπτικό καλώδιο με ενισχυτή AC3 Yamaha (δεν υποστηρίζει DTS) σε σύστημα 5.1.
Στις ρυθμίσεις του δέκτη έχω διαλέξει sounds-Digital sounds-SPDIF.
Στο Kodi έχω επιλέξει Αριθμό καναλιών 5.1 (και 2.0 που δοκίμασα δεν άλλαξε κάτι), Enable passthrough και Dolby Digital (AC3) capable receiver.
Από τον ενισχυτή δεν έχω καθόλου ήχο όταν πάω να παίξω μια ταινία 5.1 κι από την τηλεόραση αν την δυναμώσω κάνει "τρρρρρρ". .

Εχω το ιδιο ακριβως προβλημα, σε ενα Minix Neo X6 συνδεδεμενο με HDMI σε ενισχυτη Yamaha και TV Sony, διαμεσου HDMI splitter.

Το XBMC 13.3 που ειχε μεσα δεν βγαζει επ'ουδενι Dolby Digital. Οι ρυθμισεις στα μενου του XBMC ειναι σωστες, αλλα στην TV εχω "τρρρρρρ" και στον ενισχυτη σιωπη.
Μονος τροπος να εχω ηχο απο XBMC, ειναι να ξετσεκαρω το audio passthrough και να βαλω 2.0 στο speaker setup, οποτε και γινεται stereo downmix βεβαια.

Στο ιδιο μηχανημα με τα ιδια αρχεια, το MX Player δινει κανονικα Dolby Digital 5.1 και στην TV και στον ενισχυτη!

εχω ενα CS918 Quad Core Android (νομίζω) και εχω το κλασικο remote control.
Ολα καλα εχω εγκαταστησει το Otetv Go και παιζει πολυ ομαλα!
Αλλα δεν μπορω να κάνω με τιποτα scroll down με το τηλεχειριστηριο!!!Ουτε στο Ιντερνετ δεν μπορω να βρω καποια λυση!!
Μηπως μου διαφευγει κατι;;;
Ευχαριστω!

Re: Απάντηση: Android Media Player

Ναι άνετα. Εγώ στους δικούς μου android media player τους έχω μάλιστα ασύρματα ποντίκια.
χωρις καποια ρυθμιση στον player;
Me to τηλεχειριστηριο σε καποιες εφαρμογες δεν σκρολαρει με τιποτα!
εχω δοκιμασει κ σε info mouse mode και σε normal mode δεν γινεται τπτ!!
Υπαρχει κολπο ή θελει ποντικι;;;

χωρις καποια ρυθμιση στον player;
Me to τηλεχειριστηριο σε καποιες εφαρμογες δεν σκρολαρει με τιποτα!
εχω δοκιμασει κ σε info mouse mode και σε normal mode δεν γινεται τπτ!!
Υπαρχει κολπο ή θελει ποντικι;;;

Έχω ένα Ubox και ένα Zidoo X6 Pro και στα δύο όπως είπα με ασύρματη σύνδεση ποντίκι και στο άλλο πληκτρολόγιο με ποντίκι. Καμία ρύθμιση απολύτως.

Ψάχνω για ένα φτηνό media player αποκλειστικά για ήχο. Θα εγκατασταθούν τα Hiby και Usb Audio Player Pro, τα οποία θέλω να ελέγχω με κάποιο τρόπο από το κινητό (ή τάμπλετ) χωρίς να ανοίξω τηλεόραση. Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Κανείς;

Ψάχνω για ένα φτηνό media player αποκλειστικά για ήχο. Θα εγκατασταθούν τα Hiby και Usb Audio Player Pro, τα οποία θέλω να ελέγχω με κάποιο τρόπο από το κινητό (ή τάμπλετ) χωρίς να ανοίξω τηλεόραση. Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Αφού δεν θα χρησιμοποιείς OTG (και είναι μόνο για ήχο) δεν θα σου έκανε ενα ροοταρισμένο samsung galaxy s ή samsung galaxy s3;(λόγω του ενσωματωμένου του wolfson dac). Προσωπικά έχω ένα απλό samsung galaxy s1 περασμένο με lolipop 5.1 και χρησιμοποιώ το hiby σαν player. Δεν το έχω συνδέσει με το server βέβαια και δεν ξέρω πως γίνεται μέσω του hiby, επίσης εγώ συνδέομαι με ενισχυτή μέσω minijack αλλά είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση ήχου. Το χρησιμοποιώ και σαν ιντερνετικό ραδιόφωνο.
Πρέπει να είναι πολύ φτηνά μεταχειρισμένα, ειδικά τα s1.

μέσω Hiby παίζω τα πάντα εκτός sacd iso, (ακόμα και dsf παίζει) λόγω μάλλον επεξεργαστή, αλλά σε s3 πρέπει να παίζουν και αυτά!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης το s3 από ότι ξέρω έχει OTG και μπορείς να συνδέσεις και usb dac.

Last edited:
Μας βάζεις δύσκολα... :) Το ψάχνουμε και άμα βρούμε κάτι θα επανέλθουμε.

Μα για τα δύσκολα σας θέλω. Για τα εύκολα υπάρχει και το media markt.:BDGBGDB55:

Ξέχασα να σας πώ ότι τελικά παραγγειλα ένα beelink x2. Άμα έρθει βλεπουμε.

Μα για τα δύσκολα σας θέλω. Για τα εύκολα υπάρχει και το media markt.:BDGBGDB55:

Ξέχασα να σας πώ ότι τελικά παραγγειλα ένα beelink x2. Άμα έρθει βλεπουμε.

Θα σου κάνει την δουλειά που θέλεις το beelink ? Ομολογώ ότι το Raidsonic IB-MP401Air - Music streaming receiver που πρότεινε παραπάνω ο xlemp21 -(μπράβο στον φίλο! Ηταν ένα από αυτά που είχα βρει κι εγώ ψάχνοντας) είναι φοβερή περίπτωση (κι έχει και Dac Wolfson)

Θα σου κάνει την δουλειά που θέλεις το beelink ? Ομολογώ ότι το Raidsonic IB-MP401Air - Music streaming receiver που πρότεινε παραπάνω ο xlemp21 -(μπράβο στον φίλο! Ηταν ένα από αυτά που είχα βρει κι εγώ ψάχνοντας) είναι φοβερή περίπτωση (κι έχει και Dac Wolfson)

Θα το δούμε το beelink, αν δε μου κάνει το πουλάω.To Raidsonic καλό φαίνεται, αλλά δεν φαίνεται να υποστηρίζει ολα αυτά τα περίεργα φορμά ήχου που ψάχνουμε εμείς οι Δικάναλοι, κάτι 24/192, κάτι DSD, DXD και δε συμμαζεύεται.

@elamnte ( και όποιον άλλον... )
Θές αναπαραγωγή όλων των ειδών αρχείων σε μια χρονική στιγμή που αλλάζει ο κόσμος της κωδικοποίησης κι έρχονται τα πάνω κάτω. Ότι και να διαλέξεις σήμερα, θα θές να το αλλάξεις σε ένα χρόνο.
Μην πετάξεις 150 ευρώ, πέτα μόνο 35 σε ένα μηχανάκι με επεξεργαστή Amlogic S905. Θα σε καλύψει ΑΠΟΛΥΤΑ και σήμερα και στο άμεσο μέλλον, και όταν θα το αλλάξεις θα χαλαλίζεις τα ελάχιστα χρήματα
Ενδεικτικά: MXQ-Pro-4K-Ultra-HD-64bit-Amlogic-S905-Quad-Core-H-265-Hardware-Decoding
Με βαση το παραπανω ποστ ενω ημουν στο παρα 5 να παρω το mede8er med600x3d με προσγειωσε αποτομα με αποτελεσμα πλεον να ψαχνω ενα οσο το δυνατον φτηνοτερο media player γιατι αφου ουτο σι αλλος θα χρειαστει σε κανα χρονο να αλλαξω παλι μην δινω διπλα λεφτα.

Και ερχομαι στο ερωτημα μπορειτε να μου προτεινετε ενα οσο το δυνατον φτηνοτερο android media player που να μπορει να αναπαραγει τουλαχιστον τα βασικα που ειναι (avi, divx, xvid, mpeg, mov, 1080 mkv αρχεια, M2ts ασυμπιεστα αρχεια απο ταινιες bluray, και να παιζει οποιοδηποτε κωδικοποιηση ηχου) θα πρεπει να κοιταξω ενα android media player το οποιο να εχει μινιμουν απαιτησεις hardware ή οποιοδηποτε και να αγορασω αυτα που ζηταω τουλαχιστον για τωρα θα τα κανει χωρις προβλημα?

Θελω αν ειναι δυνατον να μην χρειαζεται να τρεχω καποιο dlna προγραμμα στους υπολογιστες μου για να μπορουν να δουν τα αρχεια που εχω στους κοινοχρηστους φακελους των windows απλα να βλεπουν τους κοινοχρηστους windows φακελους.

Αν λοιπον καποιος εχει προσωπικη πειρα απο καποιο φτηνο android media player και μου το προτεινε να το αγορασω απο καπου μεταχηρισμενο ή καινουργιο τοτε τον παρακαλω πολυ να το κανει.

Χμμμμμ....... ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι και μαζεύεις συνεχώς προτάσεις, εξιδεικεύοντας την λεπτομέρεια....μου θυμίζεις έναν φίλο. Τοn fits....

Υ.Γ. Αυτό που θέλεις λέγεται Mede8er. Tα είπαμε νομίζω. Το να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις είναι κουραστικό.

Απάντηση: Re: Android Media Player

Χμμμμμ....... ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι και μαζεύεις συνεχώς προτάσεις, εξιδεικεύοντας την λεπτομέρεια....μου θυμίζεις έναν φίλο. Τοn fits....

Υ.Γ. Αυτό που θέλεις λέγεται Mede8er. Tα είπαμε νομίζω. Το να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις είναι κουραστικό.
όντως και έλεγα ποιον μου θυμίζει :-)