Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

α) Υπάρχει περιουσία στήν Ελλάδα πού οί τίτλοι της νά μήν φτάνουν ώς καί τόν Αγά ?
β) Ειλικρινά δέν ξέρεις γιά ποιό λόγο τό Κράτος (μετά τό 1952) πληρώνει τούς μισθούς τών κληρικών ?

1.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ......
2.ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

"Μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού Κράτους (1828), ενώ διατηρείται στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας η πίστη στο ιερό και αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας, με διάφορα νομοθετήματα επιβάλλεται κατά καιρούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση τμημάτων της"

καλά δεν έχουν τσίπα επάνω τους ούτε για δείγμα . Προφανώς αυτό θα ήθελαν να συνεχίσει να ισχύει ακόμα και σήμερα . Το αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας , διότι - άκουσον , άκουσον - είναι πραγμα ιερό που ανήκει στον Θεό. Σαν δεν ντρέπονται να υποστηρίζουν τέτοιες μπαρούφες . Αμεση δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας τώρα .
+1

Εκποίηση και δήμευση τώρα...

Εγώ προτείνω τήν "εκκλησιαστικοποίηση" όλης τής περιουσίας τού Ελληνικού δημοσίου μπάς καί σωθεί τίποτα στό τέλος..-bye-

Εγώ προτείνω τήν "εκκλησιαστικοποίηση" όλης τής περιουσίας τού Ελληνικού δημοσίου μπάς καί σωθεί τίποτα στό τέλος..-bye-

Το ξεκινήσανε με το Βατοπέδι,αλλά τους σταμάτησε η κατακραυγή του κοσμάκη κι ο εισαγγελέας.

Ακου οι αθεοι...Η αγιότητά του ο Εφραίμ και σία να δούμε άν θα πάει ποτέ μέσα...

Δείτε και εδώ πως αναπαράγεται όλη αυτή η επαίσχυντη φιλολογία περί αναπαλλοτρίωτου της εκκλησιαστικής περιουσίας και ως τι κατονομάζονται οι διαμαρτυρόμενοι για την μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος : Ως προτεστάντες , άθεοι , που ακόμα παπαγαλίζουν συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης ( !!!! ) Νεοπαγανιστές, και άνθρωποι κομμουνιστικής ιδεολογίας και ευρωλιγούρηδες με αίσθημα κατωτερότητος .

+1

Εκποίηση και δήμευση τώρα...

Και λίγα γράφεις, 60% φόρος στις Εκκλησίες, στις μονές και στους δορυφόρους τους ( μαγαζιά, ενοίκια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης παραλιακής, καφετέριες, δημοτικά κυλικεία κτλπ).

Δείτε και εδώ πως αναπαράγεται όλη αυτή η επαίσχυντη φιλολογία περί αναπαλλοτρίωτου της εκκλησιαστικής περιουσίας και ως τι κατονομάζονται οι διαμαρτυρόμενοι για την μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος : Ως προτεστάντες , άθεοι , που ακόμα παπαγαλίζουν συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης ( !!!! ) Νεοπαγανιστές, και άνθρωποι κομμουνιστικής ιδεολογίας και ευρωλιγούρηδες με αίσθημα κατωτερότητος .

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ BLOGSPOT. ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Π@Π@ΡΙ@ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΗ ΤΙΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.

Να τολμήσω να προτείνω κάτι και ας με αφορίσουν. Εγώ δεν δέχομαι την λογική να φορολογείται η εκκλησία με 10, 20, 60% ή ότι άλλο ποσοστό θέλετε εσείς. Δεν είναι αυτό το θέμα μου. Γιατί και μετά τον συντελεστή φορολόγησης, κάποιο ποσό θα απομένει το οποίο θα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ.

Ε λοιπόν δεν νοείται οικονομικό όφελος σε μια κοινότητα που αφορίζει συνθέμελα οτιδήποτε έχει να κάνει με το κέρδος (εννοείται το σαρκικό γιατί για το πνευματικό δεν μας προσφέρουν και τίποτα οι κύριοι αυτοί.)

Γιατί δεν ψηφίζεται ένας νόμος έτσι ώστε στο τέλος του κάθε έτους ΟΛΑ τα κέρδη να πηγαίνουν σε κοινοφελή ιδρύματα και όχι σε offshore εταιρείες;;;; Ή πχ τα σχολεία να συντηρούνται κάθε χρόνο από την Εκκλησία και όχι από τον προυπολογισμό του κράτους. Να βρεθςί μια τέτοια φόρμουλα anyway.....

Ορκωτοί λογιστές στο τέλος να επιβεβαιώνουν τον ουδέτερο υπόλοιπο των λογαριασμών της Εκκλησίας.

Εννοείται ότι οι κληρικοί να πληρώνονται από τα κέρδη τους και όχι από τον κρατικό κορβανά.

Αλλά ξέρω ξέρω... Εγώ και όλοι όσουν θα εκθέσουν την άποψή τους σε αυτό το νήμα λαικίζουν......

Εχω 3 χρονια να παω στην Εκκλησια για Ανασταση. Ελα ομως που φετος ειμαι για πρωτη φορα single και στην Εκκλησια κυκλοφορουν τα καλυτερα γκομενακια τις Αγιες τουτες Μερες...

Περα απ την πλακα, στην γειτονια μας ενας Παπας χτιζει βιλλαρα, κυκλοφορει με γκατζετιες και εχει κανει ταξιδακια στο εξωτερικο για να παρει σκυλια ρατσας. Και καλα κανει απ τη στιγμη που εχει την οικονομικη δυνατοτητα.

Αυτο που με ξενιζει, ειναι πως απο τη μια η Εκκλησια απαιτει η μισθοδοσια (που δεν ειναι καθολου αμελητεα ως ποσο) των ιερεων να γινεται απο το κρατος, κατι που παραπεμπει ευθεως σε δημοσιοϋπαλληλικι, δινοντας σε μενα προσωπικα τουλαχιστον, την εικονα πως η Εκκλησια λειτουργει ως μια οργανωμενη επιχειρηση με ανθρωπινο δυναμικο, επενδυσεις, κερδος, και απο την αλλη αποποιειται τον χαρακτηρισμο αυτο, προβαλλοντας το ''πνευματικο και θεαρεστο'' εργο που κανει, σκαπουλαροντας τη φορολογιση.

Ε και την πιττα γεματη και τον σκυλο χορτατο, δε γινεται.

Last edited:
Υ.Γ. Η προσπαθεια των ιερεων να περασουν στον κοσμο πως με τη φορολογιση της Εκκλησιας θα μειωθει το φιλαθρωπικο της εργο, αλλα κυριως το να την εμφανισουν ως μια αποπειρα που βαλλει κατα της Πιστης (λες και Εκκλησια και η Πιστη ειναι το ιδιο και το αυτο), ειναι οτι πιο υπουλο και καταπτυστο.

Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Υ.Γ. Η προσπαθεια των ιερεων να περασουν στον κοσμο πως με τη φορολογιση της Εκκλησιας θα μειωθει το φιλαθρωπικο της εργο, αλλα κυριως το να την εμφανισουν ως μια αποπειρα που βαλλει κατα της Πιστης (λες και Εκκλησια και η Πιστη ειναι το ιδιο και το αυτο), ειναι οτι πιο υπουλο και καταπτυστο.
Σε αυτό δεν έχεις άδικο, παπαρούνες είναι όλοι τους και με τον τσαμπουκά τους και με το έτσι θέλω λένε φούμαρα ότι και καλά χριστιανή που είστε σας καλή η εκκλησία.

Είναι πολύ εξοργιστικό,το γεγονός,ότι παντού έχουν θάψει το θέμα και τις δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου στην "Real News".

Κανάλια,in.gr,ο...επαναστάτης Μάκης στην Ζούγκλα του...εφημερίδες.....

Για τις αποδοχές των ΔΥ και τις απεργίες λυσσομανούν...Λαμόγια..

Εχω 3 χρονια να παω στην Εκκλησια για Ανασταση. Ελα ομως που φετος ειμαι για πρωτη φορα single και στην Εκκλησια κυκλοφορουν τα καλυτερα γκομενακια τις Αγιες τουτες Μερες...

Περα απ την πλακα, στην γειτονια μας ενας Παπας χτιζει βιλλαρα, κυκλοφορει με γκατζετιες και εχει κανει ταξιδακια στο εξωτερικο για να παρει σκυλια ρατσας. Και καλα κανει απ τη στιγμη που εχει την οικονομικη δυνατοτητα.

Αυτο που με ξενιζει, ειναι πως απο τη μια η Εκκλησια απαιτει η μισθοδοσια (που δεν ειναι καθολου αμελητεα ως ποσο) των ιερεων να γινεται απο το κρατος, κατι που παραπεμπει ευθεως σε δημοσιοϋπαλληλικι, δινοντας σε μενα προσωπικα τουλαχιστον, την εικονα πως η Εκκλησια λειτουργει ως μια οργανωμενη επιχειρηση με ανθρωπινο δυναμικο, επενδυσεις, κερδος, και απο την αλλη αποποιειται τον χαρακτηρισμο αυτο, προβαλλοντας το ''πνευματικο και θεαρεστο'' εργο που κανει, σκαπουλαροντας τη φορολογιση.

Ε και την πιττα γεματη και τον σκυλο χορτατο, δε γινεται.

με βαση το δικο σου μηνυμα θα παρακαλουσα λιγακι να προσεχετε το υφος γραφης σας υπαρχουν και ανθρωποι με υψηλο το αισθημα της πιστης και δεν θα ηθελα να ισοπεδωνουμε μια θρησκεια προς χαρην των αποψεων μας .....( ισχυει για ολους μας το quote μου)

Οσο συζητάμε πολιτισμένα για την εκκλησία κι όχι για την πίστη του καθενός,είμαστε οκ θαρρώ...Δεν προσβάλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών...Αν κάποιοι θεωρούν την φορολόγηση της εκκλησίας σαν προσβολή στην πίστη τους,πρόβλημά τους.

Δεν είναι δυνατόν να προσβάλεται έτσι βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα του κάθε απλού πολίτη και φορολογούμενου,απο την στάση της κεφαλής της εκκλησίας και να μένει το γεγονός ασχολίαστο και στο απυρόβλητο.Δεν έχουμε θεοκρατικό πολίτευμα αλά Ιράν(τουλάχιστον στα χαρτιά,γιατί στην πράξη οι παπάδες κάνουν ότι θέλουν).

με βαση το δικο σου μηνυμα θα παρακαλουσα λιγακι να προσεχετε το υφος γραφης σας υπαρχουν και ανθρωποι με υψηλο το αισθημα της πιστης και δεν θα ηθελα να ισοπεδωνουμε μια θρησκεια προς χαρην των αποψεων μας .....( ισχυει για ολους μας το quote μου)

Aν και η ισοπεδωση, συνηθως γινεται αντιστροφα.

Οι θρησκειες ισοπεδωνουν τα παντα, θεωρωντας αυτονοητη την καθολικη αποδοχη τους απο ολους. Μοιαζουν τοσο παγιωμενες, οσο τα επισημα κρατη.

Νόμιζα οτι το πιο προσβλητικό στο μήνυμα αυτό ήταν το "γκομενάκια" που ίσως θίγει την υπόσταση των κοριτσιών :flipout:

Μια παρατήρηση μόνο (καλά τα λέτε όλοι).
Μην συγχέουμε την πίστη με την θρησκεία.

Εξ' ορισμού (όσοι θέλετε μπορείτε να το σκεφτείτε) η πίστη πηγάζει απο την ανάγκη του ανθρώπου να βασιστεί σε κάτι ανώτερο (μπορείς να το πεις και αδυναμία) και δεν πρέπει να χλευάζεται απο κανέναν. Είτε πιστεύει σε ένα, σε δέκα, σε δώδεκα, σε 1000 Θεούς.
Η εκκλησία είναι ο οργανισμός εκμετάλευσης της πίστης απο το 7000πχ (λέω εγώ) μέχρι και σήμερα. Αυτό φαίνεται και απο την μανία των θρησκειών να αλληλοακυρώνονται. Να πουν οτι μόνο ο δικός τους Θεός είναι ο σωστός και όλοι οι άλλοι είναι ψεύτικοι.

Προσωπικά χλευάζω τους "οίκους" του Θεού όπως τους έχουν καταντήσει στην Ελλάδα (και αλλού) με τα χρυσά μανουάλια, αλλά σέβομαι απόλυτα την επιλογή σου να πιστεύεις στον Χριστό (ή Βούδα, ή ...). Αν σας προσβάλει αυτό θα πρέπει να δείτε λίγο βαθύτερα το θέμα πίστη. Επίσης η πίστη ισχύει και χωρίς να πηγαίνεις στις εκκλησίες οπότε μην αφήσετε κανέναν να σας πει άπιστους αν δεν... :)

Εμένα πάντως μου άρεσε η πρόταση του fragoulisnaval. +10 απο εμένα (δεν την είχα ξαναακούσει) :)

:chinscratch:καλα ηθελα να ξερα,με τοσες παραχωρησεις γης απο το 1828 μεχρι σημερα στο δημοσιο και με τοσες εκτασεις και ακινητα που εξακολουθει να κατεχει η εκκλησια Α.Ε,πριν το '28 υπηρχε σπιθαμη γης που να μην ανηκε στην εν λογω εταιρεια?