Η Καινή Διαθήκη είναι το άγιο κείμενο δισεκατομμυριών ανθρώπων αλλά και βάση 1000 δογμάτων. Πολλοί διαβάζουν την ίδια έκδοση του κειμένου αλλά πιστεύουν σε διαφορετικά πράγματα. Ποιος τελικά κατέχει την αλήθεια;
Βάσει 1000 δογμάτων δεν είναι το κείμενο της Κ.Δ., αλλά, η ερμηνεία της. Όσον αφορά την ερώτησή σας, θα ήμουν μωρός ακόμα και αν προσπαθούσα ν' απαντήσω σ' αυτό το προαιώνιο ερώτημα που έχει απαντηθεί από θρησκείες και επιστήμες με τους πιο πιθανούς και απίθανους τρόπους, όμως μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πεδία αναζήτησης. Ο Ιησούς αναφέρει ''Εγώ ειμί η Ζωή, η Αλήθεια και η Οδός'', αλλά όταν τον ρωτά ο Πιλάτος ''τι εστίν αλήθεια'' σιωπά. Οπότε για να την ανακαλύψω θα μείνω στο ''ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω''....
Κατά τη γνώμη μου εθελοτυφλείτε αν δεν αναγνωρίζετε περιπτώσεις όπου δωρεές σε μοναστήρια ή την Εκκλησία της Ελλάδος γίνονται με σκοπό να σώσει την ψυχή του ο δωρίζων. Και το κάνει γιατί θεωρεί ότι η δωρεά του θα αξιοποιηθεί για αγαθοεργίες και όχι για να αγοράσει άφεση. Ο "μεσάζων" όμως αντί να τονίσει ότι για την συγχώρεση αρκεί η αληθινή μετάνοια, ζητεί και το υστέρημα μας ή προτείνει τη κληροδοσία προς την εκκλησία. Άλλωστε και οι απόστολοι άφησαν τις οικογένειες τους στην πρόνοια του Θεού και ακολούθησαν τον Ιησού.
Και βέβαια γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις. Αν ο ''μεσάζων'' εξηγεί στον πιστό τα περί μετανοίας, όπως περιγράψατε παραπάνω, δεν είναι μεσάζων, αλλά κοινός απατεώνας. Δεν μου κάνει καμμία εντύπωση.
Το ερώτημα σας για εχέφρονες χριστιανούς είναι άτοπο κατά τη γνώμη μου γιατί η πίστη δεν έχει καμία σχέση με τη φρόνηση ή τη λογική. Είναι θέμα εσωτερικής συνείδησης και αίσθησης, αλοίμονο αν πρέπει να εξηγηθεί λογικά.