Android vs. iOS

Κάποιοι προτιμούν τους ΚΚ Κίνας σερβερ κάποιοι του Τραμπ....
Βρε Παναγιώτη μου, αν δεν ξέρεις κάτι, μην βιάζεσαι να πετάξεις την ατακα σου.. Καταρχήν τα δεδομένα τόσο στα iPhone όσο και στο iCloud είναι end-to-end encrypted και επιπλέον τα server farms της apple ειναι εντος Ευρωπης για τους Ευρωπαιους... Καμία σχέση στον τομέα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων συγκριτικά με τα κινεζικα τηλεφωνα...

Αν διάβαζες το άρθρο, θα έβλεπες ότι αυτό (η υπαρξη τοπικων apple data centers στη Κινα) αφορά αποκλειστικά τους Κινέζους καταναλωτές. Και η apple δεν έχει backdoor στις συσκευες της οπως τα κινεζικα τηλεφωνα που τους το επιβαλλει η κινεζικη κυβερνηση.

• Like
Reactions: lesarros
Αν διάβαζες το άρθρο, θα έβλεπες ότι αυτό (η υπαρξη τοπικων apple data centers στη Κινα) αφορά αποκλειστικά τους Κινέζους καταναλωτές.
Και πλέον και τους Άγγλους καταναλωτές που δεν έχουν end to end encryption στο iCloud

και σύντομα και στις ΗΠΑ

Γενικά είναι αστείο να μιλάμε για end to end encryption σε proprietary cloud service, όταν ζητηθεί πρόσβαση από οποιαδήποτε κυβέρνηση θα δώσει η Apple, εκτός αν νομίζεις ότι το FBI του Τραμπ θα δυσκολευτεί να πάρει "lawful access" και θα κάνει επανάσταση η Apple ως Αμερικανική εταιρεία

Last edited:
Καθόλου αστείο δεν είναι, εφόσον το encryption key το έχεις εσύ και όχι η Apple.
b098da23a6d7e66c3974a3334c4fbb97.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

ΥΓ. Στην Αγγλία όντως μετά από εντολή της Αγγλικής κυβέρνησης η Apple απενεργοποίησε το ADP, κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα στο cloud, αλλά μπορεί η κυβέρνηση με Εισαγγελική παραγγελία να ζητήσει αντίγραφο των δεδομένων στο cloud. Φυσικά αν απενεργοποιήσεις το iCloud back up δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά.

Σιγά βρε παιδιά τα μυστικά του κράτους που κουβαλάμε στα κινητά μας και στο Cloud, και να μου τα πάρουν κυριολεκτικα χέστηκα!! Να τα κάνουν τι?? Ούτε Celebrity είμαι, ούτε έχω αρχεία αξίας εκατομυρίων, ούτε ανέβαζω περίεργες φώτος κλπ...ας τα πάρουν και ας τα δω στο διαδίκτυο!! Τιμή μου που με επέλεξαν, θα χαρώ κιόλας!! Πολύ φασαρία για το τίποτα....

Είμαι σίγουρος ότι τα ανήλικα πιτσιρίκια γι' αυτό διαλέγουν Apple. Θέλουν μέχρι τέλους κρυπτογράφηση.

Δεν είναι αυτός ο λόγος προφανώς. Άλλοι είναι οι λόγοι: trend, design, ευκολία χρήσης, ποιότητα,brand power κλπ
Αλλά δεν το ψωνίζουν μόνο πιτσιρίκια και σίγουρα δεν είναι πρόβατα όσοι το αγοράζουν όπως υπονόησες πιο πριν.

• Like
Reactions: lesarros
ΥΓ. Στην Αγγλία όντως μετά από εντολή της Αγγλικής κυβέρνησης η Apple απενεργοποίησε το ADP, κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα στο cloud, αλλά μπορεί η κυβέρνηση με Εισαγγελική παραγγελία να ζητήσει αντίγραφο των δεδομένων στο cloud. Φυσικά αν απενεργοποιήσεις το iCloud back up δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά.
Το θέμα είναι απλό, η Apple είναι άλλη μια εταιρεία που συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους κάθε χώρας που δραστηριοποιείται, δεν θα πει "α δεν τα δίνω", αν της ζητηθεί από κάποια κυβέρνηση δεδομένα cloud θα τα δώσει όπως έκανε ήδη, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε

Δεν είναι αυτός ο λόγος προφανώς. Άλλοι είναι οι λόγοι: trend, design, ευκολία χρήσης, ποιότητα,brand power κλπ
Αλλά δεν το ψωνίζουν μόνο πιτσιρίκια και σίγουρα δεν είναι πρόβατα όσοι το αγοράζουν όπως υπονόησες πιο πριν.
Προφανώς δεν είναι πρόβατα, άλλα η ασφάλεια στο Cloud δεν παίζει να μπαίνει ούτε καν στους πρώτους 100 λόγους που επιλέγει ένας μέσος χρήστης Iphone.

Δεν ανέφερα για πρόβατα αλλά για μια εταιρεία που έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό όνομα και ένα πιστό κοινό που τη στηρίζει. Μην μου πείτε ότι τα τελευταία χρόνια στα Iphone που είναι η κορωνίδα της καινοτομεί. Έχω φίλο στην Αμερική με μισθό που μπορεί να πάρει όποιο τηλέφωνο θέλει. Πήρε πρόσφατα μετά από αρκετά χρόνια το Iphone 16 με επιδότηση. Του λέω γιατί διάλεξες Apple, μου λέει είχα συνηθίσει το ios στα τηλέφωνα, στη δουλειά έχουμε windows μόνο γιατί δουλεύουμε συγκεκριμένα προγράμματα.

• Like
Reactions: forisp2009
Koίτα ο κόσμος έτσι λειτουργεί, μην κοιτάς που εδώ μέσα αρκετοί είμαστε γκατζετάκιδες και δοκιμάζουμε πράγματα, ο περισσότερος κόσμος μαθαίνει κάτι και αυτό παίρνει, δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να το ψάξει, να μάθει κάτι άλλο, από την στιγμή που κάνει την δουλειά του τέλος....και αυτό συνήθως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από τον γιατρό μας που δεν τον αλλάζουμε, την περιοχή που μένουμε, τις μάρκες αυτοκινήτων που αγοράζουμε και άλλα πολλά....

Σιγά βρε παιδιά τα μυστικά του κράτους που κουβαλάμε στα κινητά μας και στο Cloud, και να μου τα πάρουν κυριολεκτικα χέστηκα!! Να τα κάνουν τι?? Ούτε Celebrity είμαι, ούτε έχω αρχεία αξίας εκατομυρίων, ούτε ανέβαζω περίεργες φώτος κλπ...ας τα πάρουν και ας τα δω στο διαδίκτυο!! Τιμή μου που με επέλεξαν, θα χαρώ κιόλας!! Πολύ φασαρία για το τίποτα....

Γιατι το λες αυτο ?

Εγω νιωθω λιγο Tομ Κρουζ ωρες ωρες θελω να ειναι ολα μου encrypted !!! :p

υγ

Τωρα τι σχεση εχουν ολα αυτα με την apple tv βεβαια ελαχιστοι το ξερουν (μαλλον μυστικοι πρακτορες και αυτοι ) :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: donk
Το θέμα είναι απλό, η Apple είναι άλλη μια εταιρεία που συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους κάθε χώρας που δραστηριοποιείται, δεν θα πει "α δεν τα δίνω", αν της ζητηθεί από κάποια κυβέρνηση δεδομένα cloud θα τα δώσει όπως έκανε ήδη, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συζητάμε
Αν και είμαστε τελείως off topic, πρεπει να καταλαβουμε για τι συζηταμε. Ειναι τελειως διαφορετικο ενα smartphone να εχει υποχρεωτικα backdoor σε software & hardware οπως τα κινεζικα προκειμενου να μπορει η Κινεζικη κυβερνηση να παρακολουθει τα προσωπικα δεδομένα των πολιτων της ανα πασα στιγμη και αλλο το να μπορει μια δυτικη κυβερνηση να ζητησει απο την apple να εχει προσβαση μονο στα δεδομενα που υπαρχουν στο cloud (και οχι στη συσκευη μεσω backdoor) και αυτο με εισαγγελικη παραγγελια. Να σημειωθει πως τα δεδομενα στο icloud παλαιοτερα ηταν unencrypted και η Apple εξαναγκαζοταν να τα δωσει στις αρχες οταν υπηρχε εισαγγελικη παραγγελια. Μετα, τα εκανε encrypted αλλα κρατησε το encryption key η ιδια. Με το ADP, η apple το encryption key ανηκει μονο στον χρηστη, οποτε και να θελει η apple δεν μπορει να δει τα iCloud data ουτε επομενως να τα δωσει στις αρχες. Αν απενεργοποιησει το ADP οπως εγινε στην Αγγλια, επανερχεται το προηγουμενο καθεστως (encrypted iCloud data, encryption key στην Apple και οταν ζητανε οι δικαστικες αρχες τα iCloud data, τα δινει).

Δεν ανέφερα για πρόβατα αλλά για μια εταιρεία που έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό όνομα και ένα πιστό κοινό που τη στηρίζει. Μην μου πείτε ότι τα τελευταία χρόνια στα Iphone που είναι η κορωνίδα της καινοτομεί. Έχω φίλο στην Αμερική με μισθό που μπορεί να πάρει όποιο τηλέφωνο θέλει. Πήρε πρόσφατα μετά από αρκετά χρόνια το Iphone 16 με επιδότηση. Του λέω γιατί διάλεξες Apple, μου λέει είχα συνηθίσει το ios στα τηλέφωνα, στη δουλειά έχουμε windows μόνο γιατί δουλεύουμε συγκεκριμένα προγράμματα.
Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό, αλλά δεν είναι μόνο θέμα συνήθειας. Είναι η ευκολία χρήσης, η έμφαση στην ιδιοτικοτητα, το custom made silicon που παραμενει μπροστα απο τον ανταγωνισμο, η καλυτερη υποστηριξη απο τους developers και αλλα πολλα. Πληρωνεις ακριβα (οπως και στις ναυαρχιδες του ανταγωνισμου) αλλα εχεις ενα προιον που 6 χρονια μετα υποστηριζεται κανονικα και δουλευει μια χαρα. Και που αν το μεταπωλησεις δεν θα κλαις τα λεφτα σου...

...και ολη αυτη η συζητηση τι σχεση με το appletv του θεματος εχει ειπαμε;;

Εχει να κανει με την apple και την υπερασπιση της ή την κατηγορια της .

Μερικα πραγματα δεν θα αλλαξουν ποτε.

fan boys vs hate boys.

Εχει να κανει με την apple και την υπερασπιση της ή την κατηγορια της .

Μερικα πραγματα δεν θα αλλαξουν ποτε.

fan boys vs hate boys.
Σοβαρά τώρα; Κάνουμε μια κουβέντα περί cybersecurity, έστω και off topic και εσυ το υποβαθμιζεις σε fanboy-hateboy topic?
Έλεος.