ανεμιστηρας και 800

teomad

Banned
5 July 2008
1,980
ανεμιστηρας με usb συνδεση

Attachments

• DSC00360 (Small) (Large).jpg
    DSC00360 (Small) (Large).jpg
    54.6 KB · Views: 28
  • DSC00361 (Large).jpg
    DSC00361 (Large).jpg
    29.1 KB · Views: 35
  • DSC00363 (Large).jpg
    DSC00363 (Large).jpg
    31.1 KB · Views: 33
  • DSC00366 (Large).jpg
    DSC00366 (Large).jpg
    69 KB · Views: 47
επισης εχουμε κι αυτη τη λυση ενα ομωρφο pad που μπαινει κατω απο το κουτι
βεβαια δεν ξερω απο τιμη αλλα κατι ομως γραφει

Attachments

• 1ruioh.jpg
    1ruioh.jpg
    58 KB · Views: 40
  • 2d9p94j.jpg
    2d9p94j.jpg
    43.4 KB · Views: 36
  • 2dw6x46.jpg
    2dw6x46.jpg
    31.2 KB · Views: 24
  • 2lia2h0.jpg
    2lia2h0.jpg
    35.1 KB · Views: 23
  • j8pquo.jpg
    j8pquo.jpg
    37.7 KB · Views: 32
Εγω εχω ενα cooling pad της Manhattan και κανει την δουλεια του μια χαρα ειχα ανεβασει και foto ειναι και μαυρο ειναι και το συνθετο μαυρο και ετσι ο δεκτης αμα δεν ειχε την Oled και το pad τα φωτακια θα ηταν τελιος καμουφλαρισμενο!-bye-

επισης εχουμε κι αυτη τη λυση ενα ομωρφο pad που μπαινει κατω απο το κουτι
βεβαια δεν ξερω απο τιμη αλλα κατι ομως γραφει

Το συγκεκριμενο σετακι εχει βγει συγκεκριμενα για δεκτες που παρουσιαζουν προβλημα θερμοκρασιας η' αυτο το σετακι ειναι γενικης χρησης?Ωραιο μεν, αλλα αν εχει κυκλοφορησει για χρηση δεκτων τοτε δεν παμε καλα.Τιμη του σετ ξερουμε?

Απάντηση: Re: ανεμιστηρας και 800

Το συγκεκριμενο σετακι εχει βγει συγκεκριμενα για δεκτες που παρουσιαζουν προβλημα θερμοκρασιας η' αυτο το σετακι ειναι γενικης χρησης?Ωραιο μεν, αλλα αν εχει κυκλοφορησει για χρηση δεκτων τοτε δεν παμε καλα.Τιμη του σετ ξερουμε?

Είναι για notebooks. Φαίνεται άλλωστε και στην τελευταία φωτογραφία που δίνει ο Kapa7.
Για το συγκεκριμένο δεν ξέρω, αλλά αντίστοιχα cooling pads με ανεμιστηράκια στην ελληνική αγορά έχουν από 25 έως 40 περίπου ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα κατασκευής...

Re: Απάντηση: Re: ανεμιστηρας και 800

Είναι για notebooks. Φαίνεται άλλωστε και στην τελευταία φωτογραφία που δίνει ο Kapa7.
Για το συγκεκριμένο δεν ξέρω, αλλά αντίστοιχα cooling pads με ανεμιστηράκια στην ελληνική αγορά έχουν από 25 έως 40 περίπου ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα κατασκευής...

Eγω laptop χρησιμοποιω και προβλημα θερμοκρασιας δεν εχω.Και δεν εχω ακουσει γενικα, αλλα για να κυκλοφορει τετοιο σετ καποια μαλλον θα εχουν.Το θεμα ειναι οτι δεν εχει προβλευτει η εσωτερικη χρηση τους, που ειναι πιο 'κομψη', θα λεγαμε ,και μπαλωνονται τα πραγματα με εξωτερικες κατασκευες.......

ειναι καθαρα για notebook και σε οποιοδηποτε μεγαλο καταστημα πχ ΠΛΑΙΣΙΟ πρεπει να υπαρχουν
τετοια
δεν νομιζω ποτε καποια εταιρια δεκτων να εκανε μια τετοια κινιση ωστε να βαζει και τη φιρμα της απανω σε μια τετοια συσκεβη
αυτα τα κανουμε εμεις οι απλοι χρηστες και ο ενας στον αλλο διαδιδουμε
τις κινησεις μας :operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ανεμιστηρας και 800

Eγω laptop χρησιμοποιω και προβλημα θερμοκρασιας δεν εχω.Και δεν εχω ακουσει γενικα, αλλα για να κυκλοφορει τετοιο σετ καποια μαλλον θα εχουν.Το θεμα ειναι οτι δεν εχει προβλευτει η εσωτερικη χρηση τους, που ειναι πιο 'κομψη', θα λεγαμε ,και μπαλωνονται τα πραγματα με εξωτερικες κατασκευες.......

Και όμως, πάρα πολλά laptops της αγοράς ανεβάζουν αρκετά τη θερμοκρασία τους. Δεν είναι λόγω κακής κατασκευής αλλά λόγω των υπερβολικών αναγκών των εξαρτημάτων τους σε ενέργεια καθώς και των κυκλωμάτων φορτίσεως μαζί με τη μπαταρία τα οποία (σε πείσμα της εξέλιξης των ηλεκτρονικών) συνεχίζουν να παράγουν υπερβολική θερμότητα κατά τη φόρτιση.
Οι κατασκευαστές πασχίζουν να μειώσουν αυτή τη θερμοκρασία. Άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλά (όπως στη δική σου περίπτωση) ενώ άλλοι λιγότερο καλά έως σημείου να είναι ενοχλητικό. Γι'αυτό στο εσωτερικό τους θα δεις ανεμιστηράκια, από 1 έως περισσότερα (έχω δει και 4 σε κάποια επισκευή) τα οποία βέβαια ανάλογα με τη θέση τους μπορεί να μη φτάνουν κιόλας! Η ουσία είναι ότι αν δεν καταλαβαίνεις εσύ τη θερμοκρασία είναι επειδή εκείνα κάνουν καλά τη δουλειά τους, ίσως κάνοντας και "υπερωρίες" δουλεύοντας αρκετά συχνά σε μεγάλες ταχύτητες. Το αποτέλεσμα είναι θόρυβος, μειωμένη απόδοση της μπαταρίας, αυξημένη πιθανότητα βλαβών.
Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των cooling pads. Όταν λειτουργείς το laptop στο γραφείο σου μπορείς εκεί να έχεις ένα τέτοιο pad ώστε να μην επιβαρύνεται επιπλέον. Άσε που λειτουργούν ταυτοχρόνως και ως usb hubs (τα περισσότερα) και έτσι σου λύνουν και τα χέρια...
Η "προσφορά" ενός cooling pad είναι αφανής αλλά ουσιαστική. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα για όσους δουλεύουν συχνά το laptop τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο (σπίτι, γραφείο).

(Βγήκα λίγο :offtopic: μήπως; Συγνώμη...)

Τώρα, για το "φίλο" μας τον 800άρη, θα ήταν μια καλή λύση ένα τέτοιο pad αν ξεπεράσει κανείς το αισθητικό κομμάτι. Δυστυχώς ακόμα και το πιο μικρό cooling pad είναι αρκετά μεγάλο για το μέγεθος του DM οπότε ξεχωρίζει σε ενοχλητικό βαθμό...
Αν και προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει δυσλειτουργίες απο την ανεβασμένη θερμοκρασία (δεν είναι και τόσο ανεβασμένη τώρα με τα τελευταία SS), αν κάποιος επιθυμεί ίσως θα ήταν καλύτερη λύση αισθητικά η "μετακόμιση" του σκληρού δίσκου σε εξωτερικό κουτί e-Sata και η τοποθέτηση εσωτερικά του DM ενός μικρού "ανεμιστηρακίου" (σικ...!!!).

Εχω παρει ενα φαν 12'' μαυρο (για να μη πολυφαινεται) και το και το εχω ακουμπησει απο πανω, προς το παρον ειναι πολυ δροσερος, θα δουμε το καλοκαιρι.

ΥΓ. Καλη Ανασταση σε ολους, καλη ξεκουραση , και προσοχη στους δρομους

Εχω παρει ενα φαν 12'' μαυρο (για να μη πολυφαινεται) και το και το εχω ακουμπησει απο πανω, προς το παρον ειναι πολυ δροσερος, θα δουμε το καλοκαιρι.

ΥΓ. Καλη Ανασταση σε ολους, καλη ξεκουραση , και προσοχη στους δρομους
Και να μη πολυακούγεται ναι και γω το ίδιο έχω κάνει εδώ και καιρό μια και το θέμα έχει ξανασυζητηθεί.Το ανεμιστηράκι το έχω συνδεδεμένω πάνω σε εξωτερικό μετασχηματιστή που ρυθμίζω και την τάση λειτουργίας με αποτέλεσμα χαμηλότερες στροφές και ακόμα λειγότερο θόρυβο και του έχω βάλει και ελαστικά αυτοκολητάκια σαν αυτά που είναι για τα ντουλάπια.Βέβαια μετά απο την 3.70 δεν αναβάζει τόσο θερμοκρασία οπότε μόνο καλοκαίρι το βάζω πλέον .
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.

Για πείτε για το φαν το 12'' περισσότερα βρε παιδιά,καμιά φώτο,που ακριβώς το βρίσκουμε;