ΑΝΤ1

Re: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Έχετε υπόψιν σας πως οι ενσωματωμένοι δέκτες που υπάρχουν στις TV, δίνουν καλύτερη εικόνα από τους περισσότερους εξωτερικούς δέκτες....

Την χειροτερη εικονα παντως ο Ant1 την εχει οταν μεταδιδει Europa League. Αντιθετα στις ειδησεις εχει αξιοπρεπη ποιοτητα.

Στο Ραδιο Αρβυλα οντως υπαρχει παντα μια θολουρα, ισως παιζει ρολο οτι ολη η παραγωγη γινεται απο τους ιδιους.

Έχετε υπόψιν σας πως οι ενσωματωμένοι δέκτες που υπάρχουν στις TV, δίνουν καλύτερη εικόνα από τους περισσότερους εξωτερικούς δέκτες....

Δε νομίζω,γνώμη δική μου είναι ότι υπερτερούν οι εξωτερικοί

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 τουλάχιστον, οι (αρκετοί) εξωτερικοί δέκτες που έχουν περάσει απο τα χέρια μου έβγαζαν χειρότερη εικόνα σε σύγκριση με τον δέκτη της Panasonic.

Μόνο αν έχεις τον FU 2205......

Η εικονα του ΑΝΤ1 σε οσες εκπομπες δεν εχουν προβλημα θολουρας, μιας και τελικα προκειται για προβλημα σε συγκεκριμενα προγραμματα, γι`αυτο και εγω δεν βλεπω κατι τοσο κακο στην ποιοτητα εικονας αφου δεν βλεπω ουτε ποδοσφαιρο ουτε ραδιοαρβυλα και γενικα δεν βλεπω και πολυ, ειναι ιδια σε ολους τους δεκτες μου και απλα αλλαζει η εικονα με βαση τι εικονα δινει ο δεκτης σε ολα τα καναλια απο θεμα εξοδου.

FU DTR2205, Opticum STB HD N1, Ferguson T650i
Στον 2205 ειναι χειροτερη μιας και παρουσιαζει περισσοτερο θορυβο η εικονα αφου ο δεκτης εχει τετοια εξοδο εικονας γενικοτερα σε ολα τα καναλια SD.
Στον T650i και με το sharpness στο 3 (για μειωμενο θορυβο) η εικονα ειναι πολυ καθαρη και χωρις εντονο θορυβο.
Στον STB HD N1 η εικονα δεν εχει ιχνος θορυβου (αφου τετοια εξοδο εικονας εχει ο δεκτης γενικοτερα) και ειναι καθαρη.

Τεσσερις λογοι για να μην εχουν καλη εικονα οι εξωτερικοι δεκτες:
α) κακη εξοδος δεκτη. Αναλογα το τσιπακι και την υλοποιηση.
β) κακη επιλογη αναλυσης/μη βελτιστη για την συγκεκριμενη τηλεοραση
γ) ενεργοποιηση φιλτρων de-noise, natural motion, κτλ στην εισοδο HDMI. Κακως, κανονικα η τηλεοραση πρεπει να χρησιμοποιειται σαν μονιτορ σε συνδεση HDMI και τα φιλτρα να ενεργοποιηθουν μονο αν τυχον υπαρχει σοβαρος λογος. Αλλιως χαλανε αντι να φτιαχνουν την εικονα.
δ) μη ενεργοποιηση του 1:1 (pixel to pixel) με αποτελεσμα η τηλεοραση να μην δινει ενα προς ενα τα εικονοστοιχεια για εμφανιση αλλά στην ουσια να επμβαινει και να αλλοιωνει την εικονα.

Πιστευω μετα απο ολα αυτα να καταληξουμε στο οτι η εικονα του ΑΝΤ1 σαν καναλι να ειναι καλη, ειδικα για 4:3, και απλα να πρεπει να βελτιωσει τα προγραμματα/εκπομπες που εχουν προβλημα.

Εγώ έχω μία τηλεόραση 50" Plasma της SAMSUNG με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη καθώς κι έναν Dreambox DM-8000 με ενσωματωμένο PCI επίγειο ψηφιακό δέκτη κι αυτός. Όπως κατάλαβες μιλάμε για καλά μηχανήματα κι όχι τα κινέζικα που κυκλοφορούν στην αγορά! Η εικόνα του ΑΝΤ1 δεν βλέπεται!!! και μιλάω για όλες του τις εκπομπές! Αν πιστεύεις ότι η εικόνα του ΑΝΤ1 είναι καλή τότε δεν έχεις παρά να έρθεις και να κάνεις ένα συγκριτικό από μόνος σου στο σπίτι μου...

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας ΑΝΤ1

Σε 4:3 βλεπεις ή 16:9;
Πολυ πιθανο η τηλεοραση σου να μην κανει σωστη μετατροπη αναλογιας και η εικονα να χαλαει πολυ. Γιατι οπως ειπα δεν εχει και την καλυτερη εικονα ο ΑΝΤ1 αλλά αν προσθεσεις μια κακη μετατροπη τοτε σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικο.

Αν θελεις δοκιμασε τα αρχεια που ανεβασα. Τις εγγραφες που εκανα. Και που οπως ειπα δεν ειναι και καμια υπερπαραγωγη...
Και παιξε τις ειτε με (καλο) δεκτη στην τηλεοραση, ειτε μεσω Η/Υ στην τηλεοραση, ειτε μεσω Η/Υ σε μονιτορ.
Για 4:3 προγραμμα η ποιοτητα ειναι σε καλα επιπεδα (στις εγγραφες που εκανα) ακομα και αν τις προβαλλεις σε 16:9

Και μην νομιζεις πως η τηλεοραση σου εχει καλυτερο δεκτη (σε εικονα) απο εναν εξωτερικο δεκτη. Μπορεις να παρεις εναν STB HD N1 να του βαλεις ενα m2ts 30Mbps αρχειο και να σου πεσουν τα σαγονια.
Εγω μια 40" LCD εχω. Κορυφαιο μοντελο της χρονιας της. Ναυαρχιδα. Την προτιμησα σε σχεση με τις φθηνοτερες Plasma.

Α, ναι, ξεχασα. Οι LCD τα πανε πολυ καλυτερα στις εισοδους HDMI αφου εχουν και υποστηριξη Η/Υ, μπορουν και κανουν pixel to pixel.
Ισως γι`αυτο βρισκεις διαφορά και σε σχεση με εξωτερικους δεκτες...

Last edited:

Και μην νομιζεις πως η τηλεοραση σου εχει καλυτερο δεκτη (σε εικονα) απο εναν εξωτερικο δεκτη. Μπορεις να παρεις εναν STB HD N1 να του βαλεις ενα m2ts 30Mbps αρχειο και να σου πεσουν τα σαγονια.
Εγω μια 40" LCD εχω. Κορυφαιο μοντελο της χρονιας της. Ναυαρχιδα. Την προτιμησα σε σχεση με τις φθηνοτερες Plasma.

Α, ναι, ξεχασα. Οι LCD τα πανε πολυ καλυτερα στις εισοδους HDMI αφου εχουν και υποστηριξη Η/Υ, μπορουν και κανουν pixel to pixel.
Ισως γι`αυτο βρισκεις διαφορά και σε σχεση με εξωτερικους δεκτες...
Άλλο το ζωντανό τηλεοπτικό σήμα και άλλο ο media player. Στον ίδιο δέκτη οι εγγραφές του ΑΝΤ1 φαίνονται καλύτερα απο τον τηλεοπτικό ΑΝΤ1. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν και το χαλάνε...

Και οι plasma μια χαρά 1:1 έχουν απο τις HDMI. Αν δεν είχαν δεν θα τις πρότειναν για ταινίες απο BDplayer ή HTPC.

Σιγουρα ειναι διαφορετικο το ζωντανο τηλεοπτικο προγραμμα με τον media player. Αλλο τα 576i και αλλο τα 1080p, και ποσο μαλλον οταν μιλαμε για 30Mbps. Και μονο η διαφορά στον χρονο buffering που εχει ο media player του δινει αλλη ποιοτητα.
Απλα το αναφερα για το οτι οι δεκτες πλεον δεν ειναι ενα κουτι με δυο πυκνωτες. Μπορει να ειναι Κινεζικοι αλλά υπαρχουν και καλα μηχανακια με καλη εικονα και υλοποιηση που παιζουν ακομα και τετοια αρχεια και δεν εχουν σχεση με δεκτες προηγουμενης 2ετιας.
Στις τηλεορασεις ειναι οτι πληρωσεις παιρνεις. Φθηνο μοντελο σημαινει ποιοτητα της φθηνιας. Οχι επειδη το ακριβο μοντελο εχει τοση μεγαλη διαφορά κοστους παραγωγης ή κατι εξωτικο, απλα για να ισχυει ο κανονας οτι πληρωσεις παιρνεις και να δικαιολογουν την τιμη τους τα ακριβα μοντελα.
Ετσι υπαρχουν δεκτες που εχουν πολυ καλυτερη εικονα απο ενσωματωμενους.
Για το θεμα LCD/Plasma δεν θα ηθελα να παρει διασταση. Προτιμησεις θα ελεγα και θα μεινω εκει.

Ακομα ομως δεν εχω παρει ουτε μια απαντηση σχετικα με τα αρχεια που ανεβασα. Και μαλλον καλυτερο θα ηταν να αναπαραχθουν σε Η/Υ, μιας και στην δικη μου περιπτωση η εικονα ειναι ιδια μεταξυ Η/Υ (μονιτορ) και TV, απλα σε αλλες ιντσες.
Μηπως και βρουμε αν η κακη ποιοτητα που λεγεται οφειλεται στο κεντρο εκπομπης, στο προγραμμα, στο οτι ειναι 4:3 και πολλες τηλεορασεις δεν το κολακευουν οταν μετατρεπεται σε 16:9, στο οτι δεν ειναι και η καλυτερη ποιοτητα εικονας και ετσι σε πολλες περιπτωσεις που δεν εχουμε και τον καλυτερο εξοπλισμο για μετρια ποιοτητα πηγης, κτλ.
Τελος παντων, ασχετως αν θα καταληξουμε καπου μεσω των εγγραφων που ανεβασα απλα θα ηθελα μια απαντηση σχετικη.

Last edited:

Ο ΑΝΤ1 από την εγγραφή που έχεις κάνει έχει καλύτερη εικόνα από τον ενσωματωμένο δέκτη της LG τηλεόρασης μου. Το Nickelodeon θα έλεγα πως έχει την ίδια εικόνα με τον ενσωματωμένο δέκτη και φυσικά τη καλύτερη εικόνα μαζί με τον ΣΚΑΙ από όλα τα ελληνικά κανάλια.

Ακουγεται ανακουφιστικο.
Τωρα εβλεπα Wipe Out και η εικονα ηταν καλη. Δεν θα πω πολυ καλη (για SD) γιατι θα με παρουν με τις πετρες! Ειχε ενα θεμα με την ζωντανια στην εικονα αλλά γενικα ηταν καλη η εικονα. Ισως ηταν και ο φωτισμος, νομιζω ηταν απογευματινη ληψη. Παντως δεν ηταν θολη που αυτο ειναι μαλλον και το θεμα της κατακραυγης.
Αλλά ειδα και ενα trailer για την επομενη εκπομπη και η εικονα του trailer ηταν κακη. Θολη, χρωματα που παραπεμπουν στην δεκαετια `80 που δεν βοηθουν στην αισθηση εικονας με ζωντανια (εδω φταινει και το ντεκορ του στουντιο που μαλλον θελουν να δειξουν κατι σε κλασσικο/ζεστο αλλά βγαινει παλιο) και μειωμενη αναλυση.
Δυστυχως δεν βλεπω και πολλα προγραμματα ωστε να ξερω τι παιζει σε ολες τις εκπομπες. Ευτυχως ομως, μιας και αυτο δειχνει οτι υπαρχουν και αλλα καναλια και το οτι δεν κολλαω καπου.

Οσο για το Nickelodeon ακριβως επειδη θεωρω οτι απο Υμηττο τουλαχιστον ειναι το καναλι με την καλυτερη ποιοτητα εικονας γι`αυτο και ανεβασα και μια εγγραφη απο αυτο ωστε να υπαρχει μετρο συγκρισης των εγγραφων και του μεσου προβολης που θα γινει η συγκριση.
Παντως ειναι και το καναλι που βλεπω την μεγαλυτερη διαφορά αναμεσα στους δυο δεκτες μου (τον 2205 τον αποχωριστηκα προσφατα). Με μεγαλη διαφορα ο STB HD N1 δινει καλυτερη εικονα απ`οτι ο T650i, βασικα δινει τελεια εικονα στα ορια HD εικονας, αν και ο δευτερος δινει λιγο καλυτερη στο STAR.
Για τον DTR2205 που αναφερθηκε δεν το συζητω. Πολυ πισω σε σχεση με τους δυο. Καποτε ισως ηταν καλος σε ποιοτητα, τωρα βγηκαν αλλοι νεοτεροι.

Last edited:

Επιμένεις και προσπαθείς να μας πείσεις ότι η HD-Χάλια Ντεφινίσιον εικόνα του ΑΝΤ1 είναι καλή!!! Θα μας τρελάνεις;;; Τα χάλια της έχει!!! Σου είπα ότι έχω PLASMA τηλεόραση κι όχι LCD! Θεωρείς ότι ο ενσωματωμένος δέκτης της τηλεόρασής μου μπορεί και καλά να μην είναι τόσο καλός! Έστω! να το προσπεράσω! Το ότι έχω τον Dreambox DM-8000 δεν σε συγκίνησε καθόλου;;;

Τη τηλεόραση μου την έχω ρυθμίσει με τιμές αναφοράς και φυσικά για να σε προλάβω βλέπω το 16:9 περιεχόμενο του ΑΝΤ1 σε μορφή 4:3 γιατί έτσι το εκπέμπει! Δεν το βάζω σε 16:9, όχι επειδή είμαι μαζόχας αλλά επειδή δεν θέλω να αλλάζω την αναλογία στο ζάπινγκ ανάλογα με το κάθε κανάλι κι έτσι το αφήνω στο αυτόματο!

Πέτυχα κι εγώ στο zapping το Wipe Out και δεν πίστευα στα μάτια μου: εικόνα ζωντανή με έντονα χρώματα. Βέβαια όταν γύριζε στους παρουσιαστές, η γνωστή θολούρα....

Επιμένεις και προσπαθείς να μας πείσεις ότι η HD-Χάλια Ντεφινίσιον εικόνα του ΑΝΤ1 είναι καλή!!! Θα μας τρελάνεις;;; Τα χάλια της έχει!!!

Οπως ειπα δεν παρακολουθω και πολυ. Γενικα δεν παρακολουθω σε κανενα καναλι:
Πρωιναδικα, τουρκικα, reality, ποδοσφαιρο. Ποτε μου δεν ειδα τιποτα απο αυτα απο κανενα καναλι. Παρθενος ο εγκεφαλος.
Τι μενουν; Λιγο ειδησεις και αυτο με φειδω, ντοκυμαντερ (δεν δειχνει ο ΑΝΤ1), ταινιες (δεν δειχνει και πολλες ή της προκοπης), φορμουλα 1, κανενα τηλεπαιχνιδι αν αξιζει, καμια εκπομπη αν αξιζει (Ραδιοαρβυλα δεν βλεπω μιας και δεν εχει σχεση με το ΑΜΑΝ ουτε στο μικρο δακτυλακι)
Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν εχω δει ποτε μου κακη ποιοτητα εικονας στον ΑΝΤ1.

Καποιο πρωιναδικο εχει χαλια ποιοτητα εικονας, ξεπλυμενη εικονα με χαλια χρωματα και ψιλοθολη, νομιζω ο Alpha. Δεν βγηκα να πω ο Alpha εχει μαπα εικονα. Ουτε για το STAR που παιζει μερικες ταινιες λες και παιζουν απο μασημενη κασετα και βρωμικη κεφαλη.

Οποτε περναει και λανθασμενο μηνυμα και δεν φτανει σωστα. Οτι πιθανον μερικες εκπομπες του να εχουν προβλημα. Τωρα αν οφειλεται στην παραγωγη, στο αρχειο, στο μεσο/κονσολα δεν το ξερω.
Αυτο που ξερω, η γενικευση που κανεις για την εικονα, ειναι οτι δεν ισχυει.

Αφού δεν παρακολουθείς τίποτα τουλάχιστον σύγκρινε τις διαφημίσεις και θα δεις ότι ακόμα και σε αυτές υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της εικόνας που μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από τα υπόλοιπα. Αν θες πραγματικό όμως μέτρο σύγκρισης να δεις κάτι που το δείχνει ζωντανά από studio πχ ειδήσεις ή ποδοσφαιρικό αγώνα. Έχεις δει ποτέ ποδοσφαιρικό αγώνα από τον ΑΝΤ1; Άσε ξέρω την απάντηση... δεν παρακολουθείς ποδόσφαιρο!!! Ούτε κι εγώ παρακολουθώ πάντως αλλά τουλάχιστον πάνω στο ζάπινγκ σταμάτα πάνω στον ΑΝΤ1 για ένα λεπτό και θα καταλάβεις τη διαφορά!

Αυτή είναι η ποιότητα του ζωντανού αυτήν την στιγμή. Η φωτογραφία δείχνει στο 100% αυτό που μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

000ant1.png

Αυτη την στιγμη, μιας και εβλεπα Ακατα Μακατα -οχι εγω βασικα - η εικονα του ΑΝΤ1 ειναι χαλια.
Η φωτογραφια θα ελεγα οτι το κολακευει κιολας.
Στο προσωπο δεν φαινεται τιποτα, οι ακρες των μαλλιων φαινονται σαν πινελο, στα 500αρακια ουτε καν το 500 δεν ξεχωριζει οταν κινειται και το πουκαμισο εχει και αυτο θεμα.

Κατι γινεται με τον ΑΝΤ1 και η ποιοτητα παει και ερχεται, αναλογα την εκπομπη.