Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...
+1
Εγω δεν γνωριζω.
+1
Εγω δεν γνωριζω.
α) Υπάρχει περιουσία στήν Ελλάδα πού οί τίτλοι της νά μήν φτάνουν ώς καί τόν Αγά ?
β) Ειλικρινά δέν ξέρεις γιά ποιό λόγο τό Κράτος (μετά τό 1952) πληρώνει τούς μισθούς τών κληρικών ?
+1"Μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού Κράτους (1828), ενώ διατηρείται στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας η πίστη στο ιερό και αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας, με διάφορα νομοθετήματα επιβάλλεται κατά καιρούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση τμημάτων της"
καλά δεν έχουν τσίπα επάνω τους ούτε για δείγμα . Προφανώς αυτό θα ήθελαν να συνεχίσει να ισχύει ακόμα και σήμερα . Το αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας , διότι - άκουσον , άκουσον - είναι πραγμα ιερό που ανήκει στον Θεό. Σαν δεν ντρέπονται να υποστηρίζουν τέτοιες μπαρούφες . Αμεση δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας τώρα .
Εγώ προτείνω τήν "εκκλησιαστικοποίηση" όλης τής περιουσίας τού Ελληνικού δημοσίου μπάς καί σωθεί τίποτα στό τέλος..![]()
+1
Εκποίηση και δήμευση τώρα...
Δείτε και εδώ πως αναπαράγεται όλη αυτή η επαίσχυντη φιλολογία περί αναπαλλοτρίωτου της εκκλησιαστικής περιουσίας και ως τι κατονομάζονται οι διαμαρτυρόμενοι για την μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος : Ως προτεστάντες , άθεοι , που ακόμα παπαγαλίζουν συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης ( !!!! ) Νεοπαγανιστές, και άνθρωποι κομμουνιστικής ιδεολογίας και ευρωλιγούρηδες με αίσθημα κατωτερότητος .
Σε αυτό δεν έχεις άδικο, παπαρούνες είναι όλοι τους και με τον τσαμπουκά τους και με το έτσι θέλω λένε φούμαρα ότι και καλά χριστιανή που είστε σας καλή η εκκλησία.Υ.Γ. Η προσπαθεια των ιερεων να περασουν στον κοσμο πως με τη φορολογιση της Εκκλησιας θα μειωθει το φιλαθρωπικο της εργο, αλλα κυριως το να την εμφανισουν ως μια αποπειρα που βαλλει κατα της Πιστης (λες και Εκκλησια και η Πιστη ειναι το ιδιο και το αυτο), ειναι οτι πιο υπουλο και καταπτυστο.
Εχω 3 χρονια να παω στην Εκκλησια για Ανασταση. Ελα ομως που φετος ειμαι για πρωτη φορα single και στην Εκκλησια κυκλοφορουν τα καλυτερα γκομενακια τις Αγιες τουτες Μερες...
Περα απ την πλακα, στην γειτονια μας ενας Παπας χτιζει βιλλαρα, κυκλοφορει με γκατζετιες και εχει κανει ταξιδακια στο εξωτερικο για να παρει σκυλια ρατσας. Και καλα κανει απ τη στιγμη που εχει την οικονομικη δυνατοτητα.
Αυτο που με ξενιζει, ειναι πως απο τη μια η Εκκλησια απαιτει η μισθοδοσια (που δεν ειναι καθολου αμελητεα ως ποσο) των ιερεων να γινεται απο το κρατος, κατι που παραπεμπει ευθεως σε δημοσιοϋπαλληλικι, δινοντας σε μενα προσωπικα τουλαχιστον, την εικονα πως η Εκκλησια λειτουργει ως μια οργανωμενη επιχειρηση με ανθρωπινο δυναμικο, επενδυσεις, κερδος, και απο την αλλη αποποιειται τον χαρακτηρισμο αυτο, προβαλλοντας το ''πνευματικο και θεαρεστο'' εργο που κανει, σκαπουλαροντας τη φορολογιση.
Ε και την πιττα γεματη και τον σκυλο χορτατο, δε γινεται.
με βαση το δικο σου μηνυμα θα παρακαλουσα λιγακι να προσεχετε το υφος γραφης σας υπαρχουν και ανθρωποι με υψηλο το αισθημα της πιστης και δεν θα ηθελα να ισοπεδωνουμε μια θρησκεια προς χαρην των αποψεων μας .....( ισχυει για ολους μας το quote μου)
με βαση το δικο σου μηνυμα θα παρακαλουσα λιγακι να προσεχετε το υφος γραφης σας υπαρχουν και ανθρωποι με υψηλο το αισθημα της πιστης και δεν θα ηθελα να ισοπεδωνουμε μια θρησκεια προς χαρην των αποψεων μας .....( ισχυει για ολους μας το quote μου)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.