Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Δεύτερη μετά την κρατική η εκκλησιαστική περιουσία
"Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η περιουσία μόνον της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς δηλαδή την περιουσία μητροπόλεων, μονών και ναών, υπολογίζεται περίπου στο ποσό των 700 εκατ. ευρώ." :firstprize:

Απόσπασμα απο εδώ

οι παππαδες δεν πρεπει να δουλευουν με μισθο,οποιος αγαπαει την ιεροσυνη,μπορει καλλιστα να πηγαινει πρωτα στην δουλειτσα του και στη συνεχεια να λειτουργει στην εκκλησια της γειτονιας του.
Γιατι σωνει και καλα πρεπει να πληρωνεται?
Αν ποτε γινει κατι τετοιο,τοτε θα φανει και ποσο δυνατη ειναι η πιστη,οχι μονο λογια και φαρισαισμοι.

Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία....

Άντε και γίνεται δήμευση της Εκκλησιαστικής περιουσίας...ποιος θα την διαχειριστεί??

Αν είναι να την διαχειριστούν οι ίδιοι που "διαχειρίστηκαν" τα μεγάλα και μικρά Ολυμπιακά έργα και ακίνητα τότε να λείπει το βύσσινο.....

Να βαλουμε τους Βατοπεδινους που τα ξερουν τα κατατοπια :D

Κανεις δεν περισσευει :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

οι παππαδες δεν πρεπει να δουλευουν με μισθο,οποιος αγαπαει την ιεροσυνη,μπορει καλλιστα να πηγαινει πρωτα στην δουλειτσα του και στη συνεχεια να λειτουργει στην εκκλησια της γειτονιας του.
Αν ποτε γινει κατι τετοιο,τοτε θα φανει και ποσο δυνατη ειναι η πιστη,οχι μονο λογια και φαρισαισμοι.

Απολυτα λογικο μου ακουγεται.

Οπως ειναι οι Ψαλτες.

εγω οτι οι παπαδες πληρωνονται εδω μεσα το εμαθα.... Συμφωνω με τον Λακη απολυτα

Ξέρεις τι είναι να μην έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου,να μην πηγαίνεις φαντάρος,να τα παίρνεις απο παντού με τσαμπουκά-μισθό κι ιερά αφορολόγητα φακελάκια-και να σε προσκυνάνε και να σου φιλάνε και το χέρι;

Τύφλα να έχουν οι πολιτικοί τεμπελχανάδες.

Ξέρεις τι είναι να μην έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου,να μην πηγαίνεις φαντάρος,να τα παίρνεις απο παντού με τσαμπουκά-μισθό κι ιερά αφορολόγητα φακελάκια-και να σε προσκυνάνε και να σου φιλάνε και το χέρι;

Τύφλα να έχουν οι πολιτικοί τεμπελχανάδες.

καλα μιλαμε σαν ακουω εμενα να μιλαω
μπραβο ρε dipie εμενα τουλαχιστον με καλυψες

Εάν αντικαταστήσεις το χειροφίλημα με την πατροπαράδοτη χειραψία μετά χαμογέλου, έχεις περιγράψει τον τυπικό επαγγελματία πολιτικό.

Μηπως με την ιδια λογικη, και κατ' αναλογια το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και στους δασκαλους, οι οποιοι και αυτοι αγαπουν την διδασκαλια ?

Η Καινή Διαθήκη είναι το άγιο κείμενο δισεκατομμυριών ανθρώπων αλλά και βάση 1000 δογμάτων. Πολλοί διαβάζουν την ίδια έκδοση του κειμένου αλλά πιστεύουν σε διαφορετικά πράγματα. Ποιος τελικά κατέχει την αλήθεια;

Βάσει 1000 δογμάτων δεν είναι το κείμενο της Κ.Δ., αλλά, η ερμηνεία της. Όσον αφορά την ερώτησή σας, θα ήμουν μωρός ακόμα και αν προσπαθούσα ν' απαντήσω σ' αυτό το προαιώνιο ερώτημα που έχει απαντηθεί από θρησκείες και επιστήμες με τους πιο πιθανούς και απίθανους τρόπους, όμως μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πεδία αναζήτησης. Ο Ιησούς αναφέρει ''Εγώ ειμί η Ζωή, η Αλήθεια και η Οδός'', αλλά όταν τον ρωτά ο Πιλάτος ''τι εστίν αλήθεια'' σιωπά. Οπότε για να την ανακαλύψω θα μείνω στο ''ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω''....

Κατά τη γνώμη μου εθελοτυφλείτε αν δεν αναγνωρίζετε περιπτώσεις όπου δωρεές σε μοναστήρια ή την Εκκλησία της Ελλάδος γίνονται με σκοπό να σώσει την ψυχή του ο δωρίζων. Και το κάνει γιατί θεωρεί ότι η δωρεά του θα αξιοποιηθεί για αγαθοεργίες και όχι για να αγοράσει άφεση. Ο "μεσάζων" όμως αντί να τονίσει ότι για την συγχώρεση αρκεί η αληθινή μετάνοια, ζητεί και το υστέρημα μας ή προτείνει τη κληροδοσία προς την εκκλησία. Άλλωστε και οι απόστολοι άφησαν τις οικογένειες τους στην πρόνοια του Θεού και ακολούθησαν τον Ιησού.

Και βέβαια γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις. Αν ο ''μεσάζων'' εξηγεί στον πιστό τα περί μετανοίας, όπως περιγράψατε παραπάνω, δεν είναι μεσάζων, αλλά κοινός απατεώνας. Δεν μου κάνει καμμία εντύπωση.

Το ερώτημα σας για εχέφρονες χριστιανούς είναι άτοπο κατά τη γνώμη μου γιατί η πίστη δεν έχει καμία σχέση με τη φρόνηση ή τη λογική. Είναι θέμα εσωτερικής συνείδησης και αίσθησης, αλοίμονο αν πρέπει να εξηγηθεί λογικά.

Μίλησα για φρόνηση σχετικά με τις παραινέσεις ''κληρικών'' ότι με τις κληροδοσίες των οβολών τους οι πιστοί κερδίζουν θέση στην ουράνια βασιλεία. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Λόγου και όχι από κάποια αίσθηση. Στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί και η φρόνηση και η λογική για να ξεχωρίσει ο πιστός τον κληρικό από τον ''κληρικό''.

''Να είστε άκακοι σαν περιστέρια και φρόνιμοι σαν τα φίδια''.

Μηπως με την ιδια λογικη, και κατ' αναλογια το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και στους δασκαλους, οι οποιοι και αυτοι αγαπουν την διδασκαλια ?

δεν γινετε αυτο Ντινο... ειπαμε αλλο 5 γιορτες τον χρονο και η κυριακη πρωι και αλλο να διδασκεις τα παιδια μας

Re: Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

Ώχ... Πάλι το Βαλλιανάτο θα βλέπουμε στα κανάλια.... :p

Κοίταξε... εδώ που τα λέμε, έχουν και κάποιο δίκιο. Θέλω να αφήσω την περιουσία μου στον εραστή μου, δίχως να τον υιοθετήσω (δεν τον έχω για παιδί μου), ούτε να τον παντρευτώ (δεν θέλω γάμο ή δεν πιστεύω στον γάμο ή ο,τιδήποτε), αλλά και δίχως να πάρει σχεδόν 40% το κράτος. Εντάξει, να μην απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια αφορολόγητου όπως μια οικογένεια (γιατί η τελευταία είναι, υποτίθεται, η μονάδα παραγωγής νέων κοινωνών), αλλά όχι και 40% βρε παιδιά.

Γιατί δηλαδή να αντιμετωπίζεται (σύμφωνα πάντα με το δίκαιό μας) διαφορετικά, και πολλαπλασίως προνομιακότερα, ο 90χρονος μεγιστάνας που τα άφησε στην στρηπτιτζού; Επειδή επρόκειτο για άνδρα (λέμε τώρα) και γυναίκα;

τελικά υποχώρησε η κυβέρνηση και η εκκλησία δεν θα φορολογηθεί...ρε γαμώτο πόσο ισχυροί είναι αυτοί οι μαυροφορεμένοι χοντροί που χωρίς απεργία...χωρίς διαδηλώσεις...καταφέρνουν την Ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει...τι σκατά ρε γαμώτο...πόσο ισχυροί είναι?τι κρυφά χαρτιά κρατάνε στα χέρια τους και ελέγχουν την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της?

Και μάλιστα βγήκε πρώτα η εκκλησία σήμερα και το δήλωσε και περιμένουμε επιβεβαίωση απο την κυβέρνηση...ντροπή ρε γαμώτο..ντρέπομαι που είμαι Ελληνας ρε γαμώτο..

Προβλέπω λαική επανάσταση..μας έχουνε φτάσει στα όρια μας..

Aνεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Το κήρυγμα της Κυριακής είναι πολύ μεγάλο πράγμα... (για τους πιστούς)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

1. οι δάσκαλοι, η μόνη περιουσία που έχουν είναι αυτή που προκύπτει απ'το μισθό τους.
2. η συγκεκριμένη περιουσία και φορολογείται πλήρως και μειώνεται με τα νέα μέτρα.

θεωρώ ότι για τους ως άνω λόγους είναι ατυχής η σύγκριση...

Απάντηση: Re: Ανήθικη κι αντισυνταγματική...Ημαρτον...

τελικά υποχώρησε η κυβέρνηση και η εκκλησία δεν θα φορολογηθεί...ρε γαμώτο πόσο ισχυροί είναι αυτοί οι μαυροφορεμένοι χοντροί που χωρίς απεργία...χωρίς διαδηλώσεις...καταφέρνουν την Ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει...τι σκατά ρε γαμώτο...πόσο ισχυροί είναι?τι κρυφά χαρτιά κρατάνε στα χέρια τους και ελέγχουν την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της?

Και μάλιστα βγήκε πρώτα η εκκλησία σήμερα και το δήλωσε και περιμένουμε επιβεβαίωση απο την κυβέρνηση...ντροπή ρε γαμώτο..ντρέπομαι που είμαι Ελληνας ρε γαμώτο..

Προβλέπω λαική επανάσταση..μας έχουνε φτάσει στα όρια μας..
Καλά, τό οτι διαδίδεις ψευδείς ειδήσεις είναι τό λιγότερο...

Τό χειρότερο είναι πού ενώ έχεις "προορατικό χάρισμα", δέν μάς λές τά νούμερα τού λόττο νά κονομήσουμε κι εμείς..:worshippy:

Aνεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Το κήρυγμα της Κυριακής είναι πολύ μεγάλο πράγμα... (για τους πιστούς)
Νίκο, άκουσα πώς τίς Κυριακές πού μαζεύονται πίνουν ανθρώπινο αίμα..-bye-

Aπλή προσομοίωση...

Αυτό που έχω δει όμως με τα μάτια μου είναι να σπρώχνοντε οι πιστοί για το ποιός θα το πιεί πρώτος..-bye-

Αυτό που έχω δει όμως με τα μάτια μου είναι να σπρώχνοντε οι πιστοί για το ποιός θα το πιεί πρώτος..-bye-

Σε ποια ενορία συμβαίνουν αυτά τα ωραία? Το ρωτώ γιατί σπρώξιμο τουλάχιστον δεν παρατήρησα ποτέ. Ουρές, ναι, να δημιουργείται το αδιαχώρητο, ναι. Σπρώξιμο όμως όχι. Βέβαια δεν είμαι και ο τακτικότερος θαμώνας... περιμένω τη μαρτυρία σου ως πιθανότατα τακτικότερου.