«Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό»

ΟΧΙ. ΤΟΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ.

Λοιπόν, έχουμε έναν καταζητούμενο εγκληματία. Αυτό νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς. Καταδικασμένο για ένοπλες ληστείες, απαγωγές, διαρρήξεις κλπ (προσοχή, δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας πλέον, έχει καταδικαστεί και δραπέτευσε). Αυτός διατείνεται ότι η αστυνομία προσπάθησε να τον δολοφονήσει. Πόσο αξιόπιστος είναι;

Περισσότερο πάντως απ την αστυνομία.
Φυσικά αυτό που λέω είναι καθαρά προσωπική γνώμη και τίποτα παραπάνω.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΝΤΑΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΣ.

Αφού λέει κάτι για την αστυνομία, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι λέει αλήθεια, το παρελθόν του και η θέση του στην κοινωνία, τα πεπραγμένα του κλπ, δε μας απασχολούν... Αν έλεγε πάλι κάνας μπάτσος ότι ο εν λόγω τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τότε θα θυμόμασταν τα συνταγματικά δικαιώματα του, το τεκμήριο της αθωότητας και τα σχετικά...

Κανείς μας δε μπορεί να ξέρει την αλήθεια, πάντως είναι σίγουρο ότι όταν έχεις κάνει τόσα εγκλήματα στη ζωή σου, ακόμη κι αν κανένα απ'αυτά δεν είναι τόσο ειδεχθές, παίζοντας το Ταρζάν και δραπετεύοντας συνέχεια, φτύνεις το σύστημα, από το οποίο ζητάς τώρα προστασία... Δε δουλεύει έτσι η δικαιοσύνη... Αν θες το νόμο με το πλευρό σου, σεβάσου τον πρώτα εσύ...

Σίγουρα όταν έχουν να κάνουν με επικίνδυνο κακοποιό μπορεί να γίνουν πιο "ριψοκίνδυνοι" στη σύλληψη και εξουδετέρωσή του, αλλά η παραπάνω επιστολή μιλά για προσπάθεια ανθρωποκτονίας του. Είπαμε, όχι κι έτσι. Δεν αποκλείω να μιλά ειλικρινά. Όταν χρειάστηκε να φανούν αποφασιστικοί στην εξουδετέρωση κακοποιών (βλ περίπτωση Σορίν Ματέι ή αλβανού με την ομηρία του λεωφορείου) καταλήξαμε σε φιάσκο. Τώρα που τους παίρνει δεν αποκλείεται και να προσπαθούν να τον γαζώσουν με σφαίρες όπου τον βρουν, τον Παλαιοκώστα. Πάντως πέρισυ είδα με τα μάτια μου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου δικαζόταν ο αδερφός του, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να κάθεται στο εδώλιο και γύρω του να έχει τρεις ενόπλους των ειδικών δυνάμεων, και ένας να τον σημαδεύει διαρκώς! Και πάνω από το κεφάλι του! Και φυσικά όλα τα δικαστήρια αποκλεισμένα, σωματικός έλεγχος για να μπεις στη συγκεκριμένη αιθουσα κλπ. Όταν καείς απ' τον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι, που λέει ο σοφός λαός.

Last edited:
Εννοείται ότι αν όντως συνέβη αυτό που λέει και υπάρχει σχέδιο δολοφονίας αυτό είναι τραγικό... αλλά ειλικρινά εγώ δεν ξέρω αν το πιστεύω... στο κάτω κάτω αν υπήρχαν όντως τέτοια δολοφονικά σχέδια, δε νομίζω να είχαν στόχο κάποιον σαν αυτόν..

Σίγουρα όταν έχουν να κάνουν με επικίνδυνο κακοποιό μπορεί να γίνουν πιο "ριψοκίνδυνοι" στη σύλληψη και εξουδετέρωσή του, αλλά η παραπάνω επιστολή μιλά για προσπάθεια ανθρωποκτονίας του. Είπαμε, όχι κι έτσι.

Ακριβώς, ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με Ματέι κλπ... γι'αυτό μου φαίνεται απίθανο να υπάρχει τόσο τεράστιο σχέδιο εξόντωσης... Όσο για το φιάσκο που λες, δυστυχώς παγκοσμίως τέτοιες καταστάσεις πολύ συχνά καταλήγουν σε φιάσκο, ακόμα και με αστυνομίες εκπαιδευμένες και έμπειρες σε βαριές καταστάσεις... Όταν ο άλλος κρατάει χειροβομβίδα, πλέον ο έλεγχος έχει ξεφύγει τόσο απ'αυτόν όσο και από την αστυνομία... χωρίς αυτό βέβαια να αφήνει άμοιρους ευθυνών ανθρώπους, αλλά τα πράγματα κρέμονται από μια κλωστή.

Last edited:
Εμένα πάλι δεν μου φαίνεται και τόσο απίθανο, τους έχει ρεζιλέψει, και ο ανίκανος προσπαθεί να δείξει την ικανότητά του, όπου τον πάρει. Διόλου απίθανο να υπάρχει ανεπίσημη γραμμή, να τον πιάσουν ζωντανό ή νεκρό. Όπως έκαναν οι σερίφηδες του Ουέστ.

"Ο κακοποιός περικυκλώθηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή της Πίνδου, όπου άνοιξε πυρ εναντίον των καταδιωκτών του. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, ο κακοποιός τραυματίσθηκε θανάσιμα."

Να, κάπως έτσι θα μπορούσαν να γράφουν μετά οι εφημερίδες. Πάρε βγάλε άκρη τώρα τι έγινε.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΟΥ ΦΟΝΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΥΝΗΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ....

Και μόνο το γεγονός ότι δίνεται βήμα από μία εφημερίδα - γνωστή για τις ενίοτε εξτρεμιστικές της απόψεις - σε ένα εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου για να αναπτύξει τις γελοίες και γραφικές απόψεις του , αυτοανακηρυσσόμενος σε "λαϊκό ήρωα" και δυστυχώς θαυμαζόμενος από πολλούς συμπατριώτες μας ως αξιακό πρότυπο , δείχνει το μέγεθος της ξεφτίλας στην οποία έχουμε φτάσει ως χώρα και ως λαός , διαστρεβλώνοντας τις προτεραιότητες μας και αρνούμενοι να ακολουθήσουμε ένα μίνιμουμ σύστημα αξιών και ηθικής . Απλώς αίσχος και κατάντια.

Σωστά μεν τα περί της ελευθεροτυπίας ως βήματος, όμως δεν αποκλείουν την περίπτωση αυτά που λέει αυτός ο κακοποιός να είναι όντως αλήθεια.
Με δεδομένα μάλιστα τα ιστορικά παραδείγματα από το modus operandi της αστυνομίας μας, δεν το αποκλείω καθόλου. Φυσικά ο κακοποιός είναι ένα παντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο, και θα ήταν αφελής όποιος ελάμβανε άνευ ετέρου ως δεδομένα ή έστω πιθανά τα όσα γράφει ο Παλαιοκώστας.

Το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα έμεινε ιδιο και απαράλλακτο εδώ και δεκαετίες..
Το είδος των κρατουμένων όμως που κρατούνται,και τα αδικήματα για τα οποία κρατούνται..έχουν αλλάξει ριζικά απο τότε,με συνέπεια να μην μπορεί το σύστημα να ανταπεξέλθει στα σημερινά δεδομένα της κατάστασης(εισερχόμενη βία,πολλά ειδεχθή εγκλήματα απο αλλοδαπούς και μη,συνεχώς μείωση των ποινών λόγω υπερπληθώρας των Καταστημάτων Κράτησης)συνθέτοντας ενα εκρηκτικό πάζλ.
Είτε πρέπει να αλλάξει ριζικά το σύστημα,και να σταματήσει αυτή η υπερπληθώρα στις Ελληνικές Φυλακές αλλοδαπων κρατουμένων που υπολογίζονται πάνω απο τους μισούς που κρατούνται σε ολη την Χώρα,είτε να γίνουμε το κέντρο υποδοχής των απανταχού κατατρεγμένων της γής..............

Αυτά περί του σοφρωνισμού που ανέφερε πιο πανω ο tigergreg

Last edited:
επειδη δεν τα ξερω καλα,μπορει να μου πει καποιος ,η ιδιοκτητρια της Ελευθεροτυπιας δεν ειναι εκεινη η κακομαθημενη θρασυτατη κυρια που συνεληφθη να οδηγει μεθυσμενη απο παρτυ και εβριζε τους αστυνομικους?

Re: Απάντηση: «Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό»

Και μόνο το γεγονός ότι δίνεται βήμα από μία εφημερίδα - γνωστή για τις ενίοτε εξτρεμιστικές της απόψεις - σε ένα εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου για να αναπτύξει τις γελοίες και γραφικές απόψεις του , αυτοανακηρυσσόμενος σε "λαϊκό ήρωα" και δυστυχώς θαυμαζόμενος από πολλούς συμπατριώτες μας ως αξιακό πρότυπο , δείχνει το μέγεθος της ξεφτίλας στην οποία έχουμε φτάσει ως χώρα και ως λαός , διαστρεβλώνοντας τις προτεραιότητες μας και αρνούμενοι να ακολουθήσουμε ένα μίνιμουμ σύστημα αξιών και ηθικής . Απλώς αίσχος και κατάντια.

Προτιμω να ενημερωνομαι παντως για ολες τις αποψεις απο οπου και αν προερχονται.

Αν ειναι να καταπινω αμασητο οτι μου λενε οι αρχες που θεωρητικα λενε την αληθεια ΠΑΝΤΑ και ενεργουν μονο με βαση τον νομο τοτε θα πιστευα και τον ειδικο φρουρο που σκοτωσε το παλληκαρακι και ειπε οτι εγινε με σποντα μπιλιαρδου.

Ας τα μαθαινουμε ολα ακομα και τις αποψεις φαιδρων και ας τα φιλτραρουμε.