Ανέβασε το δικό σου βίντεο

Re: Post your video

Σας ευχαριστώ.
evanforis έχεις δίκιο για τη διάρκεια, σκεφτόμουν ένα τρίλεπτο να το κάνω αλλά δεν θα τα βλέπαμε σχεδόν όλα που σε εμένα ικανοποιεί την ματιά του...περίεργου...

Αυτό με τα info σωστό, αλλά θα ήθελα να ήταν καλύτερο συνολικά το βίντεο για να το κάνω. Πήγα με τη μηχανούλα βιδωμένη σε ένα τριποδάκι και από εκεί την κρατούσα και αυτό ήταν όλο.
Το wrap stabilizer νόμιζα θα μου βγάλει μούτζα στο τέλος. Πάνω από τα μισά πλάνα ούτε ηλεκτρονικά δεν σταθεροποιούνται αφού κουράστηκα στο τέλος.
Δεδομένων των συνθηκών και της απόφασης της στιγμής πάντως είμαι ευχαριστημένος.

Αφού έμπλεξα τα μπούτια μου με test shots, LUTs κλπ κλπ, και είδα ότι είναι πολύ βαθιά τα νερά για μένα ακόμα, αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να δω λίγο τη βασική πλευρά του βίντεο, του πως να αποθανατίζεις στιγμές. Έτσι, όταν η καλή μου χθες μου ζήτησε γεμιστά, της είπα ΟΚ, υπό τον όρο ότι θα φτιάξω βιντεάκι. Όπως και έκανα. Τα πάντα είναι straight out of the camera, κανενός είδους επεξεργασία εκτός του μοντάζ. Τραβηγμένα με a6500/18-105 σε ΙSO800, f4.0 και 1/60.

https://youtu.be/hjyX7TBsBAo

tiniakos ωραία τράβηξε η X-T20 δεν το περίμενα.

Maestro, μπράβο. Σαν βίντεο ήτα καλό με αλλαγή πλάνων και γωνιών, ειδικά για κάποιον που κρατά μια κάμερα μόνο στο χώρο. Καλό το μοντάζ. Καλύτερο απο τα προηγούμενα. Εισαι ετοιμοας για πρωινάδικη εκπομπή μαγειρικής ως καμέραμαν :SFGSFGSF:

Maestro, μπράβο. Σαν βίντεο ήτα καλό με αλλαγή πλάνων και γωνιών, ειδικά για κάποιον που κρατά μια κάμερα μόνο στο χώρο. Καλό το μοντάζ. Καλύτερο απο τα προηγούμενα. Εισαι ετοιμοας για πρωινάδικη εκπομπή μαγειρικής ως καμέραμαν :SFGSFGSF:

Hehe! Η αληθεια είναι ότι με μια κάμερα δε φτουράει, είναι μεγάλη μανούρα και λειτουργεί μόνο αν τραβάς διάφορα πλάνα και κόψεις στο τέλος. (όχι δηλαδή για να καλύψεις ένα γεγονός απ'την αρχή ως το τέλος χωρίς διακοπή).

Σκεφτόμουν ότι ένας φτηνός τρόπος να αντιμετωπίσω το παραπάνω πρόβλημα θα ήταν μια gopro, κρεμασμένη ψηλά που να γράφει συνεχόμενα. Ή/και το iPhone σε ένα τρίποδο σε σχετική απόσταση.

CHARLES_FIX_3crop.jpg
Η Φιξ σε καμία περίπτωση δεν ήταν η πρώτη μπύρα στην Ελλάδα, ούτε και είχε το μονοπώλιο για 100 χρόνια όπως πολλές φορές γράφεται λανθασμένα, ήταν όμως η πρώτη μεγάλη βιομηχανία μπύρας στον τόπο.

Από τους βαυαρούς που ακολούθησαν τον Όθωνα ήταν και ο μεταλλειολόγος Ιωάννης Fuchs (το Φιξ είναι το εξελληνισμένο Fuchs), τον οποίο κάποια στιγμή ο γιος του Κάρολος αποφάσισε να τον επισκεφθεί και ήρθε στην Ελλάδα. Δεν πρόλαβε όμως καλά καλά ο υιός να συναντήσει τον πατέρα και ο δεύτερος βρέθηκε πυροβολημένος, προφανώς από ληστές που τριγυρνούσαν στην Αθήνα του 1850. Κατά περίεργο τρόπο μετά το συμβάν ο νεαρός Κάρολος αντί να το βάλει στα πόδια αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα και αργότερα ξεκίνησε την δική του εταιρία μπύρας.

Οι εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκαν το 1892 από τους Αλλατίνη, Μισραχή και Φερνάντεζ, και αρχικά λειτούργησαν ως ποτοποιείο και αργότερα ζυθοποιείο, ώσπου το 1926 αγοράστηκαν από τη Φιξ Αθηνών που συνέχιζαν οι γιοι του Καρόλου αφού αυτός πέθανε το 1922.

To 1982 ήρθε η πτώχευση της εταιρίας με τον κατήφορο να έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 60 δια λόγους πολιτικούς αλλά και ανταγωνισμού.
Το 1989 το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αγοράζεται από επενδυτή και κάποια στιγμή κηρύσσεται διατηρητέο. Αν και αυτό το τελευταίο τυπικά είναι ένα ευχάριστο γεγονός, στην ουσία μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Το Φιξ μετά το σχετικά επιτυχημένο "πείραμα" του Μύλου και των Λαδάδικων, έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην σκυλοκατάσταση με δόσεις εντεχνήτιδας για το ξεκάρφωμα που διαμορφώθηκε στην δύσμοιρη αυτή πόλη την πρωτοξεσαλωματική δεκαετία του 90 που μας εισήγαγε στην καφρίλα του 2000.

Ακόμη και σήμερα σε κάποιους χώρους του λειτουργούν τέτοια απομεινάρια του σύγχρονου παρελθόντος, ενώ σε κάποιους άλλους ο ιδιοκτήτης αναπτύσσει πιο "εναλλακτικές" δράσεις.
Το υπόλοιπο κτίριο έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ή όποια επίσκεψη. Για αυτό δεν πειράζει που δεν έπιασα πολλά ψάρια, αρκεί που βγήκα σώος...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και ένα ακόμη γρήγορο.

Η βίλα χτίστηκε την δεκαετία του 50 και βρίσκεται κάπου στη βόρεια Ελλάδα. Ιδιοκτήτης ήταν ένας μεταπολεμικός και για 2 συνεχόμενες δεκαετίες βουλευτής. Μια φορά υπήρξε και υπουργός.
Φαίνεται πως στο λοφάκι που χτίστηκε χρειάστηκε να κοπούν για αυτό το σκοπό τα μισά πεύκα που είχαν γλυτώσει έως τότε από τις γύρω καλλιέργειες.

Άγνωστο πότε εγκαταλείφθηκε. Ο βουλευτής πέθανε το 1981, το πιο σύγχρονο όμως ρολόι της ΔΕΗ είναι του 1983 και επίσης μια σελίδα εφημερίδας του 1986 έχει κολλήσει σε ένα τοίχο.

Στο όροφο κάποιος έχει "φιλοτεχνήσει" διάφορα σατανιστικά, όμως χρειάζεται περισσότερη εξάσκηση στην ιχνογραφία καθώς επίσης και στην ορθογραφία.
Και ο παππούς μου που δεν ήταν βουλευτής στο σπίτι που έχτισε τα 50s έβαλε ακριβώς τα ίδια πλακάκια, διακόπτες κτλ. Μάλλον δεν υπήρχαν εύκολα προσβάσιμες πολλές εναλλακτικές τότε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπράβο σε όλους. Chris εξαιρετικά τεχνικά και αισθητικά, ειδικά σαν σετ με τα γραπτά σου εισαγωγικά.

Σε ευχαριστώ. Να και η "κάτοψη". Που είναι τα πεύκα οέο? Μια ζωή τα ίδια...
Ο τόπος ας μείνει άγνωστος για να μην βανδαλιστεί, έως τώρα φτηνά τη γλύτωσε.
ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?small.jpg

πολυ ωραιο...μπραβο!

Μια μικρη παρατηρηση, αν μου επιτρεπεις...οι συνεχομενες κινησεις, μερικες φορες κουραζουν.
Μπορεις να κανεις μικρες ενοτητες, και να τις διαχωρισεις ειτε με καποιο fade to black, ειτε να βαλεις μερικα στατικα πλανα εμβολιμα.

Οι κινησεις ειναι στο χερι? Με ποια καμερα ?

Σας ευχαριστώ. tiniakos... κόψε κάτι :flipout:

Γιάννη έχεις πολύ δίκιο, η έμπνευση ήταν κάποιος ( https://www.youtube.com/user/k0b41t ) που τα δικά του είναι πολύ στατικά πλάνα + φώτος. Εγώ το παράκανα και επίσης...σχεδόν δεν έβγαλα φωτογραφίες...
Είναι όλα στο χέρι με panasonic gm1 με τον κιτ φακό βιδωμένη σε ένα τριποδάκι για να το έχω σαν λαβή. Δεν είναι αρκετό και δεν είναι και για πολλούς καφέδες αλλά αρνούμαι να κουβαλήσω οτιδήποτε άλλο (όχι πως έχω κιόλας :)