Ανομοιομορφια φωτεινοτητας στους DLP ???

Κατερίνα1

New member
11 February 2008
20
Καλαματα
Καλησπερα παιδια.
Θα ηθελα να ρωτησω αν η ανομοιομορφια της φωτεινοτητας σε εναν DLP προβολεα ειναι εγγενες προβλημα της τεχνολογιας DLP (κατι σντιστοιχο με την ανομοιομορφια των 3LCD προβολεων στα χρωματα), ή αν ειναι κατι που μπορει να διορθωθει με ρυθμισεις, ή με αλλαγη /στρωσιμο καινουργιας λαμπας...

Εχω τον BenQ W5000 και ειναι εξαιρετικος προβολεας για τα λεφτα του, αλλα στο κατω αριστερο μερος της οθονης, οταν προβαλω λευκο ή ανοικτοχρωμο πατερν, εχει μια αποχρωση πιο σκουρα απο την υπολοιπη οθονη στο σημειο αυτο (σαν να ειναι λερωμενο το πανι καπως)...

Εχω διαβασει και σε αλλους προβολεις οτι υπαρχει αυτο...

Τι πρεπει να γινει ? Καλιμπραρεται ο προβολεας για να διορθωθει, αλλαζω λαμπα, ή τον στελνω για αντικατασταση τωρα που ειναι καινουργιος ??? Καλυπτει η εταιρια κατι τετοιο ??? η οχι ???

Ευχαριστώ! :2thumb22sup:

τον στελνεις... και γρηγορα μαλιστα.και αν τα καταφερεις ζητα αντικατασταση.μπορεις επισης να βαλεις και μια φωτο να δουμε το μεγεθος του προβληματος
(γιατι ειχα την εντυπωση οτι εχεις dila?)

Καλησπερα παιδια.
Θα ηθελα να ρωτησω αν η ανομοιομορφια της φωτεινοτητας σε εναν DLP προβολεα ειναι εγγενες προβλημα της τεχνολογιας DLP (κατι σντιστοιχο με την ανομοιομορφια των 3LCD προβολεων στα χρωματα), ή αν ειναι κατι που μπορει να διορθωθει με ρυθμισεις, ή με αλλαγη /στρωσιμο καινουργιας λαμπας...

Εχω τον BenQ W5000 και ειναι εξαιρετικος προβολεας για τα λεφτα του, αλλα στο κατω αριστερο μερος της οθονης, οταν προβαλω λευκο ή ανοικτοχρωμο πατερν, εχει μια αποχρωση πιο σκουρα απο την υπολοιπη οθονη στο σημειο αυτο (σαν να ειναι λερωμενο το πανι καπως)...

Εχω διαβασει και σε αλλους προβολεις οτι υπαρχει αυτο...

Τι πρεπει να γινει ? Καλιμπραρεται ο προβολεας για να διορθωθει, αλλαζω λαμπα, ή τον στελνω για αντικατασταση τωρα που ειναι καινουργιος ??? Καλυπτει η εταιρια κατι τετοιο ??? η οχι ???

Ευχαριστώ! :2thumb22sup:

Εαν μιλάμε για τον συγκεκριμέο προβολέα και όχι για προβολείς τεχνολογίας DLP γενικότερα αυτό είναι γνωστό και προέρχεται από την ίριδα που είναι μορφής λεπίδας.
Εαν ανοίξεις την ίριδα (θέση 14 νομίζω) θα δεις ότι αυτό θα διορθωθεί αλλά δεν θα εξαφανιστεί.

Τελικά ο BenQ μου παει για αντικατασταση...
Επικοινωνησα σημερα με την BSI την αντιπροσωπια, και μου στελνουν καινουργιο κομματι απο Ολανδία σε 2-3 μερες...

Όταν θα εχω νεότερα θα σας ενημερωσω...

Οφειλω να ομολογησω παντως, ότι σαν εταιρια έχει αμεση εξυπηρετηση και ανταποκριση, ΧΩΡΙΣ πολλες πολλες διαδικασιες και προχωρανε ΑΜΕΣΑ σε αντικατασταση.:2thumb22sup:

Last edited:
Re: Απάντηση: Ανομοιομορφια φωτεινοτητας στους DLP ???

εχω μπερδευτει .τον πουλησατε τον dila?
Δεν ειχαμε ποτε Dila Johny....
Tον ειχαμε αγορασει προσφατα για εναν οικογενειακο μας φιλο που τον τοποθετησε στο σπιτι του...

Εμεις πηραμε BenQ W5000 ...

οκ καλες θεασεις.τον 5000 τον εχω δει απο κοντα πολλες φορες ειναι πολυ καλο μηχανημα.
και εχει φοβερη ευκρεινια αν βαλεις το sharpness στο τερμα βλεπεις ακομα και τον κοκο τηνς ταινιας

Συγνωμη, περιεγραψες αυτα που μας περιεγραψες κι εμας, στην αντιπροσωπια και σου ειπαν απο το τηλεφωνο οτι θα σου στειλουν αλλο? Χωρις να τον δουν?

Συγνωμη, περιεγραψες αυτα που μας περιεγραψες κι εμας, στην αντιπροσωπια και σου ειπαν απο το τηλεφωνο οτι θα σου στειλουν αλλο? Χωρις να τον δουν?
Ακριβως αυτο!

Μου ειπαν να στειλω ενα FAX την αποδειξη αγορας και επανω να γραψω το serial του προβολεα και την ένδειξη "προς αντικατασταση"...
Μολις ερθει το νεο κομματι, θα μου το φερουν στο σπιτι και θα παραλαβουν το δικο μου...

Ετσι απλά...:2thumb22sup:

αν ειναι ετσι τα πραγματα τοτε ισως γινω και εγω κατοχος benq μπραβο τους.αλλες εταιριες οπως η σ..υ δεν τους φτανει με τπτ σε αυτο

Τοτε , χωρις να θελω να σε στεναχωρισω, αν ισχυει αυτο που περιεγραψες και αν ειναι αυτο που σου ανεφερε ο Μανωλης το φαινομενο, που οντως υπαρχει, το πιο πιθανο ειναι το μηχανημα που θα σου στειλουν να εχει ακριβως το ιδιο πραγμα με αυτο που τους εστειλες !!! :guitarist:

Τοτε , χωρις να θελω να σε στεναχωρισω, αν ισχυει αυτο που περιεγραψες και αν ειναι αυτο που σου ανεφερε ο Μανωλης το φαινομενο, που οντως υπαρχει, το πιο πιθανο ειναι το μηχανημα που θα σου στειλουν να εχει ακριβως το ιδιο πραγμα με αυτο που τους εστειλες !!! :guitarist:
Αυτο φοβαμαι κι εγω...

Αλλα ΔΕΝ ανεχομαι με τιποτα καινουργιο μηχανημα να εχει το παραμικρο ελατωμα ( ακομα κι αν ειναι κατασκευαστικη αστοχια υλικου της ιδιας παρτιδας)...
Απεφυγα την αγορα τριτσιπου SXRD ή 3LCD και πηγα σε μονοτσιπο DLP για να μην εχω προβληματα ανομοιομορφιας χρωματων , συγκλισης κλπ...
ΔΕΝ θελω τωρα να εχω να κανω με ανομοιομορφια φωτεινοτητας ή με καποιο αλλο "εγγενες" κατασκευαστικο ελατωμα...
Δεν απαιτω να δουλευει ΑΨΟΓΑ σαν μονιτορ απο PC, αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μην εχει κατι το οποιο να "χτυπαει" στο ματι....

Αν ολα πανε καλα θα μου ερθει κομματι απο Ολανδια απο καινουργια παρτιδα κατασκευης (που πιθανον να εχουν διορθωσει το προβλημα μιας και εμφανιζεται στο 60-70% της παραγωνης των W5000 οπως διαβασα και σε ξενα φορουμς) και ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα εχει μεσα και το νεο firmware , το 1.12 ...:a0210:

Υ.Γ. το καλο ειναι οπως ειπαν και οι Johny και Browser, οτι δεχτηκαν να μου τον αλλαξουν ΑΜΕΣΑ μονο και μονο με ενα τηλεφωνο... Αυτο σημαινει οτι γνωριζουν διεξοδικα το προβλημα αυτο, και δικαιολογουν αντικατασταση για το συγκεκριμενο προβλημα...
Οταν θα εχω νεοτερα θα σας πω... μεχρι τοτε... σας ευχαριστω ιδιαιτερως που με ανεχεστε και συμμετεχετε κι εσεις εστω και νοητα στο "προβλημα" ... :shakehands:

Last edited:
Καλά, έχω πάθει πλάκα με την Κατερίνα...
Αν δεν είχε φωτωγραφία στο Avatar της και είχε και κανένα άσχετο ψευδώνυμο θα έκοβα το κεφάλι μου οτι είναι άντρας και μάλιστα ψαγμένος.
Μπράβο Κατερίνα.:aktion033:

Αν δεν είχε φωτωγραφία στο Avatar της και είχε και κανένα άσχετο ψευδώνυμο θα έκοβα το κεφάλι μου οτι είναι άντρας και μάλιστα ψαγμένος.

+1

:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Είναι προφανές ότι το "άτομο" που γράφει τα κείμενα είναι πολύ καλός(-ή) γνώστης αλλά και χειριστής(-τρια) της Ελληνικής γλώσσας, παράλληλα δε ψαγμένος(-η) στα περί προβολέων και γνώστης και χειριστής(-τρια) της αντίστοιχης ορολογίας :a0210:.
Πατρίδα εύγε, μας τιμάς...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Αγαπητε συμφορουμιτη Μπαμπη , και λοιποι συμφορουμιτες που συμφωνειτε μαζι του,

Γραφω τοσο αναλυτικα και διεξοδικα πως εχουν τα πραγματα, γιατι εχω μεγαλωσει σε περιβαλλον με ατομα που εχουν ΑΜΕΣΗ σχεση με την τεχνολογια και με την "τρελα" της γενικοτερα... :smash:

Ο μπαμπας μου ειναι ηλεκτρονικος ηχου και εικονας, η μητερα μου εχει τελειωσει ΤΕΙ ηλεκτρολογιας, ο αδερφος μου ειναι και αυτος ηλεκτρονικος (εμοιασε στο μπαμπά του) και εγω τελειωσα περισυ ιδιωτική σχολη ηχοληπτων και μιξης ηχου και εικονας...

Ο δε αρραβωνιαστικος μου (που οπου να ναι ετοιμαζομαστε να παντρευτουμε) ασχολειται πολλα χρονια με τους βιντεοπροβολεις, απο την εποχη των CRT, και γνωριστηκαμε σε ενα σεμιναριο ηχου και εικονας στην Πατρα που ειχα παει κι εγω....(πολλες φορες με συμβουλευει κι αυτος οταν γραφω εδω, οποτε ισως αυτο να προσδιδει στα κειμενα μου εναν πιο "αντρικο" χαρακτηρα .... )

Συνεπως,, οπως καταλαβαινετε, ΑΝ και γυναικα (ποιος σας ειπε παρακαλω ότι οι γυναικες δεν διαθετουν μυαλο για τετοια πραγματα) εχοντας μεγαλωσει σε ενα τετοιο περιβαλλον, ειναι λογικο να μου "ξυνιζει" ακομα και το παραμικρο προβληματακι....
Γι αυτο αλλωστε γραφτηκα μελος και εδω στο φορουμ, μιας και σας διαβαζα ανελιπως τα τελευταια 2 χρονια, και αποφασισα να μπω κι εγω με τα ποστ μου στην "ενεργη δραση".....:smash:

Και για οποιον νομιζει ακομα οτι ειμαι ανδρας, του στελνω με PM το κινητο μου τηλεφωνο να το διαπιστωσει και μονος του.... :HTEHETH63:

Last edited:

Συνεπως,, οπως καταλαβαινετε, ΑΝ και γυναικα (ποιος σας ειπε παρακαλω ότι οι γυναικες δεν διαθετουν μυαλο για τετοια πραγματα) εχοντας μεγαλωσει σε ενα τετοιο περιβαλλον, ειναι λογικο να μου "ξυνιζει" ακομα και το παραμικρο προβληματακι....
Γι αυτο αλλωστε γραφτηκα μελος και εδω στο φορουμ, μιας και σας διαβαζα ανελιπως τα τελευταια 2 χρονια, και αποφασισα να μπω κι εγω με τα ποστ μου στην "ενεργη δραση".....:smash:

Μα δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι οι γυναίκες δεν διαθέτουν μυαλό...

Απλά είναι λίγο δύσκολο να 'συναντήσουμε' σε αυτόν τον χώρο γυναίκα που να έχει χρησιμοποιήσει το μυαλό της για αυτή την ενασχόληση.

Συνήθως αφήνουν τους άντρες... και δεν ασχολούνται.:D

Χαίρομαι ειλικρινά για την ενεργή συμμετοχή σου και εύχομαι να μην είναι προσωρινή.

Απλά μπράβο σου...

Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ενω δεν δεχεσαι καμια ατελεια αγορασες τον w5000.Το προβλημα του,ως προς την ανομοιομορφια φωτεινοτητας,ειναι γνωστο εδω και μηνες.Βασικα,απο τη πρωτη ημερα που κυκλοφορησε.

Οσο καλο και να ειναι ενα μοντελο αν δεν καλυπτει τις απαιτησεις μας το προσπερναμε.

Μακαρι αυτο που θα σου ερθει να ειναι οπως το θελεις,αλλα αν δεν ειναι τι θα κανεις?
Δεν ειναι ευχαριστο να παιζεις ζαρια αν δεν σου αρεσει ο τζογος.