Ανέβασε το δικό σου βίντεο

Re: Post your video

Τσάαααααααμπα μάζεψα το κουράγιο μου για να μπω μέσα...
P3610726.00_01_49_06.Still012small.jpg

Κυριακή μεσημέρι κάνεις δεν είχε λόγο να τριγυρνά εκεί. Είδα και μέσα από τα παράθυρα κάτι πολυθρόνες, ρούχα και φαγητό είπα να στρίψω. Μετά με έτρωγε και μπήκα αλλά δεν υπήρχε τίποτα απολύτως εκεί.

Όπως έχω δει και αλλού, ξηλώνουν ακόμη και τα μάρμαρα από τις σκάλες. Ένα σύνθημα που έλεγε "Σε θέλω αλλά τρώω...κριτσίνια" με άφησε να αναρωτιέμαι τι σκεφτόταν ο ποιητής όταν πήγε να το γράψει σε αυτό που φαίνεται να είναι μια καπναποθήκη από τα 50s αλλά δεν ξέρω να πω σίγουρα.

3-4 μέρες πριν που είχα περάσει από εκεί ο χώρος ήταν γεμάτος μπάζα. Όπως είδα και αλλού ίσως ο δήμος αποφάσισε να καθαρίσει λίγο. Συμμαχική οδός Ωραιόκαστο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάντε μια στάση 15 λεπτών και ακούστε την κ.Μαρκουίζου,η μαρτυρία της είναι η ιστορία του τόπου μας.
Το βίντεο είναι γυρισμένο με την Χ-Τ20 +18-55 αλλά υπήρξαν κάποια θεματάκια στη λήψη και έχει και κάποια συμπίεση στην επεξεργασία.Η εγγραφή έχει γίνει με Rode videomicro.
https://www.youtube.com/watch?v=O_VlbLgWd0M

Trailer για την Θεατρικη παρασταση "Ποιος φοβαται τη Βιρτζινια Γουλφ" του Εντουαρντ Αλμπι..
Γυρω στα 35 λεπτα για να παρω τα πλανα,χωρις να γνωριζω την εξελιξη καθε σκηνης και edit σε μιση ημερα στην ουσια..
GH5 με Voigtlander 17.5mm..

https://www.youtube.com/watch?v=Z_XUYD0zGqk

Σας ευχαριστώ @Apollwn και Δημήτρη!
Εννοείς το 2ο πλανο?
Εγώ στο κέντρο,χέρι τεντωμένα πάνω κ περιφορά γύρω από τον εαυτό μου..
Το λάθος μου ήταν ,ότι ο σκηνοθέτης το ήθελε γρηγορο πανάρισμα και αντί να το κάνω αργά κ να speedaro στο ποστ ,το τράβηξα πολύ γρήγορα

Απάντηση: Re: Post your video

Ο Voigltlander έγραψε πολύ όμορφα και έχοντας τη σταθεροποίηση του σώματος πιστευω ότι δεν θα δυσκολεύτηκες ιδιαίτερα, σε τι διάφραγμα τον δούλεψες και με τι ISO ?

Πραγματι το εναέριο ήθελε πολύ πιο αργή κίνηση αλλά η όλη προσπάθεια είναι πολύ καλή και σε βάζει στο κλίμα της παράστασης.

Σανατόριο Ασβεστοχωρίου (Νοσοκομείο Παπανικολάου)

Στον χώρο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στήθηκαν κάποια παραπήγματα από τον βρετανικό στρατό που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση βρετανών αξιωματικών. Αμέσως μετά το ελληνικό κράτος αγόρασε αυτές τις «εγκαταστάσεις» που αποτέλεσαν τη βάση στην οποία αναπτύχθηκε το σανατόριο.

greek hosp.JPG
1919

greek hospitals.JPG
1919

Εμείς που δεν τα ζήσαμε, ουδεμία ιδέα μπορούμε να έχουμε για την δυστυχία και την κοινωνική απομόνωση που συνόδευαν το στίγμα του φυματικού, ο οποίος ακόμη και αν γλύτωνε από την ασθένεια μετά παρέμενε απομονωμένος και στιγματισμένος για την υπόλοιπη ζωή του. Πολλοί ήταν αυτοί που όταν κατάφερναν να εισαχθούν έδιναν λάθος όνομα για να καλύψουν τα ίχνη τους με αποτέλεσμα συγγενείς που έψαχναν αργότερα να μην μπορούν να τους εντοπίσουν. Μα ήταν και άλλοι πολλοί που οι συγγενείς τους απλά τους ξεχνούσαν για πάντα.

13-7-1937crop.jpg
13-7-1937 Ευκαιρία για προπαγάνδα. Διθύραμβοι στις εφημερίδες.

Όσοι την γλύτωναν και έπρεπε να φύγουν από το σανατόριο μετά από τη μακροχρόνια θεραπεία ήταν αδύνατον να γυρίσουν στον τόπο τους, και οι ίδιοι απέφευγαν να αναζητήσουν την τύχη τους στην πόλη. Αυτό συνέβαινε και για κοινωνικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας καθώς η κατάσταση τους μπορεί να επιβαρύνονταν ζώντας και πάλι στη μόλυνση και την υγρασία. Έτσι έξω από το σανατόριο δημιουργήθηκε πιθανόν σε «παγκόσμια πρώτη» ένας συνοικισμός από όλους αυτούς που δεν είχαν που να πάνε μετά την έξοδό τους που μετεξελίχτηκε στην κοινότητα Εξοχής.

23μαι-1921crop.JPG
23-5-1921. Το μυστήριο ίσως να εξηγείται ως προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη.

Ως σανατόριο πρωτολειτούργησε το 1920 και εγκαινιάσθηκε από την βασίλισσα το 1921 ενώ τότε αλλά και αργότερα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρχαν σοβαρές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του διπλανού Ασβεστοχωρίου για την εγκατάσταση του εκεί. Με τα χρόνια προστέθηκαν νέα περίπτερα και εγκαταστάσεις ενώ το 1948 κατασκευάστηκε και το κεντρικό κτίριο με τις 4 πτέρυγες. Αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι η 3η πτέρυγα που όπως καταλαβαίνω εγκαταλείφτηκε μετά τον σεισμό του 1978. Κάποιες εργασίες έγιναν που δείχνει πως κάποτε πήγε να αποκατασταθεί και να ξαναλειτουργήσει αλλά ποιος ξέρει αν θα ολοκληρωθούν στα επόμενα 40 χρόνια…

6-5-1931crop.jpg
6-5-1931

Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, μερικοί άδειοι διάδρομοι και δεν είχα και πολλά να φωτογραφίσω. Τα κρεβάτια και τα παλιά αρχεία είναι από την θεατρική παράσταση «Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε Μια Αναπνοή Χαμένη» που ανεβάζει από το 2013 στον εγκαταλειμμένο χώρο αλλά και αλλού η θεατρική ομάδα του νοσοκομείου.

Κατάφερα να κλειστώ στον 'Χώρο 'εργασίας αδελφών" πίσω από την μοναδική πόρτα που υπάρχει εκεί αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν παράθυρα και βρισκόμουν στο ισόγειο αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω σε βοήθεια μεσημεριάτικα τους ασθενείς από την απέναντι πτέρυγα…:slapface:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

2-4-1957crop.JPG
2-4-1957

Last edited:

Σε ευχαριστώ Κώστα!

f2 με f2.5 και iso max 800..(portrait 0,-5,-5,-3,0),4k30p

το μονο που με δυσκόλεψε αρκετά ,ηταν ότι δεν γνώριζα καθόλου την εξέλιξη της κάθε σκηνής..

Soulkeeper μού αρέσουν πολύ τά βίντεο σου καί ιδιαίτερα ή ενασχόληση σου μέ τό θέατρο,πιστεύω ότι είσαι πολύ τυχερός καί επιλεκτικός πού υπηρετείς τήν Τέχνη.

Chris73 τά θέματα πού ανεβάζεις καί ο τρόπος πού τά παρουσιάζεις έχουν καί Ιστορική αξία καί πιστεύω αποτελούν ξεχωριστή ενότητα πού καλό θά ήταν νά ταξινομηθούν σέ ένα ξεχωριστό νήμα πέρα από τά υπάρχοντα τής Αρχιτεκτονικής,βίντεο κοκ καθότι υποστηρίζονται καί από τό λόγο πού είναι καθαρός καί προσωπικός δίνοντας μιά ποιητική καί αιχμηρή διάσταση πέρα από τήν εικόνα.

Σας ευχαριστώ @Apollwn και Δημήτρη!
Εννοείς το 2ο πλανο?
Εγώ στο κέντρο,χέρι τεντωμένα πάνω κ περιφορά γύρω από τον εαυτό μου..
Το λάθος μου ήταν ,ότι ο σκηνοθέτης το ήθελε γρηγορο πανάρισμα και αντί να το κάνω αργά κ να speedaro στο ποστ ,το τράβηξα πολύ γρήγορα

Μπορεί και να μην ήταν "λάθος", αν ο σκηνοθέτης ήθελε τις αντιδράσεις των χαρακτήρων σε πραγματικό χρόνο και όχι σε γρήγορη κίνηση... μην σου πω ότι ακόμα ταχύτερη κίνηση σε συνδιασμό με περισσότερα fps (ή έστω στα ίδια και optical flow κατόπιν) θα σου έδινε περιθώριο και για "πάγωμα" των χαρακτήρων στο post με ελαφρύ slow motion! Μην ξεχνάμε ότι λήψεις από ψηλά, πέραν της καταγραφής του τόπου/σκηνικού σε 3ο πρόσωπο ως γενικό πλάνο, ενισχύουν το δράμα. Εδώ πχ διακρίνω ότι ο σκηνοθέτης με το πλάνο εξυπηρετεί περιεκτικότατα 2 σκοπούς, 1ον την παρουσίαση των πρωταγωνιστών, 2ον τους δείχνει εύθυμους, διαχυτικούς, ώστε να αντιπαραθέσει το δράμα κατόπιν, αλλά και από ψηλά και με κίνηση - αλληλουχία = τους αφαιρεί ταυτόχρονα ελευθερία και σημαντικότητα ως φευγαλέα καρέ εμπρός στο μοιραίο και αναπόφευκτο, με τρόπο σχεδόν κωμικό και ειρωνικό.

Last edited by a moderator: